Godt Nytt år 2023 – takker for det gamle året

 

Godt nytt år – venner! 💙

 

Til alle av dere: Venner, familie, bekjente, lesere av bloggen, kolleger – ja alle og enhver altså! 

 

Jeg tenker at hver og en av oss får være stjerna i vårt eget liv! La den skinne litt, pusse på den og få frem gløden! La året 2023 være det året DU glitrer..Skal man være det medmenneske, så må man begynne hos seg selv. Du må være hjemme og tilstede i ditt hode, sinn og kropp! Hvis du ikke selv er hjemme, hvordan skal man da få kontakt med andre mennesker! 

 

Bli din egen stjerne! Du er unik og vis det! 🌟

 

Solliv takker for alle vakre lesere i 2022 – håper du følger med meg inn i 2023 også ❤️ Og hvis du lurte så er dette et foto jeg tok av Domkirken i Oslo før jul! Synes det var så fint motiv og jeg tenkte jeg ville ha det som hilsen her på bloggen! Igjen så må jeg si, takk for 2022 og velkommen tilbake i 2023…Ta vare på deg selv og andre..gode menneske! 

 

 

GODT NYTT ÅR!

Man skal kose seg i jula – virkelig

 

Kremfløten har vært kjøpt inn til julaften…Men da hadde vi is også, så da ble det is og krumkaker..I dag så ble det krem, krumkaker, andre kaker, kaffe og et lite glass med Portvin..Synes det var en fin tradisjon jeg som man kan ta med seg neste år også..dagen før – nyttårsaften! Nyttårsaften har jeg kjøpt inn bobler, så da blir det det..Men altså i dag 30. desember 2022…💜 Var så koselig at jeg slo av TV og bare nyter…Ferdig med kaffe og krumkake nå  – så da kan jeg blogge litt om dette! Smakte nydelig…….

 

 

Liker å blande det jeg har av juleservice jeg..synes det er fint! Men sparer på Dompap og Blåmeis nå..De kan brukes i lag..Asjettene er også jul, de kjøpte jeg på Kid for mange år siden. Men skal kjøpe meg asjetter med Blåmeis..Det står på ønskelista mi..Litt og litt…Plutselig så har man noen deler! 🥰 

 

 

30.12.2022

fargespill i hverdagen

 

God fredag, venner! 

 

Jeg jobber ikke på fredager, jeg jobber hjemme…Så straks dette innlegget er ferdig så blir det å hive ut tepper og ta en sjau her inne…Etter hvert rydde unna litt jul, men blir ikke denne helga..Men blir godt å få et luftigere hjem igjen! Etterhvert og se fremover mot våren om en stund! Jeg manipulerte dette bildet slik at bare rødfargen kommer frem..Lyset og farger er borte..Man tenker må man man velge??? Farger eller fargeløs..Eller noe midt i mellom..Hvis ikke blir det glorete! Ikke akkurat dette da, men dere skjønner sikkert hva jeg mener! 

 

Nå er det igjen grønn vinter ute! 

 

 

Bildet er ikke manipulert…Men gresset denne vinteren har aldri vært grønnere..Naturen ser ut som en stor fotballbane! Jeg liker det, alt blir litt enklere når det er slik..Det jeg har friskt i minne er den fredagen jeg hadde vært i Oslo og vaset gjennom skogen her i dyp snø med en haug med julegaver, rundt midnatt…Det var tungt og verre enn tungt..Etterpå ble jeg jo sjuk igjen for ørtende gang denne høsten/vinteren! Med en eller annen form for bihulebetennelse! Etter voldsom kulde og så mildvær..slitsomt! 🥰 

 

 

Dette bildet er heller ikke manipulert, det var bare grått denne dagen! I mørket er alle katter grå…er det noe som heter! Nei, nå går det mot lysere tider og jeg tenker det blir deilig…Fange dagen med lys! Det kan jeg like…I dag: Blå himmel og sol etterhvert..varmegrader. I LOVE ❤️

 

Ønsker deg en fin dag med alle fargene, se dem og finn dem og samle dem i sammen…Kos deg! Verden blir vakrere med farger……Tenker jeg!

 

GOD ROMJUL

 

Husmora så en film også

 

God kvelden denne romjula…I går ble det altså lagd pizza her av meg..Det var stor stas og alt gikk med, noen biter igjen og det ble til kvelds for andre enn meg..🥰

 

 

Skikkelig digg pizza, kjøttdeig, Vikingpølse, paprika, løk, edamerost, krydder..og en boks med tomater som jeg kokte ca. 1,5 time..Viktig å koke ut syre!  Hvis ikke blir det bittert synes jeg..Bak der, ny blender jeg fikk til jul..Ikke rukket å teste enda…så mye annet å spise/drikke denne jula..Og det må handles inn litt ingredienser også! Det kommer det kommer..

 

 

Oppskrift på deigen her, bare bland alt sammen i en eltemaskin..Trenger ikke varme væske eller noe..Alt oppi og elt i ca. 15 minutter. Jeg brukte fersk gjær..for det hadde jeg liggende…bare smuldret og rett oppi maskinen..trenger ikke løse den opp eller noe..

 

 

Min pappa Toni Erdmann. Fantastisk herlig film…Noe av det beste jeg har sett på lenge lenge..Les selv også! Du finner den i NRK-arkivet..I en kort periode..

 

 

 

GOD ROMJUL

Frokosten det

 

God morgen…

 

Her om dagen ble det omelett til frokost! Sønn min braset med egg, potet og paprika og løk og ost + den Vikingpølsa jeg kjøpte i Oslo! Smakte godt dette..Greit når det er flere som har lyst til å jobbe litt på kjøkkenet..og ikke bare EN KOKK! 🥰

 

Mat må man ha….og jeg liker variasjon Var lei brødmat I hverdagen blir det det litt hamsterhjul i matveien her på morgenen..knekkebrød i sekken og spiser på jobben..Rekker ikke kose meg med mat da! 

 

I går ble jeg sittende å se en film, varte leeenge så hele kvelden gikk. Vi hadde pizza, både det og den filmen kommer i neste innlegg! Filmen kan jeg virkelig anbefale..Pizzaen også, hehe…Så det er bare til å henge med her utover! 

 

 

 

GOD ROMJUL

Var lei brødmat

 

I går var jeg lei brødmat her i huset og også ferdigkjøpte rundstykker. Godt en gang i blant, men ikke en stor høydare synes jeg. Det er jo ikke brød hele dagen da, vi spiser middag hver dag her eller der. Men frokost og kveldsmat blir som regel en brødskive eller to..Så jeg googlet og fant en oppskrift på fine rundstykker. Grovt mel hadde jeg ikke i huset…

 

Ble populært dette, og oppskriften var på 20 rundstykker..Ikke mange igjen i dag! Godt med ekte smør i dem, så ble veldig saftige! Masse deilig kjøttpålegg er det her i huset og med majones og sylteagurk så hadde man et godt måltid! Så poenget mitt med dette: En liten innsats på kjøkkenet gir pluss i boka her hjemme og glade folk! Forandring fryder alltid…….

 

 

Til kvelds ble det et glass med øl uten alkohol..Juleøl. Forandring her også, bytte ut tekoppen med et glass ØL!

 

GOD ROMJUL

Ett er nødvendig

 

Ett er nødvendig – her

i denne vår vanskelige verden

av husville og heimløse: 

 

Å ta bolig i seg selv.

 

Gå inn i mørket

og pusse sotet av lampen.

 

Slik at mennesker på veiene

kan skimte lys

i dine bebodde øyne.

 

Fant dette nydelige diktet av Hans Børli i Juleheftet til Sagene. Et utrolig fint, vakkert  og koselig julehefte. Jeg kjøpte dette i Oslo og ga til min sønn som bor akkurat på Sagene! Han elsket dette heftet..Det er utgitt for første gang i år! Får håpe det blir en tradisjon at det kommer ut nytt hefte hver jul..Tror jeg må kjøpe dette til meg selv også..Hvis jeg finner det etter jul også! 

 

GOD JUL

Kuler og is – og en gave

 

God kveld..

 

En litt mer roligere dag i dag enn i går Stille i heimen – det er jul Så i dag fikk jeg gått litt lengre tur, deilig det da og tempen var fin og det var før regnet. 

 

 

Litt pynt rundt ved menighetshuset her. Jeg rakk ikke kirken i går, men jeg rekker å gå forbi og innom  kirkegården. Det er stemning med alle lys på gravene.. ❤️ 

 

 

Fint, og som dere ser, ikke mye snø her hos oss nå, så mye snø som vi har hatt! Deilig…Liker den grønne vinteren jeg og gjerne grønn jul, det har ingen betydning for meg! Fredag for litt over en uke siden fikk jeg jo se skikkelig vinterstemning fra toget og det har jeg med meg og tenker på! 

 

 

Fikk nye staver til jul, kjekke i dag. Da det var litt glatte partier i skogen. På veiene var det fint, det meste har regnet bort de siste dagene..For vi har jo hatt holke så det holder altså! 

 

Ellers stille og rolig her, en liten tur på sykehjemmet og middagen her hjemme gjorde nesten seg selv i dag..Bare kokte nye poteter..Kos deg masse med kvelden da, klem fra meg. 

 

 

GOD JUL

Stille i heimen – det er jul

 

God morgen 1. juledag…jeg har vært oppe en god stund..Sove gjør jeg sjelden på morgenen, jeg må tidlig opp..Skal fyre opp ovnen etterpå..Sitter her med kopp nr. 2 med rykende varm kaffe..Lest litt på nettaviser…Etterhvert titte på noen av gavene jeg har fått..

 

I går ble dagen helt fullbooket…Tidlig oppe da også – og gikk tur rundt  kl. 0900 for å få unna den, tenkte at det er det stramt program så får ta det mens man har tid! Etterhvert ordne med skinkestek, få satt den langstek og den stekte faktisk i 5,5 time og ble helt nydelig..Skrelle poteter og hakke kål til surkål og la surkålen putre på ovnen…Ungene her hadde planer utover dagen med å handle siste rest av julegaver, kjøre rundt med dem og besøke sin bestefar på et sykehjem..

 

Etterhvert fikk jeg kaffebesøk av min bror med familie og vi ble sittende og skravle en god stund..Så var det tid for å dekke bord og lage ferdig middagen..Lagde rødvinsaus fra bunnen og nesten en flaske med rødvin kokte en time til det var bare en desiliter igjen i kjelen..Da blir det godt. Rødvinsaus må kokes lenge…Den skal ikke være skarp i smaken, men rund og god…Litt etter skjema ble det middag og etterhvert kom nissen og alle gavene ble åpnet og vi hadde det skikkelig hyggelig! <3

 

Så plutselig ringte det på døra igjen og vi fikk en ny gjeng på kaffe og kake og is og godis og brus og alt man har av slikt å by på..Etter noen timer så var det blitt sene kvelden og tid for å rydde litt…

 

Litt før midnatt stupte jeg i seng og sovna som en sten…..For en dag med mange inntrykk og hygge og kos..Men kirken denne julaften måtte utgå – det rakk jeg faktisk ikke!

 

 

GOD JUL

Juleklem til alle mine lesere

 

God jul til alle mine vakre lesere…Jeg er så utrolig glad i dere ❤️ Uten dere – ingen blogg! 

 

Bloggen min er en stor del av livet mitt – jeg elsker bloggen min! Den gir meg mot og styrke til å bestige store topper og dype daler! Det er det å være menneske! Vi trenger hverandre, jeg trenger dere! 

 

Juleklemmen kommer her, og ta den gjerne i mot og send videre til noen dere er GLAD i!

 

God Jul og et riktig Godt Nytt år ønskes dere alle!

 

V ❤️E ❤️N ❤️N ❤️E ❤️ R – Nyt dagene og være snille med hverandre…

 

 

24.12.2022

 

 

GOD JUL