miniblogg på blogg – del 2

 

Man glemmer lissom at det finnes en miniblogg: MINIBLOGG Det er der man må begynne å blogge før man kommer opp til nivået til vanlige blogg. Det er man må vise at man duger og får lesere og klikk før man blir innvilget til å komme videre. Jeg selv også glemmer å lese der.  I fjor eller når det var hjalp jeg en jente til å begynne å blogge på miniblogg, men finner ikke bloggen hennes lenger, sikkert sluttet med bloggen. Fort gjort å gi opp  – og sikkert ikke lett å komme gjennom dette nåløyet her. Kan sikkert være litt kjedelig også for man får ikke kontakt med andre bloggere slik som her, da det ikke finnes kommentarfelt! 

 

Bunny skrev også litt om miniblogg i går: BUNNY han skrev ikke direkte om miniblogg da, men om en blogger som blogger på miniblogg! Kanskje vi kan huske på å heie noen av disse frem, slik at de kommer blant oss – noen har jo gitt seg her på blogg og noen ny kommer inn. Sånn er jo livet………Har skrevet om det en gang før jeg også: Miniblogg på blogg Så da får jeg kalle dette innlegget miniblogg på blogg – del 2. 

 

Godt å lese noe nytt også – vi kan jo bli lei oss sjæl….Man henger rundt den gamle gjengen og glemmer å oppdage noe nytt! 🙂 Forandring fryder vet dere! 

 

Miniblogg

 

 

siden sist

 

Siden sist!

 

Har det ikke skjedd så mye, vært på jobb, sovet før der og nå spiste jeg noe mat! Skal gå meg en tur tenker jeg..Få litt luft, har ikke gått til jobben denne uka – så da må man jo gå etter jobb! Fordeler og ulemper med alt, kroppen min liker ikke sitte så mye i ro og jeg får vondt både her og der. Og det er en fordel med å gå en lang tur før man setter seg ned på jobben! Føler nå at bakenden holder på å gnage i stykker. Sitter jo nå også……Men bare en liten stund!

 

Siden sist har ikke bjørka blitt grønn her, faktisk veldig kaldt og det kom litt snø…ikke sånn mye altså, bare det at man aner litt snø i lufta! Sånn kald snøluft…

 

I morgen er det allerede april – håper den blir varm og god! Slik at man kan legge vekk tykke jakker og støvler og luer og halser og vanter og tykke gensere. Jeg er lei av å kle meg i tykk ull hver eneste dag! Man blir trøtt av det rett og slett, jeg vil gå med tynne bluser og vårklær med farger og snitt! Ikke bare brunt og grått, med lue tredd ned over hodet..Men jeg hater å fryse, så lua er min venn, det samme med å pakke inn halsen! Ser unge jenter i byen med tynne åpne jakker og sko uten sokker (liten kort sokk da) og herregud det ser så himla kaldt ut! Skulle jo tro vi eldre, som sikkert har vært og er i overgangsalderen skulle vært mer hotte, men er man frysepinn så er man det altså! Men jeg er lei ULL…Det må være lov å si! 

 

P.S. Det er noe rart når jeg skriver nå – kontrollpanelet på hver side forsvinner og det er bare et grått felt på hver side..NOEN SOM VET! 

 

Men dere nå må jeg ut og gå altså…

 

Igjen på med ull, lue, hals, votter etc. etc..

bestemorsruter

 

God kvelden, jeg hekler jo på dette teppet mitt. Men går ikke fort nå, for jeg tenker jeg skal ha det ferdig til høsten som kommer, så trenger ikke stresse så veldig..Jeg strikker jo på en genser også, går ikke fort det heller. Men tida går fra meg og jeg har ikke alltid ro i rompa til å sitte så lenge om gangen.

 

Er jeg på tur så så har jeg ikke meg noe av dette, orker ikke dra på det – da vil jeg bare sitte rolig å nyte utsikten…toget som suser forbi – titte og tenke og nyte! På jobben har jeg heller aldri med noe håndarbeid..Man har jo bare en pause på 30 minutter og da spiser jeg litt fort og så går jeg ut for å finne sol og påfyll av energi slik at man holder dagen ut. Jeg får jo ikke energi av andre mennesker jeg, det er kanskje ikke så rart…for jeg bruker jo så masse energi på en kort samtale med et annet menneske! Litt prat går greit og så blir det plutselig bråstopp og jeg må ut og hige etter luft! 

 

Dette hekletøyet her er en rute som er diger…man bare hekler og hekler og fester tråd litt sånn innimellom! Når det er stort nok så fester jeg siste tråden så er det teppet ferdig! 💚 Veldig enkelt..hekle en rute og så bare fortsetter du på omgang etter omgang..Ikke 5 omganger og så begynner du på ny rute…Nei, Solliv lager en hun! Det er ganske stort nå og bruker et nøste på en omgang. Altså 50 gram med vanlig ull – tykkelse 4,25 bruker jeg på nålen.

 

Solliv kan hvis hun vil

 

 

Vant på nabolaget i går

 

God ettermiddag i sola, ser deilig ut  – men kald luft ute! Jeg har akkurat kommet hjem nå og skal spise litt! Jeg tipper jo nabolaget hver uka, har aldri vunnet før! Sjekk linken der har jeg tidligere skrevet om nabolaget!

 

I går var det en/ei som vant på Hvaler og fra Kråkerøy til Hvaler er det ikke så langt..stort nabolag her i Østfold vet dere! Så da jeg sjekket i går kveld hadde jeg  vunnet kr. 50.- Får ta med seg det som er, ikke den store summen tenker dere. Men jeg tenker faktisk at dette spillet er det mulig å henge med litt. Man tipper for en hel uke av gangen og koster 50.- 

 

Skattepengene tittet inn på kontoen i dag også, det var bra. For denne måneden har jeg ikke vært så flink til å spare. Jeg har koset meg og kostet på meg både mat ute og togbilletter! Har spart denne måneden også, men ikke sånn 10 -12 tusen lissom, men spart det faste beløpet i fond! Viktig å kjøpe fond hver måned for da er du med på oppturer og nedturer! Ha rutine og tenke langsiktig – det er hele poenget med fond! 

 

Ha en fin ettermiddag og så blogges vi etterpå igjen, skal titte litt på hva dere har blogget om i dag! 

 

V i  b l o g g e s

Ny dag

 

God morgen – ny dag! Bilde fra Oslo, bygg som speiler seg i en annet bygning.  Sånt liker Solliv – artig å få øye på! 

 

Klokka og jeg er fremdeles ikke venner  det tar tid å komme i gjenge med denne timen som ble borte. Så greier ikke forholde meg til det..Jeg kan ikke fra dag en til en annen plutselig stå opp 0430 altså ny tid 0530…Selv ikke jeg som morgenfugl greier det! Da er jeg helt ødelagt hele dagen! Hvorfor så tidlig? Jo jeg går jo til jobben og bruker 1 1/2 time på dette, men for å overleve hverdagen så må jeg bare kutte ut gåinga til jobb! Den tiden må jeg heller bruke til å sove på! Så går det seg til tenker jeg……

 

 

Håper det blir en fin dag, med sol og med mening! og jeg tenker har du ikke noe godt å si til andre mennesker – så ti heller stille! Ikke vær falsk, men da er faktisk stillhet bedre! 

 

Lillelørdag (det er også en svensk podkast).

Fiskesuppe

Kremet fiskesuppe – kan du tenke deg noe bedre? Ikke jeg i hvertfall..Denne var nydelig, og masse god fisk i suppa…Spist meg gjennom noen fiskesupper i et langt liv og noen er så tynne og lite mat i så er ikke verdt pengene, denne var verdt pengene – kosta 225.- og det fulgte med brød + aioli..

 

Og vannet kom på bordet uten at man spurte om det! Jenta bak disken hadde full kontroll, selv om hun var litt vaskegal. Men var jo mandag så kanskje ekstra da, vet ikke…Men er jo kjekt at det er rent da…Men veldig ivrig på vaskesprayen! 🙂 Men over til suppa, fyldig god og denne er også uten selleri. Jeg er allergisk mot selleri, så blir trøtt av å tenke på det og spørre kokken! Jeg skjønner ikke hva selleri (knoll) har å gjøre i en fiskesuppe. Men inneholder blåskjell..Stor porsjon og jeg ble mett, hadde ikke spist siden tidlig på morgenen.

 

 

Kaldt og surt i Oslo i går og jeg fikk etterhvert lyst på noe varmt i skrotten. Jeg visste om et sted som selger fiskesuppe. Fiskeriet.. Se her: FISKERIET En av Oslos beste fiskebutikker. Man sitter altså i en fiskebutikk og spiser fiskesuppe. Ikke all verdens med plass så lønner seg å booke bord! 

 

Skikkelig fiskebutikk – slik jeg liker det!

 

 

Interiøret var greit, man satt godt! Men er vel ikke et sted man sitter med dressen og lang kjole! Man sitter i en fiskebutikk og kunder inn og ut, mye å se på! Jeg liker sånt jeg, det er jo 100 ganger mer hyggelig enn å titte ned på mobilen når man sitter alene sånn! 

 

 

Stort utvalg og kan virkelig anbefale dette stedet. Neste gang du skal på Folketeateret, så titt innom da vel….Du angrer ikke! Stedet leverte, her fikk du varene du bestilte og mer til! Godt var det! 

 

Solliv elsker fiskesuppe

Gaver med mening

 

Gaver med mening – Kirkens Bymisjon. I går da jeg var i Oslo så stakk vi innom og handlet litt..Fine gaver og dette er gaver med mening.

 

“Det gjør noe med meg å kunne si til venner at jeg skal på jobb.”

 

 

Jeg handlet kaffekrus til den kaffen jeg kjøpte vet dere..og fin påskepynt til å henge opp i vinduet eller på en kvist. Alt er jo fint og veldig fine ting synes jeg 🙂 

 

Et hjerte som gleder mange!

 

 

For en fin gjeng, så søte! 

 

Du finner linken her også: KIRKENS BYMISJON Hvis du ikke har en butikk i nærheten! 

 

M E N I N G

Det var kaldt i Oslo i går

God morgen det var virkelig sur og kald vind i Oslo i går og fant man litt gløtt av sol så var det bare å benke seg ned og nyte! Etter at jeg hadde handlet kaffe så var det å gå Storgata oppover! Først innom Gunerius, et veldig fint kjøpesenter! Masse salg hele tida og man kan være heldig der altså…

 

 

Trasket litt i gatene og ble en kaffekopp på Parkteateret på Grunerløkka. 

 

 

Skyene kom og gikk og det var varmt og deilig i sola og iskaldt når sola forsvant bak en sky! 

 

Før jeg begynte på veien oppover Storgata var jeg innom og spiste litt! Så der blir det anmeldelse om maten og stedet. Men det skriver jeg litt om i ettermiddag..Så du får bare henge med litt etterpå igjen 🙂

 

 

Parkteateret har virkelig sjel, verdt et besøk og fint sted med konserter og slikt bakenfor! Jeg legger ved en link så ser du litt mer om stedet!: wikipedia/parkteateret 

 

Så da blogges vi litt senere – ha en fin dag da!

 

Solliv elsker Oslo ❤️

 

 

 

 

måtte ha kaffe

 

Hei dere, dessverre ikke rukket å blogge i dag. Måtte ha kaffe og når Solliv trengte kaffe tok hun toget til Oslo 🙂 Bestiller jo på nett også da, men greit å handle fysisk i en butikk! Etterpå jeg hadde handlet fikk jeg gratis kaffe og vann, så kjekt..

 

 

Det er rene godtebutikken,  kanskje litt snobberi – men noen laster må man ha her i livet! 

 

 

Nepresso leverer og veldig hyggelige ansatte. Her er det bare å plukke og velge og man kjøper et rør om gangen..Kjøpte litt sjokolade (ikke bilde av denne) også jeg da, smaker sikkert til en kaffekopp i ny og ne! 

 

 

Kanskje lettere å kjøpe seg en kaffepose på Kiwi. Men for meg ble det litt luksus i hverdagen, etter at jeg handlet meg ny kaffemaskin! 🙂

 

Solliv elsker kaffe!

 

 

Alltid spennende hva man våkner opp til

 

Natten senker seg her hos meg..Men jeg følger min egen rytme..Lar ikke denne timen styre livet mitt. For meg nå er kl. 2215 – så tar det helt med ro!

 

Bloggen er viktig vet dere, og jeg sjekker alltid plasseringen hver dag! Litt gøy, men stresser ikke med dette! Men liker plassen 1 – 20 for da synes man litt og henger litt oppe på veggen før man ramler nedover!

 

Slapper av litt her hjemme og noen runder på strikketøyet, som er litt yoga…Blir man ferdig så blir ferdig en gang. Hvis ikke så er det billig yogatime til ca. 500.- og den timen er laaaang! Altså garnprisen for det genseren jeg strikker lå på litt under 500.-. Greit å ha noe enkelt i henda når man setter seg ned og man ikke ønsker å lese eller blogge. TV for meg er jo helt siste utvei…Kan se en serie i ny og ne, det går greit. Men nå i helga og skirenn på morgenen..slo av fortere enn jeg fikk satt den på! Kan ikke noe for det altså, men det er det kjedeligste jeg vet! Da går jeg heller inn i meg selv og lager et blogginnlegg!

 

 

Men så denne på en plakat nede i byen, den så litt gøy ut! Skal sjekke hva dette er for noe…Du må også ha en God natt! 

 

Finne roen ❤️