På blåveissafari

 

God kveld kjære lesere! Håper dere har hatt fine dager 💙

 

Turen min i dag var for å finne blåveis! Og den jobben klarte jeg med glans…Naturen gjorde sitt og jeg bare åpnet døra og gikk over dørstokken og ut på tur!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter turen ble det først bilvask og så vaffelsteking! I natt kom blodregnet, det var sand fra Sahara..Bilen var blitt rød og det samme var veranda og ting rundt huset! Så måtte bare brette opp ermene og kjøre på…

 

Nyt kvelden og påske

 

 

klokka er stilt for ørtende gang

 

 

God påske!

 

Det klokkegreiene! Trodde vi var i mål for noen år siden…Men sånn ble det ikke! 

 

Så da er det bare til å begynne å grue seg til å stå opp veldig tidlig etter påsken er over og jobben kaller…Jeg liker å stå opp tidlig jeg altså,,,Men dette blir for meget selv for meg! Før man kommer i gjenge……IGJEN.

 

Vi har jo ikke noe valg vi som jobber..Vi har fleksitid, men ligger lissom i korta at vi møtes til et klokkeslett! Gleder meg til å bli pensjonist og ikke være avhengig av tid og det der…Bare la humla suse…Ja, jeg gleder meg til det. Det skal jeg være ærlig på! Nå får ungdommen ta over og pensjonen min kan rulle inn på konto, den 20. hver måned! Uten å gjøre en dritt! JA, JEG GLEDER MEG TIL DET! Dønn ærlig…💛

 

Over 41 år i arbeidslivet – jeg begynner å bli mett – Og man blir jo ikke rik av å ha en vanlig kontorjobb..Man ser veldig forskjell på fattig og rik – særlig i påsken…Da er det hull i lommene bortover – hyttelivet med alt inkludert og pappa sitt Mastercard går varmt! Men føler ikke at det er noe problem…

 

Leste akkurat på nettet at flere og flere familier sliter med å betale regningene sine. Dette var fra Moss..Et varmt måltid om dagen er luksus og noe man ikke har råd til! Vi snakker om vanlige familier med to inntekter!

 

KLOKKA KLANG OG FATTIG OG RIK – DING DANG OG VERDEN ER RAR! Og godene er ikke rettferdig fordelt…Arv har mye å si…Man arver fattigdom!

 

Frimarkedet er herved åpnet for sesongen + påskekylling!

 

God Påske! Jeg dro til Gamlebyen for å sjekke ut frimarkedet der. Det er jo lørdag og det var sesongåpning i dag. Du har kanskje tenkt noen ganger at du skal titte litt rundt på dette markedet. Så nå har du sjans…Det er på lørdager i Gamlebyen i Fredrikstad. Litt her også visitfredrikstad Jeg er litt usikker på om det er på søndager!

 

Det står om dette i linken jeg legger ved, men om den oppdatert for året vet jeg ikke…Mye å titte på og artig hvis du er en samler…Da kan du jo finne kupp! 💛 Kupp er gøy! Det er ikke så masse folk på bildene her, men jeg var tidlig ute, men etter hvert når jeg dro så var de i grunn mange der…Da var jeg i grunn ferdig med å ta bilder og gikk rundt med en kaffekopp..Ferjene var også fulle! Tut og kjør liker vi, jo flere folk jo bedre er det! Der er jeg 💛 Det er jo små personlige butikker over hele torvet! 

 

 

 

Og jeg fant påskekyllinger Utfordring med Utifriluft og da bør man jo helst finne disse utendørs ikke sant…

 

 

Livet er best på hytta

 

Det er påske og det regner hver dag…

 

Ønsker meg jo hytte, men egentlig deilig å være hjemme med alle rettigheter..Og kort avstand til byen også! På fjellet er det sikkert bra, men sitte ute på en hytte på Hvaler i regnværet..Alene….Sikkert kjedelig…..Kanskje…Spørs hvordan man tar det..

 

Uansett sitter jeg og pusler med mine ting på kveldene…Ser hageprogrammer og har kjøkkentjeneste..Liker det i grunn! I går hadde vi stek med tilbehør – deilig middag..Og horn til frokost i dag! 

 

Jeg pleier alltid pensle med egg, men på grunn av eggmangel så blir det bare med vann i disse tider..Hvem skulle tro det at påska i 2024 var mangel på ferske egg! Rart…Så ingen gul kake blir bakt denne påska! Får ha det til gode….

 

Blader, kryssord, sudoku – nok å gjøre…

 

Så får vi se hvordan det blir med den hytta…..Noen ganger tenker jeg…Hvorfor kan ikke jeg dra inn noen kroner på lottolappen! Hvorfor aldri meg………

 

På jakt etter sol, påske og en kaffekopp – tur på fire timer!

 

Nå er jeg hjemme etter 4 timers tur i regnvær…i det jeg gikk inn døra her hjemme så kom sola bittelitt..Jeg går og går og går, mine turer er aldri korte..En liten stopp med en kaffekopp, ja det unnet jeg meg..Folk gikk og trippa rundt overalt i dag..Folk liker å være på tur, her i Fredrikstad. En del kaffebarer og restauranter er åpne! Kjekt med en stopp underveis..

 

Hvor ble det egentlig av turmarsjene, de med litt lengde på..Sånn 3 til 4 mil…Helt perfekt tur spør du meg! Da hadde jeg blitt med, liker lange turer og et mål! 

 

 

 

Klokka 0800 i dag begynte jeg på gjærbakst, tenkte det var deilig med horn til frokost i dag! De ble kjempegode, deigen var smidig og lett å kjevle og ja baksten ble kjempegod! Oppskriften fant jeg i et ukeblad jeg kjøpte meg til påske! 

 

Jeg gikk hjemmefra og rundt overalt egentlig! Jaktet på påsken og dens symboler…Kirken var åpen, men jeg gikk ikke inn… 

 

 

Kreativ pynt i byen denne påsken!

 

.

 

 

Farger og blomster – flotteste pynten! 🌸

 

 

 

Påskeegg i alle variasjoner…

 

 

 

Valgte ikke svart kaffe i dag, det er jo påske og helg! 

 

 

Hengte blomster…..Tja, også en variant…

 

 

 

Og overalt i byen så våkner krokusen, etter det som må være tidenes vinter her i Fredrikstad! Aldri trodde jeg det ble vår….I hvert fall ikke i mars! Men man skal aldri skue hunden på hårene….

 

Da fikk jeg vist frem litt av byen denne påsken også! 

 

En flott dag med rikdom

 

Jeg har ikke blitt rik på penger, men på opplevelser i nydelig turvær!  Stedet var Gangsrød, byens badeplass i “gamle dager” – det var visst der hele byen dro for å bade! Nå virker det ganske gjengrodd…Men det har blitt en skikkelig fin kyststi! Jeg elsker kyststier…Da er det merket og flott og med fine plakater underveis og bare til å kose deg! Da har man et mål med turen, liker gode mål! 

 

 

Fant denne lille sommerfuglen på bakken, den måtte opp i trærne synes jeg! Ble nesten litt eksotisk…

 

 

Glane utover og se horisonter, det er jeg glad i!

 

 

 

Det er godt med slike stier med bruer som er lagt til rette, så slipper man å måtte gå barbeint og ta av sokker og sko! 

 

 

Det toppet seg med et svanepar! 

 

 

Skarv er det mye av!

 

 

Jeg liker godt å lese meg opp underveis. Det gjør turen enda flottere! 

 

 

Jeg bakte kanelboller før påske, det er skikkelig digg å ha med på tur! Og husker dere vottene? De er like fine Jeg stjal ikke – jeg adopterte Så hjemmelagd er det beste! Det er kvalitet, det holder koken..

 

 

Slike farger er så vakkert! Og under her er litt fortelling om badeplassen – da damene gikk med barnevogn og menn i dress på vei til et sjøbad og iskrem! 

 

 

For en fin dag i påsken…Nå blir det god middag her i heimen..

jeg sanker påskeegg

 

 

Jeg sanker slike gode fylte påskeegg som naturen gir meg! Både blå og gule!

 

Jeg fant flere hestehov! Nå er de skjønne og gjør påskeegget mitt lekkert..

 

 

 

Jeg fyller på med blåveis! 

 

 

Og til slutt så finner jeg  et par Tjeld til å ruge på mine påskeegg! Jeg så to og hørte to, de støyer veldig..Jeg har lett hver dag etter herr og fru Tjeld. I dag så jeg dem, stor stor lykke på min vei!

 

PÅSKEEGGET MITT BLE DET JEG ØNSKET!

 

Mandagskaffekoppen ☕️

 

Forrige innlegg her: Mandagskaffekoppen ☕️ 

 

Etter at det ropte Så kjørte jeg til et senter og drakk en kaffekopp! Det er jo mandag! 

 

Rundtstykke var kjempegodt, kaffen litt for svak for meg! Jeg liker svart kaffe, og den skal være sterk…Det var på en Cafeteria i 2. etasje på et senter som heter Østfoldhallen! ☕️ Vært der mange ganger, for det er litt mer stille enn i 1. etasje…Jeg er litt var på lyd, masse sum sum – skravl og støy! Så er vel ikke den største fan av slike senter….men i dag regnet det! ☔️ og jeg skulle ha kaffekoppen!

 

Mandagskaffekoppen ☕️ må man ha!

Det ropes

 

Jeg skulle shoppe noe til en som hjalp meg her hjemme for et par uker siden! Så tenkte det var greit å kombinere det med en påskegave! Da har man “betalt” bittelitt på en måte…Og ikke minst hyggelig å shoppe til andre! 🌸

 

Jeg har i grunn vridd hodet mitt en del…for å finne den “perfekte” gaven?  Men så slo lynet ned i meg og jeg tenkte Hageland har alt…De har blomster, frø, syltetøy, cider, påskepynt, uteting, inneting! Ja, her roper det meste! Så da dro jeg til Hageland….En helt nydelig skjønn butikk…Det er ingen rimelig butikk, men slike butikker baserer seg på folkets sjeler…og sjelene vil ha mat – les: farger! 

 

Jeg kunne gått der og siklet i time etter time – det er helt sikkert! 🌸 Handlet litt mer til noen potter her hjemme også! Men blir nok flere turer utover våren………og det ble Mandagskaffekoppen ☕️

 

 

 

 

 

 

 

Føler du deg kul?

 

God søndag….føler meg litt bedre i dag egentlig…Får håpe det varer etter Forkjølelsen fra helvete For den var ikke snill! Og da føler man seg i hvert fall ikke kul….bare varm, og rød og utilpass og man må hoste der det aldri passer…I matbutikken, på biblioteket, i gata – folk ser med medynk i blikket og snur seg vekk. Folk vil jo ikke bli sjuke i påsken…Jeg tror ikke en forkjølelse smitter 10 dager etter den brøt ut, men folk vet ikke……

 

Gult er kult, selv om jeg ikke føler meg kul – NÅ! Utfordringen her: UTIFRILUFT Hun vil sikkert ha klikk og jeg legger ved en link til bloggen hennes! Alle monner drar her i bloggverden! Alle som blogger ønsker jo lesere…”Noen” sier fremdeles…Det er bare en dagbok! Men det er bare jug tenker jeg…Vil man ha dagbok så skriver man for seg selv og ikke ut i verden! Jeg blogger for å dele tekst og bilder! Synes det er hyggelig! Og hadde jeg ikke hatt lesere da hadde jeg sluttet å blogge…Sånn er det med den saken! Man kan ikke lese alle bloggere man ser, men man kan følge noen få! Som man føler et felleskap med, like interesser – gode samtaler!  Jeg tror det å skrive blogg og lese blogg motvirker ENSOMHET! Alt som motvirker ensomheten der ute tar vi i mot med åpne armer! 💛💛

 

Her begynner påskegjestene å strømme på – det er veldig hyggelig! 

 

NYT SØNDAGEN! – PALMESØNDAG/PÅSKEUKENS FØRSTE KAPITTEL – Innledningen til en stille uke!