Vinter i høsten

 

For en dag!

 

I dag stod jeg opp klokka 0500 – og gikk herfra sånn 0620.. Var fremme på jobben kl. 0800..1 og en halv times tur på glatta før klokka slår åtte…Jaja, Vinteren blir lang hvis den fortsetter slik..

 

Mange flotte motiver gjennom Gamlebyen i dag og utover mot industrien, men det var holke og glatt og hadde nok med å holde meg på beina..Tok et par bilder nede på jobben, store hauger av snø..nesten litt skremmende..

 

Ganske glatt på hjemveien også! 

 

Vinter og høst på en gang..

 

Jeg er av den gamle skolen og multitasker ikke…En årstid om gangen 

 

TAKK

 

Vinter i høsten er ikke noe for meg! 

 

Helst vil jeg jo bare ha våren! 

 

 

 

Sult

 

Kjerringtanker her på blogg har vært på en sponset tur. Ikke sponset ved kunder/annonser og slikt som fiffen, men av oss lesere..Sånt er gøy synes jeg. Hun hadde fått inn 190.- kroner. Hadde nok fått inn litt mer tror jeg, hadde hun vært mer pågående!

 

Men min mistanke var vel at hun hadde fått inn nok til en kaffelatte eller to, og da tror jeg tirsdagen var reddet.. Slik kaffe ut liker hun godt, særlig på lørdager sammen med gubben sin. Han heter Gamle Gubben Grå. Vi andre kaller ham GGG. Nesten litt Harry Potter over det. Nok om det..Hun viste frem hva de hadde handlet – ser her finner du dette:  KJERRINGTANKER Så fikk jeg se at hun handlet inn boka Sult. Det var litt gøy, for den boka har jeg her hjemme også..Men bare tekst, ingen tegninger i min. Jeg visste hvor jeg hadde den, for jeg har ryddet i aller skuffer og skap og føler at jeg har stålkontroll på tingene mine her i huset nå..

 

Eksemplaret jeg har kostet 4,85 og er trykket i 1953. Så da skal jeg gjøre som hønefossingene – lese boka! Har lest en gang tidligere, men det var skolepensum..

 

Takk for at du minnet meg på denne boka! 

 

Hun skriver videre at nå som det er dyrtid så er det greit å ha Sult fremme på salongbordet. Jeg følger etter og lar mitt eksemplar ligge fremme også…Jeg har også boka Pan. Kjøpte de samlet. Markens Grøde har jeg ikke, den skal jeg se etter. Jeg leser meg opp, og det er de tre bøkene her som er Hamsun mest kjente verk: 

 

SULT 

PAN 

MARKENS GRØDE

 

 

Mandagskaffekoppen

 

God mandag i snøværet…skikkelig drittvær…jeg hater snø! Men men kaffe må man ha. Jeg lager jo innlegg om mandagskaffekoppen, det er to ulike innlegg: Mandagskaffekoppen ☕️ og Mandagskaffekoppen ☕️

 

I dag hadde jeg faktisk tenkt å ta bussen ut til Hvaler for å ta en kaffekopp på en kafe der ute i havgapet..Men glatte veier og busstur fristet plutselig ikke!

 

Men besøkte heller en god venn av meg og tok en kopp der! Det ble te…Men tenker det er innafor..Det ble en god prat om livet her og nå, og det å lage seg gode dager! Veldig givende prat, man lærer mye om sånt..Innsikt i andres menneskers tanker og liv. Det å være ærlig, dele livet sitt…

 

Mandagskaffekoppen (symbol mangler, pleier å ha med en kaffekopp der – men det funket plutselig ikke..) Sikkert snøværet!!!

 

Solfangeren

 

God mandag…Alle kunne trengt en Solfanger i disse dager. Det er snø og glatt ute..Skikkelig vintervær..Lite sol  ute når det snør! 

 

Denne jakka som jeg strikket er jo nesten en liten Solfanger i seg selv. Nå er den vasket i Milo og tørket i håndkle og dampet….så får vise den frem igjen…På grunn av alle disse vakre fargene…Man blir GLAD!

 

Og som dere ser så har jeg en ekte Solfanger i hus. Dere ser på prismen så fint den fanger lyset. Utrolig fin..

 

Tidligere i høst fikk jeg den i posten av en venn – nemlig Bunny – bloggen hans her BUNNY Kan tro jeg følte stor glede da jeg fikk post og denne vakre Solfangeren var inne i en konvolutt med en veldig hyggelig og varm hilsen. Det gjorde meg godt..Nå henger Solfangeren i kjøkkenvinduet og ser på den mange ganger pr. dag og som dere ser så finner du også Livets Tre Livets tre og Livets tre – del 2 

 

En ting å si – nydelig…

 

Igjen Tusen Tusen Takk  Bunny – jeg ble oppriktig glad og følte stor glede!  Har takket Bunny personlig tidligere og nå også en takk her på bloggen.

 

Tur/retur byen

 

God søndag!

 

Jeg må jo ha noe å gjøre hvis ikke blir jeg gal, hehe…

 

Så da slo jeg tre eller fire fluer sammen og smekket til..

 

Innom mamma en times tid, hadde med rent tøy som jeg hadde vasket. Jeg gikk, så ble en diger pose å bære på, ca 4 kilometer. Tittet på Halloween-pynten i byen..Fikk ikke med alt av pynt  for det var pynt ved biblioteket også, men det så jeg først da jeg gikk ved elva hjemover, andre siden altså. Kråkerøy-siden. Biblioteket ligger i Fredrikstad. 

 

Havnet på dette stedet (bildet under), selv om jeg ikke liker kjeder. Men er jo en del steder som ikke har åpent på søndag og mandag. Så da ble det det…

 

Innom FLORA – kjøpte meg løvstek-meny. Kjempegodt…

 

Tusla etter hvert hjemover og da var det plutselig mørkt ute..Morgeninnlegget finner du her: Enkel strikk – glade farger ALTSÅ ferdig med den jakka jeg begynte på i begynnelsen av oktober. Nå strikker jeg på en UFO, så da blir nok den ferdig snart også…Er i siget nå…

 

 

Enkel strikk – glade farger

 

 

Søndag..

 

Jeg brukte den ekstra timen i dag til å strikke ferdig en arm på denne jakka og sy i erme. Trodde jeg skulle bli ferdig i går, men sånn gikk det ikke…Men samma det! Bare litt artig å lage seg et mål en gang i blant. Men hovedmålet var å bli ferdig denne helgen. Nå har jeg skyllet jakka opp i Milo og rullet inn i et håndkle. Synes plagget blir mykere etter en vask og maskene setter seg litt. Ser mer proffe ut på en måte. 

 

Mønsteret fant jeg i: Enkel strikk 2023 – Kjapt trendy og tykke pinner. Det er et hefte fra Familien som kom ut september/oktober. Det er sikkert til salgs der ute enda. Jeg strikket M, men kunne fint brukt S. Var ganske stor i størrelsen, men slik skal jo plaggene være nå. Tykke pinner, rause plagg…Trendy…

 

Brukte garn fra Dale, Older heter dette garnet. Pinner 6 og 7. Det er seks farger i oppskriften og i mønsteret skulle man bestille to av alle fargene og 3 av denne grønne som er bruk til “vrangborden” blant annet.  Men det hadde holdt med to av hver farge og jeg fikk igjen et helt nøste med grønn. Men det går fint, det går i haugen med garn jeg har!

 

Bestilte garn fra Garnius denne gangen + pinner.  Men litt surr, fikk ikke det jeg bestilte og måtte sende klage og det tok en uke før de svarte. Men da beklaget de og de sendte det jeg ikke hadde fått. I mellomtida hadde jeg kjøpt det jeg trengte ekstra, for man er usikker på om man får svar…Og så sitter man der med for lite garn og pinner som ble sendt feil. Men de har nok mye å gjøre, men synes ikke det er greit å vente en hel uke på svar…. Men men det er stor pågang i dette firmaet, så skjønner jo det. Men de har et bra utvalg av garn og mange tilbud. Så jeg bestiller nok der igjen.  For den som elsker farger Trykker du på den blå linken kommer det forrige innlegget opp med dette plagget. 

 

Artig plagg å lage, endel puslespill og også håndsøm til slutt – dette var ikke et kjedelig prosjekt å lage! Bruker jeg jakka på jobben en dag, så skal jeg få en kollega til å ta bilde! 🙂

 

Lørdagsturen

God kvelden…En nydelig dag i dag altså..Så deilig vær, selv om der litt kaldt egentlig…Men sånn er det jo, det er en kaldere årstid og kortbuksene er lagt bort, selv om noen bruker dem enda..Ikke jeg..Det er mest de yngre som er litt hardføre og de som løper..Jeg løper ikke…jeg GÅR!

 

Bare gikk ut den døra hjemmefra og gikk mot sjøen…Synes det er deilig. Og en hyttevei tilbake og og etterhvert ut på Kråkerøyveien..Brukte vel 2,5 time tenker jeg. Hadde ikke med sekk denne turen, hadde spist brødskiver like før jeg gikk..

 

 

 

Jeg har fulgt alle tresortene denne høsten og nå er det eika som har mange fine gul- og brunfarger. Veldig vakkert.. Se bildet som kommer nedenfor her!

 

Ble to innlegg tett i tett – det forrige her Finn en venn 

 

Ønsker alle mine lesere en RIKTIG GOD KVELD!

 

Finn en venn

 

Mange måte å finne seg nye venner på! Man skal aldri gi opp det egentlig..

 

I et blad jeg har her hjemme, er det slike kontaktannonser – hvor det er forskjellige mennesker som ønsker å finne en venn. Venner, eller kanskje noe mer. Man legger igjen en liten tekst og et spor. Her er det to bokstaver og fire tall. Så sender man sikkert et brev til redaksjonen med et brev inne i brevet med denne kombinasjonen og etterhvert så kommer det frem til personen som ønsker flere venner. Eller en ny bestevenn. Så da kan man utveksle adresser og telefonnummer. Fint det da!

 

Husker jeg leste slik før, men sendte aldri noe brev. Nå er det mange apper og alt det der, men vi må huske alle er ikke på nett og kanskje ikke de 70 + selv om mange eldre er super- duper-oppegående i dag. Men de har ikke vokst opp med data eller hatt det i arbeidslivet kanskje..Alt må læres. 

 

Jeg begynte å blogge, det var en fin måtte å få venner på. Jeg føler at jeg har fått mange ekte og gode venner gjennom bloggen. Det er en god følelse…Man deler tekst og bilder og leser andres blogger og knytter kontakter. Alle liker ikke alle, men sånn er jo livet. Ikke alle leserne mine er superglad i meg heller..Men det aksepterer jeg..Bare det ikke går på helsa løs, da blokkerer jeg vedkommende. Jeg tjener jo ikke noe på denne bloggen, men gir av meg selv med litt av dagens innhold uten at det blir for privat. 

 

Å finne nye venner i voksen alder, er nok vanskeligere enn da man var skolejente/skolegutt. Men det er mulig, og har andre noen tips så er det bare å dele dem her! 

 

Venner / Vennskap

 

 

Er fredag den beste dagen i uka?

 

Mange liker fredagen! Når jeg jobbet hver dag så likte jeg best lørdagen og særlig kvelden…På fredagen var jeg alltid så trøtt og sliten og satt bare og gjespa i ett til jeg fant senga..Fikk lissom ikke noe ut av den kvelden. Nå har jeg det bedre med meg selv og liker alle ukedagene egentlig (unntatt søndag..) Men går bedre med den dagen også nå i grunn..For vinterstid så spiser jeg som regel et sted i byen…Synes det er koselig. Man er en del av noe…Tur først da, alltid tur. 

 

Så jeg er ikke så totalt utslitt som tidligere helger da jeg jobbet 100 %.  Penger er ikke alt egentlig..For meg så var det å lytte på min egen kropp og helse! Det tok jeg tak i. Livet mitt er 100 % bedre egentlig ved å redusere stillingen min. Angrer ikke et sekund på det. Men det er en prosess og man må stå i det, det er tøft og slitsomt og ubehagelig..

 

Nå tenker jeg ikke så mye på helg og fredager og lørdag, jeg lever hvert sekund – det er det som er viktig for meg..Med god tid til å være ute og gå turer og ha masse uteliv – det er det som er livet for meg. Sanke vitaminer i naturlig form…Gå masse, se mange forskjellige steder hvis man ønsker og vil.

 

Lage seg mat fra bunnen av og leve et  liv med minimalt med stress…

 

Slik som de du ser nedenfor her ser litt stresset ut..Det er gravearbeid rundt hele og de finner ikke helt plassen sin. Ser litt betuttet ut..Det er viktig å finne roen i livet sitt for både mennesker og dyr, tenker jeg. Hvis det er mulig å få til med alt puslespillet med økonomi og familie og alt..

 

Så jeg sier med dette – God kveld….Ro ned…

 

 

Vi har eldreomsorg i dette landet!

 

Og bra er det! 

 

Det er jo ikke slik at jeg må legge vekk penger til barna mine slik at de skal flytte inn hos meg eller omvendt når jeg ikke greier meg selv lenger..Det er der eldreomsorgen kommer inn. Med sykehjem og alt i den kategorien. 

 

Men noen ganger tenker jeg, det er dyrt – veldig dyrt. Får man igjen for det man legger ut. Etter det jeg har hørt så går 85 % av pensjonen rett ut av konto. Vet ikke hvor mye mamma har i pensjon jeg, men si det er 25.000 hver måned og så går 85 % ut den døra og hun sitter igjen med ca. 3500 – 4000…De pengene skal gå til det huset hun allerede eier + lommepenger. Blir ikke mye igjen..+ fotpleie + frisør etc..

 

Jeg tenker, hva får hun for dem 21.000 hun betaler hver måned..Jo dusj en gang i uka, ikke vask av tøy – det ordner jeg. Mat 4 ganger pr. dag x 30/31 – man kan spise mye mat for 21.000 på restaurant for å si det sånn. En seng i et lite rom, blir vekket og kledd på hver dag og kledd på pysj når kvelden kommer..Men utover det, hvor mye omsorg får hun og hvor mange timer blir hun sittende på det rommet å surre…Det kommer lissom ikke frem noe sted. Men alt i alt så skjønner jo jeg at det er mange timer for seg selv og eventuelt en TV som står og larmer i hjørnet……

 

Hva vil jeg? Jo, konklusjonen min er vel – hva går alle pengene til? Hvis det 60 -70 beboere på et hjem og ganger det opp med 20.000 – 25.000 pr. snute – så blir det mange kroner kommunen drar inn hver måned..Får de eldre virkelig det de betaler for…….Jeg bare undres – kjør gjerne debatt i kommentarfeltet – for dette synes jeg er interessant! Men for all del, jeg har ikke kapasitet til ha moren min boende her hjemme mens jeg jobber…