Det er viktig å betale regninger i tide!

God ettermiddag i regningsbunken…

Nå har jeg “bare” de 3 store igjen. De er ikke forfalt enda!

Det er kommunale avgifter, strøm og NRK-lisensen. Tilsammen over 9.000 kr…Det er myyyye penger det. Januar drar. Helt klart. Regningene har ikke forfalt enda, jeg betaler ved forfall. Ikke noe vits å betale før dato.  Det som er viktig her da er at du har kontroll. Du må ha en konto i nettbanken som du kan f.eks kaller “regningskonto”. Du fører over penger fra  den konto lønna kommer inn og over til regningskontoen. Da setter du pengene litt bort. Pengene på brukskonto er  til det daglige bruk eller byturer. For da kan pengene være “borte” den dagen du skal betale hvis du bare har en konto. Gå nå inn i nettbanken og lag deg en konto til….please…..

Du må aldri betale regninger fra stat og kommune for sent. De er rå på inkasso og renter. Staten er absolutt værst. DEN lisensen fra NRK  må du bare betale på frist.

Du vet hva som skjer videre etter renter og inkasso og det der. Har du fremdeles ikke betalt. Så går det videre til namsmannen og vedkommende har rettighet til å sende dette videre til lønningskontoret der du jobber. Og da blir tatt trekk over lønna. Er det noe greit da..Er du riktig uheldig og lønningsdama kakler så vet plutselig flere at du ikke betaler regningene dine..Tenk på det neste gang du handler den kjolen eller støvlettene du egentlig ikke trengte….Er det verdt det! Nope….

#økonomi #regninger #regningskonto #nettbanken

Jeg lot visakortet hvile i helgen…skrue snakker til dere..

Ga det mersmak!

Tja….Både ja og nei. Det er greit å spare kortet litt innimellom og være litt bevisst.  Men det var litt stusselig og kjedelig.

På fredag brukte jeg kortet da. Handlet for 300. Det er ikke mye man får. Handlet te og kaffe og melk og litt småtteri… Tulipaner. Og 1 toppris. Handlet ikke middag eller pålegg. En boks med grønn te koster så mye som kr. 100 nå..Det er sinnsykt dyrt.,På fredag skulle jeg spise ute. Var invitert på årsmøte. Der var det både drikke og snitter. Men var litt uvel og sterk hodepine. Så var hjemme. Så varmet meg rester fra middagen fra  torsdag.

Lørdag og søndag brukte jeg ikke penger. Lørdag gikk greit da var jeg i slaget her hjemme med rydding. Så savnet egentlig ikke bybesøket denne dagen. Søndag var verre. Etter tur og besøk hos mamma dro jeg til Gamlebyen. Ikke en pølse. Ikke en kaffekopp. Ikke handlet jeg noe..litt kjipt for det hadde smakt med en pølse eller noe der i Gamlebyen. Middag på lørdag og søndag ble pizza. Litt kjedelig med det samme to dager på rad. Men viktig å spise opp alt!

Ikke hadde jeg mye snop i helga og ble faktisk litt asosial også synes jeg..Så er nok ikke hver helg jeg tester dette igjen.. 🙂 Men følte jeg lærte litt om meg selv på en måte også. For det er viktig å være bevisst til økonomi, men ikke gjerrig. Det er to forskjellige ting.

#økonomi #spare #blogg

Våknet opp til nr. 100 på lista…

God ettermiddag fine folk!

Det jeg mener her er:

Jeg har vært maaaange ganger på den lista siden jul. Er kjempefornøyd med min egen innsats. Men jeg har vært litt sånn fra til 87 plass eller noe. 100 er perfekt. Det er noe med å være først eller sist. Det er dem man husker. Alt annet er litt sånn ullent….

“Møt frem og fortsett med å møte frem. En dag vil du oppdage at du står først i køen.”

Bildene er fra Humlevika fra turen i går.

 

Fuglelivet i Gamlebyen i Fredrikstad

Flott dag i Fredrikstad, vintervær. Og det er is på Vollgravene, men endene vet å finne muligheter. Så vakkert å se. Kanskje noen på to bein har hogd litt hull i isen…

 

 Det var virkelig masse fugler å se…Det er liv i den gamle byen. Fugler og mennesker koser seg her.Litt  kaldt og deilig å slappe av litt se….  #ender #blogg #gamlebyen #fredrikstad #måker

Tur i Gamlebyen i Fredrikstad

Hei, dette er en perle av et sted. Etter at jeg hadde vært hos mamma i dag la jeg turen hit. Når jeg først var på den andre siden av ælva..

Utrolig artig å titte litt rundt og butikker er også åpne på søndager.

Jeg var innom både bokhandel og klesbutikker…Masse flotte klær, og 1/2 pris på enkelte plagg. Masse fine dyre merker. Stolt som en hane jeg…kjøpte ingen ting. For jeg har latt kortet hvile denne helga.

Her var alt som kunne krype og gå ute på isen og spilte hockey. Det er flott i Fredrikstad. Når det er skøyteis på Vollgravene.

Har ikke spurt heeeeele denne gjengen om det er greit om de kommer på blogg asså…Ser jo ikke akkurat ansikter. Og det er i det åpne rom…

Nydelig flott dag i Gamlebyen…. 🙂 Vinter så det holder…elsker slike dager…

#blogg #gamlebyen #fredrikstad #vollgravene #skøyteis

Uka som gikk…mange bilder :-)

God ettermiddag fine folk..

De to bildene over og under her er fra Torsnes. Bygda jeg vokste opp i. Der var jeg i dag. Gikk tur til et sted som heter Humlevika. Besøkte mamma først da.

 

 En sti jeg ikke har gått før…..spennende…

Litt stusselig den hytta ovenfor da…hmmmHer må jeg ta bilde av en tights som jeg er veldig glad i, fra Kari Traa.

Uka har gått fint. Jobber hver dag og etter jobb går jeg tur. Går 1 eller 2 turer hver dag. Det er det jeg trives med. Liker ikke så godt sånn hjemme hos folk besøk. Men er sosial. Men begrenser seg på grunn av hørselen som er dårlig i forhold til dere som hører godt. Så må dosere energien. Mye forsvinner på jobb. Sånn er det for de fleste av oss også..

Kjøpte meg en bukett tulipaner på Rema på fredag. Det er kost med litt friske blomster i vasen. Strikket et håndkle i tynt bomullsgarn og det var akkurat samme farge.

Her var det full aktivitet på skøyteis i Gamlebyen. På Vollgravene..

Dette er litt mix av min uke. Tusen takk alle dere som er innom bloggen min. Det varmer mer enn dere tror. Dere gjør livet mitt mer sosialt og hyggelig. …❤️

#blogg #turbilder #hobbyfotograf #nedsatthørsel

Det mimrer om sommer på “hele” bloggen i dag…

Dette er et av mine badebilder fra 2018. Dessverre ikke badet i 2019. Men vi må være tålmodige. Jeg er ingen vinterbader. Det må være varmt på land for at jeg skal bade…

Jeg er glad i vinteren også jeg. Liker at det biter litt i kinn når jeg er ute og trasker. Klar kald luft. Deilig er det.

Føler med sund og frisk i vinterværet. ..Når jeg har blitt så gammel som jeg er nå 55 år, fyller 56 til sommeren. Så setter man pris på alle årstider og alle dager…LIVET ❤️Flere mennesker jeg kjenner har gått bort de siste dagene…Så viktig å leve I DAG og litt i morgen…hehe..

 

Men nå Natta her på bloggen….

#levlivet #blogg

Penger spart er penger tjent…

 

Trykk  så kommer du til en veldig god hjemmelaget pizza

Men det jeg skulle si var at i dag hadde jeg bestemt meg for å være inne og hjemme..for å rydde i skap.

Så ikke noe bytur på meg. Fikk ryddet og litt mer oversikt her i skapene nå, men ikke ferdig. Deilig. Det er to fluer i en smekk. Du får et ryddigere hjem og kortet får hvile en dag. Så jeg fortsetter å bruke disse gamle Dr.Martens på mine turer i skog og vei nå. Bruker også Ice bug, men var ikke sånn stålis i dag.

Så nå koser jeg meg her hjemme med Sport og musikk på radio og fyr i ovnen… En fin dag, bør ikke fly bena av seg støtt. Jeg liker å ta en tur til byen jeg. Men fort gjort å handle litt som man kanskje ikke trenger. Mat trengte jeg ikke handle i dag..Fryser og skap kan fremdeles holde liv i meg.    #Drmartens #blogg

Kaffepause og is ….

God formiddag!

Jeg er godt i gang med rydding.

Nå kaffepause. Jeg rydder i skap. Kaster og sorterer. Ryddet i noen skap på badet nå. Der kaster jeg litt…Døtter inn i skapet vet dere. Og brukt blir det ikke. Ikke alle kremer og shampoer og slikt som faller i smak….Skal sjekke litt i klesskapet nå etter pausa.

Her er det kaldt og varmt om og om igjen. I går 17 kuldegrader. I dag 3 varmegrader. I morgen er det meldt kaldt igjen..Litt kjedelig for det kan bli vanskelig å gå. Glatt så det holder om dager. Men jeg går hver dag. Disse bildene av stille is inne i skogen fant jeg denne uka. Synes det var så vakkert. Jeg gikk plutselig en løype jeg ikke hadde gått før. For det var glatt på stiene…

Synes fargene her var så fine….

Skal ut og gå senere, men nå litt skaprydding.

Prekæs….:-)

#skap #rydde #kaffepause #is

 

Sett dette før og hva er det..?

Hei,

God morgen. Her er kaffe. Lørdag og jeg skal rydde litt i skap. Klesskapet blant annet og vaske litt. Lørdag morgen er den dagen i uka jeg har mest energi. De andre dagene er man på jobb og da er jo lufta gått ut når man kommer hjem. Søndag er turdag og innom mamma. Jeg går turer hver dag altså, ikke bare på søndager. Og mamma besøker jeg flere dager i uka….Men tur og mammabesøk er viktig for meg på søndag.

Jeg skal ikke kjøpe meg noe nytt denne måneden. Har himla mye klær. Men skal rydde og sortere litt. Setter man sammen plagg på en ny måte. Så har man plutselig mange nye antrekk.

Tok dette bildet her om dagen. En bil som stod utenfor Kiwi. Med rosemala skjerm. Litt artig. Kanskje best å gjøre dette hvis man har en eldre bil….Kreativt. Jeg liker det kreative…..Det setter i gang hjernen. Jeg begynte å fundere og tenke med det samme. Så fine farger….Hvem eier bilen. Etc…etc..Det er sånn jeg er. Overhodet ikke A4 menneske. Liker loppis. Finne ting til huset. Liker å ha et hjem som er ryddig og ordentlig. Men liker å ha min egen stil. Både farger og møbler du ikke ser  i alle hjem. Litt lekent…

Har du en kreativ morgen, eller er du morgentrøtt?

#kreativ #blogg #A4