det er ikke så gæli men / og noen tanker

 

God kveld, jaggu er det kaldt ute nå. 5 grader viser det ute nå og iskald luft. Så jeg har brutt alle regler og satt på varme! Gjorde det i helgen da. Jeg er jo slik lagd at jeg ikke fyrer med strøm i mai, juni, juli, august, september 🙂 Men i helga satt jeg på gulvvarmen her i huset + en panelovn. Ikke begynt å fyre enda da, det kommer etterhvert. Så det røyk fra fra nabohuset da jeg kjørte forbi huset hjem fra jobben. Så flere med meg…Men høsten er deilig tid da. 

 

Tid til å nyte litt. Kose seg inn med te og fyring, bøker og blader og strikketøy. Gode samtaler med mennesker. Hvis du gidder eller har lyst til å be inn noen. Eller ta kaffe, vin eller kino i byen. Mye å finne på. Vi trenger ikke være ensomme. Vi må bare ta et tak i oss selv. I hvertfall vi som kan ta det taket. Eldre og syke er det verre for. Men mye vi andre kan gjøre. Stikke innom oftere hvis du vet om noen som sitter der alene. Ta den telefonen. Det burde ikke være så vanskelig! Men er vanskelig, for det krever litt av oss. Av meg og deg. Litt tanker her jeg sitter. Det er alltid bra å sette i gang en prosess! 

 

Skiltet så jeg i Borredalen i går da, de har det nok fremme hele året. Det minnet meg på noe. Det er ikke nå vi skal bekjempe ensomheten. Nå på høsten! Når mørket kommer. Det er egentlig noe vi må tenke på hver dag. Hele året…💚

 

🍒her er mitt innlegg om premien jeg fikk i posten i dag LYKKE 

 

Ønsker deg en fin kveld og tv blir det her i dag…Friidrett må vi bare følge med på 🙂 6 norske skal i aksjon i dag!

Takk Vibbedille – du varmet solen (Solliv) i dag også

 

God ettermiddag dere 🙂 Jeg har vært på jobb og gledet meg masse til å komme hjem i dag. En  brevdue her på blogg sendte meg melding før helgen at pakke var på vei! Jeg gledet meg som en unge. Regnet med at det tok noen dager. Posten er ikke som før. Det er jo ikke post hver dag lenger! Slik som tidligere. Husker det var så koselig å stå opp på lørdag, fridag og kaffekos på morgenen og sprette ut i postkassa etter posten. Slik er det ikke lenger. Føler med de som jobber på posten i dag. Det er nedbemanning og automatisering og mange som vil ta jobbene og få pakker frem! Brev er det slutt på nesten. Ikke som før nei…Trist!

 

Men til saken. Bloggeren Vibbedille – Norges største strikkeblogg hadde giveaways på bloggen sin for noen dager tilbake. Og jeg leser bloggen hennes hver dag. Liker den utrolig godt. Det er friske farger og oppskrifter og litt nytt fra heimen hennes…små artige snutter med hverdagskos!  En av de beste topp-bloggere her inne synes jeg da. Jeg hang meg med og ble trukket ut…Skikkelig gøy var det 💚 moro å vinne altså!

 

 

 

Fine garnøster med 100 % merinoull + masse stæsj! Til å pynte strikketøyet med. Herlig..Litt usikker hva jeg skal lage, men blir kanskje noe til meg selv. Skal tenke litt! Jeg har bestilt en ny strikkebok med oppskrifter på sjal og skjerf. Så blir nok kanskje noe derfra 🙂 Det er gøy å strikke! 

 

 

Var det ikke koselig gave dere 🍒

 

høsten banker på nå

 

God ettermiddag, jeg har gått tur. Søndagstur. Jeg skrev også om søndagstur på gåskolen før i dag. Den kan du lese om HER Jeg gikk i Fredrikstadmarka – en løype som heter Borredalen rundt. Den er på 5,6 kilometer. Det var en fin tur i dag synes jeg. Hadde med sekk med påsmurte rundstykker/baguett og en flaske vann. Deilig tur. En del folk var ute, men ganske lite i løypa jeg gikk. Det er egentlig en kjekk løperunde. Og det foregår på tirsdager. Da er det ikke lurt å være dere oppe i Borredalen for meg som er var på lyder og mas.

 

 

 

Og hvis du ser etter. Bilde 1 viser det tydelig. Det er Mr. Høst som banker på 🙂 Litt koselig og litt vemodig. Men det er sånn det er her i Norge. Klare skiller på årstider. Ikke bare sammensurr…Jeg liker det jeg, variert. 

 

Etterpå kjørte jeg innom Plantasjen. Kjøpte noen sekker med bjørkeved. Det er litt deilig å ha synes jeg. Har en del ved igjen fra vinteren som var så jeg trenger ikke så mye blandingsved i år. Det er kjekt. Så da er jeg i mål tenker jeg! Det er ikke billigere å kjøpe ved i sekk, bedre å kjøpe en pall eller stor sekk (favn med ved). Det pleier jeg alltid å gjøre! Men har man så har man…

 

Og dere, Plantasjen hadde ikke begynt med jula enda! De pleier jo å være tidlig ute med den. Så nå før middag har jeg raka litt i hagen og pratet med en nabo! Så da skal jeg kose meg lesing og litt strikk. Jeg fikk melding før helgen fra en Fugl her inne på blogg at en pakke var på vei til meg. Kanskje den dukker opp i morgen, gleder meg stort. Skal vise dere hva det er og sånn når jeg får pakka! Nesten litt jul jo 🙂 

 

Kos dere masse videre med denne søndagen….

GÅSKOLEN DEL 3 – SØNDAGSTUREN

God søndag! Søndag er for mange ut på tur. Det er det for meg også. Jeg går jo hver dag hele året. Mange ganger da samme løypene. Som er lette å komme igjennom hver dag! Du kan lese om dette fra gåskolen i går, titt innom HER del 2.

 

Søndag er jo fridag for de fleste. En stille dag. Den bør du utnytte ved komme deg ut på tur. Søndagsturen. Et ord som lyder litt magisk. Tur med familien. Tur med sekk og hygge. Kanskje grille/båle på turen. Eller gå til et sted der dem selger vafler og kaffe. Det er mange muligheter. Det er opp til deg. For ut skal du jo. Du går hver dag nå! 

 

Jeg kan fortelle om mine søndagsturer. Jeg liker best å pakke en liten sekk. Jeg smører med 2 knekkebrød eller lager en liten salat. Har med noe å drikke til. Jeg drikker vann. Det er det jeg liker best på tur. Kaffe og te duger. Men blir litt mye dill synes jeg. Jeg gjør det enkelt. Gidder jeg ikke dra på sekk så pakker jeg ned knekkebrød med ost eller skinke og legger pakken i lomma. Den andre lomma bruker jeg til en liten flaske med vann. En lommelerke eller en liten flat plastflaske. Som får plass i lomma. For kjekt med litt energi der ute.

 

Og en annen ting med søndagsturen er å komme seg litt bort fra tralten hjemme. Så da er det lurt å ta bilen et lite stykke eller buss/trikk for å se litt annet enn de andre 6 dagene jeg går på tur. Kan også gå i byen på søndager. Rolig og stille. Da det meste er stengt! Søndag er magisk, den må vi benytte på tur. Ta på deg anorakk eller vindjakke. Joggesko hvis du har eller et par boots. Det er et fint utgangspunkt. For DU/JEG skal ut på søndagstur! Vi gleder oss.

 

Jeg kjører på med denne gåskolen, del 1 kan du lese om HER og del 2 finner du i linken ovenfor. God søndag og god tur. Jeg tenker jeg tar bilen og kjører et lite stykke og regner med å gå litt i Fredrikstadmarka i dag 🙂 Vi snakkes. Kommer innom med gåskolen, del 4 ut i neste uke en gang. 

 

UT PÅ TUR ALDRI SUR!

 

Foto: Solliv (bildet er fra Bevø i Torsnes forrige søndag, 22. september 2019).

Tekst: Solliv

GÅSKOLEN DEL 2 – HVORDAN KOMME I GANG FORTSETTER

 

God lørdag, håper du har gått deg en tur eller to.

 

Forrige gang på gåskolen snakket jeg om det å komme i gang. Du kan lese del 1 HER

Vi skal fortsette med det. Vi skal gå hver eneste dag. Det er medisin, samme hvor sliten du føler deg så blir du litt mindre sliten etter en gåtur! Du skal fortsette med gåinga di. I pausene på jobben og litt rundt kvartalet og/eller feltet før du setter deg ned etter arbeidsdagen. Men jeg vil også at du lager deg en liten løype nå. Den løypa kan være en liten runde. Runder er fint. Da går man rundt og kommer tilbake til start. Og slipper frem og tilbake. Som kan være litt kjedeligere. Du kan ha som mål at den løypa skal ta 15 – 20 minutter. Det rekker du når du kommer hjem og andre gjøremål venter. Etterhvert så kan du ta den senere på kvelden. Men jeg vil du nå skal ta den rett etter jobben og ikke “mellomlagring” på sofa eller noe. Det er alltid lettere å være i gang enn å komme i gang!

 

Samtidig skal du også skrive deg noen lapper rundt omkring i huset/leiligheten din. Der skal det stå “husk å gå” .Slik at du kan se det neste dag er og i gang med tankene dine og hodet ditt. Du skal gå hver dag nå! 

 

Jeg vil gi deg en liten hjemmelekse også: 

 

1. lage deg en liten løype

2. lapper rundt i huset/leiligheten – hvor det står: Husk å gå!

 

Min runde som jeg har hatt i alle de årene jeg har vært gåer er:  “Kirken rundt” som jeg kaller løypa mi. Det har dratt meg ut i all slags vær og forhold. En løype gjennom litt skog og asfalt og tilbake til huset mitt. Der har jeg “kastet” vekk alle drittdager og luftet tankene og tankene har blir klarere underveis. Slik at jeg har greit å slappe av på kvelden og ikke dratt med meg disse tankene i senga!

 

God kveld til deg, jeg har gått mengden skritt for dagen og kan ta livet med ro her hjemme…Klem Solliv 🙂

 

Foto: Solliv

Tekst: Solliv

jeg var invitert på fest i går

 

God morgen, jeg er tidlig oppe. Var på fest i går! Ingen alkohol på meg! 🙂 Hadde tenkt å gå, men det var et utrolig grusomt regnvær i går. Det regnet og regnet. Så gadd ikke ta ta buss og ferje heller. Like ille lissom. Så tok bilen og det ble brus! 

 

Det var dans og musikk, Tapas og dessert. Gaver og latter og mange kjente mennesker. Det var en kjent orkester herfra som spilte for oss. Bjørn Halstensens orkester. Fin musikk. Spilte gamle gode slagere. Og danse kunne man! Men akkurat det er lenge siden for min del! Men kosa meg jeg, pratet og hygget meg i godt selskap…

 

Det er noe som heter Tillitsvalgtes år 2019. Så vi som er tillitsvalgt, har lenge visst om denne festen. Jeg grua meg litt, og været var dårlig. Litt småsliten etter arbeidsuka. Det letteste er jo absolutt å gå en tur og sitte her hjemme en fredagskveld. Tur gikk jeg, men hva skulle jeg ha på meg? Rota rundt og fant en ganske ok antrekk. Jeg har jo kjoler og skjørt i hele skapet. Trenger å luftes. Når man er alene så er det ikke så lett å pynte seg og delta både her og der synes jeg. Mye er for par. Denne festen var ikke det! Alternativet er å sitte der “ensom” – så sparket meg selv hardt bak og pyntet meg og dura avgårde. Jeg hadde jo meldt meg på, det å melde forfall med en dårlig unnskyldning er ikke greit…

 

 

 

 

 

 

 

Litt bilder av maten. Det var myyye mer og masse deilige småretter.. Tapas er kjempegodt. Plukke det man liker. Sitte lenge og spise og kose seg. Som sagt, jeg kjente mange og ikke noe problem å prate med de som satt ved bordet mitt. Jeg tenker det er viktig å komme ut på livet en gang i blant. Ikke bare gå på jobben og se de ansiktene der, men også andre mennesker. Kjente og ukjente. For jeg snakket med mange jeg ikke hadde sett før. For det er jo mange tillitsvalgte her i Fredrikstad 💚 Festen var i Gamlebyen. Et sted som heter Tøihuset. Tykke murer og kling klang i øra….Men kom meg i mål, men var jo ikke der i de små timer lissom :)jeg trenger jo ikke brenne alt jeg har av krutt! En dag i dag også. Plikter som kaller.

 

Ha en kjekk morgenstund….stikker innom etterpå med litt gåskole!

jeg liker mat men er ingen matblogger

 

God kveld – dagen gikk unna. Og jeg er hjemme igjen og mett er jeg helt klart. Så blir bare noen bilder fra tapas og dessert. Skal koke meg litt te og snart ta kvelden. Litt i overkant med folk og musikk for meg i kveld..Men har blitt feiret. Det er koselig det. Så nå henger ikke hodet med føler jeg. Så litt bilder bare! 

 

 

 

Ønsker deg en fin kveld og natt. Skriver litt mer om festen i morgen og så blir det gåskole igjen…heng med! 

stille stille – ikke skravle skravle

 

God kveld! Jeg er den som elsker stillhet og ro. Jeg er ingen billig samtaleterapi. Det er ikke meg. Er ikke sånn type person. Jeg liker å prate rett på sak. Lite detaljer. Kort og brutalt. Liker å være ærlig og rett på. Noen synes sikkert jeg er rar..Men det får gå. Jeg sier ikke den samme tingen 5 ganger i 5 forskjellige setninger. Men folk er forskjellig. Jeg er heller ikke den type som liker å prate masse om familien min. Kan skrive litt her inne altså. Men tenker det ikke er så interessant for andre mennesker. Jeg liker å snakke om naturen. Blomster og fugler på min vei…Og hva jeg leser på! Og hva jeg holder på med vedrørende hus og sånn. Og jeg liker å prate om reiser, tog og buss og flyplasser etc… Noen ganger tenker jeg at jeg er litt sånn (mann) i hodet. De er også sånn der og da prat. Kaller en spade for en spade!

Litt tankespinn her i kveldinga…Bildet er fra turen min i ettermiddag..Jeg liker vann. Gå til sjøen. Bade. Og prate om det å bade.

God natt…. 

Torsdag er den nye mandagen

 

God ettermiddag. Torsdagen er den nye mandagen. Litt trå dag. I hvertfall her inne på blogg. Alltid synes det har vært lite trafikk på mandager. Men nå altså torsdagen. Folk er vel sletne etter onsdagen. Handledag kanskje også. Eller rengjøring! Så det er klart til alle festene i helga. Er ikke sånn for meg da. Har jo aldri fest jeg, men koser meg på min måte. Er forresten bedt bort i morgen. På Tapas. Håper jeg får det til at helsa holder. Vært ok i dag. Går opp og ned! 

 

Lang dag på jobb og nå tur på 1,5 time. Tok den med det samme jeg kom hjem. 2 knekkebrød og så ut på tur. Jeg elsker å være streng med meg selv…..Det er sånn jeg er. Litt mat nå. hadde rester av kyllingsalaten fra i går! Smakte godt det da. Nå er det litt varm te og lesing av aviser. Litt kaldt inne! Jeg er jo streng, setter ikke på varme før 1. oktober! Sånn er det med den saken….

 

Kos deg med torsdagskvelden! 🙂 og jeg følger med om du går eller ikke…se de øynene da!

jeg dro ikke til oslo for å shoppe

 

God kveld, shopping er ikke min hobby. Kan jo handle en ting i ny og ne jeg å. Men det er ikke det jeg bruker tida mi på når jeg er på tur. Det jeg liker er å finne steder. Finne ut ting. Titte rundt meg. Det er sånn jeg holder på. Dere vet jo jeg elsker å gå. Har forresten begynt med gåskolen nå. Del 1 kan du lese om HER 

Neida, jeg rusler rundt. Ser litt her og der. Titter nøye, og ser og ser. I går gikk jeg nede ved Operaen og ved Vippa. Bildene jeg legger ut her nå er fra Vippa. Der kan du spise lunsj eller ta en matbit utover kvelden. Jeg var der ved 12:30 tiden. Ikke så mye folk da. Men er nok flere på kvelden og i helga. Skrev litt om Vippa forrige gang jeg var i Oslo også. Liker meg nede ved sjøen.

Gikk også nede ved DFDS terminalen og tok med noen brosjyrer. Alltid greit å sjekke tidspunkt og dager danskebåten går og hvor den går fra. Så vet man litt mer hvis man skulle ta seg en tur en dag! Og at man IKKE trenger ta taxi fra Sentralbanestasjonen. For det er ikke langt å gå! 

 

 

Det er stemning når det fylles opp med mennesker i godt lag. Vennegjenger og par og sånne som meg. Gåere 🙂 Nå er det kvelden igjen da mørker siger inn..Deilig å slappe av inne i sofaen nå. Har gått mine skritt jeg og det håper jeg du også har 🙂 Deilig å kose seg da vettu! 

 

Nyt kvelden – klem Solliv