Kronprinsparet spiste middag på Værk

 

Da jeg tuslet hjem fra jobb i går og gikk gjennom Gamlebyen så var det forberedelser til middagen som skulle skje på kvelden. Kronprinsparet har vært i Fredrikstad i flere dager. Dessverre har ikke jeg sett dem. Bare sett bilene og sperringene og livvaktene.

Middagen var på Værk, et ganske nyåpnet sted. Eller det har byttet eiere og nytt konsept, har ikke vært der enda. Men har vært der under tidligere eiere, både med jobben og privat. Da het det Gamlebyen Gjestgiveri. 

 

I dag tok Kronprinsparet ferja her i byen og de synes det var helt genialt. De sammenlignet ferja med trikken i Oslo. Utrolig kjekk måte å reise på og komme seg fra A til B. I dag morges da jeg tuslet gjennom Gamlebyen så jeg bare bilene og livvaktene. Så jeg har bare følt dem i disse dagene. Jeg har vært på jobb og har ikke hatt noen anledning til å vifte med flagg eller stå langs ruta!

 

Tenk alle de stedene de kunne overnattet og så overnattet de i Gamlebyen! Veldig morsomt og kjenner jeg dem rett så tusla de sikkert rundt i Gamlebyen i går kveld da pressen var dratt hjem! 

 

 

 

F r e d r i k s t a d 

I går så jeg på en film

 

Er ikke noe jeg pleier å bedrive tiden med. Kan se en serie da, for da er det som regel episoder på 30 minutter eller max en times tid. Det er passe. Men sitte å se en hel film på TV er lenge mellom hver gang det skjer. Tror jeg så en til jul. Men altså Telenor har jo hatt mye trøbbel om dagen og plutselig så tikket det inn en melding at vi fikk tilgang til 20 leiefilmer gratis. De sa ikke grunnen da, men trenger ikke være den skarpeste kniven i skuffen for å skjønne såpass. Da begynte jeg på film nr. 1 og har bare 19 igjen!

 

 I dag har jeg ikke så god tid er jo tilbake på jobb. Tidligere har jeg jo bare vært hjemme og surret med denne forkjølelsen lenge og vel så noe må man ta seg til til slutt! Hvis ikke flyr man på veggen!

 

Nå er det meldt regn alle dager utover, unntatt søndag. Da er det meldt masse regn! Så blir vel en film eller to da også, kanskje! Var jo ikke alle filmer som fenget på den lista de la ut da! For å si det sånn 🙂 Men skal da greie å finne en film til! Den sm leter finner vet du.

 

 

Liker best filmer som jeg ser live utendørs jeg. Slik som her, alltid noe å titte på – bare man går ut den døra innimellom! Eller så er film best på kino, med en bøtte popcorn i fanget. Komme seg ut av huset, gjør noe med psyken altså. Tror det er viktig! Se folk, være en del av noe. Større enn seg selv……

 

 

Rull film – koser du deg med filmer hjemme?

bloggere kommer og går

 

Bloggfolket! Vi er nesten som en stor familie. Har litt god omsorg for hverandre og noen tenker kanskje at gresset er grønnere på den andre siden! Noen har store hatter og vil skinne litt og har små hatter og er glad de blomstrer en gang i blant! Vi er forskjellige. Noen bare blir borte og noen markedsfører at bloggen pauser! 

 

En veldig god venn her inne legger bloggen sin på is en stund Dedicat – det er trist og litt rart. Glad i denne poeten fra Rognan jeg <3 snill og god og et varmt hjerte! Men sånn er livet, plutselig vil man bruke tiden sin på noe annet! Man kan ikke rekke over alt! For det å blogge tar tid, om du har stor eller liten blogg! Det å skrive innlegg er ikke alltid tidkrevende. Men det å ta bilder til bloggen kan ta mange timer. Det å kommentere tar mye tid. Det å svare på kommentarer tar masse tid. Så til slutt er man jo jo ganske fullbooket. Merker det selv de dagene jeg er på jobb! At bloggen ikke blir prioritert –  når man endelig er hjemme igjen. Da vil man jo ut på tur 🙂 

 

 

 

Disse blomstene sendte Jan til oss – da han selv ikke kunne delta på bloggtreffet i 2019. Neste bloggtreff, da håper vi å se deg! Lykke til DEDICAT vi prekæs vettu! 

 

 

På gjensyn!

Fredrikstad – Norges svar på Florida

 

Ja, du leste riktig! “Alle” pensjonister vil flytte til Fredrikstad nå! Byen alle flytter til. Her vil vi bo…Folk selger rubb og stubb av hus og kjøper seg leiligheter i Fredrikstad. Så fort man bikker 62 og har blitt en AFP-pensjonist!

 

Mildere klima, lite snø og nærhet til sjøen! Fredrikstad har jo alt dette! Folk er lei snøkaos og kulde og da blir Fredrikstad 1. valget! Synes det er artig å lese 🙂 Det varmer mitt hjerte i hvertfall og folk er så imøtekommende her nede blir det fortalt. Det er også hyggelig, vi hilsær og prekær. Må ikke kjenne noen for å preke, vi er joviale og rause innbyggere i denne flotte byen! 

 

Lo litt høyt for meg selv i går kveld da jeg stakk innom Fredriksstad Blad (FB) da jeg leste at Fredrikstad var Norges svar på Florida! Kan det bli bedre – neida! 🙂 

 

 

Jeg liker meg godt i denne byen. Før så synes jeg den var litt kjedelig vinterstid! Nå synes jeg er byen er flott alle årstider og måneder! Nyter egentlig veldig Fredrikstad på høsten. Da synes jeg det er koselig med alle spisestedene og Gamlebyen! Det er så god stemning når mørket kommer sigende og alle lysene er tent! Stikke inn et sted å ta en kaffekopp eller et glass vin, se folk! Kanskje er det en liten konsert rundt neste hjørne! Ja, det er godt å bo i Fredrikstad! Får se hva jeg selv gjør når jeg blir pensjonist! Har mine planer <3 

 

F l o r i d a 

Det var som å holde et stykke nydelig stoff i hånda

 

God kveld! Jeg jobber med dette prosjektet en lapp om dagen og det skjer ting når jeg holder på med noe! Nå syr jeg sammen disse lappene! Dette blir nydelig, nesten som et utsøkt stoff i ull! Utrolig lekkert om jeg skal si det selv. Fargene lyver her da, men du ser de mer normale fargene på linken jeg deler. Gleder meg til å fortsette og dette er gøy! Man kan jo lage små og store lapper og sy akkurat det man ønsker seg. En farge, mange farger eller hele regnbuen. Finnes ikke noe begrensninger i slikt. Jeg har heklet 24 lapper. Dette skal bli en vest, får fortsette i morgen! For har en del lapper til å sy sammen! 

 

 

#symesterskapet

jeg gikk og gikk og gikk

 

I dag måtte jeg bare ut og gå! Det er jo det jeg elsker! Være ute i naturen, kjenne friheten rive i håret og at man lever. Levde gjorde jeg, for jeg hostet, snørret og nesten spydde!

 

Men hadde med mat og banan og vann og tok mange pauser. Nydelig temperatur, overskyet og det var ikke kaldt og bare så deilig! Liker egentlig ikke gå i sterk sol, i hvertfall ikke når man ikke er 100 %. Så trava rundt gjennom skog og sjø for å finne energi! Så ingen som bada nå, men er kanskje ikke så rart. Men jeg kjente på vannet, synes faktisk det ikke var så kaldt.

 

Men ei halvsjuk kjerring kler seg ikke naken på et svaberg og hopper uti sjøen. Det var ikke akkurat dagen for det! Men tanken var jo der! 🙂 I hvertfall, jeg kom meg hjem og telleren viste 14 kilometer – så er fornøyd jeg! Lagde meg litt mat og ordnet litt i hagen og nå blir det vel å slappe av litt! 

 

 

Ikke akkurat dype skoger, men fin fin blåløype! 

 

 

Produserer man innlegg og gjerne flere innlegg pr. dag så genererer det mer trafikk til bloggen! Litt rart egentlig, for jeg synes at flere innlegg har lite trafikk. Men når dagen blir tellet opp så plutselig ha det blitt noen sidevisninger. Jeg blir aldri helt klok på sidevisninger og blogglista, men samme det! Jeg har vært på tur med sekk og det er det som er livet! 🙂 

 

 

Et skritt her og et skritt der – blir plutselig noen kilometer! 

Et eple om dagen

 

God søndag! 

 

Ute er det litt tåke, men tror dagen blir fin. Skal komme meg på tur i dag! Men blir ikke bad, jeg har jo slutta å bade for sesongen. Men det var ikke lurt, etter at jeg sluttet med det så ble jeg mindre hardfør og ja jeg tok en test: jeg kjøpte meg en hurtigtest Har begynt å spise epler også, spiser egentlig ikke så mye epler. Synes de eplene jeg kjøper gir meg mye syre. Men dette er Aroma. Dette tåler jeg og veldig gode epler. Kan anbefale, ønsker du deg et epletre i hagen så kjøp Aroma. Veldig flotte epler.

 

Flere av eplene på treet veier 300 gram. Det er mye, ser du vanlige norske epler på butikken så veier de ca. 100 gram. Så nå spiser jeg et eple om dagen også! Strutter av sunnhet! Men historien er jo en annet, etter snørr kommer hosten! Men men livet går videre…..

 

 

I går ble det tur her i Kråkerøy-marka. Kjempefint skogsterreng. Trenger ikke gå langt, bare noen hundre meter fra huset så er jeg i marka! Utrolig heldig med å bo slik og jeg verdsetter det høyt! Deilig, det er søndag og det betyr noen kaffekopper før man starter dagen! Slike stunder sitter jeg og tenker og leser litt nettaviser og på blogg! Men deilig å bare sitte rolig, tenke om alt mulig.

 

Akkurat i dag satt jeg og tenkte at noen mennesker får til så mye her i livet. Mens andre har nok med jobben, huset og familien og så er det stopp! Noen mennesker har en stor dose kreativitet og energi 🙂 Mens andre har nok med å leve livet, gjøre alle rutinene. Så er dagen over igjen! Men er kanskje slik at vi som er vanlige undersåtter blir spist opp av systemet vi er en del av! Men skjønner at mange (les noen) sier opp jobben og starter for seg selv og gjør noe ut drømmene sine! 

 

Har du en drøm – følg den!

jeg kjøpte meg en hurtigtest

 

Vel, det var ikke bare 1 test, men 5 tester i denne esken! Kjekt å ha utover høsten og vinteren. For det blir nok flere dager med snørr og hoste! Men for en pris………..hadde jeg visst at det var så dyrt så hadde jeg kjøpt meg en test fra Normal! Men gjort er gjort for kneppige meg! Tenkte kanskje jeg kunne tatt denne testen i bilen jeg, og ordnet med ting etterpå, men var ganske så komplisert så tenkte det var best å kjøre hjem igjen og så ut etterpå igjen. Hvis man var frisk!

 

 

Nesepinnen – det var nok snørr der inne så var ikke noe problem å finne materiale! Man skulle vri 5 ganger eller sånt i hvert nesebor. Etter det så skulle man røre dette i en beholder med veske. Den tok jeg ikke bilde av! Stå ca 1 minutt. 

 

 

Slik skulle man lese av testen! Man dryppet 4 dråper på en plate og det skulle virke 15 minutter!

 

 

Min test viste negativ. Jeg har aldri hatt noen tanke om jeg hadde blitt smittet av Covid heller, men kan aldri være sikker nok. Så er nok en skikkelig høstforkjølelse som jeg har fått. Sånn passe med snørr, litt uopplagt og litt frossen. Er bedre i dag, men er ikke frisk. Etter mine beregninger så tar det vel 4-5 dager å bli kvitt dette. Det hører med til høsten. Nå har jeg 4 tester igjen. De legger jeg vekk til senere bruk. Dette blir nok den nye normalen fremover tenker jeg! 

 

H u r t i g t e s t (nesten litt rebus dette) Men jeg kom i mål!

alle disse dagene

 

God formiddag! Ute er det sommer og sol! Jeg har vært ute på en fin tur i skogen! Er jo forkjølet, men det går bedre og bedre. Jeg har vært inne to hele dager nå og det er helt greit. Kjedelig ja, men helt nødvendig! Er ikke min stil å være her inne fra morgen til kveld! Men har fått ryddet og kastet en del! Slike ting man ikke rekker når man flyr ut den døra hele tida.

 

💚

 

Ryddet ganske mye i klesskapet – der har jeg sortert litt. En del går til Fretex og en del går rett i søpla! Utrolig deilig å få gjort ja! Men jeg har merket på nattesøvnen at jeg ikke har vært ute og trenet. Man sover dårligere og tilbake kommer nattesvette. Litt kombinasjon med forkjølelse og overgangsalder. Men jeg pleier å holde nattesvette i sjakk ved å få svettet ut litt på dagtid! Men sånn ble det. Må stikke ut etterpå nå og kjøpe en hurtigtest, slik at man får dette ut av verden. Får kjøre ned på en apotekene her på Kråkerøy. Ja, hele to apotek på denne øya! 

 

💚

 

Så får jeg kjøre hjem og ta testen før jeg gjør noe annet i dag! Men jeg skal rydde litt ute, rake litt og sånn! Ellers er jeg glad jeg kan sitte og pusle med litt håndarbeid for da blir ikke tida så lang! For ellers hadde det blitt enda mer kjedelige dager! Nå blir det litt kaffe her og etterhvert stikker jeg ut i hagen! Blir ingen fest på meg i dag, har lissom nok med meg sjøl! Men kan sikkert nyte et glass hvitvin her hjemme! Det er fest i seg selv! Kos deg med den flotte dagen! 

 

Vi klarte det 🇳🇴

Det er mange måter å spare på

 

Da er det blitt fredag ettermiddag! Jeg var innom nettbanken og sett om det har kommet noen renteøkning! Den banken jeg har lånet mitt, pleier å være ganske kjappe med å varsle renteøkning! Det blir ikke så voldsomt mye penger for meg da, men jeg har lån! Kjøpte jo dette huset da jeg ble skilt! Vi var jo egentlig i mål med dette huset vi, men men livet gikk videre! Jeg kjøpte meg faktisk en leilighet også, men den flyttet jeg aldri inn i! Solgte den tilbake til firmaet jeg kjøpte den av. 

 

💛

 

Så en stund satt jeg med eierandel i dette huset + pluss en ganske fin og helt ny leilighet! Kontrakten var signert og alt i orden! Men så fikk jeg altså ordnet meg og kjøpte huset, veldig glad for det i dag. Huset har steget enormt mye i verdi, mye mer enn jeg har fått i lønn de siste 10-15 årene. Og leiligheten hadde nok ikke steget like mye!

 

💛

 

Men det er mange måter å spare på. Hadde jeg ikke vært så flink med dette så hadde jeg aldri hatt råd til eget hus! Men jeg sparer og sparer og føler jeg alltid har hatt god kontroll på penger! De siste ukene har brua over til øya her vært stengt! Så jeg bruker jo ikke bilen. Ingen bil og det betyr 0 i bompenger og veldig lite i bensin! På vanlige måneder har jeg ca. 1.600 kroner i bomutgifter og 1.000.- i bensin! Det vil jo si 2.600.- Jeg bruker kanskje 200.- i bom nå og veldig lite bensin. Jeg bruker stor sett bilen bare ut til mamma en gang i uka. Noe mer blir det ikke så lenge brua er stengt! Blir for mye styr da jeg sykler og går til jobb!

 

💛

 

En sak er jo å prøve å øke inntektene, ved å ta en ekstrajobb eller slikt og en annen er å redusere utgiftene. Her betyr det jo ca. 2400.- pr. måned i reduksjon. Det er utrolig mye penger! På tre måneder er det over 7000.-. De går rett på sparekontoen. Men frem til jul nå så vil jeg redusere sparingen min ganske betraktelig da disse 3 månedene bruker jeg til julegaveshopping. Oktober, november og desember. Liker å fordele handelen på 3 månedslønner! Har jo en del å handle til og jeg elsker jul og gaver! Jul har alltid vært en stor fest her i huset! 

 

I morgen åpner Norge 🇳🇴 jeg ble så glad at tårene trillet…