Et gram erfaring …

Hei og hopp!

Kjøpte noe brikker i keramikk på Kreta. Synes de var fine. Mange forskjellige mønster og jeg kjøpte ulike. Denne er fin å ha tekoppen på. Og mimre om sol og sommer og late dager.

 

Et gram erfaring er verdt et tonn teori!

 

FANT DETTE SITATET I ET BLAD. Robert Cecil, britisk statsmann. En klok mann.

Det er sant. Føler det slik denne helgen. Føler at det å rydde i hagen. Gi bort en henger. Alt det som fører det ene med seg..Ble masse erfaring denne helga! Lært mye 🙂 uten å lese!

Så da kan jeg møte mandag og juli med ny energi 🙂

Morgeninnlegget om Kreta kan du se HER

 

GOD KVELD TIL ALLE DERE UTE!

Kreta på 1 2 3

God morgen. Jeg har vært fryktelig opptatt siden vi kom fra Kreta. Jobbet masse med hus og hage. Og det blir fortsatt masse jobbing utover. Det er slik det er. Har man hus så må man faktisk bruke masse fritid på å holde det ok….Hadde jeg ikke likt det. Så hadde jeg flyttet i leilighet for lenge siden. Jeg blir lykkelig av å jobbe og få til noe. Jeg får en enorm glede inni meg. Det kalles LYKKE. Jeg finner ikke glede ved å ha mange mennesker rundt meg. For meg som hører dårlig blir det bare slitsomt. Og man føler seg utenfor. Her kommer det litt bilder fra ferien. Moro å reise, men liker meg aller best hjemme 🙂

 

Her fra Chania, En liten båt la til kai. Sånt blir det bilde av.

 

Hotellet vi var på. Veldig enkel standard. Vi drar opp i gatene og spiser middag. Men ikke mer enn 3 stjernes hotell dette. Svømmebasseng er lite, jeg bader i havet. Jeg bader aldri i basseng.

 

Utsikt over Chania og promenaden. For å komme dit går det bussforbindelse. Chania har egen “skinngate”. Så elsker du skinn og vesker og jakker etc. Så får du det billigere enn i Norge.

 

Et spisested ved havet. God pizza der. Og fine priser. Så der kommer vi til å spise flere ganger.

Solnedganger er vakre. Og fint med parasoller som kontraster.

 

Tar livet med ro og nyter utsikten i Chania.

 

En greker tar seg et bad og røyk. Sjekk det nydelige vannet i Chania by.

 

Flere solnedganger. Jeg bare elsker det.

 

Typsik gresk ventemat. Smaker alltid godt.

 

Ølen er fantastisk god i Helles. Og glasset kommer rett fra fryser. Da blir det kald øl i varmen.

 

Gresk salat er noe av det best jeg vet. Spiser det nesten hver dag til lunsj.

 

Med deilige hvitløksbrød til. Mmmmm 🙂

 

Det var nydelig å være på stranda. Kjøpte madrass å ligge og flyte på. Kan ikke ha det bedre da.

 

Her sitter jeg i Chania by og tar en pust i bakken. For det var varmt.

 

Typiske spisesteder på Kreta. Idyll. Enkelt og deilig. Sitte ute og spise middag og se solnedganger. For det er ikke lagt opp til regn. Her er ingen beskyttelse.

 

Nok en solnedgang. Ja, her nyter man livet.

 

Da håper jeg du kosa deg med bildene. Jeg kosa meg med ferien. Jeg drar til Kreta for å slappe av og spise god mat og nyte fred og ro. For du finner ro på Kreta. Der går det i sitt eget tempo….Jeg drar ikke til Kreta for å oppleve masse. For det er masse å se på Kreta. Kan leie bil og kjøre rundt. Det gidder ikke vi. Vi nyter livet i et sakte tempo..For å koble av og finne solen og maten og det nydelige badevannet…..For meg så blir det som å dra på hytta 🙂 Noe kjent og noe du lengter mot!

 

Ønsker deg en fin dag!

Kos deg!

 

 

 

 

Glommafestivalen

 

 

 

Festival i byen. Det er i morgen også, hvis du har lyst på en tur. Det er siste dagen. Det er boder og tivoli og sykt masse folk. Jeg gikk en runde, men trives ikke. For mye folk, jeg greier ikke dette lenger. Blir rett og slett utmattet av dette styret. Før elsket jeg dette. Gikk til byen hver dag for å få med meg alt. Men det var før. Med det hørselgreiene nå, så blir det bare styr. Men jeg tok en tur. Da har jeg vært der.

Gikk heller å rusla oppe i gågata, kjøpte meg en is.

Tok meg en pause fra jobbinga her hjemme noen timer. For man blir gira på å få det fint. Nå er snart hele garasjen vasket og en vegg er malt. Den største veggen. Sønn min fixer det da. Han er glad i å jobbe ute og er dyktig til å jobbe. Og container er smekk full. Så blir nok ikke siste gang jeg leier en container. For det var kjekt!

Ønsker deg en fin kveld da, kos deg…

Container og lotto og henger

Reklame | Humlekjær og Ødegaard

 

 

 

 

God kveld til dere 🙂 Veldig hektisk uke. Stort sett holdt på i hagen hver dag hele uka. Jobbet til langt på kveld. Så nå er container fylt. Hageavfall pluss en del plank. Som har ligget lagret bak garasjen.

En bilhenger er gitt bort. Det vil si en type kommer på mandag. La inn en annonse  om gratis henger. La til 3 bilder. I løpet av en halvtime hadde jeg 20 meldinger og telefoner og mail. Finn duger altså.

Og ei dame jeg kjenner vant 1.000.000 i helgen. Slike som blir trukket ut vet dere. På lørdag trakk de 25 ekstra som vant en million hver. Jeg pratet med henne i går. Hun var helt i hundre. Ikke gått opp for henne enda. Fikk telefon fra Hamar på lørdag og mandag var pengene på konto. 1 mill 🙂

Kan lissom kose seg litt da…..

God helg!

 

Juni 2019 er snart historie

God kveld!

Får egentlig ikke sommerfølelse i år, litt rart. Men i dag har det jo vært fint da. Jeg jobber i hagen. Hele tiden nå. For den containeren skal fylles. Mye å ta i. Gress og busker og klipp og klipp. Nå har jeg lært, jeg må må bli en aktiv klipper. Jeg har likt at ting gror og blir stor, men men nå er alt mere enn stort nok. Det må klippes! Gårdsplassen er full av ugress i grusen. Det må lukes.

Innimellom der jobber vi med vask av hus og garasje.

Så rekker nesten ikke turgåinga mi. Men jeg tar den sent på kvelden. Så får det til. Men den sommerfølelsen har jeg ikke allikevel…PÅ jobben er nesten alle mann i sving. Men kanskje DEN FØLELSEN kommer i juli da 🙂 Men her skal det jobbes til det stupes. Har bestemt meg. Masse jobb frem til ferie. Så kanskje kanskje man har tid til en pust i bakken. Naboene må vel nesten tro jeg skal selge huset. Men skal ikke det, bare satt inn gir nr. 5 🙂

Og jeg som ønsker meg hytte også. Er det mulig!

Alt er mulig i Solliv sin verden. Ting er til for å løses…..:)

 

Foto: Fra Gamlebyen – Lavendel.

Jeg fikk tomatplanter av naboen

 

Her er 2 stykk tomatplanter jeg fikk av naboen på lørdag. Naboen hadde tatt inn post og vannet for oss, mens vi var på ferie. Så jeg skulle ned og takke. Og hente post og blader. Jeg hadde med en pakke sjokolade jeg hadde kjøpt på flyplassen. Han takket med å gi meg 2 av sine planter han har sådd. Jeg må bare potte de i en større krukke. Men får vente til jeg har ryddet rundt her nå. Venter jo på container.

Les om det HER

 

Dette er tomatslaget han har sådd. Jeg tok bilde med med min mobil av pakken han hadde.

 

Så da får vi se om jeg får noen tomater på disse 2 plantene jeg fikk 🙂 Spennende…

 

Ønsker deg en fin kveld!

 

@solliv

Container er bestilt

 

God ettermiddag. Hadde ingen bilder av container da. Den kommer på fredag. Så ble et bilde fra hagen, Bregner. Bregner er fint. De skal stå i fred. Men ellers så klipper jeg og klipper jeg. Men nå begynte det å  øsregne igjen. Jeg jobber i hagen og det blir enormt mye hageavfall i år. Det gror fortere enn jeg greier å klippe og rydde. Men på fredag er container bestilt. Så til da jobbes det masse. Den skal fylles. Det blir så deilig. Tenkte at jeg gir beskjed til et par naboer også. Kanskje dem har litt å rydde også. Alt regnet som kommer og varmen som kommer og går, gjør at at plantene gror til store høyder. Så da har jeg avtalt at container kommer på fredag og hentes på mandag. Det skulle holde, da har jeg hele helgen på meg. For det er ikke døgnleien som drar de største summene. Men alt det andre 🙂

HAR DU RYDDEMANI NOEN GANGER?

 

 

24. juni – kan du ønske deg noe mer

Sommarønske

Jorda har snurra sitt løkkehjul,
gjett oss en sommar i gave.
Smørblomsterenga står St. Hans-gul,
sola går døgnvill og finn ikkje skjul:

Ja, la meg få bli i sommarn’,
eie kvert døgn den kan gje,
glømme ei stund det som etter kjem,
eg ber ‘kje om anna enn det.

 

Ønska meg ofte når gauken gol
og song sine lettvinte vise,
slåttekjærest og midnattssol,
aldri eg bad førr St. Peters stol:

La meg få bli i sommarn’,
leve kvert kostbart minutt,
kanskje kjem ingenting etter den,
så gje at han aldri tok slutt.

 

Gagnlause ønska e skreft i sand,
likevel eig eg ei tru:
Ønske eg berre så sterkt eg kan,
så kanskje det skjer – det som ikkje går an:

Ja, la meg få bli i sommarn’
nyte kver time eg fekk,
så skal eg takke når frosten kjem,
førr døgnan og dagan som gjekk.

 

Alt vi har fått skal bli tatt oss ifrå,
hausten gjer ingen kreditt.
Det som fekk blomstre på stelk og strå,
frøes og fell og skal snart førrgå:

Så la meg få bli i sommarn’,
men står eg igjen når han dreg,
då søke eg varmen hos deg, min venn,
så sommarn’ kan leve i meg.

 

Dikt fra
Helge Stangnes –

Foto: Solliv – motiv fra Platanias

 

 

venner! – nyt kvelden…

Trøtte dager

 

God kveld i stua!

Vært et par dager med trøtthet. Våker litt over 0600 hver dag. Er ikke utsovet og føler meg skikkelig trøtt hele dagen. Jeg har jo også vært sosial i ferien og det slår ut på meg. Der hvor andre mennesker finner energi, tapper det for meg. Utrolig kjedelig. Sånn er det med det hørselgreiene. Bruker opp alt som er av krefter med å høre hva folk sier…

I morgen er det jobb igjen!

Jeg har bare hatt 14 dager ferie. Så jobber jeg noen uker og så ferie igjen. Greit det. For jeg synes det er litt tidlig å bruke opp all ferien i juni og jobbe helt til jul 🙂 Tar jo ferie i juni på grunn av den Kretaturen hvert år for å slippe unna med litt billigere tur. Når skoleferien starter skrus prisene i været.

Hage!

Driver å jobber med hagen, det gror og gror fortere enn jeg greier å klippe. Buskene har rett og slett blitt for høye og vanskelige å holde styr på. Så får fortsette etter jobben i morgen. Kan ikke dra frem hekksag i dag på en søndag. Så bare klippet for hånd. Bilde over er fra hagen i dag. Sjasmin 🙂

Rotet!

Skulle slette en gruppe jeg administrerer i dag og slettet venner fra Facebook. Bare tullball. Så beklager dette. Så får vente med å slette denne gruppa til jeg er 100 % sikker på hva jeg driver med 🙂 Noen dager henger ikke hodet med og det er i dag! I hvertfall. Så får satse på bedre dager….

 

 

ØNSKER DERE EN FIN KVELD!

 

@solliv

Blomst pluss bil blir fint

God lørdag, der du er. Mange er på ferie og kanskje på hytta. Jeg har vært en uke på Kreta. Liker stedet og øya. Menneskene og maten og varmen der nede. Trives der. Hadde jeg hatt penger hadde jeg kjøpt meg et feriehus på Kreta. Det er helt klart 🙂 Være der leeenge når man blir pensjonist. Men enn så lenge er det greit å bo der en uke på hotell sånn en gang i blant.

 

Jeg føler meg glad på Kreta. Så da passer det med denne kule bilen jeg møtte i dag.

 

Har du sett noe så kult 🙂

 

Jeg handlet for mamma i stad og plutselig kom denne bilen kjørende og parkerte. Fra Nederland. Virka som det var en campingbil på en måte. Lekende og jeg fikk sånn frihetsfølelse da jeg så den 🙂

Fikk du med deg morgeninnlegget mitt? Se HER

Skal prøve å lese litt blogger igjen nå. Rakk ikke det i ferien 🙂 bare badet jeg vet dere…

 

KOS DEG VIDERE DENNE LØRDAGEN – HAR DU BEGYNT FERIE?

 

@solliv