Lykken er: nystekte kanelboller (11)

 

God kveld i stua….

 

Jeg fortsetter med lykken er prosjektet mitt. Noe man blir lykkelig av i disse tider! Det er mye å velge i! I dag bakte jeg kanelboller ❤️

 

 

Til heving – bare lukta kan gjøre en nonne lykkelig!

 

 

Er ikke det LYKKE så vet ikke jeg…Spiser litt nå og så blir resten i fryseren og blir lykke hele uka til kaffen! Helt ekte LYKKE!

 

Og lykken er: nr. 10 finner du her: Lykken er: et par varme votter (10) 

 

 

Lykken er:

 

 

 

Ryktet går

 

Et rykte går fort fort..

 

Et sted jeg aldri nesten ser et menneske! I dag var det bål og fest og skøyter! Ryktet går…

 

 

Det er skøyteis her i Kråkerøy-holmene. Utrolig masse folk ute på tur og på isen! Prøvde å ta bilder slik at jeg ikke fikk med ansikter da! Litt avstand…

 

 

Folk på isen…

 

 

Blir flotte motiver av dette da – det synes jeg i hvertfall!

 

 

Vinterlykke på sitt beste! Og jeg bare elsker sjøis og hadde jeg bare vært 15 år igjen..Da hadde jeg susa utover på skøytene. Men en tid for alt! Nå nyter jeg slik som dette! Og vet dere, isen er helt speilblank……….

 

Utrolig vakker søndag – 31.1.21

 

 

den blå timen

 

God kveld! Ute er det blå grader og blå time! Straks leggetid her altså. Men må bare lage et innlegg om denne timen! 

 

 

Elv og båter med lys og litt dryss på trærne …og bakken! Alaska ligger ved kai (ned til høyre ) – ja og det er ventet mange kalde dager og netter neste uke også! 

 

 

Den blå timen her på Kråkerøy en kald vinterdag i januar 2021 ❤️

 

Mye å se der ute bare man går ut den døra altså! 

 

Takk for du titter innom – det setter jeg stor pris på!

Gåskolen 5/2021 – er det ikke kjedelig?

 

God lørdag – gåskolen (nytt innlegg) finner du her på blogg hver lørdag! 

 

Hvordan er det med deg? Får du gått hver dag? Nei, du mangler kanskje litt igjen. Men det er viktig for kropp og helse og gå hver enste dag året rundt!

 

Men i dag tenkte jeg på en annen ting! Du som aldri kommer deg ut! Er det ikke kjedelig å gå og titte rundt på disse fire veggene hjemme i stua di dag etter dag! Jada jeg vet folk er på jobb og handler og alt det der. Men man mister noe verdifullt tenker jeg. Det er vær hele tida. Forskjellig vær og kaldt og varmt og og sol og skygger. Soloppgang og solnedgang! Snø, is, blomster og trær. Du skjønner hintet, der ute, finnes det mangfold! Det er den beste serien for meg. Ingen episode er lik den forrige – jeg går som regel 2-3 turer hver eneste dag! Alle episodene er forskjellige – det er aldri kjedelig! Ønsker jeg å skifte kanal – går jeg bare en runde jeg ikke har gått før! Går den motsatt vei eller kjører et lite stykke og finner plutselig et hav av nye episoder i naturen! Men du kan også gå den samme løypa 3 ganger pr. dag og den er aldri lik. Det er helt fantastisk det er helt magisk at vær og vind og dag og årstid og klokkeslett kan variere slik i det uendelige…

 

Hva venter du på…vil du ikke se den nye episoden??? Gåskolen 4/2021 finner du her: Gåskolen 4/2021 – venter du? 

 

I dag er det en ny episode – hva venter du på? Dynastiet???

 

Lykken er: et par varme votter (10)

 

God morgen! Våkner tidlig selv om det er fri! Prøvde å sove litt, men til slutt ga jeg opp, så her sitter jeg med kaffen! Tent lys i mørket – ute er det kaldt! Lykken er: er et prosjekt jeg holder på med. Det handler om å sette pris på ting man blir lykkelig av i hverdagen. Det er mange ting å sette pris på og bli glad av! Jeg har skrevet om det tidligere og det siste finner du her: Lykken er: O + H + H Det er liv og lykke! 

 

Men i dag trekker jeg frem disse vottene. De er supervarme. Holder hvertfall i 20 minus helt sikkert! Varme og utrolig gode. Fryse på fingrene er det verste jeg vet når jeg går tur! Da blir hele turen ødelagt! Så klart jeg blir lykkelig av å ha slike varme votter! Dette er LYKKE for meg!  Jeg takler overhodet ikke frosne fingre..Fingrene blir helt blå og stive! Arvet dette etter pappa, han ble også slik…Vottene her kjøpte jeg på et julemarked i Halden i 2019 i 2020 ble det jo ikke akkurat flust med markeder å gå i! ❤️ 

 

Lykken er: 

 

Solliv tester bobler igjen

 

Det er fredag og helg og bobler! Bobler er alltid digg ikke sant! Dette er Boblemost og det finnes lette fine kullsyre-bobler i denne drikken. Bobler er greia – blir litt mindre daff da! Helt uten alkohol og uten tilsatt sukker. Det er også en hint av kanel og ingefær! Dette selges på Vinmonopolet. Nå husker jeg ikke helt prisen – skal sjekke ut! Tenker ca kr. 30.- Har sjekket – 36,60.

 

Lukter epler og smaker eple med noe ubestemmelig. Det er sikkert krydderet, men ikke lett å smake. For meg så smaker det litt blanding av eple og blodappelsin! Frisk og god og kjempefin farge også! Denne er nydelig til aperitif og/eller som et alkoholfritt alternativ på festen! Boblene er annerledes enn Musserende te som jeg testet. Det var mer Champagne-bobler. Boblemost har som sagt kullsyre-bobler og det er stor forskjell! Men er god, og jeg skal kjøpe mer av denne helt klart! 33 cl er også fin størrelse – blir ikke noe svinn! Cider har jeg aldri vært glad i, men dette er ikke cider da! Dette er BOBLEMOST 

 

 

Løp og kjøp – dette var en nydelig drikk ❤️

 

Kos deg og nyt kvelden! Det fortjener du… S K Å L

 

Når du punkterer

 

Endelig fredag – denne uka har vært slitsom! På alle måter! Men nå er det helg og jeg skal gå meg en tur tenker jeg! Ja, det er kaldt! 

 

Etter turen i går og jeg hadde gledet meg til å slappe av hygge meg, men ble ikke helt slik da! Ene hjulet/dekket på bilen min var helt på felgen! Kjedelig…..Så det da jeg gikk inn i gården her hjemme!

 

Bannet et par saftige gloser og tenkte så det knaka. Hva gjør jeg! Ringe veihjelp, har det i forsikringen. Nei, tenkte jeg – det hjelper ikke! De henter bilen og kjører den til et verksted! A til B…Det holder ikke …Så tenkte jeg, jeg ringer til Vulk, der er jeg kunde og skifter dekk/hjul 2 ganger i året! Mannen i røret var superhyggelig, men var alene på jobb så han måtte vente til det stengte sa han. Og spurte litt spørsmål om jeg hadde det og det her hjemme! Mannen kom og skiftet  om til et reservedekk og jobben tok 3 minutter! Jeg har ikke utstyr her hjemme til å skifte dekk så det er sagt! 

 

I formiddag kjørte jeg opp til Vulk og samme mannen byttet tilbake og dekket var plugget! Det gikk fint! Det var en diger skrue i hjulet…Hvor den kommer fra? Vel, jeg har mine tanker. Kan ha fått kjørt på den (skruen) på parkeringsplassen på jobben. Og så seg lufta ut mens jeg gikk turen min i går…Det var nemlig helt på felgen! Kjedelig ja…Men det ordna seg takket være flott hjelp fra Vulk på Sellebakk! Sender over symbolske roser til mannen og firmaet! Han skrudde til bolter på da andre hjula også og sjekka lufta! For en service….

 

Heia V U L K – kvinner i nød og det der vet dere

 

Lykken er: O + H + H (9)

 

God kveld i heimen! 

 

Dette er livsviktig og LYKKE! To atomer av grunnstoffet hydrogen (H) ett atom av grunnstoffet oksygen (O) H2O VANN

 

Det er virkelig LYKKE – rent drikkevann i springen! Rundt juletider så var det stor vannlekkasje her i Fredrikstad. Yngste sønn skulle ta seg et glass med vann til kveldsmaten! Det kom ikke en dråpe ut av springen…Litt panikk her og vi sjekket hovedkrana og den var ikke skrudd av! Hadde tenkt å sende sms til en av naboene, men nyheten var raskt oppe i nettavisa!

 

Heldigvis hadde jeg en flaske med vann i kjøleskapet til tannpussen! Og en flaske farris mot tørsten! Vannet var tilbake neste morgen! Men vet du – vi er helt avhengig av vann! Og at vi får RENT KLART DRIKKEVANN ut av springen er jo ren lykke…

 

 

VANN ER LYKKE

 

Lykken fra i går finner du her: Lykken er: reiseminner (8) 

 

V A N N

God morgen der ute – blå blå

 

God morgen! Stikker en liten tur innom her! Våkna altfor tidlig og fikk ikke sove noe mer! Etterhvert i dusjen og kjøre på jobb. Snart er det helg og ute er det 10 blå tenker jeg. Kaldt hele uka. Deilig på dagen, men det er kaldt på soverommet om natta. Sikkert derfor man våkner tidlig…Vinduet er igjen, men blir litt sånn råkaldt på et soverom! 

 

Så da sitter jeg med en diger kopp med kaffe! Dompap-koppen jeg fikk til jul og den er stor og raus! I går fikk jeg levert 3 digre poser med garn til dagsenteret. Garn jeg ikke bruker. Deilig altså, trenger jo ikke ligge her inne og fylle opp skapene. Jeg strikker lite, er ikke en slik type som strikker og strikker. Men som jeg har sagt før, jeg strikker for kosen og for å finne roen på kvelden. Det blir jo noe ut av det også, men jeg tenker aldri at jeg må få det ferdig eller stresse! Så derfor velger jeg garnet mitt med omhu! 

 

 

ikke helt rett horisont, men fint allikevel! Deilig å være på tur om dagen!

 

 

Ønsker deg en fin fin dag! Og så stikker jeg innom med lykken er senere i dag. Følg med følg med…… Lykken fra nr. 8 – finner du her: Lykken er: reiseminner (8) 

 

Snart er det helg…

Ikke så galt på utekontoret mitt i dag heller

 

Kulda fortsetter! Det er kaldt og kuldegrader er kalde her nede ved kysten!

 

 

Det kom en slepebåt og en lekter! 

 

 

Elv møter sjø og det er helt stille! Ganske fint ikke sant! Jeg lurte på om jeg skulle stå og sminke meg en time (tuller altså) eller gå meg en tur! Jeg gikk tur, og blåser i alt som heter speil! Det vakreste speilet finner man jo ute! Hvis du lurte på det altså… og du lykke nr. 8 finner du her: Lykken er: reiseminner (8) 

 

Men laaangt der ute roper sommeren og badeliv!