Skrue (les solliv) sin oppdatering..

Januar er snart historie…Det er virkelig bra..for den måneden suger og er skikkelig råtamåned. Flere regninger enn lønn…går ikke bra. Når man jobber ønsker man også å kjøpe seg litt også da. Ikke bare se pengene går ned i et stort høl. Gulerota mi var denne anorakken. Hatt lyst på den lenge. Og nå bestilte jeg på nettet.  Faktura kommer om 14 dager. Så da har jo ny lønn kommet inn. Salg var det også. Ikke sponset dette altså. Ingen butikker her jeg bor som hadde denne type anorakk. Så ble netthandel.

Elsket fargen og stoffet med det samme jeg åpnet pakka..Er så fornøyd.

Ny lue må det bli også. Fant ikke den grønnfargen på dette garnet fra Panduro. Men ble turkis. Ikke verdens beste bilder, tatt med ipad.

Så da hopper Solliv fornøyd avgårde på turen sin. Bruker ikke denne anorakken i dag.. Litt kaldt for den nå…men GLAD er jeg jaggu..

Var ikke det gladnyhet herfra skrue da….spare spare spare…Og jeg har vært flink i januar altså…kokt supper på spiker og sånn ❤️Eneste jeg har kjøpt av klær er en strømpebukse til 39….

#anorakk #skrue #spare

Åååå har hørt om dem se…influenser

Influenser…

Så da er det sikkert mange av oss her inne på blogg.no akkurat nå..

Det å påvirke, markedsføre..Enkeltpersoner som ytrer  seg offentlig for å påvirke andre mennesker med sine holdninger og kunnskaper eller noe sånt vel…

Det er jo slik med influensa også, sprer seg fort…

Jeg kaller meg blogger jeg..Men jeg prøver alikevel på en måte å påvirke andre mennesker til å være ute i naturen. Det gir glede og godfølelse i kropp og sinn.

I dag har jeg ikke gått tur enda. Var kjempesliten etter jobben så måtte rett og slett ta en strekk….spiste så middag og nå skal jeg gå tur etterpå…litt omvendt rekkefølge…Men jeg har ingen kalender for dette. Legger inn turen når det passer slik. For da blir det ikke stress…bare deilig….

Her er snø jeg viste frem  i går…Det ble tatt med mobilen. Dette er lite altså…trenger en ny plass i dag det. For det er vakkert..Så det er mye å se der ute…Jeg har sjelden noe ørepropper eller musikk eller noe på. Jeg liker å sanse der jeg går. Og går alltid alene…Men noen liker å skravle å gå..jeg er ikke der.

Kos deg litt nå da…..❤️Klem Solliv

#influenser #natur #blogg #foto

 

 


 

Makrobilder av snø…

Hei, det ble tur og masse flere bilder i forrige innlegg Her

Her kommer også noen makrobilder av snøen. Brukte bare mobilen jeg. Men ble fint. Ser ut som små tretopper…edelgraner…

Bilder er gøy, og motiverende for å gå også…Nå er det deilig ute asså….koser meg…

Liker du deg på tur?

#snø #tur #blogg #makrobilder

Vinter….og noen liker den veldig godt…(mange bilder)

Hei, tur ble det …

Og som dere ser så elsker barna vinteren. Vi voksne uffer oss, mens barna leker….vi burde leke mer…Da blir jo vinter gøy!

Bryggelangs? Solliv elsker brygger og sjø og hav og elver og vann….

Sjøboden ovenfor….herlig motiv!

Jada, er vakkert med snø…

Strå mot snø…og pæler i elv.

Likte du turen..bilder fra Alshus her på Kråkerøy. Sol, blå himmel og snø og masse kuldegrader. Vinter det jo..

#vinter #snø #kaldt #lekeisnøen #blogg #alshus #kråkerøy

 

Fine været og sånn…..

Hei på dere…sola skinner og været er vakkert. Var sånn 12 minus da jeg kjørte på jobb. Kaldt ja. Men nyyyydelig..

Sånn er det på veranda akkurat nå..Har litt utstyr ute jeg. Dette tåler å stå ute. Litt lykter og sånn også….Ellers er det masse hageutstyr i garasjen. Og bilen ja….nei, den står ute…hver gang jeg rydder plass til bilen så kommer gutta og fyller opp med sitt ræl…

Etterpå skal jeg lese om Jensen…Jensen-saken er tung stor sak. Men må følge med. Og ja, jeg synes synd på mannen. Og samboeren virker sterk. Meget flott dame.

Jeg ofra siste kronene for januar til 2 aviser 💚

Nå ut på tur….bilder kommer sikkert…❤️

#jensen #jensensaken #aviser #blogg #vinter

Småfuglene venter på den nye fuglematen…

Fuglemat

Over her så linker jeg til forrige innlegg. Hjemmelaget fuglemat.

Ser ut som det er gulspurver….De lukta nok den nye maten. Den henger jeg opp i morgen..Det har snødd i hele kveld. Og fuglene er ikke mye ute i matfatet nå skkurat. Slapper vel av et sted….

En gammel kaffekopp ble forma til denne meisebollen..

Ellers så er jeg skuffa over rettssystemet i dag. Synes det rett og slett er spill for galleriet. Jeg mener ikke noe om Jensen er skyldig eller ikke skyldig.. Men systemet!

Kos dere med kvelden….Nå skal jeg lese litt blogger ❤️

#blogg #småfugler #skuffelse #fuglemat

Hjemmelaget meiseboller med oppskrift

God ettermiddag….håper du ikke er nedsnødd.. det er ikke jeg asså.

I går morges begynte jeg på disse bollene. Måtte stå 24 timer kaldt før jeg tok dem ut av formen. Brukte kaffekopper og små plastbokser. Jeg hadde ikke alt i skapet. Så dette får bli et prøveprosjekt tenkte jeg.

Oppskrift:

500 g matfett ( jeg brukte Delfiafett. Hadde bare  1 pakke fra jul som jeg ikke fikk brukt) 200 g hvetemel. 200 g mandler, 100 g peanøtter (usaltet) 100 g havregryn.. alle tørrvarer hakkes. Matfettet smelter du på svak varme i en gryte. Bland i det tørre.

Legg litt hyssing i formene og hell over massen. Sett kaldt i 24 timer.

For å løsne meisebollene sett formen et sekund i varmt vann.

Så da er de klare for å henge opp. Som sagt dette var for meg et prøveeksemplar. Så skal på butikken og handle det som trengs. Nå i går hadde jeg bare Delfiafett og solsikkefrø og havregryn  og hvetemel..

Ble litt bra synes jeg da….

Likte du oppskriften? Enkel og grei, og nå får jeg sjekke ut om våre fuglevenner liker det også…

Oppskriften på innholdet fant jeg på birdingbed.no

Alle bildene er mine egne. Tok dem ut av forma nå….

Du kan også plukke store kongler i skogen og dryppe opp og ned slik at massen fester seg rundt konglene…Alt er lov…Bli kreativ!

Andre som også er glad i småfugler er fruensvilje.blogg.no (får ikke linket her nå)…Men sjekk bloggen hennes. Flotte naturbilder og fugler..

#hjemmelaget #meiseboller #oppskrift #blogg

Ukenytt eller ukeslutt /noen bilder

 

Bollebaking i dag. Boller med rosiner. Lagde de som kanelboller jeg og kjevlet ut og fylte med rosiner i stedet for kanel og sånn. Rosiner stjeler fuktighet, så bør legges i vann en halvtime før bruk.

Svinestek på et senter på fredag.

Hei og God håndball i stua. Blir spennende…Ovenfor er bilde fra Kråkerøy klubbhus der ungene spilte fotball. Kråkerøy IL.

Det har blitt noen turer denne uka også. Går jo hver dag. Så velger Kråkerøy kirke denne søndagen.

Ovenfor bilder fra Kråkerøy kirke. Går forbi der nesten hver dag..

Nå straks håndball på tv…

#blogg #boller #kråkerøykirke

 

Elva binder byen sammen #fredrikstad

God morgen!

Håper du har en fin helg. Jeg koser meg går turer blant annet..Er så glad i gå. Være ute. Se og utforske….naturen og by. Liker alt jeg.

Bildene her er fra Fredrikstad i går ettermiddag. Det er gangbrua og blokkene på Værste (på Kråkerøy sida). Ganske populære å bo i da de ble bygget. Men har blitt noen år nå. Og masse flere blokker har blitt bygd på Kråkerøysiden ved elva. Og flere blir det sikkert også. Var på visning en gang jeg å..men det  ble med. Det er ganske dyrt for en leilighet med ok størrelse. Og de leilighetene på toppen har også takterasse.

Gangbrua bruker jeg hele tida. Parkerer på Kråkerøysiden og går over til Fredrikstad. Slipper trafikken i byen og slipper bompenger. For det koster kr. 25 for hver passering fra Kråkerøy. Bruer koster vet dere..

Og der det lyser rødt bor Rikingen

En kjent type fra Fredrikstad. Kjent for mye penger og unge damer…

Likte du turen?

Fredrikstad er i hvertfall et herlig sted å bo…kos deg videre. Skal prøve å finne et loppis i dag….Klem Solliv ❤️

#fredrikstad #gangbrua

Hvor er empatien i eldreomsorgen…

Må bare skrive ned dette…selv om det er lørdag. Rosene er mine og bildet fra hjemme hos meg i dag,  og har ikke noe med saken å gjøre. Men en ting er sikkert, disse som jeg skriver om nå…Får ingen roser av meg.

Min svigerinne postet et innlegg på face i går som gjorde meg helt sjokkert. Hennes mamma har Alzheimer og er også gammel. Hun hadde fått plass på sted som heter Brårudåsen i Horten. Ingen medmenneskelighet. Det kom folk og hentet henne mammaen hjemme. Uten forvarsel..bli med oss. Er det greit dette da. NEI. Hun hadde fått plass på dette hjemmet. Men røsker vel ikke et gammelt sykt menneske fra hjemmet sitt på den måten og plasserer henne på et hjem slikt.

Når de kom med mammaen til dette hjemmet ble hun plassert på en stol og der satt hun og sov med veska på fanget. Ingen pakket ut klær. Ikke tok de seg av henne. Ikke hilste personale på min svigerinne og hennes far når dem kom på besøk. Mammaen trenger også hjelp med høreapparater morgen og kveld. Dette hadde de gitt bengen i og et av apparatene var borte…Slike apparater koster 6.000 pr. stykk. Jeg har jo slike selv..

Jeg ba min svigerinne ta kontakt med en avis i Horten. Avisa heter Gjengangeren. Dette skal da ikke skje..For en trist samfunn uten sjel. Skal ikke mennesker med Alzheimer og dementsykdommer ha noe verdighet i dagens Norge?

Saken er skrevet fra min svigerinnes ord. Jeg har ingen andre kilder. Og kan saken bare fra en part…     #gjengangeren #verdighet #blogg #alzheimer #sykehjem