Juni 2019 er snart historie

God kveld!

Får egentlig ikke sommerfølelse i år, litt rart. Men i dag har det jo vært fint da. Jeg jobber i hagen. Hele tiden nå. For den containeren skal fylles. Mye å ta i. Gress og busker og klipp og klipp. Nå har jeg lært, jeg må må bli en aktiv klipper. Jeg har likt at ting gror og blir stor, men men nå er alt mere enn stort nok. Det må klippes! Gårdsplassen er full av ugress i grusen. Det må lukes.

Innimellom der jobber vi med vask av hus og garasje.

Så rekker nesten ikke turgåinga mi. Men jeg tar den sent på kvelden. Så får det til. Men den sommerfølelsen har jeg ikke allikevel…PÅ jobben er nesten alle mann i sving. Men kanskje DEN FØLELSEN kommer i juli da 🙂 Men her skal det jobbes til det stupes. Har bestemt meg. Masse jobb frem til ferie. Så kanskje kanskje man har tid til en pust i bakken. Naboene må vel nesten tro jeg skal selge huset. Men skal ikke det, bare satt inn gir nr. 5 🙂

Og jeg som ønsker meg hytte også. Er det mulig!

Alt er mulig i Solliv sin verden. Ting er til for å løses…..:)

 

Foto: Fra Gamlebyen – Lavendel.

Jeg fikk tomatplanter av naboen

 

Her er 2 stykk tomatplanter jeg fikk av naboen på lørdag. Naboen hadde tatt inn post og vannet for oss, mens vi var på ferie. Så jeg skulle ned og takke. Og hente post og blader. Jeg hadde med en pakke sjokolade jeg hadde kjøpt på flyplassen. Han takket med å gi meg 2 av sine planter han har sådd. Jeg må bare potte de i en større krukke. Men får vente til jeg har ryddet rundt her nå. Venter jo på container.

Les om det HER

 

Dette er tomatslaget han har sådd. Jeg tok bilde med med min mobil av pakken han hadde.

 

Så da får vi se om jeg får noen tomater på disse 2 plantene jeg fikk 🙂 Spennende…

 

Ønsker deg en fin kveld!

 

@solliv

Container er bestilt

 

God ettermiddag. Hadde ingen bilder av container da. Den kommer på fredag. Så ble et bilde fra hagen, Bregner. Bregner er fint. De skal stå i fred. Men ellers så klipper jeg og klipper jeg. Men nå begynte det å  øsregne igjen. Jeg jobber i hagen og det blir enormt mye hageavfall i år. Det gror fortere enn jeg greier å klippe og rydde. Men på fredag er container bestilt. Så til da jobbes det masse. Den skal fylles. Det blir så deilig. Tenkte at jeg gir beskjed til et par naboer også. Kanskje dem har litt å rydde også. Alt regnet som kommer og varmen som kommer og går, gjør at at plantene gror til store høyder. Så da har jeg avtalt at container kommer på fredag og hentes på mandag. Det skulle holde, da har jeg hele helgen på meg. For det er ikke døgnleien som drar de største summene. Men alt det andre 🙂

HAR DU RYDDEMANI NOEN GANGER?

 

 

24. juni – kan du ønske deg noe mer

Sommarønske

Jorda har snurra sitt løkkehjul,
gjett oss en sommar i gave.
Smørblomsterenga står St. Hans-gul,
sola går døgnvill og finn ikkje skjul:

Ja, la meg få bli i sommarn’,
eie kvert døgn den kan gje,
glømme ei stund det som etter kjem,
eg ber ‘kje om anna enn det.

 

Ønska meg ofte når gauken gol
og song sine lettvinte vise,
slåttekjærest og midnattssol,
aldri eg bad førr St. Peters stol:

La meg få bli i sommarn’,
leve kvert kostbart minutt,
kanskje kjem ingenting etter den,
så gje at han aldri tok slutt.

 

Gagnlause ønska e skreft i sand,
likevel eig eg ei tru:
Ønske eg berre så sterkt eg kan,
så kanskje det skjer – det som ikkje går an:

Ja, la meg få bli i sommarn’
nyte kver time eg fekk,
så skal eg takke når frosten kjem,
førr døgnan og dagan som gjekk.

 

Alt vi har fått skal bli tatt oss ifrå,
hausten gjer ingen kreditt.
Det som fekk blomstre på stelk og strå,
frøes og fell og skal snart førrgå:

Så la meg få bli i sommarn’,
men står eg igjen når han dreg,
då søke eg varmen hos deg, min venn,
så sommarn’ kan leve i meg.

 

Dikt fra
Helge Stangnes –

Foto: Solliv – motiv fra Platanias

 

 

venner! – nyt kvelden…

Trøtte dager

 

God kveld i stua!

Vært et par dager med trøtthet. Våker litt over 0600 hver dag. Er ikke utsovet og føler meg skikkelig trøtt hele dagen. Jeg har jo også vært sosial i ferien og det slår ut på meg. Der hvor andre mennesker finner energi, tapper det for meg. Utrolig kjedelig. Sånn er det med det hørselgreiene. Bruker opp alt som er av krefter med å høre hva folk sier…

I morgen er det jobb igjen!

Jeg har bare hatt 14 dager ferie. Så jobber jeg noen uker og så ferie igjen. Greit det. For jeg synes det er litt tidlig å bruke opp all ferien i juni og jobbe helt til jul 🙂 Tar jo ferie i juni på grunn av den Kretaturen hvert år for å slippe unna med litt billigere tur. Når skoleferien starter skrus prisene i været.

Hage!

Driver å jobber med hagen, det gror og gror fortere enn jeg greier å klippe. Buskene har rett og slett blitt for høye og vanskelige å holde styr på. Så får fortsette etter jobben i morgen. Kan ikke dra frem hekksag i dag på en søndag. Så bare klippet for hånd. Bilde over er fra hagen i dag. Sjasmin 🙂

Rotet!

Skulle slette en gruppe jeg administrerer i dag og slettet venner fra Facebook. Bare tullball. Så beklager dette. Så får vente med å slette denne gruppa til jeg er 100 % sikker på hva jeg driver med 🙂 Noen dager henger ikke hodet med og det er i dag! I hvertfall. Så får satse på bedre dager….

 

 

ØNSKER DERE EN FIN KVELD!

 

@solliv

Blomst pluss bil blir fint

God lørdag, der du er. Mange er på ferie og kanskje på hytta. Jeg har vært en uke på Kreta. Liker stedet og øya. Menneskene og maten og varmen der nede. Trives der. Hadde jeg hatt penger hadde jeg kjøpt meg et feriehus på Kreta. Det er helt klart 🙂 Være der leeenge når man blir pensjonist. Men enn så lenge er det greit å bo der en uke på hotell sånn en gang i blant.

 

Jeg føler meg glad på Kreta. Så da passer det med denne kule bilen jeg møtte i dag.

 

Har du sett noe så kult 🙂

 

Jeg handlet for mamma i stad og plutselig kom denne bilen kjørende og parkerte. Fra Nederland. Virka som det var en campingbil på en måte. Lekende og jeg fikk sånn frihetsfølelse da jeg så den 🙂

Fikk du med deg morgeninnlegget mitt? Se HER

Skal prøve å lese litt blogger igjen nå. Rakk ikke det i ferien 🙂 bare badet jeg vet dere…

 

KOS DEG VIDERE DENNE LØRDAGEN – HAR DU BEGYNT FERIE?

 

@solliv

 

Da er gamla hjemme igjen

 

En uke går fort. Da er vi hjemme igjen. Jeg reiste sammen med gutta. Vi har kosa oss og slappa av alle sammen. Gutta hadde leilighet med 2 soverom med felles kjøkken og bad. Og jeg hadde egen leilighet. Må det. Kan ikke stue alle sammen inne i et rom for å spare penger. Selv om et vanlig rom har plass til 3. Jeg hadde som sagt leilighet på bakkeplan og gutta i 2. etasje. Veldig fin tur og flott sted.

Været var fantastisk flott. Varmt hele dagen og kveldene er så behagelige og mørke og lune. Har ikke hatt brukt for verken genser eller bukser.

Vi reiste fra Torp, en fin flyplass. Reiste med Apollo. Men så nesten ikke de folka fra Apollo. Vi har feriert på Kreta i mange år. Men er du ikke reisevant, så vil jeg ikke anbefale å bruke Apollo. For du må nesten finne ut av ting selv. For det er mye folk og mange busser og du må virkelig være våken selv. En bussjåfør roper navnet på Hotellet der han kjører og stopper. Ingen guide er med på bussen. Hører du ikke hva han sier eller noe, så vet du jo ikke om du skal av! For hotellet ser du ikke i mørket. Mørkt kl. 2100 på Kreta. Og da er det mørkt. Grekerne sparer på strømmen! 🙂

For du kommer ned og det er bekmørkt og du må finne frem ned i mørke smale gater og lete etter hotellet selv. Samme når du skal hjem. Finne bussen og hoppe på riktig. For det er maaaange busser og du må vite hvem du skal hoppe på. Du blir ikke tellet eller krysset av og bussene kommer ikke til tida. Bussen vår kom et kvarter før den skulle.

Men som sagt ikke noe problem for oss, men du må ha rutine og vite litt og kunne litt selv egentlig….

For det er mange turister på Kreta. Øya er stor. Og de greske bokstavene er ikke som vi bruker. Ikke alt er oversatt til engelsk 🙂

 

Ny solnedgang med en test

oznor
oznor

 

Jeg gir meg ikke så lett. Her kommer enda en solnedgang fra et nytt sted ved havet. Bare så fint å se..

Så tester jeg ut om jeg greier å blokkere det tråkige kommentarsaken. Den er vi lei…

Kos dere og God natt her hos meg er klokka snart 2300 hos dere er den vel 2200…😀

Nå i kveld var det 31 grader og vindstille…

Klem Solliv 😀

 

Chaniatur

cof
cof
rpt
smacap_BFace
rpt
rhdr
sdr_HDRB
cof
smacap_Bright
cof

 

God morgen. Noen bilder fra turen til Chania. Blir mye bilder og som jeg sier så blir det jo mest for å samle bilder her hos meg. Jeg er jo ikke aktiv blogger nå om dagen. Deler bare her hos meg. Deler ikke andre steder eller sånn. Så det blir litt minnebok for meg.

Nå skal jeg straks bade… 😀

Kveldsmaten og nytt garn

smacap_Bright
rpt

 

I dag gadd jeg ikke traske noe mer oppe i gatene her. Så dette ble middagen. Får være greit. Var godt. Elsker jo oliven.

Var innom en garn butikk i Chania og kjøpte dette garnet. Skal strikke et sjal. Blir striper. 200 g og holder til et sjal sa dama i butikken.

Og bilde av meg i Chania..

Ble en fin dag.. Sender over mer bilder fra Chania i neste innlegg.

Men nå God Natt 😀