Det ryddes

 

I dag har jeg rett og slett ryddet i matskuffen på kjøkkenet. Deilig. Støvsuget og vasket og luftet. Ser ut som jeg må ut og handle litt etterpå 🙂 Hvis det skal bli litt bakst asså. Har to mat-skuffer til. Til tørrvarer. Så plass nok. Så snart igjennom alle skuffene mine her på kjøkkenet. Staken står i vindu og roper kom og tenn meg. Men jeg sa: “Det er i morgen det vettu” – streng jeg se 🙂

 

Rydder du til jul?

 

Klem Solliv

turen

 

God dag! Jeg driver med jule-rydding og vasking. Koselig det synes jeg. Men jeg er jo alltid ute og går. Bare å kle på seg litt og gå ut den døra du vet. Jeg fronter jo denne gåskolen. Kommer et nytt innlegg en av dagene 🙂 For ut må vi hver eneste dag! Året rundt. Gleder meg til julaften. Da skal jeg gå meg en skikkelig deilig tur på formiddagen og en senere. For da håper jeg at jeg får vært tilstede på en julegudstjeneste. Det er noen år siden sist. Vært så hektisk! Ikke alltid man rekker kirken DEN dagen! 

 

Været er nydelig igjen. Det er fin luft og klart lys. Deilig. Jeg gikk en fin løype. Men tok bare bilder nede ved elva i nærheten her jeg bor! Det er alltid fine motiver. 

 

 

Tre bilder, like – men likevel forskjellig <3 Etterpå så må jeg en tur på butikken. Men til byen orker jeg ikke. Deilig å pusle med mitt her hjemme. Koser meg virkelig hjemme altså! Jeg flyr jo ut døra hver eneste morgen! Så kanskje ikke rart man digger fred og ro hjemme..

 

Nyt dagen videre…

Lørdag

 

Må si det er deilig..God morgen forresten. Nå nyter jeg kaffe her på senga. Det er veldig ok start synes jeg. Kaffe smaker absolutt best om morgenen. Skal pusle videre her hjemme i dag jeg. Titter en del på nettet også. Finne tips til julegaver. Orker ikke fly så mye i butikker. Liker best å vite hva jeg skal kjøpe. Kjøpe den tingen og spise noe 🙂 (liker å spise litt når jeg er i byen eller på senter) Og dra hjem. Før kunne jeg gå i mange timer og titte. Den tida er forbi! Det blir for mye støy og mas og stress. Det takler jeg ikke lenger. 

 

Skal forsøke å lage litt innlegg i dag. Vært mye stress om dagen. Så har brukt hodet mitt på andre saker enn blogg. Pluss at når jeg har gått tur i tåka, så har det ikke vært noe å ta bilder av. Det er kjipt. For bilder er en del av bloggen min. Bilder fra tur her og der…Jeg elsker bilder! Sier mye mer en 3 meter med tekst. Så sier det igjen. Jeg leser blogger som er enkle. Er det for mye fyllmasse med ord. Hopper jeg glatt over. Du får et klikk fra meg. Men orker dessverre ikke lese alt…En ting hvis det er matnyttig. Og tema-blogger. Da leser jeg. Men dere skjønner sikkert hva jeg mener…:)

 

Bildet er fra Torsnes. Bygda jeg kommer fra. Gartneriet der. Så dere NRK og været i går? Der var det bilde fra Torsnes! Kjekt 🙂

 

Nå kaffe vettu

Tenkte jeg skulle ta en dag bloggfri, men hiver ut et lite innlegg

 

Nå kommer det snø!

 

Det har regnet og regnet i snart 30 dager. Nå snør det. Tror ikke den blir liggende akkurat. Ikke meldt snø, men bikker sikkert akkurat over. Pusler videre med mine jule-sysler jeg. I dag har jeg dratt frem tørketrommel og vaskemaskin. Vasket litt bak der. Mye kaniner 🙂 Men greit å ta litt og litt….Er jo litt gøy da. Sitter her på data nå og ser over om det er noe tilbud på garn i morgen. Det er det. Så får se om jeg handler litt 🙂 Fly til byen i morgen, vet jeg ikke om jeg orker akkurat. Og handle noe jeg ikke trenger gidder jeg ikke. Fylle opp huset…Nei, jeg driver jo heller og kvitter meg med ting! Går ikke fort altså! Men skapene er fulle rett og slett! <3 Langt liv = mye skrot! 

 

Skal du shoppe i morgen?

 

Ha en fin kveld videre da…

pust i bakken

 

Da satt jeg meg ned med pust i bakken 🙂 jobb og tur og nå middag. Skal pusle litt her hjemme. Litt hver dag. Ikke fordi jeg må. Men det er min greie til jul. Må ta ting pent. Skal ikke styre mye jeg. Men synes jula er en fin anledning til å rydde litt i kriker og kroker. I går var det kjøkkenskuffene som fikk gjennomgå. Greit å ta ut det man har og støvsuge og ha litt system i det ting faller på plass. Noe gikk i sopen.

 

Etter turen i dag tok jeg meg en lang dusj og vasket håret. Deilig det da. For det var virkelig råkaldt i dag. Det var en av de dagene i året som det å gå…var rett og slett å gå. Ingenting koselig med det. Regnet og regnet og – paraply i litt fort tempo. Gadd ikke ta regnjakke. Sånn er det noen ganger….Snart koke meg litt te og så ta en sjau 🙂 her i heimen! Ha en fin kveld videre…Bildet tok jeg i Halden, på kjøpesenteret der. Skal ta et par runder på et senter her i byen jeg. Men haster ikke 🙂 Jeg jobber med tanker og ideer om hva som skal kjøpes til forskjellige personer. Lager en del selv også da. Men noe må kjøpes!

 

Solliv

jakten på julestemningen

 

Jeg hengte i stua ei knallrød gardin, men ute var søle og regntungt klin.Så slo jeg på TV en kveld rett før jul, der dalte kun smånisser ned i et skjul. Så åpnet jeg postkassa – ønsket meg brev. Det var kun forretningsstanden som skrev – om knalldyre gaver og glitter og stas. Jeg hev det i søpla, tenk kjøpe slikt fjas. Men dagene går, og jeg blir med på festen. jeg reiser til byen, blir revet med – nesten. Butikkene bugner og folk er som gale. De lemper i vogna alt de kan betale. Folk handler til midnatt hver eneste kveld, – vil kjøpe en gledelig jul til seg selv. 

 

Jeg dreier rundt låsen for verden der ute og sprayer litt plast-snø på nyvaska rute. Jeg baker no´n kaker og steker litt gris, så feirer vi jula på gammeldags vis. Det er jo en nesten slik jul vi vil ha. Vi blir litt for mette – vi er nesten gla´.

 

Fin kveld videre…

 

Tekst: Torunn Bjørnstad Båtvik (Kråkerøy menighetsblad).

Foto: Solliv

Hørselbloggen – livet er ikke bare solskinnsdager

 

God ettermiddag. Da er jeg hjemme 🙂 Turen er gått og snart middag i heimen. Blir rester i dag også. Kjekt å bare varme opp mat som jeg laget på søndag.

 

Nå er det tåke og regn på dag 30 snart! Det sliter på apparater. Høreapparater. De er som folk flest – liker solskinnsdager. De (apparatene) er ikke glad i fuktighet. Jeg tørker og tørker. Men å bruke de utendørs nå kan jeg bare glemme. Bruker de på jobben, og rett hjem for å tørke apparater. Lyden blir litt sånn “daff” – høy luftfuktighet. Så apparater må holdes rene og tørre.

Skal kjøpe meg et sånt tørkekammer – slik at man kan legge apparater der om natta. I mellomtiden tørkes de i nærheten av av litt varme. Setter de rett og slett ved siden av panelovn jeg. Med etui åpent 🙂 FOR de vil ha tørr luft og sol..Og jeg kan ikke trylle! Men skal kjøpe meg dette kammeret en av dagene. Får det i et syns-senter her i byen! Var ikke så dyrt, tror det kosta ca. 400. Så det er ikke pengene det står på. Men etter tåke og regn i så lang periode så har jeg ikke noe valg. Har lest at noen legger apparater i ris-korn. Det har jeg ikke testet og tenker at det gjør jeg ikke heller <3 

 

I mellomtiden sitter jeg og hekler litt hjerter. Kan dele oppskriften i et annet innlegg. For dette innlegget ble en hørsel-blogg <3 

 

Klem Solliv

Litt rømme og her blir resultatet

 

God kveld i tåka. Tåka er tykk som grøt! 

 

Nesten vært mørkt i hele dag. Sånn er det jo bare….Får ikke gjort noe med det! Nå lagde jeg ikke grøt i dag da. Men rømme-kaker. Deilig med rømme og syltetøy på. Smakte på et par stykk. Brukte gulost. Det var også godt. Stekes som krumkaker! Hvis du lurte…Oppskrift er enkel. En boks seter-rømme. En boks hvetemel. En boks vann. La deigen svelle….stek i vei!

 

 

Har gått tur. En fin god løype. Ut må man. Og gå må man 🙂 Så i mål med skritt for dagen. Deilig 🙂 Nå er det middag fra i går. Og et glass vann! Kos deg videre med kvelden….nyt 🙂

 

En god varm tanke med vinden til en venn her inne <3

 

 

 

Og dette shoppet jeg på markedet

 

Mange innlegg i dag, men har vært litt tynt ellers i uka. Blir vel lite tid i uka som kommer også tror jeg. Men ser an..Får jeg tid så lager jeg litt innlegg. 

 

Skikkelig rosa ullvotter som er foret. Hadde de i mange farger da. Sånne jordfarger + rosa. Jeg elsker rosa. Så da ble det rosa. Fikk beskjed at de er fine i kulda. Holder fingre varme i 35 kuldegrader. Har savnet gode votter altså. 

 

 

Så ble det gode varme tynne strømper. 2 par. Fine å ha i støvletter. Liker ikke sånne ragg-sokker jeg 🙂 Men er det kjempekaldt så må man jo ha det! Jeg fryser mest på fingra. …Alltid gjort <3 Det var det jeg handlet på markedet. Til meg selv <3 Skal på flere markeder så da shopper jeg vel litt til gutta tenker jeg..

 

Klem Solliv

date med meg sjøl her hjemme og sånn ble vinduet

 

God kveld, i dag er det veldig tungt og mørkt vær. Så må prøve å gjøre det beste ut av slike dager. Var en tur hos mamma for å si hei. Var der ikke lenge, en times tid. Begynte å bli litt uvel. For hun pratet masse og TV stod på og det blir litt i meste laget for meg. Så kjørte hjemover og måtte ha noe mat. Lagde meg grateng med skinke, paprika, pastaskruer, brokkoli og hvit saus og toppa med ost. Ble kjempegodt! For nå var jeg sulten 🙂 Gikk en tur i formiddag. Skal etterhvert ta tur nr. 2 i dag. Må bevege meg. Sitte her hjemme til sengetid kommer, det greier jeg ikke. 

 

 

Hang opp en snor jeg og tok små klyper og festet disse hjertene i tråden. Så da ble jo kjøkkenvindu ok. Det andre vindu kommer det en stjerne tenker jeg. Henger opp neste søndag. Henger hjerter der også, men ikke lys og blomster som i dette vinduet. 

 

 

Sånn ble maten. Kjempegodt. Oppskrift finner du på skinkeboksen 🙂 hvis du lurte…

 

 

Solliv