Den siste dagen i april var som et kinderegg


Følelsen av 3 x lykke

Dette bildet er tatt i fra et skip i Middelhavet, da jeg  feiret 50-års dagen min med gutta.

Denne søndagen har jeg puslet i hagen og hygget meg. Det er fri og sol og lunsjen ble spist ute i hagen. Det er 3 ting det. Lunsjen ble 2 knekkebrød og kaffe. Smakte utrolig deilig ute i solen. Stille og rolig og bare meg selv som selskap. Trengte ikke konsentrere meg for å høre hva noen pratet om. De ga meg ro og mestringsfølelse.

Skal skrive litt mer om det å spise i en kantine sammen med mange mennesker i et annet blogginnlegg. For det er litt av en utfordring for en som har nedsatt hørsel. Det kommer jeg tilbake til som sagt.

Avsluttet kvelden i skogen med fuglesang. Den hører jeg fint. Det er skarpe og klare lyder. Så gjennom kirkegården og der var det ro skal dere vite …..

Ønsker dere alle en flott 1. mai i morgen! Nyt dagen med og uten faner og korps 🙂

Ring Ring…… Ikke ring meg!

Ikke ring meg, send meg heller en melding, sms eller på chat. Sliter med å høre hva folk sier i telefonen. Alt må være stille rundt meg hvis jeg skal høre hva du sier. Tv av, radiio av. Ingen mennesker må ha en samtale rundt meg, først da kanskje jeg hører hva du sier.  Du må også snakke tydelig, ikke høytalende, ikke propper. Men holde telefonen inn til munnen din og snakke ….

Det er mange begrensninger for oss som hører dårlig, andre mennesker skjønner det ikke aliltid. 

Det er faktisk min hverdag, det er et tap for meg å ha det slik! Mye energi går vekk i suset…… 

Jeg bruker mye av min energi i skogen, der føler jeg at jeg er et helt menneske! 

Et liv med hørseltap er et annerledes liv….!

Min blogg heter solliv. Det står for sol og liv. Jeg heter Solveig og min mamma heter Liv ❤️

#hørsel

#høre

 

Jeg kan ikke høre gresshoppene lenger, men jeg kan lese….! :-)

God morgen fra Fredrikstad, ser ut som en nydelig dag. Fortsatt litt kjølig, men er meldt sol og varmt neste uke!

Hele livet har jeg tenkt, hvorfor akkurat jeg. Hvorfor skulle jeg være den som arvet nedsatt hørsel. Det er tungt å tenke på mange ganger og det gjør noe med deg. Det er på en måte litt usynlig, folk ser det jo ikke på meg. Hun ser da frisk ut tenker de sikkert. ….kanskje! 

Men poenget mitt her i denne bloggen. Jeg kan fortsatt lese! 

Akkurat ferdig med “Hele livet på en dag” av Alyson Richman. En sterk bok fra Praha på 1930 tallet. Historien kjenner vi alle. Det ble krig og jødene ble sendt til Auschwitz. 

Vi må aldri aldri  glemme!  

 

#hørseltap 

#gladiålese

 

Ønsker dere alle en super lørdag med og uten bøker. Gjør lørdagen til din dag, nyt den og lad batteriene. 

 

 

Mitt mål med bloggen er ikke å få større pupper!

Målet mitt er å plassere hørselskade på dagsorden. Den dagen det å bruke høreapparat blir likestilt med å bruke briller! Den dagen håper jeg kommer. Langt igjen, men viktig å ikke gi opp.

Hører du dårlig? Kom deg til fastlegen og få en henvisning til sykehuset der du bor. Øre, nese og hals het det før i hvertfall. Slik at du kommer fort i gang med å venne deg til bruken og trene opp muskelen. Ja, du hører riktg. Øret er en muskel, jo mer du trener den jo mer aktiv er den. Du kan ikke få hørselen tilbake, men du kan lære deg å høre etter. Hvis du tenker! Dette hører jeg ikke og lar det stå til. Til slutt så er ikke ørene dine i bruk. Ta vare på resthørselen din.

La det bli helt naturlig å bruke høreapparat. Ikke vær redd for at det skal synes eller noe. Fortell det heller til andre mennesker. Jeg bruker høreapparat! Snakk til meg. Klart og tydelig og stå vendt mot meg. Ikke gå foran meg og prat, da forsvinner lyden vekk fra meg. Du vil vel også få frem budskapet ditt! Du som har normal hørsel og ikke vet hva jeg snakker om. 

#hørseltap

Ny butikk i Fredrikstad – Ferner Jacobsen light :-) Park Lane

Det er mange steder å shoppe i verdens beste by nå. I går åpnet Park Lane. Klassisk tøy til dame og herre.  Mye bra, men usikker på kvalitet. Ikke billig og ikke dyrt.  Litt sånn midt i mellom 🙂 legger du til noen kroner så får du finere skjorte på Ferner. Det er min mening, men får følge med. Vi trenger en levende by og mye forskjellig i hyllene. Det begynner å bli bra nå synes jeg. 

Ta dere en tur til Fredrikstad! 

 

 

Har du husket batteri til hjelpemiddelet ditt :-)

Her er hverdagen min. Jeg har 2 og de koster 6.000.- pr stk. Er du heldig så får du dekket fra NAV, det skal være gode argumenter for å få det dekket. Tenk hvor mange flere som kan være i arbeid, i stedet for å være ufør! Men det er kun et hjelpemiddel og ikke et “friskt” øre. Stor fordel med disse enn propper. Propper gjør at du går rundt med ekko av din egen stemme i hodet hele dagen. De er ganske usynlig og har du litt hår så forsvinner de i hyssingen 🙂

Negativt med denne type apparat er at de nesten er for små, veldig fiklete å bytte batteri og vokspropper…Skal virkelig ha små og nette hender. Vanskelig også å oppfatte hva folk sier i telefon. Men ganske ok ved en normal samtale. Skal skrive litt mer om problemet ved å snakke i telefon i et annet blogginnlegg.

Ja, har batterier ,,,,,,

#nedsatthørsel #høreapparat #hørerdårlig #hørsel #nav 

@gladsola007

Min hverdag som hørselhemmet!

I hele mitt voksne liv har jeg hatt nedsatt hørsel. Det ligger i familien på farssiden. Det har ligget der og ulmet. Hverdagen som yngre gikk greit, men eldre man blir så vil det hemme deg mer og mer. Jeg bruker apparater. Men selv de nyeste og beste er ikke som 2 “friske” ører. Jeg vil gjerne høre og fungere optimalt, men er ikke lett……

Hver dag støter jeg på problemer, hva sa du! Jeg hører ikke hva du sier. Kan du snakke tydeligere! Du behøver ikke snakke høyere, bare tydeligere. Folk skjønner ikke og fortsetter og mumle ned i brystet…….Selv etter gjentatte ganger med å formidle at jeg hører dårlig. Dette er frustrerende og gjør noe med meg. Min selvfølelse senkes dag etter dag….Jeg skulle ønske at forskning kunne gjøre hverdagen for oss som har nedsatt hørsel enklere…At apparatene ville bli bedre og gjøre hverdagen min og andres enklere…….

 

Hjertesukk!

#hørerdårlig #nedsatthørsel #hørsel

 

 

Never change a winning team

Før likte jeg Rema, men ikke nå! Er kanskje ikke alene om det. Har ikke fulgt med på alle detaljer. Men det er noe med avtaler og øl og sånn der. Folk vil ha det de alltid har handlet. Jeg f.eks leter etter faste ting, brød, favorittsjokoladen min.

Men borte vekk er det…til om frukt-og grønnsakdisken er endret. Trodde aldri jeg skulle svikte Rema. For det var favorittbutikken min. Heretter blir det mest Kiwi på meg. Flott frukt, ja begynner å handle der mer og mer. Og så er det kort vei til Sverige her jeg bor, så mange muligheter når man blir sveket!

Men jeg fatter det ikke. Hvorfor? 

Never change a winning team….Det er ikke lurt!  Litt tankespinn rundt dette med Rema og Kiwi og andre kjeder. Men en ting er sikkert mat må vi ha!

I kveld blir det 2 knekkebrød med gulost og grønn te! 

 

 

 

 

 

Blomster på døra…..

Ønsker du deg blomster på døra!

Kjør eller gå innom en blomsterbutikk og bestill hjem til deg selv!

 

Før i tida…..

hage

Før i tida var det vår når det var vår og høst når det var høst. 

Ække sånn lenger. Nå er det det høst på våren og sommer på høsten.  Liker ikke bli lurt jeg for nå vil jeg kaste boblejakka og finne frem småskoa og kjenne sand i tærne……og løpe litt smågal rundt i skogen og nyte solens lys og varme. 

Vi må fortsatt fyre

Vi må fortsatt mate fuglene

Vi må fortsatt gå med tjukk jakke

Vi må fortsatt vente……..

Kanskje i morgen 🙂 

Jeg tenker, ja i morgen er det en ny VÅR……