Jeg gikk tomhendt

 

Dro en tur til Gamlebyen etter at jeg hadde besøkt mamma i dag! Så bare satte sykkelen på utsiden av sykehjemmet og gikk ned til ferja derfra! Ferja går til Gamlebyen. En trikk på kjøl vet dere! Tenkte at en sykkel fikk stå i fred utenfor et sykehjem! Folk er vel ikke så frekke at dem stjeler derfra….Må jo være greit! For det er mange sykkeltyverier om dagen! 

 

I Gamlebyen var det både marked og strikkefestival! Så endel folk ute! 

 

Jeg så etter en ting og det var tyttebærsyltetøy til å ha til jul! Fant ikke noe…Sveler og kjøtt og pølser og sopp og plommer og poteter gadd jeg ikke dra på! Kjøpte meg kaffe og rundstykke på Strikkefestivalen. Men kjøpte ikke garn heller…Har lissom så mye garn her hjemme! Bruke det man har! Men moro å titte rundt, selv om jeg hadde lagt kjøpe-genet hjemme i dag! Men greit å slå i hjel noen timer på en søndag! Ute var det høst i lufta!

 

Folk har dratt frem luer og varmere jakker! Så får bare innfinne seg med det at en sommer er over, men ikke helt over…Minner er lagret og vitaminer er fylt opp! Jeg har benyttet en hver anledning til å være utendørs! Men så klart det er dager jeg har måttet gi pass, slik som på jobben! Det synes jeg faktisk er det tøffeste med å jobbe, all denne innetiden på et kontor! Føles helt meningsløs til tider! Heldigvis neste sommer styrer jeg mitt eget liv – det skal bli godt! 

 

Ferje tilbake etter hvert og sykkelen stod der jeg satt den! 🌸 Gikk ikke innom mamma på hjemturen, det var midt i middagen! Måltider er viktig på et sykehjem vet dere! Ikke bare der, men det er jo livet! 

 

Marked og festival! 

 

 

Mange godsaker 

 

 

Oppskrift på pai! 

 

Sveler og ja de var digre! 

🩷Fredrikstad🩷

 

 

Fremdeles lørdag! Og jeg sitter og mimrer om Kulturnatta som var i går Oj – det var fint! 

 

Lenge siden har sett Fredrikstad sånn i mørket! Det har jo vært sommer og lyst om kvelden! Nå er det tidlig mørkt! Og jeg var i byen i går kveld for å se lysshowet! 

 

Showet var meget fint og noe helt eget! 

 

 

Og det var en nydelig kveld og jeg synes det er vakkert i byen vår ved elva!  Skjønner jo egentlig det at alle vil bo bynært! Jeg bor jo ikke i byen, men på landet!

 

 

Artig å gå i byen når det skjer noe…..Selv om disse bildene viser byen når solen har gått ned! En by er ikke bare butikker og gater! En by –  er folket, bygninger, elva! Stemningen, lys, lyd og en by skal være levende! Vi har elva, det gir en fin magi til byen synes jeg! 

 

Og en by må ha en sted hvor man selger is – en “isvogn” og det har Fredrikstad! Og på varme dager er det kø…..

 

bsh

Oj – det var fint!

 

God lørdag! 

 

Jeg var på Kulturnatt Fredrikstad 2024 i går kveld! Det var kultur i byen fra morgen til kveld! Forskjellige arrangement som pågikk hele dagen i grunn! Jeg dro bare ned til byen et par timer på kveldstid! Og tittet litt rundt!

 

Det var lysshow på elva! Et visuelt kunstverk som kalles Monad – kunstner Anastasia Isachsen – sjekk linken jeg legger ved https://paragraf112.no/event/monad-spektakulaer-kunst-pa-elva-pa-kulturnatt/

 

 

Dent var fint å se på etter det ble mørkt! Veldig annerledes og nytt for meg! Fin musikk i tillegg og det var en herlig unik opplevelse! 

 

 

Det var sang og musikk og show og dansing og turn over hele byen! Jeg var som sagt bare i byen noen timer! Og tok ikke mange bilder! 

 

Men gøy se folk og liv en kveldsstund på byen! At folk kommer seg ut den døra hjemmefra og koser seg! Og her var nok mange foreldre og besteforeldre som dro for å se sine kjære danse og synge! Og da må man ut vet dere! 

 

Under her var de litt eldre som danset swing! 

 

💃🏻

Kondis

 

Det er mange forskjellige typer kondis! 

 

Jeg har jo alltid hatt en ekstrem gå-kondis! Den er godt trenet. Vinteren som var gikk jeg to mil hver dag! Da får man super kondis! 

 

Så ble det vår og jeg fikk låne den gule sykkelen i et prosjekt Nye ferja – den førerløse elfergen Hyke Shuttle 0001 For at folk skulle sykle mer og ta bilen mindre! For meg var det ikke mindre bilkjøring, men mindre gåing! Det ble jo sykkel tur/retur jobb i stedet for gange! Det var tungt å sykle på en vanlig tråsykkel! Ingen batteri som hjelper meg i motvind og sletter og bakker!  Men den kondisen tok seg opp etter hvert! 

 

Etter hvert så kunne vi bruke sykkelen privat! Så da ble det sykkel tur/retur jobb. Sykkel for å handle og sykkel på tur til stranda. Sykkel for å besøke folk! Mye sykling, og det ble så klart mindre gåing! Jeg rakk ikke gå to mil hver dag da! Så nå har jeg grei sykkel-kondis! Men har gått mindre enn før, så nå prøver jeg å gå meg opp litt igjen! Altså gå mer og sykle mindre! Og sykkelen skal leveres tilbake til prosjektet! Etter hvert..Om et par uker! Så da har jeg ingen sykkel! Da. blir det gåing igjen! Bilen står der den! 🚗

 

Og det har vært mye hagearbeid i sommer også! Klippe hekker og busker og gress og vanne! Så man får litt kondis med å klatre i stiger, opp og ned! Fly rundt med gressklipper og hekksaks! Det er god trim og god trening for armer og bein og mage! 

 

Og så har jeg svømt masse i sommer! Altså trent muskler jeg ikke får brukt når jeg går/sykler! Bra det altså! 

 

Konklusjon her: Jeg tenker det er bra å trene på slike måter som gir glede! Etter hvert skal jeg også trene muskler og styrke på et senter! Det tar jeg tak i når jeg etter hvert får bedre tid! Nå bruker jeg jo fortsatt mye av livet mitt i arbeidslivet, men etterhvert så kommer jeg til å bruke noen av disse timene til trening! Man blir jo ikke yngre med årene 💪 Nå rekker jeg ikke den innetreninga enda – nå har jeg egentlig nok med det jeg har ramset opp over her! 

 

Jaja, nå er det sofatid! 

 

La oss snakke om søndagsturen på en tirsdag!

 

Jeg dro til en holme! Hadde med sekk med mat og badetøy! Badet to ganger Oppsummeringen Så kommer det en ny oppsummering når sesongen er ferdig! 🐟 Jeg titter ut av vinduet nå og sukker….Det ser ut som toget har gått for denne sommeren! Sånn er det…

 

 

 

Slike streker betyr regn og regn ble det hele mandagen! Ser dere dem, strekene nedover fra solen! Slår aldri feil…Regnet er på vei! Og nedenfor er det stille vann og høstfarger! Det ble en flott tur dette! Borte hele dagen i grunn! Langt å gå…bade og være der noen timer! Lang tur hjem! Søndagen forsvant ganske så fort! Og jeg hadde jo mat Søndagsmiddagen 🫒

 

Det regner altså som sagt, jeg har vært på jobb og greide å unngå regnet på sykkelturen hjem med et nødskrik! 

 

Men altså dette var på søndag og søndagsturen! Nå er middagen klar, poteter, gulrot og fiskekaker fra Tistedalen! De er de alle beste! I går bakte jeg boller, men de puttet jeg i fryseren! Kjekt å ha på neste søndagstur! 

 

Totalt bilder fra denne turen ble fire! Jeg gikk forbi sopp ette sopp…skog og eng! Men denne dagen ble det dette! 

 

 

🐟 Horisont er jeg glad i!

 

Mandagskaffekoppen ☕️

 

Det er mandag og litt betraktninger om kaffekoppen! Forrige innlegg her: Mandagskaffekoppen ☕️ Jeg er hjemme! Det regner….masse regn! Da gidder jeg ikke dra på tur! Kunne dratt til byen, men sykle i regnet frister ikke! Så da ble det kaffe og kake her hjemme i dag! Smakte godt det da! Jeg må ikke ut jeg..Men synes det er hyggelig å ta en liten tur på en fridag! Jeg har gått en runde rundt her i skogen! Og flere slike turer blir det utover dagen! 

 

Spiste rester fra i går! Søndagsmiddagen 🫒 

 

 

Og jeg kom i prat med en av mine blogglesere om oliven blant annet!

 

Folk er forskjellig…Mange elsker oliven og noen liker det ikke! Jeg synes oliven smaker i maten, eller som snacks. Men så klart, man kan ikke spise mengder av dette heller! Inneholder mye salt! Men det går an å skylle disse som ligger på lake! Eller spise en passe mengde….

 

Men her er gode oliven. Finnes å få tak i på Extra og det er store glass på 700 gram! Mener det er to forskjellige typer av disse! I hvert fall er det forskjell på etiketten! Skal kjøpe en av hver neste gang jeg er på butikken! Det blir ikke i dag! Jeg har begynt å handle en gang pr. uke! Praktisk når man jobber og sparer tid, jeg sykler jo! Og vil bare fort hjem fra jobben og ikke innom matbutikk da! Så da må man bruke det man har i hus! Det går meget fint! Sparer tid og sparer penger! Pengene/lønna skal helst vare i 30/31 dager hver måned! Så gjelder å ha kontroll, både i fysiske butikker og på nettet! Mange fristelser der ute! Tenke smart! 

 

Ha en fin dag! ☕️

 

 

Søndagsmiddagen 🫒

 

Jeg startet søndagen med bakst! I dag var det focaccia som var planen! Oliven hadde jeg fra en svensketur tidligere i sommer! Denne boksen har jeg spart på! Kjøpt andre oliven som jeg har brukt i salater og slikt etter det altså….! Oliven må jeg ha i hus! Spiser masse av det! Men altså nå i dag bakedag! Brukte de urtene (oregano) jeg hadde tilgjengelig i hagen! Og inn i ovnen på 225 grader i 25 minutter midterste rille! 

 

 

Nydelige svarte oliven! 

 

 

Deigen til heving! Bare formet den med fingrene ned i en langpanne når den var hevet ferdig! Brukte oppskrift på Focaccia fra denne boken! “Lykke i Piemonte – en mat- og vinreise”.

 

 

Tomater har jeg på veranda! Sådd innendørs tidlig i våres! 

 

 

Så dro jeg på badetur og pakket den ferdige baksten inn i plast! Gledet meg til å komme hjem for å lage salat og steke kylling! 

 

 

Ble godt etter en lang gåtur til en holme og så bad – dette fortjente jeg! 

 

 

Litt grønt fra hagen til pynt! Mynte til pynt her på kyllingen! 

 

 

Så var det bare og slappe av og benke seg ute på veradaen i finværet nå i kveld…I morgen skal jo regnet komme, men denne dagen lever jeg lenge på! 🫒

 

 

Etter hvert blir det begynne med søndagsmiddag ute igjen – for å brekke av søndagen! Trengte ikke det i dag! 

 

 

I byen

 

Det passet bra med noe kaldt denne dagen! 

 

Ikke så varmt i dag som dagen før og dagen før der! Men varmt! Jeg skulle rekke så mye egentlig! Dere vet, når man vil få med seg alt! Både badeliv og mat! Det ene kan ikke velges fremfor det andre! Ikke hos meg! Så tenkte og vurderte voldsomt! Byen hadde besøk av Street Food Skandinavia. Eller har, de matvognene er nok her i morgen også! Og jeg ville også bade! 

 

Hadde en del å gjøre her hjemme også, litt hagearbeid! En haug med tøy som skulle strykes! Og mat for en hel uke skulle kjøpes inn! Men etter alt dette så tok jeg sykkelen og dro av gårde! På matfestival! Ikke voldsomt med folk, folk var heller ute og badet vil jeg tro! Men utover ettermiddagen og kveld kan jeg tenke meg det ble folksomt! Dette er populært! 

 

Det ble ikke gresk på meg i dag! Valgte Chili Con Carne – det var supergode smaker! Mange gode smaker samlet og alt var ferskt og delikat! Ser ikke så mye ut, men jeg ble god og mett! Tallerken var dyp! 

 

Angret ikke på at jeg syklet til byen! Så ble det slush, blandet cola og kirsebær –  og så syklet jeg hjem og byttet ut veske med badetøy og syklet til stranda for å ta september-badet! Som jeg allerede har tatt noe ganger nå! 

 

Dagen leverte den! 

 

 

🥑

 

Sommer og sol og rognebær

 

Det har plutselig blitt kvelden! 

 

Varmt og godt det er det absolutt! Sommer i mai og sommer i september! Deilig…Flott når sommeren kan bli lang som dette! Jeg elsker jo sommer og bad og uteliv! Da finner jeg ro……en stor indre ro! Legge seg på et svaberg – det er ikke mye som slår det akkurat! 

 

Da spiller det liten rolle om du er fattig eller rik! Alle er avkledd…Dyre vesker og klær spiller jo ingen rolle! Kanskje en dyr badedrakt? Vel,,,,,Hvilke merker og hva moten er der, aner jeg ikke noe om! For meg er det avkjøling, avslapping og helse! Jeg tror det er god helse i et bad! Det er noe jeg alltid har trodd! Bruker andre muskler og i vannet så blir det lettere og mindre slitasje på kroppen! Man ser jo det på slike kurbad!

 

Sundt! Ja, det er det! I går var det ny varmerekord her i Fredrikstad! Aldri vært så varmt i september noen gang! Og det ble målt ute ved havet, så da var det nok enda noen grader til å plusse på her på land! Behagelig varmt – sydenvarme! Savner syden egentlig, har ikke vært der på flere år! Jeg lever i nuet så burde absolutt bare pakket og dratt! Og ikke planlagt at jeg det må  bli til året! Men det er hektisk å jobbe, svært hektisk! Så ikke alltid nuet og fakta spiller på lag! 

 

Men jeg har oliven i kjøleskapet og tomater på terrassen og markise og sommervarme! Trives veldig med det! Og badetøy og vann til å bade i! Så jeg tenker det er jo en liten ferie det! I høsten – i sommeren i varmen! Med oliven, solhatt og naturen rett utenfor døra! Ja, også masse rognebær da! 

 

Ha en vakker fin kveld!

 

På de 7 hav – atter en gang!

 

Da ble det kveld!

 

Det har vært hektiske dager på jobb! Men viktig å gripe muligheten når man har fri på ettermiddag/kveld tenker jeg! 

 

Komme seg ut til havet! Ta denne muligheten som gir oss en ny sommer! Jeg griper den med begge hender og føtter og – jeg synes faktisk det var nydelig temp i vannet i dag! To bad med et hode som var meget slitent – men et par bad gjorde underverker!  Det er helt sikkert og visst! 

 

Alternativet for meg var ikke å sitte på verandaen – men rett og slett dra ut på de 7 hav! Og der ble jeg! 

 

Kos dere i varmen da!

 

🐟