Kanel, pepper, ris og bomull

 

Kanel får vi fra barken til Kaneltreet!

 

 

Her vokser pepper.

 

 

Slik vokser ris. Se bak grøtpakken så ser du plantene!

 

 

Og bomull får du herfra! Dette ser man faktisk ofte i blomsterbutikker. Hvor man pynter opp med en gren med bomull i buketten. 

 

Nå lærte du litt vil jeg tro…Ikke alle som vet hvor kanel kommer fra! Den kan være litt vrien! 

 

Andre innlegg fra Botanisk hage her: Jeg har vært i Botanisk hage i dag og Folk etterlyser bilder! 

 

4 produkter vi alle har et forhold til!

Folk etterlyser bilder!

 

God lørdagskveld! Jeg var i Botanisk Hage i går – se også her: BOTANISK HAGE 

 

Det er litt tidlig enda og blomstringa har ikke kommet helt i gang, selv om Oslo er mye lenger fremme enn Fredrikstad når det gjelder våren! Har nok vært varmere dagtemperatur enn her på Kråkerøy! Men masse fint å se på er det jo…Masse tidlige stauder og mange løkblomster!

 

Men tenker det blir en ny tur i slutten av mai! Deler noen flere bilder nedenfor her..Et fantastisk flott sted er det jo og jeg elsker å være der! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen flere bilder, jeg deler opp litt! For blir bare kjedelig med 30 bilder på rekke og rad! Men folk etterlyste bilder fra Botanisk hage og bilder får mine lesere! Beklager lite tekst her, men her gir jeg det folk ville ha! ❤️ Jeg gjør alt for mine lesere…

 

God lørdagskveld i heimen! 

Morgenfugl hei hei

 

God morgen! Stikker bare en liten tur innom nå og kommer noen flere bilder fra Oslo senere..Jeg har titter litt innom bloggen her og de som viser de vanlige kaffekoppene svikter aldri! 

 

Jeg våknet før 0600 i dag og stod litt senere opp, er ikke den som ligger og drar meg så lenge på morgenen..Da er det lyst og kaffen lokker! Så nå blir det frokost og litt dusjing til kr..17.- Lønner seg snart å gå på offentlige bad og ta stellet der! Strøm er luksus…Men samma det, de vanlige folk er ikke meg!  Og leste akkurat i avisa at nå er strømmen i april like dyr som i desember! Et skritt frem og to tilbake!

 

Men jeg lot strøm være strøm og tok toget til Oslo i går, der liker jeg meg godt! Jeg er snart mer kjent der enn i Fredrikstad så det går rette veien! Først dro jeg opp til Jeg har vært i Botanisk hage i dag og senere spiste jeg et sted..Jeg hadde tenkt meg litt å bite i hagen der, men der var det kø på det ene spisestedet – lang lang kø så da stod jeg over. Men tuslet videre og etterhvert ble det mat…Tenker jeg lager et innlegg senere i dag! For jeg må titte over bildene og sortere litt! Jeg bruker jo bare mobilen og litt styr med å få over bildene hit til bloggen! Men nå må jeg krype til korset og lade MacBook Air – snart helt tomt …og slik kan jeg jo ikke ha det! 

 

Kos deg med lørdagen…!

Jeg har vært i Botanisk hage i dag

 

Jeg kunne like godt dra på tur og være ute hele dagen synes jeg da..Så jeg kom av gårde og gikk i flere timer i Botanisk hage i Oslo…Der skjer det ting nå og det grønnes og det spirer og gror, både utendørs og inne i drivhusene der!  Litt her om hvordan du kommer dit: BOTANISK HAGE og her Wikipedia Et sted som passer for alle tenker jeg..Bare å nyte når man tusler rundt! Jeg rakk ikke alt da, men det blir en ny tur litt senere og litt tidlig enda for veldig mange sorter! 

 

Kaktuser er skjønne synes jeg..Vil ikke ha det her hjemme – men artige planter med sitt store mangfold! 

 

 

Papegøyeblomst – fargerik og flott! 

 

 

Jura  – 145 millioner år siden! Lite blomster på denne tiden! Men masse palmer! 

 

 

Og denne duftet nydelig! 

 

Bare litt bilder, det kommer sikkert litt mer bilder utover på denne bloggen! 

 

Ønsker dere en fin kveld, nyt den! 

God morgen kjære lesere

 

Det er fredag! 

 

Sitter her med kaffekoppen og pleddet – her er det kjølig inne, men går greit..Jeg er jo ikke den som sitter veldig lenge rolig inne likevel! Man flyr ut den døra de fleste dager! 

 

Og i disse dager hvor Strømmen suger så lønner det seg nesten å være mest mulig borte fra heimen..Det er ingen besparelse på å være hjemme i et varmt hus! Neida, bare til å slå av alt og lev livet tenker jeg…Ta seg en dusj til 17 kroner først, og så være borte hele dagen og dagen kan godt tilbringes på bibliotek og etterpå spise på de dyreste restauranter. For det å røre i grytene og ha huset varmt og godt…koster skjorta! Så regnestykket blir jo enkelt, lage seg en kopp kaffe, tar ikke masse strøm på en kapselmaskin og så fare ut den døra og avslutte dagen med et herremåltid på en restaurant! Så er det bare å storme hjem til varm dyne kl. 2300 og man føler penger kommer inn og ikke flyr ut med strømmen! 

 

Norge har blitt annerledes! Strøm er for de rike og vi “fattige” – lever det gode liv utendørs! Med god mat og drikke og nyter! Tenker det går helt greit jeg…Mobilen lader man på tog eller buss! Og det blir ikke brukt strøm før neste morgen kl:  0700 da kaffemaskinen igjen gjør jobben sin! 🙂 og vant jeg på flaxloddet i går? Tusen takk Bunny Ikke vet jeg…. 🧡

 

Strøm har blitt luksus i 2022 og er ikke for folk flest!

Tusen takk Bunny

 

Hei på deg Bunny! I dag, da jeg kom hjem fra jobben så var det post i lådan!  Veldig gøy og spennende, jeg venter jo på denne hytta da…

 

 

Så jeg skrapet med det samme jeg kom hjem, for jeg hadde trua!  Men det gikk dessverre ikke, men GLAD ble jeg og veldig fin kanin til å stryke på klær..Kanskje på en olabukse? Bunny kjørte jo en skikkelig påskemoro her på blogg, med hele tre utfordringer pr. dag i 5 dager! Jeg hang meg med og en av dagene greide jeg å tippe riktig 🙂 Takk BUNNY.BLOGG.NO ille gøy og veldig veldig stas å få brev og Flax og kanin i posten! 

 

 

En sann historie – hørte den på bussen til Drammen!

“Men så var det så at Bunny og Snuppen var hos legen og insisterte på at de ville ha barn. Ikke nok med det, men det skulle skje på naturlig måte!

– Men – sa den fortvilte legen som etter beste evne forsøkte og fortelle at dette var helt fysisk umulig. Da må jo en av dere ha vagina!!

– Da må det bli deg sa Bunny til Snuppen. Jeg har Toyota! “

 

…ler 🙂 

Strømmen suger

 

God kvelden! 

 

Jeg sitter her og det er kjølig inne nå, men jeg har stengt av alt med strøm…ble såååå lei..Regningene tok aldri slutt!

 

Jeg har alltid synes det har vært dyrt å gå til frisør, det å farge håret + klipp. Det er noe jeg gjør mellom 8 og 9 uker. Det har jeg alltid tatt meg råd til og skrapet sammen slik at jeg har kunne holdt dette vedlike..Har følt det er luksus, men allikevel noe man bør gjøre når man er på jobb slik jeg er! Men har alltid prøvd å få timen på rett side av lønning, hvis dere skjønner hva jeg mener..

 

Men man får seg litt sånn aha opplevelse når en måneds regning på strøm er det samme som fire besøk hos frisøren på en måned! Ja, du leser riktig! Strømregninga = 4 x frisørbesøk (som tilsvarer klipp + farge)…

 

Er det det rart det blir masse saker til inkasso utover eller…Dette ligner ingenting! Jeg har levd på bufferen min siden i høst og det er ikke gøy i det hele tatt! Men nå er det nok…! Nå blir det ikke strøm her før i oktober, for slik kan jeg ikke ha det..Jeg har jo også nedprioritert bilen med å gå til jobben for å spare penger på bensin og bom…Hvor fattige skal vi til slutt bli vi VANLIGE FOLK tenker jeg! Det blir feil for meg altså, hvis man skal bli fattig på tampen av et langt liv…Skjønner jo det hvis man er i etableringsfasen og det der, men det er ikke jeg! Men ingen greier regninger som er skyhøye måned etter måned etter måned!

 

 

Dette er ikke greit, overhodet ikke greit…!

Late bloggere kommer ikke til toppen….

 

God ettermiddag, føler at jeg er litt der nå!

 

Late bloggere kommer ikke til toppen! Nei, skal man henge med på blogg så må man lage innlegg og helst flere, og også jevnt utover dagen! Jeg er for lat til å sitte å lage tre innlegg hver kveld for å ha dett klart til neste dag! Det makter jeg ikke! 

 

Men blir sånn når man jobber, man spyr litt av å sitte å trykke på dette tastaturet når man endelig er hjemme også! Så da daler bloggen ned i skjul…

 

Det er ingen stor krise altså, men poenget mitt er man må være flink og dyktig for å henge med blant de 20 på topp! 🙂 Kall meg gjerne lat, men sola skinner og hagen roper og enda flere turer ut roper igjen! Man må dele seg opp og jeg er ikke dyktig til å blogge fra telefon, det blir for smått! Hvis ikke kunne man jo blogget på ferja, på kaffebaren på pauserommet etc etc..Men jeg må sitte ved maskinen jeg, er litt traust der! Men du 

 

blogg er bare blogg og SOOOOOLA skinner!

Tar du vare på føttene dine?

 

Det er vår og man begynner å løpe barbeint hit og dit og med lette sko…Men du – hvordan er føttene etter en vinter med tykke strømper (eller tynne nylonstrømper) og svære sko! 

 

Det trengs nok både stell av hæler og legger vil jeg tro…Og dette tar litt tid, det er ikke gjort på 1, 2 og 3 og få nydelig føtter til å danse i sandalene! 🙂

 

Daglig fotvask er viktig…Etter det er gjort bør du file vekk død hud på hælene og under fotbladene, mens føttene enda ikke er helt er tørre…Fil i vei – hver eneste dag! En dag i uka holder ikke! Du kan kjøpe slike filer på apoteket – de fra Scholl er kjekke! Så tørker du føttene godt og det er veldig viktig mellom tærne..

 

Så kommer dette jeg brenner for. Bruk en krem etterpå og smør inn føtter og legger! Jeg bruker Spenol, det er en fet god krem! Bruker den på leggene også…vanlig bodylotion er ikke nok – for den er ikke fet nok! Leggene er tørre og trenger en skikkelig fet krem før leggene kommer litt ut i sola tenker jeg..! Jeg kan virkelig anbefale Spenol,  denne får du kjøpt i en vanlig matbutikk til en veldig god pris! Hvorfor bruke egne fotkremer? Akkurat det skjønner jeg ikke, men Apoteket vil gjerne selge vet dere! De leker ikke butikk…

 

Og har du en skinnjakke liggende så så bruk en klatt Spenol her også…

 

Etter en uke tid med litt jobbing så kan man sikkert løpe rundt i sandaler eller flipp flopper! Og du det finnes vel ikke noe mer usexy enn ustelte føtter!!!

 

Og husk hold neglene korte, og litt neglelakk har du sikkert på lur også! Føttene skal bære en hel kropp dag etter dag, viktig med god og daglig rutine her…

 

Da er føttene klare for sommeren tenker jeg 🙂

Litt mer Fredrikstad

 

Ferjene er gratis og går jevnt og trutt hele tida…Det er som trikken! Bare at trikken ikke er gratis da..Men man kommer fra A til B og nyter en liten sjøreise i tillegg! Jeg tar en av disse når jeg skal på jobb! Ille kjekt…..

 

 

Norges beste Norges beste wienerbrød det kan vi da like! 

 

 

Jeg gikk meg en tur på stien jeg også KJERRINGTANKER SKRIVER HER Så da er vi flere…

 

 

Og her ser jeg meg tilbake på stien..

 

 

For et flott tre, piletre og det grønnes…

 

Det blir mye bilder på denne tiden av året…det er jo så vakkert..Naturen har vært ganske så naken i hele vinter…jeg liker best naturen med grønne fine kreasjoner…Det gir meg energi og masse glede! Det er godt å være ute og vandre rundt, så mye å se – så mye å nyte….Man blir glad i disse årstidene for denne variasjonen gjør at vi aldri blir lei egentlig! Vi som er glad i livet utendørs – elsker livet vårt nå 💚

 

Naturen våkner til liv -det kalles VÅR