Hørte rykter om en kald påske 🧡

 

Pleddet jeg begynte på for lenge siden ble ferdig i dag! Bare bestemte meg at det var stort nok! Det dekker meg og da holder det. Vil jeg ha det enda større så er det jo bare å ta noen runder til 🥰 Nå var jeg lei det prosjektet der! For en stund 🧡

 

Heklet med krok 4,25 og diverse ullgarn jeg hadde liggende!  Og det er virkelig ikke tomt i kurven så kan sikkert lage to pledd til. Så begynner nok på en nytt snart tenker jeg! Kjekt å ha, vi er jo flere som trenger pledd!

 

Oppskriften: En oldemorsrute hvor man bare fortsetter etter omgang 4 eller 5 og lager det så stort man bare vil og ønsker..Og bytter farge akkurat når det passer deg eller garnet!

 

 

Her er pleddet brettet dobbelt! Og nedenfor er det “restene” av ullgarnet…En hel kurv full av garn i alle farger! Nei, man blir nok aldri arbeidsledig når man ønsker å produsere noe vil jeg tro! 

 

KALD PÅSKE = VARMT PLEDD

 

Mitt motto er alltid – komme seg ut av heimen hver eneste dag!

 

God kveld!

 

For meg så hører det med å komme seg ut på tur hver eneste dag året rundt. Jeg greier det alltid. Så skal greie det i dag også, men ute er det surt og kaldt og man føler at man spiser istapper med kjakene…

 

Jeg har vært to turer ute på terminalen på jobben i dag, det var kaldt! Så gjenstår nå og gå seg en lang tur, før kvelden griper tak i meg. Prioriterte fyr i ovnen og lage meg middag! Så når huset er såpass varmt så stormer jeg ut i dag også!

Etterpå, da er det deilig å sette seg ned med te og rolig stund! Rastløsheten er borte og man finner ro og fred! Kjennes godt! 🥰 I dag har jeg tenkt å ta det pent her hjemme med hus og hjem, blitt mye i det siste..Men må til i blant, å sparke seg selv bak!  

 

Ute har det igjen begynt å snø, det er lov å bli lei og lov å kjenne på at man ønsker seg et annet sted noen ganger! Til SOLENS land – der dagene går med til bad og sol og mat og late dager på solsenga. Eneste som  er gult som solen her hos meg er all påskepynten og godisen

 

Ute har gardina gått ned! 🥰

 

“Men husk: Hver dag er en gave. Åpne den. Feire den. Nyt den..” 

 

Mye salg på påskegodt

 

I kveld dro jeg ned på Extra for å snoke om jeg fant noe billig! Og det fant jeg!

Posen over her kosta 20,80. 

 

 

Denne posen kosta 21,80 

 

 

Påskeskum til 7.- 

 

 

Påskeegg i papp kostet 4,40 og kvikklunsj 13,50 for en pakning med fire.

 

Jeg handlet litt jeg, marsipan må jeg ha til påsken. Kjørte innom mamma også, med et påskeegg med noe godt i. Tar litt om gangen. For nytter ikke fylle opp mye på en gang. For med den sykdommen så blir det ikke lett å holde styr på om hun har spist 10 sjokolader eller en 🥰 Jeg besøker jo henne ca. 3 ganger pr. uke..Så tar heller med litt og litt. 

 

Du leste kanskje tidligere innlegg om ånden som kom på besøk –

se her Påskepynten ville frem i år også 💛

Påskepynten ville frem i år også 💛

 

God ettermiddag, påsken nærmer seg med stormskritt. Vi får håpe på masse sol og fine turer rundt her på Kråkerøy. Pakke sekk, med kaffe og niste! Beste som er. Jeg har dratt frem en pose med påskepynt, har sikkert 2 poser til i skapet. Alt kommer ikke frem tror jeg, blir veldig mye ting utover i tillegg til alt det andre man har..Etter at jeg tok disse bildene har jeg funnet frem mange påskeduker også! Så får ta noen nye bilder etterhvert…Artig med påskepynt, man blir glad av å se disse figurene..

 

Det meste jeg har er sikkert 30 – 35 år gammelt. Bare noen nye påskeegg, det blir jo alltid noe nye hvert år! Og jeg har flere gamle (påske)lys, som jeg aldri vil tenne på. Jeg vil gjerne beholde pynten og ikke fyre den opp! 🧡

 

Ellers så har jeg hatt den berømte ånden på besøk..Har snart kommet meg gjennom hele huset. Med sånn rundvask..Oppe på skap, bak senger, bak sofaer, bokhyller, rengjøring av kjøkkenvifta, tørking av støv på hele flater, dørkarmer og dører og vasking! Pussing av vinduer etc. etc.. Støvsuget absolutt alt i hver krik og krok i hele huset!

 

Jeg brukte hele fredagen + hele helgen! Dagen i dag og mandagskveld og tirsdagskveld. Kjøpt nye puter og dyner til gjestesengene her i huset, ble gjort i dag! Det trengtes etter en laaaang vinter – med godlukt i hele huset. Mye jobb, jeg har holdt på som sagt ca. 7-8 timer hver dag! 🧡💛 Men nå er det ganske ok...Der man ikke vasker hver fredag for å si det sånn! 

 

Så til fredagen blir det vanlig rengjøring her i huset, så da sier jeg meg fornøyd! 😜 Har man ånden så har man ånden – da er det bare å holde i den så lenge man kan…..

 

Og på et av bildene under her så ser du gule nelliker, de har stått nå i 4 eller 5 uker! Helt utrolig holdbarhet! eneste jeg har gjort er å bytte vann og klippe stilkene. 

 

den enkle hverdagsgleden

 

 

Jeg er veldig glad i den enkle gleden/lykken som ikke koster så mye. Små ting som ruver innover i meg i sakte tempo..Gå turer i naturen er en slik glede. Det gir meg så mye..

 

Kaffekoppen på morgenen..Og tur etterpå..Brødskiver og skummet melk til frokost, gjerne med gulost. Må ikke være så mye dill dall på vanlige hverdager. Klart jeg sier jo ikke nei til gode hotellfrokoster. Men det er ikke noe jeg trenger i livet mitt for å være fornøyd..

 

Gå turer hver dag..Tekoppen om kvelden..Rolig stund her hjemme i sofaen. 

 

Kveldstreningen som jeg aldri hopper over. Der er alt mulig forskjellige øvelser, og trener de fleste musklene, mage og lår og rompe. Armene, nakke og skuldre..Bøy og tøy på alle mulige vis. Det gleder jeg meg til hver eneste kveld.. Det koster ingenting, men gjør meg glad!

 

Kveldsmaten her hjemme med egg er også gode stunder. Jeg er 100 % hverdagsmenneske – jeg krever ikke så mye.. De små og store ting i løpet av dagen holder i grunn til min glede!

 

Men for å gjøre ting litt annerledes så tar jeg noen turer hit og dit innimellom..men jeg MÅ ikke. Jeg må heller ikke reise på fjellet hver helg for å stå på ski og bruke masse penger på heiskort! Sånt må ikke jeg..Jeg må i grunn veldig lite ❤️

 

Bilde fra turen i dag, helt nydelig tur! Deilig temp og vær og forhold..

 

 

Nydelige forhold.

 

 

Mosedotter trenger ikke være kjedelige! 

 

 

Selv furua trener, og strekker ut sin lange kropp!

Lenge lyst

 

 

God kvelden…

 

Fra tur nr. to i går – det varme fine lyset. Bak der glimter vi Gamlebyen. Det er faktisk lyst helt til klokka er 20:00 på kvelden. Så nå er det ingen unnskyldning for ikke å komme seg ut lenger! Være på jobb, lage middag og så slappe av…Og enda så er det mange timer lyst utover..Så nå er det bare å finne frem gode sko og komme seg ut på tur! Deilig som bare det 🥰 Hva venter du på?

 

Ikke vent, bare gjør det! 

 

Tenker jeg..

 

Sola varmer faktisk, selv om det er bitende kaldt på natta og tidlig morgen! ☀︎Nå er det TV og litt TE her hos meg! Nyt kvelden……..

 

 

Søndagsturen

 

God kvelden, noen bilder fra søndagsturen. Været har blitt bedre etter all denne tåken og regnet. Endelig sol,  kjølig er det jo og det kom litt snø i natt. Men snøen forsvant utover dagen! 

 

Mange fine vårtegn her, så deilig å utforske naturen i disse tider! På bildet over her er det sikkert påskeliljer som står for tur! 🧡

 

 

Landlig og deilig her på Kråkerøy. 

 

 

Syrinen er i farta…

 

 

Enda flere påskeliljer..🧡

 

 

Fineste veien.

 

 

TITT TEI sier vår venn KROKUSEN 💜💜

Det er alltid gøy

 

Det er alltid gøy og alltid stor opplevelse å finne vårens første hestehov! Det gir lykkefølelse og god følelse i sinn og kropp…det ruver lissom det! Godfølelsen. 

 

Vi skriver 25. mars og jeg har funnet min første. Tror det er ganske mye senere enn vanlig. Men våren har vært kald og ikke akkurat tid for å plukke blomster!  Men den som leter den finner og den som går tur hver enste dag gir aldri opp 🥰 Til slutt så gir den meg bonusen jeg har ventet på – de siste 5 månedene..November til langt ute i mars..Enkelt regnet, da har vi nok knekt vinteren dette året også og jeg vant! 🌺 Det trodde jeg nesten ikke!

 

Tussilago Farfara – latinske navnet lærte jeg på skolen og glemmer det aldri. Jeg var stor fan av biologi og pugget blomsternavn – rett og slett favorittfaget mitt sammen med matematikk…Jeg hev meg over leksene med liv og lyst. Presset blomster i alle bøker vi hadde hjemme, og lagde mange fine bilder. Borte er de, etter flere flyttinger..Men det er alltid en tid for å lage seg noe nytt..

 

Nyt kvelden, og enda en gang skal vi stille denne klokka ☀︎ jaja, får bare henge med som vanlig. 

 

 

kranene på værste – lyssatt

 

God kvelden folkens..

 

Husker dere jeg skev om de gamle kranene på Værste Kranene på Værste …(FMV) Det var i 2019..Og se hva som har hent nå da… Jeg var nede i kveld i regnet, og tok noen bilder! 

 

 

BLÅTIMEN

 

 

Kranene har denne uka blitt lyssatt! Nå har de fått en kledelig blåfarge, men fargene kommer til å skifte etter temadager og døgnet….Å så spent jeg er! Tenk JUL!!!

 

Onsdag kveld ble de gamle FMV-kranene “Washington” og “Wisbech Refsum” lyssatt. Det ruver bra altså  – 45 meter over bakken! 

 

De to siste kranene fra Fredrikstad Mekaniske Verksted vil heretter bade i farget lys etter mørkets frembrudd. Lysfargen vil endre seg gjennom døgnet, fra blått i “blåtimen”, via grønt midt på natten til rødt i morgenrøden. På merkedager vil kranene bli belyst med temafarger! 

 

17. mai blir det rødt, hvitt og blått! 🇳🇴 Er du i Fredrikstad så få med deg dette altså…Utrolig fint! 

 

 

Dette gledet et Solliv-❤️

 

 

 

Enda bra man har TE

 

Hva kan man ellers gjøre lissom!?

 

Joda, nok å gjøre hele tida…Men været er været for tida og det regner og regner. Regner det ikke så er det tykk tåke! Er ikke krise altså, men synes det er deilig med fint vær og være på tur! 

 

Men livet har gitt oss TE, det er alltid deilig. Jeg er fan av te i løs vekt og ser jeg noe som frister kjøper jeg. Her ble det grønn te i løs vekt! Med smak av ingefær og sitron, merket er Crema. De pleier å ha gode ting. Men denne var litt tam på smak synes jeg. God var den, men ønsker mye smak i en tekopp 💚

 

Disse her kjøpte jeg i fjor, hvorfor ikke et blått teppe til påske – dette “lager” du gratis 

På Kirkens bymisjon. Nå henger de i kjøkkenvinduet…og viser seg frem. 

 

Blir litt påske det innlegget her og jeg mimrer litt Kirkens liturgiske farger – med vekt på påsken Greit å se tilbake litt hvordan vær og vind og hva man skrev om i  påsken i 2022..Det er ikke påske denne helgen da, men greit å begynne så smått med å tenke påske og hvordan været blir..Blir noen jobbdager til også, jeg reiser jo ikke bort! Alltid hjemme her i påska jeg..Men akkurat det liker jeg godt! Gleder meg faktisk til å kunne sitte litt ute og ikke bare være ute. Jeg er mye ute..Mange timer hver eneste dag året rundt, man går!  Er det et sted jeg har muskler på kroppen så er det i leggene, hehe…💛

 

Godt med te, nå er denne pausa snart slutt! I dag har jeg vært hvit tornado her hjemme..Dratt frem møbler og vasket der man ikke vasker hver fredag! Må til…Snart holdt på i 7 timer…

 

GODT DET REGNER SIER JEG!!!