Fremdeles

 

Det er fremdeles blomster der ute…små og bittesmå og større..Fint er det uansett.

 

Og masse annet fint også..

 

Som f.eks mose – den er så flott nå..Tenker jeg skal ta med pose og plukke med litt hjem her og tørke. Vakkert i dag altså..Litt blanding av sen sommer og tidlig høst..Kan like det godt egentlig 🥰

 

Dagen i dag fortjente et:

 

B I L D E I N N L E G G

 

 

Rar følelse på sykehjemmet i dag

 

I kveld dro jeg på besøk til mamma på sykehjemmet ❤️ Alt bra der med henne. Jeg hadde med rene klær og litt å tygge på og pakket skitne klær for å ta med hjem her. Vi pratet en god stund før jeg dro hjemover..

 

Da jeg kom ut til vestibylen var det tent lys i store staker på gulvet og blomster. 

 

Jeg skjønte ikke helt hva det var. Men så møtte jeg på begravelsesbilen på vei ut og da forstod jeg..En sjel hadde reist fra hjemmet i dag. Og siste reise fra sykehjemmet var denne “veien” – en både rar og mektig opplevelse..For jeg hadde akkurat gått gjennom denne “veien” av lys og ut i friheten….

 

Man tenker og får tanker etter denne opplevelsen i kveld ❤️ Det var veldig symbolsk og sterkt. 

 

 

 

 

Springe sikk sakk

 

I disse dager må ma ha litt teft. Være god på å springe mellom alle regnbygene..😀

 

Følge med på: en, to, eller tre apper. Lukte og føle og titte på himmelen og skyer og ha en god plan..Hvorfor, det regner hele tida og ut må man…Joda, jeg har regnjakke og det er det mest brukte plagget for tiden, jakka ble kjøpt i juni og skal si at det er godt innkjørt altså.

 

Jeg venter ikke på opphold – jeg venter på duskregnet og ikke på plask plask…

Men jeg holder koken og alltid ute hver eneste dag, og alltid noe å se – Det å komme seg ut er en FRIHET som jeg tenker på hver eneste tur. I det jeg åpner døra og går ut, så bobler det en lykke inni i meg. Det er nok friheten som slår et par ekstra runder “der inne” tenker jeg! 

 

Det er høst og omgivelsen skifter fra dag til dag, og i skogen lukter det skog – deilig duft. Beste parfymen som finnes 🧡💛

 

Leva livet

 

Det har blitt torsdag og jeg har tatt kveld…Ikke at jeg har gjort så mye mer hjemme etter jobben. Men gått et par turer. Det er jo nydelig ute på kvelden i disse dager..Fint og mildt – deilig å være ute, selv om det blir ganske så fort mørkt…Er man ikke på tur da så er det jo bare å komme seg inn og lukke dører for kvelden.

 

Etter jobben i deg dro jeg innom en matbutikk i byen og kjøpte meg en slik salat man plukker selv. Det smakte nydelig..

 

Dagene går når man er på jobb, ikke stort mye man rekker av gjøremål egentlig..Men man får bare leva livet så godt man kan. Sånn er jo livet for mange…Jeg tenker på de som har 2 -3 jobber om dagen/natta for å greie å leve livet, med å ha penger nok til å ha et liv i disse dyrtider. Og holde hodet over vannet…Fy fader det må være tøft altså. 

 

Man tenker jo sitt – er det meningen med livet å holde på å slite seg i hjel..Aldri får nok hvile, aldri få nok søvn..Det er trist å tenke på! ❤️❤️ På helsa løs ❤️❤️

 

Ta vare på deg selv! 

 

Sjakk matt

 

 

Flott vær utover dagen i dag, selv om det var mørkt langt ut på dagen. Deilig vær i kveld… Vært på jobb og etter jobben har jeg nytt finværet ute. Så deilig. Etter at jeg hadde vært på Strikkefestival i Gamlebyen denne helgen på fredag så gikk jeg og ruslet litt. Moro å titte rundt seg. Det jeg fikk se var noen nye sjakkbord på Cicignon. Det virket spennende. Liker at det legges opp til masse i byen, og ting man kan gjøre som ikke koster penger, er jeg fan av Prisveksten eter opp lønna – så greit å ha litt å drive med! Man skal jo ha noe å sysselsette seg med, noe som gir mening. 

 

Brikkene ligger låst inn i skapet som dere ser under her. Men nøkkelkort kan man låne både på biblioteket og på Cafe Øks (det er forkortelse – for Østfold Kultur Senter – tror jeg). Lenge siden jeg spilte sjakk, så ser ikke meg her akkurat som deltager..Men skal aldri si aldri..Bra tiltak var det uansett. Så kommer nok til å rusle innom der noen ganger for å se om dette er populært..Tre sjakkbord – hva venter du på? Bare til å hente kortet og finne brikkene og prøve seg på et parti..

 

Fredrikstad er en fin by, jeg er glad i denne byen! ❤️

 

 

Prisveksten eter opp lønna

 

Det regnes…

Hvis man tenker en pizza da, bare for å si en pris. Den kostet kr. 100.- før prisveksten. Prisveksten er på

5 %.  Da vil dette kosta 105.- etter prisveksten. 5.- kroner dyrere for en pizza. 

 

Person A tjener 900.000 i året og får en lønnsveksten på 4 %.  Lønna ligger da på 936.000.- etter lønnsveksten. Og deler man på 1950 så får man ca timepris på 480.- mot tidligere 462.- Person A får 18.- mer pr time. 

 

Person B tjener 400.000 i året og får en lønnsvekst på 4 %. Lønna ligger da på 416.000.- etter lønnsveksten. Og deler man på 1950 her også så får man en ca. timepris på 213.- mot 205.- tidligere. Person B får 8.- mer pr time.. Person A har fått 18.-. Person B har fått 8.- mer pr, time etter lønnsveksten. Altså mer en dobbelt så mye har person A fått. Men pizzastykket har samme pris både for person og A og person B. Det må det jo ha, operere med forskjellige priser går jo ikke. Sier seg selv. Men 5 % økning på pris er mer enn 4 % økning på lønn. Det er er enkelt – det skjønner alle. 

 

Sånn kan man jo holde på å regne. Og man skjønner jo det at dette regnestykket blir vanskelig å forholde seg til. For det første er prisveksten på 5 % og lønnsveksten på 4 %. Og så skjønner man også videre at det hele tiden er de som tjener minst vil slite mest når det gjelder prisstigningen. 

 

De som tjener minst detter av lasset og gapet mellom person A og person B blir større – for meg så er dette enkel matematikk…

 

Konklusjon her: Hva gjøres for å tette gapet? Hvilke midler brukes. Man kan ikke beskylde det må si at de som tjener lite bare har vært dumme som har valgt et yrke med lav lønn. Det blir for enkelt! 

 

TA GREP FØR FOLK MÅ GÅ FRA HUS OG HJEM OG STILLE SEG I MATKØ!

 

 Prosentregning øker skille! 

Der skogen møter stjernene

 

God mandag, stikker bare innom her for en kjapp tur. Dette er en bok jeg kan anbefale 100 %. Jeg tror jeg aldri har lest en bok på ca. 430 sider med en historie som fenger meg fra side en til slutt. Historien gikk rett i hjertet og sjelen på meg og kommer til å bli der lenge lenge..

 

“Der skogen møter stjernene” av Glendy Vanderah. En klok bok om kjærlighet til naturen til mennesker og dyr man møter på sin vei. Hva som skjer, nesten som jeg tenker..”Å lese denne romanen gir livet mening”.

 

Boka var veldig original, jeg har aldri lest en slik historie som dette før. Og at slutten ble det den ble – kunne jeg aldri i min villeste fantasi gjette..

 

En helt eventyrlig dag

 

En slik dag man bare ser i Eventyrskogen. Helt eventyrlig. Hele dagen..Som et eventyr! 

 

Jeg tuslet og gikk og skrittene ble mange. Men det var så deilig. Og mat må man ha i Eventyret også. 

 

 

 

Over en bru eller flere..Man er jo skikkelig på tur. På en øy over på en ny øy. 

 

 

Jeg bare elsker dette landskapet vi har her på Kråkerøy.

 

 

Helt til å begynne med klatret jeg opp på en topp og så til Vestfold. Før jeg la i vei nedover og nedover og gjennom skog. En ganske stor skog til å være her altså. Og etterhvert så kom man til sjøen og jeg fulgte stier i landskapet. 

 

 

Rene ballsalen her på en av de høyeste toppene her på Kråkerøy! 

 

 

Jeg møtte på både kuer og et hjerte også på veien…❤️

 

En helt eventyraktig dag!

Søndag og fri

 

Søndager…

 

Før var det å sove lenge….

 

Sånn er det ikke lenger, jeg liker komme meg opp lenge før 0700 alle dager..Sove til 0900 husker jeg ikke sist jeg gjorde. Det må være 10 år siden eller mer. Jeg liker å komme meg opp, man trenger ikke gjøre masse hele tida. Men jeg liker å møte dagen tidlig. Man trenger ikke hoppe i dusjen med det samme, men heller nyte kaffekoppen i sånn helgemodus. Det er deilig..

 

Flott vær i dag, skal komme meg på tur etter hvert. Ble ferdig med malejobben i går,  på veranda og det var deilig. Ting har gått litt trått i sommer, mye regn og mange dager har det vært fint vær i de dagene jeg har jobbet og regn i de dagene jeg har fri..Passer dårlig med malejobben utendørs.

 

Jeg gleder meg til å bli pensjonist etter hvert. Ha hele sommeren til rådighet og ikke gamble på finværet de få dagene sola skinner. Alltid litt håpløst. Jeg husker en ferie jeg hadde tre uker med regn og mandagen jeg begynte på jobb, så skinte sola som aldri før. Og det ble fint vær lenge! Da begynte jeg nesten å grine……

 

Men ha en flott søndag da!

 

🌼S 🌼 O 🌼 L🌼

Jeg fikk et jobbtilbud

 

I går midt på dagen, så tikka det inn et jobbtilbud fra Personalhuset i Oslo. 

 

Det tikket inn på WhatsApp, så jeg tenkte at det var noe rart…

 

Me det så ekte ut og dama presenterte seg med navn og alt, men jeg har jo jobb..Så ble ikke noe mer nysgjerrig egentlig. Jeg trives i den jobben jeg har for tiden. Så ikke interessert i noen flere prosenter med jobb. Så jeg forsket ikke noe mer på det. Og tenkte, ikke bruk energi her..Så jeg slettet hele meldingen jeg.

 

Skal det være noe jobb jeg ønsker så må det være noe i forbindelse med bloggingen. Altså annonser eller noe sånt. Men det er ikke lett. Fatter ikke de som får en haug med følgere, både her og der. Jeg har en IG konto og jeg føler heller at jeg får færre følgere enn flere..Sånn er livet. Folk vil vel se mer reiser og fjellturer og litt mer eksotisk – men sånn er ikke livet mitt. Mitt liv foregår mest her på Kråkerøy 🥰

 

Men er du på jobbjakt så kontakt Personalhuset..Skader jo ikke å sende en mail.

 

🦋GOD KVELD🦋