Jeg ga nesten opp #men det er liv i skrotten

Hei på dere…

Bloggen kommer og går. Et par dager nå har jeg slitt. Ga opp nesten. Vanskelig å kommentere og blogg.no hang hele tida. Jeg har sikkert prøvd på feil tider. Men blogg er blogg. Jeg har jo en jobb. Så på dagtid er jeg sjelden på blogg. Kan være i en pause. Matpausa, som jeg tar ved pulten. Da kan jeg titte over et par innlegg.

 

Kommer sterkere tilbake 😀 Snart helg og litt fri igjen…

Det ble tur til Enhus i meget flott vær. Kjempevarmt i sola. Her er et bilde fra dagen i dag. Skikkelig speiling på den brygga der.

Vi sier tvi tvi og satser på at blogg normaliseres og er i godlune igjen. Skal titte i noen blader og kose meg litt her i sofaen nå. Ønsker deg en fin kveld….skriver egentlig bare bloggen nå for å fortelle at det er liv i meg, hehe…..

Klemmer Solliv ❤️

#blogg #avogpå #natur #foto #hobbyfotograf

Trening….. #apparater

Ikke alle liker å trene inne på et senter.

Kjekt når det bygges ut i gatene…Når det blir litt varmere i været skal jeg svinge meg rundt her. Håper jeg.

Ganske nye disse apparaten så har ikke testet ut. Får det sikkert til nå til våren.

Kjekt ved elva og ved Høgskolen her på Kråkerøy. Mange muligheter..gjelder bare å finne dem ❤️

Total skrittmengde i dag er 14 910. Nå skal jeg kose meg resten av kvelden…

Klem Solliv…

Nellik #tips

Noen hater og noen elsker dem. Jeg har blitt mer og mer glad i disse blomstene. De står såååååå lenge i vasen.

De her har jeg hatt i 10 dager og er så skjønne. Veldig billige også. Veldig fine  og staslige blomster. Egentlig kunne jeg hatt disse i to vaser. Og det er bare en bukett.

Trikset til min tante var sitronbrus i vasen. Nå har jeg ikke mye brus her i huset lenger.

Min mamma sverger til en teskje sukker. Og det har jeg brukt her. Vann i vasen + 1 teskje sukker. Altså sukkervann.

Og lurer du på om du skal bruke varmt eller kaldt vann?

Kaldt vann til tynne stilker. Slik som markblomster.

Varmt vann til tykke stilker. Og roser koker jeg alltid 10 – 15 sekunder i en kjele. Kok opp vannet. Hold stilkene nedi og sett i vase. Rosene åpner seg og blir ikke brune….Rekker du ikke det så må du alltid snitte stilkene i hvertfall…Min bestefar var gartner. Lærte masse av ham jeg…❤️🌷

#nellik #tips #blogg

Alle monner drar sa musa og pissa i havet

Hei på dere…håper det går bra!

Februar snart over og snart ny lønn…Håper snart å være ajour.

Det er tøffe måneder…Jada, ser ut som lever et luksusliv. Ute og spiser og slikt. Men det er bare litt pust i sivet. Januar var knall. Februar ble verre enn jeg fryktet på grunn av mye skatt.

Så dere lurt å sjekke skattekortet og justere litt. Jeg fant feilen.

Systemet er lagt opp slik av gjennomsnitt av månedene i 2018 frem til oktober. Dette setter dem skatten din etter. Jeg hadde jo vanlig lønn de første 6 månedene i 2018 før jeg gikk ut i trygd. Så det så virket som jeg hadde en høyere inntekt enn jeg har nå i 2019. Jeg jobber jo 60 % nå i 2019. Men hvis oktober lønna var størst så får man skatt etter denne ene måneden. Veldig rart system.

Men er mye rare nye regler å sette seg inn for oss vanlige folk. Før jobbet jeg med lønn og var litt mer med for å si det sånn. Nå kjører jeg ikke lønna lenger. Jobber med ISPS. Fått andre oppgaver.

Men snart mars og NY LØNN ❤️

#skatt #blogg

Anno

Hei og det ble kveld.

Jeg har hatt en fin dag. Vaska bil og gått laaang tur. Prata med en god nabo både før og etter turen og en bekjent på veien. Og en annen nabo enda lenger ut i løypa. Deilig å prate litt her jeg tusler alene…

Husker dere Anno. Programmet som gikk på NRK. Det ble tatt opp på Isegran. En liten øy utenfor Kråkerøy.

Møllehjulet husker dere sikkert..


Idyll…stod rolig i dag da..Bak her ser vi litt fra Gamlebyen i Fredrikstad.

Her er litt fakta om denne flotte øya. Legger ut litt flere bilder en annen dag.

De som var med på Anno hadde ikke klokke. Med de visste at når trafikken begynte å gå på brua var klokka rundt 0600….Det er brua mellom øst og vest her i Fredrikstad. Fredrikstadbrua. For å komme til jobb må jeg kjøre over denne. Også når jeg skal til mamma.

Ha en fin kveld da….❤️

#anno

Smågodt

Hei og god formiddag denne søndagen i siste dagen i vinterferien. Det merkes på blogg. Lite trafikk.

Jeg lager meg en restegenser. Oppskrift? Neida, det bruker ikke jeg vet dere. Strikka siden før jeg begynte på skolen. Dette kan jeg. Hadde så masse ullgarn liggende. Så da blir det striper. Det tynneste garnet bruker jeg dobbelt. Masse forskjellig garn. Sammensurr av farger. Blir enda mer enn dette.

Kjøpte  meg et svensk interørblad på togstasjonen her om dagen. Jeg var jo på tur. For å komme til Tønsberg fra meg er det mye logistkk. Først bruker jeg bilen og parkerer i Fredrikstad. Jeg bor jo på landet. Så tog til Moss 25 minutter. Så må jeg gå fra togstasjonen til fergekaia i Moss. Så ta Bastøfosen over med ferje fra Moss til Horten. Det tar 30 minutter.  Så finne en buss i Horten som går til Tønsberg. Disse bussene går fra rutebilstasjonen i Horten. Noen kjører ned til fergekaia. Jeg lasta ned enn app på telefon over disse bussrutene. VKT et eller annet. Denne bussen brukte vel ca. 35 minutter.

Så tenkte det var greit med et blad å titte på. Nå trendy. Naturen inn i stua. Stooooooore planter inne asså.

Nå kommer sola. Deilig. Så da får jeg finne på noe i dag også ❤️

Snakkes, klem Solliv.

#blogg #interiør #strikk

Da var jeg på farta

Hei og fin kveld…

Jeg hadde en feriedag i dag. Jeg hadde planlagt en stund å besøke et sted som heter Stasjonen i Tønsberg.  Det er gamle Tønsberg rådhus som er pusset opp og gjort om til et veldig flott spisested i vestfold. Jeg har lest om dette stedet i media og det har fått terningkast 6 flere steder. Det var to deler. En restaurant som jeg var i og en kafe/bar på ved siden av. Det var det også konserter og slikt forsto jeg. Virka som et topp sted. Jeg kommer tilbake og tester middagsrettene siden sammen med eldste sønn. Vi to elsker å dra rundt å prøve spisesteder..vi nyter. Og dette var godt…mmmm ❤️

Gamle Tønsberg rådhus…ble Stasjonen.

Jeg fikk brød og vann med det samme. Det liker jeg. Deilig rugbrød.

 

Jeg bestilte skrei. Fikk beskjed at den var spicy. Og det var den virkelig…Så ikke alle kan spise den. Men de hadde masse annet også. Men helt topp for min gane. Elsker litt smak! Nyyyydelig.

Kaffe ble det, men stod over desserten.

Slik var interiøret…stilig og det var åpent kjøkken. Det liker jeg 4-5 kokker jobbet veldig. For jeg tror det var middag for en hundrings senere på kvelden. Samme som vi hadde denne uka i Fredrikstad.

Tusla en tur rundt i gatene etterpå. Handlet ikke noe. Men masse flotte klesbutikker og interiør. Men litt grå dag i denne sommerbyen Tønsberg. Så var det hjem med buss, ferje og tog og bil her i byen. Rene jordomseilnga å komme til vestfold fra Fredrikstad.

#mat #Tønsberg #stasjonen

Kunsten å overleve livet

Hei og god kveld…

Det er et stort tema.

Overskriften jeg finner på diverse bokomslag:

Finn din drivkraft

Når sjelen kaller

Sov godt

Yoga

Tarm i balanse

Sannheten i glasset

Full pupp

Sorg

Hjernen er stjernen

Det kvinner vil ha, det menn vil ha……

Masse gode titler her og hvis vi tenker etter er det jo livet. Men jeg tror alle må finne sin egen drivkraft. Motor. Hver dag skal vi mestre livet på hver vår måte. Jobbe. Møte kolleger. Det å komme seg i dusjen. Det å ha penger nok til hverdagen og litt trivsel. Bilen skal starte. Bussen må komme. Mat må spises Kroppen skal trimmes…Barn skal leveres hit og dit. Gamle foreldre må vi følge opp. Huset må vaskes. Venner må vi ha til påfyll i sjelen. For å si det sånn…mangt skal vi mestre…..

Dette skal vi gjøre hver eneste dag…litt sånn til og fra…Vi kan gå litt lei. Det er da den indre motoren ruller oss i gang med våre rutiner…….Men hele livet kan ikke bestå av rutiner. Vi må også fylle på litt annet. Det er der poenget mitt kommer inn….

Hva er DIN fasit?  Eller redning for å klare alt dette! Jeg tror det er lettere hvis man er to. Jeg er alene og må være sinnsyk kreativ noen ganger for ikke å gå lei ❤️ For å si det sånn. I morgen tar jeg en feriedag fra jobben. Så da er det min jobb å fylle på med noe hyggelig …

P.S. Bilde er fra turen i går fra Møllerodden her på Kråkerøy.

#livet #mestre #rutiner #blogg

Er det tur så er det tur #møllerodden

Trenger å øse kanskje…eller litt sent…

 

Tur ble det i dag også. I dag gikk turen til Møllerodden her på Kråkerøy. Fantastisk nydelig vær og sola varmet godt…Herlig. Elva var blikka….det er magisk. Det er vakkert. Ikke badeplasser. Men fint å se og fint å være ved elv og sjø…Jeg bare elsker sjø…får aldri nok…

 

Jeg drysser ut bilder til dere her….bare nyt du også….

Det er så fint å være til stede….Nyte..

 

 

For mange er kanskje elv elv…Men ikke for meg…Jeg bor like ved elva….Glomma  deler seg her i Fredrikstad. Østerelva og Vesterelva. Dette er Østerelva….

Likte du turen?

#tur #elv #blogg

Ut på tur…. Vaterland

Hei igjen…

Har du sett på Grønn Glede på NRK. Det flotte hageprogrammet. Mange av episodene ble tatt opp akkurat på Vaterland. Jeg står på Kråkerøysida og tar bilder. Rett over elva ligger Vaterland.

Før i tida gikk det ferje fra Bekkhus til Vaterland. Les historien hvis du har lyst 😀

Vaterland ligger et kort stykke unna Gamlebyen i Fredrikstad.

Fin tur hjemmefra meg…jeg elsker jo å gå turer ❤️

#grønnglede #vaterland #blogg