Livet er ikke bare en horisont – det er mye innimellom

 

Jeg er den som liker å ta bilder av horisont! Uendelig – vi ser ikke helt slutten, bare aner at det noe bak der og der. Det er det jeg liker aller best. Men syklet ut og badet i kveld og det var lite vann og det ble litt artige bilder. Her har det vært  vann men har trukket seg tilbake og steinene blir hårete. 

 

 

Tøft

 

 

Blikkstille – igjen en fantastisk dag og kveld. Mister jo mye av dagen da når man jobber, men man må bare nyte alt man kan på kveldstid. 

 

 

Sola forsvinner og da merker man hvor mye sola varmer egentlig. Ble merkbart kjøligere!

 

 

 

Hva blir det neste,  hårete mål??? Hm…

Svanesjøen i Gamlebyen

 

Gamlebyen i Fredrikstad har alt! Til og med Svanesjøen – bare se her! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var mor og far og fire barn. Men jeg greide ikke få alle samlet. Jeg trodde jeg hadde klart det, men da var det ene barnet ute i sivet. Vakker familie og det er helt klart. Man får med seg mye når man sykler.

 

Leste akkurat på FB (avisa) at det var ulykke i byen nå kl: 1600 og det er i tillegg til alt det andre vet dere. Bruene og sånn. Køen står i alle retninger og løser seg nesten ikke opp da de som skal berge bilene står fast i KØ!!! Se her også: Skråblikk 2 – jeg blir syklist et par måneder 

 

Henger over sykkelen som en våt klut, men kommer i hvertfall fremover…

Glufsas venner

 

Etter kloke bier unngår visse blomster dro jeg og badet. Ble sen ettermiddag og kveld. Det ble bad i dag også, men vannet er kjøligere nå. Men det er enda helt ok og man må nyte slike flotte dager/kvelder vi har nå! Det har vært en fantastisk sommer egentlig! 

 

 

Glufsas venner er jo alltid der 🙂 Glufsa er stedet og og “Glufsas venner” – noe jeg har funnet opp! Man ser jo ofte de samme folka og slår av en prat eller en god samtale!

 

Vi har jo mye felles, alle er jo glad i å bade og være ute i naturen! Dag etter dag etter dag….Så det er jo ikke så rart man ser kjente! Så selv om jeg drar mest alene ut og bader så er det jo andre mennesker der ute! Koselig er det uansett. Jeg er jo en sosial person, liker jo å prate med folk! 

 

Men nå siger trøtten på her! 

kloke bier unngår visse blomster

 

God ettermiddag! Etterhvert lage meg middag og så blir det en tur ut og bade! 🙂 Har jo ikke badet noe særlig i sommer. (Ren løgn altså).

 

Overskiften: Dette kinesiske ordtaket hadde faktisk en snert synes jeg! 

 

 

Men i denne krukka mi er det både bier og veps! Full trafikk med andre ord. Jeg kjøpte jo en liten pose med frø i våres og det blomstrer og blomstrer og hele tida så kommer det nye arter…Veldig gøy da!

 

 

Husker ikke hvor mye denne posen kosta, men i hvertfall under 3 tiere. Og hele posen ble ikke brukt engang. Den var ganske stor og masse frø! Har skrevet om dette en par ganger, men noen ting kan man gjenta 🙂 Men bildene er fra i dag! 

 

 

 

Ønsker deg en fin kveld! Nyt den!

 

 

 

sommerdagen

 

Jeg som trodde sommeren var over og høsten var rundt hjørnet. Du kan se se det her:  Vel, han er det….men ikke enda! Jobbet litt her hjemme i dag jeg. Ikke så varmt før rundt ved 15:00. Først en kaffepause med is og eplekake 🙂 Så var det å sykle ned til campingen og bade. To bad i dag. Men nå var det merkbart kjøligere i vannet! Men deilig å avkjøle seg! Mange ute og tok ettermiddagsbadet/kveldsbadet, selv om det ikke ser slik ut. Men jeg tok bildet da det var tomt på brygga! 

 

 

S O M M E R

 

 

C A M P I N G

 

 

D E I L I G – M E D – B A D

 

 

U T – P Å – T U R

 

G O D  K V E L D!

 

Jeg kjøpte Familien denne uka og der stod det om diktet NÅ sitert Hans Bjørli.

 

“Et meget lite ord. Nå. Likevel rommer det hele evigheten.”

 

Så dette ble mitt NÅ!

 

 

Deilig å gå turer her i Kråkerøy-marka igjen. Midt på sommeren er det ikke min favoritt. Da er folk på hyttene og det er varmt og klamt også. Da liker jeg best å gå kjappe turer, sykle, bade og svømme! Variasjon..Men nå på sensommeren og helt frem til våren igjen er klar for turer i “mitt” paradis. 

 

 

Evigheten  

 

 

 

 

Fargene er i forandring. Det er sensommer Sommeren 2021 synger helt på siste verset! Nå er jeg klar for andre ting enn bad og sol. Nå blir det turer i marka, hjemmelagde gryter og etterhvert Fårikål… Finne roen. Deilig, siste etappe rundt husveggene her etterhvert også, og tid for innesysler. Jeg er jo ikke innendørs på sommeren og livet er litt hektisk. Man har ikke tid til å sitte rolig, hele tida i gang med etter eller annet. Jeg har jo knapt sett et garnnøste siden april. Strikke ute på trappa er ikke min greie, sitter jo ikke der….jeg flyr! Er bare skrudd sammen slik, men roer meg litt nå når september og høsten kommer for fullt. 

 

 

Kyr eller kvier. Kan ikke tenke meg dette er melkekuer – de holder seg rundt gården. 

 

 

Himmelen – hva finnes der oppe tro?  Når man sitter på et fly så ser man jo ingenting annet enn skyer og himmel. Men det er det store spørsmålet! 

 

 

Fremdeles så blomster det masse her på Blomsterøya. Men synes det er litt trist når alle blomstene er forsvunnet og naturen igjen er litt fargeløs. Jeg liker mangfoldet av farger. Alle disse nyansene i blå, lilla, rosa og gult og alle blomstene som er hvite. Det er en farge det også. 

 

Nyt dagen, jeg tenker jeg skal jobbe litt her hjemme. Har jo besøk så flyr ikke ut den døra nå, men holder meg rundt veggene. 

 

Legg di hand i mi hand

så er vi sterke saman

så er vi svake saman

så er vi saman

Resultatet fra kjøkkenet i dag

 

Kyllinggryte. Denne ble veldig god – jeg var jo spent når jeg hørte lydene fra kjøkkenet: hører kokken jobber på kjøkkenet nå Inneholder, 4 kyllingbryst, 2 tomatbokser, spinat, 2 gule løk, en chili, kikerter, kummin, salt og pepper, kyllingkraft, basilikum er også med. Oppskriften er fra en kokebok. Og den har ikke jeg i hodet for det var ikke jeg som kokkelerte denne gangen. 

 

 

I dag ble det ris som tilbehør – kan også bruke potetstappe.

 

 

Eplekake ble bakt i en tidlig morgenstund. 

 

 

I dag ble det juksekrem.

 

 

Vaniljeis med ekte vanilje. Se litt om dette her: Alle gode ting er tre

 

God kveld i heimen!

 

 

hører kokken jobber på kjøkkenet nå

 

Gleder meg til mat etterpå! Her er kokken i gang. Jeg kan trekke meg helt tilbake! Jeg har blitt lovet kyllinggryte til middag! Alt er kjøpt inn og jeg kan ha fri resten av kvelden! Da kan jeg jo gjøre andre ting enn å lage mat! Se litt TV, blogge, lese og hekle eller noe annet spennende!

 

Akkurat vært ute på tur, nå er det topp temperatur for å gå igjen! Ikke for varmt og ikke for kaldt og ikke noe vind, begynner å regne bittelitt nå! 

 

 

Det må være skikkelige varer!

 

 

Denne gryta strutter av sunnhet! Spinat!

 

 

Dette er også sundt, masse epler! I morges bakte jeg eplekake, det er deilig. Så til dessert blir det eplekake, is og / eller krem… Tror det blir et godt måltid, blir vel noen bilder etterhvert også! 

 

Kose seg på en lørdag blir ikke feil…! 🙂

 

 

 

 

Folk er frekke!

 

Jeg kjørte en tur til mamma nå i kveld! Alle disse omveiene jeg har skrevet om tidligere i uken. Veien blir jo nesten dobbel så lang…hm..Men det var ikke historien nå!

 

Etter besøket dro jeg innom byen for å kjøpe meg noe å spise på! Gikk over den brua som IKKE er stengt. Der stod det to fine sykler som var låst. Hang/lå en jakke på bagasjen. Så kom det et par gutt og jente, de tok en titt på syklene, men skjønte sikkert at det å dirke opp disse ble vanskelig midt der folk vanker. Men den jakka da, den måtte de titte på. Dro i alle lommene for å se om det var noe! Og etterpå bare tok de jakka og gikk. Det var ikke jakka eller syklene dems det er jeg 100 % sikker på! Jeg stod rett ved brua og glanet hardt på dem, men det hjalp ikke. Skrike til dem tørte jeg ikke, man kunne rett og slett få seg en på trynet. Er det slik byen vår har blitt ??? En gjeng tjuver…Her om dagen var det en brud som ble frastjålet veske med mobilen mens de (brudeparet) ble fotografert i Gamlebyen! TRIST!!! Veska lå like ved der de ble fotografert. Ødelegge en slik fin kveld! Har ikke ord…Mange ganger tenker jeg at det hadde vært deilig med en leilighet midt i byen, men vet ikke helt jeg…

 

Men DU ha en fin kveld…

Her blir det liv Rai Rai

 

 

Jeg har en potteplante som jeg toppet og satt toppen i vann! Denne har rotet seg fort og jeg kan snart plante den for seg selv. Tror den heter praktspragle. Har ikke hatt den før, men kjøpte en i våres og den døde nesten. Først var det nok for lite lys og etterpå for mye lys. Men den kom seg etterhvert, men nesten hele planta var død og bare en liten vekst igjen. Puslete med andre ord.

 

Nå har planten stått i et vindu med sterk sol, men tatt den ned på gulvet og vekk fra sola når sola har vært på det sterkeste. Så dette er nok en plante som er glad i lys, men ikke stekende sol! Etterhvert trivdes den og vokste fort. Uansett så lagde jeg en stikling og det ser bra ut, så da kan jeg trygt lage flere tenker jeg. Det er gøy å lage egne planter! 

 

 

Dette har grodd på 14 dager!

 

 

Kom til og med en blomst på denne toppen jeg satt i vann! Dette er en plate som trives ute og inne. Men nå er det nok innendørs som gjelder. Sommeren vet dere…..Den slipper taket nå! 

 

Ha en fin dag!