Utfordring – det grønne

 

GRØNT

 

Jeg har to farger som jeg virkelig elsker..Den ene fargen er grønn! Og med vår og sommer så kommer alt det skjønne! Og det grønne trillende på ei fjøl!

 

Skulle jeg vært en av tantene så må det bli tante grønn! Og har du ikke hage selv, så finn deg en park..Ta med pledd og termos og noe å knaske på! Da er livet verdt å leve! 💚

 

 

 

Og grønn mat liker vi! 

 

 

Mangler bare små grønne menn, men de har jeg ikke sett i dag! Takk til https://utifriluft.blogg.no 

 

 

 

Nye ferja er tilbake etter havari

 

God fredag….

 

Endelig er den nye ferja tilbake igjen..Havari Det gikk jo bare en uke så forsvant dette tilbudet, men vi fikk en gammel ferje på samme strekningen…Men nå er ferja klar igjen…gleder meg til mange flotte turer…For det er en drøm å kjøre en slik elektrisk ferje…Man føler at man er et annet sted enn Fredrikstad! 

 

Og bor du på Kråkerøy eller Østsiden så er jo dette et flott tilbud for å komme kjapt på jobb hvis man jobber på andre siden av elva! Tenk å slippe å kjøre over to bruer og stå i evighet i kø i sentrum! 

 

Jeg har jo lånt meg sykkel og det er helt topp! Aldri hatt en enklere reisevei på jobb i hele mitt liv! 💚 Nye ferja – den førerløse elfergen Hyke Shuttle 0001 

 

Dette tilbudet er det beste byen har levert på lenge – skulle bare ønske det hadde kommet for mange år siden! Men sånn er det…tilbudet er der NÅ og jeg elsker det! Og tilbudet med sykler er fullt mulig fortsatt! 

 

Jeg er utrolig glad for min lånte gule sykkel! 

 

 

 

Gullregn og gullregn

 

Det regner litt om dagen og jeg føler at det nesten er gullregn som kommer ned! For det har vært så fryktelig tørt og regnet som kommer er veldig etterlenget!  Var en tur hos mamma og det regnet og jeg gikk et stykke for å komme til bilen min..Jeg syklet på jobb og hjem i litt gullregn og da var det greit å kjøre bil i kveld! Så nå om dagen kaller jeg det gullregn..! For regnet er gull for dyr, mennesker og planter – ja, livsviktig..for livet!

 

 

Men det finnes også en art som har navnet Gullregn..Meget vakker, men er ulovlig å plante! Men dette er jo gamle trær og plantet før det ble ulovlig! Masse Gullregn her på Kråkerøy! Men belgene er svært giftig..Men tror det finnes noen hybridarter som ikke setter slike erter! Vakker og giftig og er en busk leser jeg…Men her på Kråkerøy ser det ut som svære trær! 

 

Du finner litt fakta her: https://no.wikipedia.org/wiki/Gullregnslekta Du får lese deg opp litt! Jeg har ikke denne i hagen og kan egentlig ikke så mye om denne busken, bare alltid tenkt at denne vil jeg ikke ha i min hage! Men visst er “busken”  fotogen og gjør seg på bilder!

 

Hvilket ukeblad ville du vært?

 

Tenk godt nå da! 

 

Hvis bloggen din var et ukeblad! Og da tenker jeg på innholdet i bloggen din, hva ville du kalt dette bladet ditt?

 

En blogg er jo mange ganger et ukeblad synes jeg. Her og nå, Se og Hør, Ukemenyer, Villmarksliv, Håndarbeid m.m., Det Gode Liv! Etc….Dere skjønner hvor jeg vil! Bli kreative nå da og finn opp et ukeblad-navn som gjenspeiler bloggen din! 

 

Jeg prøver å tenke på min blogg og hva jeg ville kalle bladet mitt. Vet ikke helt..Kanskje rett og slett: LEVA LIVET eller UT

 

Og et ukeblad har som regel et navn som selger, et kort presist navn! 💙 Nå er jeg spent på hva dere kommer opp med! 

 

 

 

 

Borre camping

Hytta over var ikke i bruk…Men den hadde sjarm..

 

Her i forrige uke var jeg på tur til Stenbrygga og Borre camping! Et sted midt mellom Horten og Åsgårdstrand..Jeg hoppet av bussen  ved kirken! Borre kirke.

 

Helt greit sted, og sikkert ok hvis man har en vogn…Men lite å titte på der synes jeg…Vel, det var den lange Stenbrygga da…Har sett skilt da jeg har tatt buss og blitt litt nysgjerrig! For meg så er dette et for lite sted for att jeg skal trives…Det var små hytter man kunne leie og en liten kiosk og et sanitærbygg! Og en stor campingplass.. P.S. Turte ikke ta bilde, for vakta fulgte med!

 

Titte litt bort om Borre kirke også! 

 

Og tuslet bort til en annen park – Midtgard Vikingsenter. Men det var stengt, så får stoppe der en annen gang! Der tror jeg det var litt å se på! Fin park ute også, men jeg tuslet tilbake til Horten! Det får bli en annen dag som sagt. 

 

 

 

Stenbrygga 

 

 

Åsgårdstrand til høyre og Horten til venstre og Bastøy rett over..Sånn kort fortalt! 

 

 

 

Borre kirke

 

 

 

Borre Camping: Her satt et en person og fulgte med – og jeg følte meg litt beglodd! Hadde ikke mer enn dratt i toalett-døra før gubben var bak meg! Men jeg fikk låne et toalett – han var gem sånn…Jeg takket og bukket! 

 

 

 

Fin åker – minnet meg om høst….

 

Artig å se nye ting – men dette er nok ikke et sted jeg drar tilbake til!

 

Mandagskaffekoppen ☕️

 

God kveld og det er en mandag som går mot slutt! Men jeg har drukket min kaffe i dag også – forrige mandag her: Mandagskaffekoppen ☕️ Variasjon må til. I dag ble det Magenta i Gamlebyen i Fredrikstad. Utrolig sjarmerende sted…Mange folk inne for det hadde akkurat regnet…Men etterhvert sluttet det å regne, og det satt flere folk ute også! Men da hadde jeg tatt mine bilder! 

 

Besøker du Gamlebyen i sommer – vil jeg anbefale dette stedet. For det er litt luftig og god plass både ute og inne! Og parkeringsplass bare noen meter unna! Cafe Magenta Et tidligere innlegg! Jeg liker denne sitronpaien, frisk og søt på en gang, og ikke for søt! 🍋

 

Jeg deler de bildene jeg tok jeg! 

 

 

 

 

 

 

 

Så kom regnet!

 

 

Mennesker, dyr og planter trengte sårt regn nå! Så deilig…Torden og lyn rensket opp i lufta! Lyn spalter atomer, som renser og forfrisker lufta! 

 

Kveldsturen i går var klam og fuktig! Jeg pleier å ha et kjølig hus på sommeren, men i går var det 25 grader inne klokka 2300..Jeg hadde full gjennomtrekk! Sjeldent å oppleve…

 

Faktisk deilig å sette seg inn nå og lukke døra for kvelden! Klager ikke på sommer altså, men synes det var litt greit med litt væromslag! ⚡️ Men jeg fikk badet før uværet kom! Søndagen forsvant den, rart det der..Søndager flyr fortere unna på sommer enn på vinter! Jeg er aldri vært så fan av søndager egentlig! Synes de dagene er litt småkjedelige…..Men sånn er det…noen liker mandager, mens andre avskyr dem! Folk er forskjellige…Men det kommer jo også an på hva man gjør denne dagen! Er man på tur så går tida fort Sommerhytta 🏠 og Ingen mandagskaffekopp i dag ☕️ SÅNN ER LIVET!

 

 

Elsker, elsker ikke! Og tid for lupiner…Vakre er dem, og var fine nede ved plassen nede ved elva! 

 

 

 

 

Bastøy

 

BASTØY

 

Bastøy fengsel: Hele øya er et samfunn for de innsatte! Kapasitet på 115 innsatte og kun menn som gjennomfører straff på Bastøy! Bastøy fengsel tar i mot innsatte som har gjennomført en del av straffen og nærmer seg slutten på soningen. Øya fungerer som et lokalsamfunn med ca 80 bygninger, veier og strandsoner.  Kulturlandskap, fotballbane og til og med en kirke! Butikk og bibliotek, skole, Nav, kaianlegg og fergedrift! Øya ligger i Oslofjorden og er del av Horten kommune! 2300 dekar er ikke småtteri heller. 

 

Fangene har stor frihet og jeg kaller det frihet under ansvar! Jeg har prøvd å zoome inn nedenfor! Når jeg googler så ser jeg innsatte som bader i Oslofjorden! Utlendinger synes dette er rart…Synes faktisk det er litt rart selv jeg! Ikke badingen altså, men friheten………

 

Det var visst en som greide å rømme en gang, men var ikke farlig! Han rømte på et surfebrett og brukte en spade som åre! Surfebrettet ble stjålet fra et oppbevaringssted. Sånt skal vel ikke skje…men det skjedde! 

 

 

 

Hu og hei – det gror

 

Det gror her i hagen til Solliv! 🌿

 

Rododendronbusker er flotte altså…Finnes i et hav av farger! Før var det jo lilla og hvit og rød – som var de mest vanlige! Men når jeg er på turer rundt om kring..Så titter jeg inn i hagene til folk og det er mange nyanser av disse…Sterke farger og sarte farger…Det må være noe som har kommet etter hvert..de nye fargene!

 

Dette er hjemme hos meg..Fryktelig tørt og vi får ikke lov å vanne med slange. Bare med å bære kanner! Jeg har stor hage og makter ikke å gå rundt med kanner hele dagen! Så får håpe de har dype røtter! Jeg har mer enn nok med å vanne krukker og bed! 

 

Her har det ikke regnet en dråpe! 💦 på evighet!

 

 

 

 

 

 

Denne rosa her som seg trodde var rød, er nydelig! Den fant jeg i skogen i vinter og plantet i en krukke her hjemme! Når det man finner blir til gull 🥇 

 

Skikkelig lekkerbisk, og det kom 16 – 17 blomster på denne! Skal plante den i hagen etter hvert! 

 

 

En av hekkene mine, jeg har stor hage og forskjellige hekker rundt hele huset! Det er en type spirea og heter Gentspirea. Ganske hurtigvoksende så jeg klipper buskene godt ned etter blomstringen! 

 

I DAG BLIR DET EN NY HAGEDAG!

 

10. bad på rad og litt mer stæsj

 

 

17,5 – ingen høyere…!

 

 

Rislampe med solceller, kjøpt på Rusta! De hadde mange størrelser!

 

 

Nye blomsterpotter kjøpt på Rusta. De har dem på Jula også. Tror de koster 59,90. Synes de var fine. Veldig billige, ser mye ut  – og pyntet opp med blomster fra Guttas blomster og hage! Solcelle-kulen foran kjøpte jeg på Rusta! Hadde den i 3 størrelser, jeg kjøpte bare en og den minste..Gjør seg med flere i flere størrelser vil jeg tro..Men jeg visste ikke helt hvordan de var så turte ikke kjøpe flere. Men den var kjempefin! Og de er fine i hagen tenker jeg, følger med pinne til å sette dem ned i jorda! 

 

 

 

Kurvene på veggen kjøpte jeg på Rusta og blomstene fra Gutta blomster og hage. Det lille svarte “bordet” kjøpte jeg på Clas Ohlson for sikkert 10 år siden. Jeg kjøpte mange i flere farger. Fine til å ha kaffekoppen på eller et glass med drikke! De store pottene bak er murerbøtter kjøpt på Europris for flere år siden..De rommer mye og man kan fyller opp med god jord og bare etterfyller litt jord hvert år. Jeg har boret hull i bunnen! Og stativ med hjul på under, slik at jeg kan flytte dem rundt! Markisen er fra Markisemannen! En god investering på solterrassen foran huset! Mer stæsj her: 9 dager på rad med bading!