sterke skippern og grågåsa

 

Det er vår vår vår…..Grågåsa har kommet til øya. Sett den før i år altså. Noen overvintrer. Ikke alle som drar sydover…Vet ikke åssen det er med karanteneregler for dem heller…da…:-) Kanskje vi må vente enda en stund på Linerla. Vakreste <3 

 

 

Fint i dag. Etter jobben gikk jeg frem og tilbake til butikken. Tok det som tur. Slippe å bruke bilen unødvendig!  Blå himmel og sol, men vinden er sur…Ser fint ut nå. Men vet ikke om jeg gidder å gå ut igjen akkurat nå. Må ut med søpla altså…:-)

 

 

Her dukka Sterke Skippern opp. Synes det ligna jeg..Ser pipa jeg..

 

Middag i dag ble hjemmelagde kjøttkaker og poteter med tilbehør. Ble godt altså. Og det metter litt, slik at man ikke småspiser hele tida. 

 

 

Uka flyr og mye styr.

Påske for meg og påske for deg.

Snart, hvis man holder hodet klart.

Kryssord og appelsin gjør dagen din fin.

Og avsluttes med sen lunsj hvorfor ikke kvikklunsj….

LOL

verdens største ekorn i skogen her og litt kunst på min vei…

 

God kveld eller God morgen…spørs når du leser dette da! Her i skogen har vi “store” ekorn altså. Med kjempetenner som en blyantspisser 🙂  Utrolig.

 

 

Litt kritt og litt glede. Er ikke så mye som skal til da!

 

 

Med regnbue  – som er populært i disse tider <3 

 

 

Selfie er alltid kult….eller kanskje det ikke var det. Bare GLEDE og farger og kritt! Dette gjorde min dag super…

 

Himmelen er full av stjerner. Du trenger mørket for å se dem.

 

enda en mandag – litt tanker om Korona

 

Ny dag, ny uke, ny dag med Korona! Vi må tenke fremover og fremtiden. Vi skal være i ro.

 

Være mest mulig hjemme. Helst ikke dra ofte i butikken. Handle litt mer hver gang. Ikke fly ned butikken for nytt brød hver dag. Ikke kjøre tur for så å parkere og gå tur. Skal gå hjemmefra. Ikke kjøre unødvendige turer. Ikke reise hvis du IKKE må helt nødt! Mange mange hensyn å ta hele tiden hver eneste dag! Men jeg begynner å bli skremt. Det rett og slett sklir ut ……

 

Jeg gikk frem og tilbake til byen i går. Det er 4 kilometer hver vei. For å slippe tur i skog og mark som er utsatt med mange folk på en søndag! Jeg gikk langs Kråkerøy-veien. Det var akkurat som å gå ved siden av en motorvei!!! – Her var det så klart veldig mange som kjørte tur og folk som kjørte ut til hytta på Hvaler. For å se til hytta!

 

Mye av denne trafikken burde vært unngått. Kjøre til tursteder på Hvaler og parkere på samleplasser bør vel ikke i stor grad gjøres nå. Samleplasser = mye folk. Erna har sagt, vi skal på tur, men helst gå der vi bor. Ikke kjøre unødvendig.

 

Se til hyttene er strengt tatt ikke nødvendig. Vi har jo alle lest at det er folk fra kommunen og andre frivillige som farter langs hytteområder nå for å ta en titt, blant annet for å se om folk overnatter på hytta. Så stor sjans for tyvraid er det vel ikke..nå akkurat.

 

Vel litt tanker…har dere sett mye farting om dagen…

Her er jeg

 

God søndag…henger litt etter med blogginga i dag. Kom så høyt opp på lista så jeg trengte ikke stresse med innlegg..hehe….Hørselbloggen får klikk – det er helt klart! Vi er mange her i Norge som har problemer med hørselen! Ikke greit i det hele tatt. Kunne lagt meg ned og grint herfra til månen om jeg ville. For jeg er fanget inn i min egen boble <3

 

Men nok om det!!! I dag tusla jeg til byen. Går ikke til sjøen og skogen når alle andre gjør det. I byen var det IKKE folk. Alt er jo nedstengt også. Tror det er et par klesbutikker og en bokhandel og litt småtteri åpent. Ikke i dag da…Men på hverdagen.

 

Alt av spisesteder og barer er stengt for tiden og byen er DØD! Den flotte byen vår <3 

 

 

Fra labyrinten i parken her på Kråkerøy

 

 

Sant det! <3 Det tar 100 år å lage en hage var det en som sa..Så da blir det for neste generasjon! 🙂

 

 

Krokus har vi mange av i Fredrikstad. Det er så fint. Noen folk beveget seg ut..Kjekt å komme ut litt både barn og voksne har godt å røre på seg. Viktig nå som alle er samlet sammen hjemme fra morgen til kveld.

 

Så ikke dumt å komme ut og få nye inntrykk! Alltid noe å se eller lære…

 

 

Fint med litt farger på den grå hverdagen vi har nå! Etter mange timer var jeg hjemme igjen.

 

Før vi bestilte pizza og hentet med hjem 🙂 Viktig å støtte opp om firmaer slik at ikke alt går dukken…Vi bestilte herfra Solveig Pizza – kjempegod pizza og litt fyr i ovnen nå så trenger ikke jeg gjøre så mye mer i dag. For nå er det surt og kaldt ute altså! 

 

<3 Solliv

vi som hører dårlig blir veldig isolert nå og også glemt!

 

God formiddag! Håper du har hatt en fin morgen! Har vært i farta noen timer. Fungerer bra om morgenen. Og fungerer ute på tur <3 for meg selv…!

 

Men et viktig tema å blogge om i dag. Hørsel. Vi som sliter med forskjellige typer med hørsel generelt. Synes vår gruppe er “glemt”.  Det er er veldig mye fokus på gamle og ensomme. Og de som er i risikogruppene. Men dere som har normal hørsel. Tenker nok ikke det samme som oss. Vi sliter mer enn du tror……

 

Jeg kan bare snakke om meg selv da. For jeg har ikke kontakt med andre som hører dårlig på denne måten. Vi lever fra før i en boble. Den bobla er ganske mye større nå! Verden utenfor mitt hode begrenser seg i det sosiale livet. Jeg har alltid likt å prate med folk jeg møter på butikken, i skogen etc..Nå blir det å se ned og bort. Vi skal holde avstand og avstand betyr enda mindre lyd inn i ørene. Møter jeg folk for en god prat så må jeg stå tett og ha god kontakt med ansiktet og kropps-bevegelsene til vedkommende. Snakke og se på vedkommende. Lese på munnen, faller fort vekk når avstand er 2 meter eller folk bruker munnbind. Ordene forsvinner ut i ingenting. God avstand i skogen – betyr for meg ingen prating rett og slett. Har ikke sjans til å prate med nabokona som står 2 meter eller mer vekk fra meg. Det faller bort!!

 

Vel om vi har høreapparat så hjelper det ikke stort. Et høreapparat er som små mikrofoner og har begrensning. Mine apparater får 0 hensikt fra 1,5 meter og bortover. Jeg må konsentrere meg helt inn i margen for å høre litt av sammenhengen. Det gir igjen tegn på utmattelse senere på dagen eller neste dag! Konsentrasjon tapper meg for krefter. Det er bevist at det å høre dårlig/nedsatt hørsel gir utmattelse! På jobben sliter jeg med også med den lille praten. Det skal være avstand i møterom og kontorer mellom mennesker. Funker dårlig og vel så det! Vi er avhengig av denne tette intime kontakten. Som pr i dag er ulovlig! Finner lite temaer om dette i media. Hørsel og Korona altså! <3

 

Jeg mener vår gruppe er rett og slett glemt bort! Vi er også mennesker med stort behov for et sosialt liv og mennesker. Du MÅ ikke stemple en hørselshemmet for ASOSIAL! Det vil være veldig dårlig behandling for oss. Vi som er hørselshemmet har et stort sosialt behov. Blir det i varetatt i disse tider! NEI!

 

En annen ting er også at vi kan være utsatt for smitte! Vi som hører dårlig og har nedsatt hørsel. Vi er hele tiden oppe i ansiktet vårt for å fikle med apparater. Av og på og også innimellom for å justere at de sitter ordentlig på! Pluss at vi kan være utsatt for kløe og eksem som igjen fører til hender opp i ansiktet!

 

Tegnspråktolk på nyheter er vel og bra. Men husk fokus på høyere kunnskap om teksting av viktige programmer! Hvorfor er dette så vanskelig? For meg er dette en gåte altså! Sett folk inn på på teksting av programmer. Mange ganger blir det for meg å se på NRK! Rett og slett bare å titte på bildene…DET HOLDER ABSOLUTT IKKE ALTSÅ!

 

Du som medmenneske tenk over hva du kan gjøre for oss som hører dårlig/har nedsatt hørsel. Tenk utenfor boksen og glem deg selv litt! Vi sliter mer enn du tror!

 

TAKK FOR OPPMEKSOMHETEN – DEL GJERNE!!!

 

 

 

på en rosa sykkel med vind i håret

 

God kveld i stua! Er jo der vi er nå. Dårlig med sus i serken og flagrende hår også. Men ut på tur blir det. Men en knallfin sykkel var det. Til pynt, ser ikke ut som den blir brukt så mye nå altså…Men jeg ble glad i hvertfall. Øyet fanger og gir signal til hjernen…Glede…<3

 

En Hvitveis

 

 

Mange Hvitveis på min vei i dag. De er helt skjønne…Skal sikkert være liten H i Hvitveis…Men for meg så er en blomst en VENN <3 En venn har et navn! Med stor BOKSTAV.

 

 

Gullstjerner er også meget vakre! Alle blomster er fine i grunn. Her lå jeg på alle fire i en hage..Håper jeg er tilgitt! 

 

 

En fin kveld til alle og nå er er det kjekt å være blogger <3 for et samhold vi har! Klem Solliv 

det ble fredag

 

God fredag, var ikke jeg søt da! <3  

 

Fredagen kom og jeg kom akkurat inn fra tur nå. Blir noe mat etterhvert. Men akkurat nå: Te + fyrstekake. Det kan vi like altså. Ikke bakt selv, men dro med fra Rema. Den er fantastisk god synes vi her hjemme!

 

Etterpå blir det ble å prøve å finne roen. Lese litt og slå påTV etterhvert. Gått mye denne uka og merker det på hofta! Så får hvile og slappe av litt i en stol eller sånn. Ikke enkelt for meg å sitte rolig. Har voldsom trang til å bevege meg…Men men…

 

Skal google litt på nettet etterhvert. Tror faktisk jeg trenger en god stol, en skikkelig god stol å sitte i. Finner lissom aldri noen god sittestilling. I sofaen går det greit. Der kan man slenge seg litt utover <3

 

Fant dette fantastiske “fjeset” i en tømmerstokk på turen i dag! 🙂

 

Stikker innom etterpå med noen flere bilder! <3 Lev Vel

Kjell (tjeld) pell potetskrell

 

Ut på tur der ingen mennesker er ….Best å gå i litt stille rolige steder nå. Gikk til sjøen for å finne Tjelden.

 

 

Fint landskap <3

 

 

Langt der ute….

 

 

Zoomet inn. Ikke bra zoom med telefon da. Men flere par med Tjeld er i farta altså…

 

 

 

Slik jeg ser det, må du finne deg i regnet hvis du vil se regnbuen.

 

God kveld….

 

 

Hallo 🙂

 

Jobb, rengjøring, tur og middag er unnagjort 🙂 Så titter innom her litt da. Bilde fra her om dagen. Har tatt bilder i dag også, men ikke rukket å få de over fra mobilen enda. Sola skinner. Det lysner. Går fortsatt greit her. Tittet innom nettbanken nå og som dere sikkert vet så har aksjer og fond gått helt vest…Men i dag har de begynt å krype oppover ganske greit..!

 

Fremdeles røde tall. Men det bekymrer meg ikke! Hadde jeg skulle solgt i dag så hadde det ikke gått så bra! Men dette er prosjekt langt frem i tid…Dette vil stige igjen. Og jeg passer på å kjøpe litt også jeg for man skal kjøpe på bunn. Kan falle enda lenger ned da, så skal ikke sette inn 100.000 akkurat, men jevnt og trutt er greit …jevne beløp hver måned er det beste! Men det er spesiell tid vi lever i nå så det er sagt. Den enes død den andres brød eller noe sånt…Vi er litt der nå! 

 

Nyt kvelden der du er….

har du egentlig nok å gjøre om dagen?

 

Hvis ikke, så finner du denne boka på nettet. Da kan du strikke kluter vettu….Haugenbok eller noe. Ikke sjekket akkurat jeg.

 

Fant det her: kluter Lenge siden jeg kjøpte denne. Designeren er Bitta Mikkelborg. Bor i Sarpsborg eller rundt der. I hvertfall møtt dama mange ganger på strikkemesser. Hun har designet masse mønster. Både sjal, strømper, sokker, kluter og masse annet. Veldig fine mønstre. Lette å lese 🙂

 

 

Hun har egen gruppe på Facebook. Søk opp Bitta så finner du den. Bittamisdesign for strikkelystne heter gruppen hennes 🙂

 

Har også nettbutikk med masse deilig garn. Har kommet med en ny klut som heter Karantenekluten. Tror jeg skal lage den en dag! Du finner den i gruppa hennes. Søk om å bli med, og så finner du den under filer. Mange andre flotte oppskrifter også. Både gratis og oppskrifter du kan kjøpe! 

 

Lykke til!