Middagen – siden det er første 1. mai i morgen! Og ikke noe tog…

 

God kveld. 1. mai her i Fredrikstad pleier å være en folkefest. Folk ser på tog eller går i tog og er sammen med venner og familie og mange spiser på restaurant i byen etterpå. I år…er jo det TOGET gått. Så middagen her i heimen ble ut og hente mat i kveld. Det regnet, men mor er alltid spretten og løper av sted! Favoritten er nedenfor her. Fikk ikke til å skrive under hvert bilde nå – så blir på denne måten. Etterpå skal jeg prøve å komme inn på en digital konsert via Fagforbundet. Kan jo bli gøy. Se om det funker. Åge-konsert. Fikk et passord på telefon i stad. Ellers så har jeg deltatt i 2 Skype-møter på jobben i dag! Det er jo den nye hverdagen nå så må bare bli vant med det. Gikk greit. Bare folk ikke snakker veldig fort og i munnen på hverandre. Noen ganger sliter jeg med å høre hvem som snakker. Noen stemmer er litt like! 🙂 Men men ikke det største problemet i verden akkurat nå! <3 

 

 

God kveld og ha en fin 1. mai i morgen. Jeg kommer innom her på blogg med mine vanlige ting. En av tingene er utfordringen til Frodith som vi jobber med om dagen. Er gøy – bli med da vel…

 

 

rot + rot – dag 2 – Fotokonkurranse hos Frodith

 

God morgen….Jeg fikk tatt flere bilder i går. Så da greier jeg å løse oppgave 2 også. Men det blir verre og verre og man nå være kreativ! Her er en skikkelig rot i hvertfall. En tre som ligger overende og spriker med med rota si…..En skikkelig stor rot.

 

 

Skrot i naturen = ROT. Ikke bra, for gamle maskiner skal ikke ligge her. Det blir på et feil sted. Det blir rot. Rydde er jo å legge ting sammen som passer sammen. Så dette her er skikkelig rot. Passer ikke inn her! Oppgave 1 finner du her: VÆR med link til dama også…Frodith.

 

 

Oppgave 2 i boks…nr. 3 blir verre…kanskje. Ha en fin dag videre.

vær + vær – del 1 – Frodith kommer med oppgaver til oss…

 

God ettermiddag! Jeg har trampet og trampet for å være på en utfordring og for å finne motiver! Du kan lese om denne her: Frodith Så kan DU også være med!

 

Dag 1 – vær:

 

 

Vær en venn – (da må du jo tilby en stol også vettu).

 

 

Vær her på Kråkerøy i dag 29. april! 🙂

 

Ønsker deg en fin fin kveld 🙂

 

 

Gåskolen 5/2020 – er du fortsatt der?

 

God formiddag!

 

Hvordan går det med gåinga i disse korona-tider. Du går vel hver dag som før! Til og begynne med da korona stengte ned Norge – så var det gåere overalt. Men plutselig så ble mange gåere borte igjen. Var det et blaff? Selv om Norge åpner opp litt og litt så betyr det ikke at du skal slutte å gå! Nå ser jeg nesten ikke folk på mine turer. Husk du skal ha gode rutiner. Være ute hver eneste dag! Komme deg opp om morgen..

 

Passer det ikke gå på kvelden? Så gå tidlig på morgen eller i lunsj-pausen. Det er så mange muligheter overalt…Gå i regn. Gå i solskinn 🙂 Helsa er viktige enn noen gang. Det er fort gjort å bli daff, surre lenge i morgenkåpa eller sette seg ned med TV og serier. Kanskje kommer du aldri opp av sofaen før middag skal lages og etter middag finner du enda en unnskyldning. Trøtt og mett og deilig å kose seg inne..Jeg vil vil se deg UTE igjen!

 

Gåskolen 4/2020 – finner du her:  Koronatur med tiltak! 

 

Kjøp deg noen nye friske sko eller noe nytt  – og kom deg ut! Jeg selv skal kjøpe meg noen nye friske klær i friske farger og nyte livet ute i det FRI…..juhu….<3 Hva venter du egentlig på? At du skal bli frisk? Du blir ikke frisk av å sitte i sofaen! Venter du på været? At korona forsvinner…Du må slutte og vente – du må leve her og nå! Gripe dagen, før den griper deg!

 

Ut på tur…

det grønne skiftet

 

Sitter jo her og legger ut et innlegg. Tok noen bilder i går. Så de må jeg jo “bruke” – elsker å går turer og ta bilder. Bare med mobilen. Det holder til mitt bruk. Kjøpte meg et kamera for 3 år siden, men blir liggende..Mobilen er alltid med og teller skritt og pluss at det er litt betryggende synes jeg. 

 

Det grønne skiftet kan være så mangt i mitt hode!

 

 

For meg så handler det ikke om solceller på taket eller vindmøller her og der! Men for meg handler det om da naturen skifter farge. Fra den fargeløse tilværelsen til det GRØNNE. 

 

 

Altså grønn natur – ikke grå eller brun eller svart!

 

 

Litt grønt med “melis-dryss” kan jeg også like! Det er det grønne skiftet jeg brenner mest for <3 Det er dette jeg ser frem til hele vinteren. Få noe annet å feste blikket på – på mine daglige turer!

 

Ønsker deg en skikkelig grønn kveld med håp og glede og grønn te i koppen og hageprogram på TV…

 

 

oj oj oj – så glad du skal bli

 

Hei igjen………….Regn i dag også..Bra det. Titta på bilder fra Halden, er jo ikke langt unna herfra. Der var det masse snø..Nei og nei, det trenger vi ikke nå altså. Nå er det snart 1. mai og 17. mai og etterhvert pinse og sommerferie. Masse høydepunkter og våren og sommeren er jo her hos alle etterhvert..Vår er det virkelig!

 

Fuglene synger kjempehøyt. Jeg hører de veldig godt i år. Men mange har skarpe lyder. Og det har jeg ikke noe problem med egentlig.. Lurer på når det er klart å reise en tur med buss eller tog jeg! Dagstur…bare titte litt rundt. Slik som å dra til Halden, tusle rundt på festningen og sånn. Kan jo ikke være så farlig eller utsette andre mennesker for smitte på der vel..!

 

Det er mye man lurer på i disse tider. Mange spørsmål og få svar lissom! Og fikk akkurat melding at feieren kommer til uka. Kjekt å få feiet pipa og da er del slutt på fyringa for denne sesongen. Men har jo ikke vært kaldt i vinter. Så masse ved igjen, enda jeg bare kjøpte ved i sekk i år. Rett og slett ikke greid å bruke opp alt. En mild vinter her hos oss 🙂 Og er ikke lei meg for det! Snø og kulde er ikke meg rett og slett. Trives ikke med det. Sol og sommer og late dager på svaberg. Ja, der finner du meg! Solliv <3

 

 

 

Minner igjen om, det er fremdeles lov å ringe en venn eller to..! Vi sitter jo å trykker på telefonen ganske mye i løpet av en dag. Men faktisk er det fremdeles mulig å ringe med en mobiltelefon også! 🙂 Mange mennesker sliter der ute vet dere..

 

En fin dag til akkurat DEG!

optimisten sier: snart helg – titter i vinduet mot helgen

God ettermiddag/kveld <3 

 

Bare tre dager å jobbe så er det langhelg. For en herlig tanke! Trist med 1. mai i år da. Skjer jo lite rundt dette arrangementet. Men sånn er det. Det vi tok for gitt i fjor…er forandret. Leve hver dag og i nuet er viktigere enn noen gang. Vi aner jo ikke hva som skjer…videre <3 

 

 

Fant dette motivet i går på turen min her i Fredrikstad. Alltid noe å se!

 

Men det som var poenget her  at helgen kommer fort denne uka. Jeg lever for fri og helg…jeg er ingen streber, streber etter å få helg….hehe 🙂 Det er bare sånn jeg tenker. Jeg elsker å styre meg selv å bare være ute her og der. Det er da jeg lever. Jeg er ingen dame som skravler på kafferommet eller i kantina. Jeg hører for dårlig, så det blir bare pes for meg. For jeg hører ikke hva folk sier rett og slett. Greier fint en til en…<3 Så da har jeg det best her hjemme hvor jeg kan ordne med hus og hage. Men penger trenger jeg. Så da må jo jobbe for dem! Så det det funker ganske greit å jobbe 60 % for da er det ikke så mange pauser å forholde seg til…!

 

 

1. mai 2019

 

 

Dessverre blir det ingen reprise  i 2020!

 

 

Nyt kvelden….akkurat spist middag og nå skal jeg kose meg resten av kvelden…

Den fantastiske byen – noen bilder. Titt inn da vel!

 

God formiddag, ute er det regn…Egentlig litt deilig. Blir litt stresset når det er sol og sol hele tida jeg. For da må jeg være ute fra morgen til kveld. Bare skrudd sammen slik. At jeg sitter ikke inne når sola skinner. Her er fra byen i går da. Gikk en runde og tok noen bilder.

 

 

Blomster så langt øyet kan se!

 

 

 

Det er virkelig vakkert med løkblomster. Til høsten skal jeg plante mange i min egen hage <3

 

 

Ved et torv!

 

 

På gjestehavna her på Kråkerøy var det full fart 🙂 Avstand mellom båter og sanitæranlegget er stengt. Men ellers så virker det heeeeelt normalt.

 

 

Stemor er vakkert i store mengder!

 

 

I parken. Bak her er et monument som ble laget da vi gikk over til 2000. Husker vi var i byen og feiret da!

 

Håper du likte bildene og turen. Trenger ikke skrive så mye. Dere ser selv blomster og den flotte byen. FREDRIKSTAD……Stille og rolig. Folk holder seg hjemme i disse dager. Vil jo ikke bli sjuk! Men nå må vil vel snart ta byen i bruk på ordentlig igjen…Våkna med skallebank i dag og tenkte Korona…men bedre nå..Men jeg får mange ganger migrene av væromslag..Fra høytrykk til regn…

 

 

God mandag…

her er utsikten ved butikken jeg pleier å dra til

 

Hællæ….Like nedenfor der jeg handlet i går. Fint ved elva og ferja kommer 🙂 endelig er det folk ombord også! 

 

 

 

Koselig å se, ferja går jo hit og dit og stopper flere steder her på Kråkerøy og siste stoppested er Gamlebyen. Nå vil folk på tur igjen og mange butikker i Gamlebyen er igjen åpne…<3 Endelig…

 

 

 

Bak er Solveigs pizza. Der vi pleier å kjøpe pizza med hjem eller spise på restauranten. Den har jo vært stengt nå i disse tider. Men åpner så smått igjen med god avstand til folk! Herlig….Å kunne sitte ved elva å ta en pizza og en brus/øl…Passe gåtur fra meg dette! 🙂

 

Sola skinner ii dag også, så skal straks ut litt…på tur! 🙂

 

 

Ha en kjekk dag videre! <3

 

 

jettegryta til ho mor og sånn

 

God morgen, jeg sov som en stein til kl. 0600. Gadd ikke stå opp og sovna til 0700…deilig…Deilig når man sovner igjen. Gjør som regel aldri det! Men blir vel trøtt av tur og sol.  Det er ikke så veldig mange jettegryter her på Kråkerøy som jeg vet om! Stein og sånn i bevegelse under isen da blir det sylinder. Noen er store og noen er slik som denne! Artig når man finner. Nå fant jeg ikke denne i går da. Bare ikke tatt bilde før av denne.

 

 

 

Ser dere harepusen? Lange ører og hvit dusk på rompa! Og lange flotte bein.

 

 

 

Det første som møtte meg var denne plakaten! Er egentlig lei hele dritten nå! Hvor lenge skal man holde på med dette!? Man blir jo til sjuk i hodet av å bare gå sånn og vele for seg selv. Og prate med noen er håpløst – 2 meter = hører ikke…<3 

 

 

Det lyste som gull i tyttebærlyngen!

 

 

 

BEKKEBLOM = GULL

 

 

FINT VÆR

 

 

Og skyggen som FRODITHønsker å se. Ble ikke mer kreativ enn lange bein. Det er jo det alle damer ønsker seg!

 

 

Fine skyer og fin fin blåfarge! Ut på tur er gøy.

 

 

 

Gjøkesyre. Denne er vakker altså. Fine tepper i skogen sammen med hvitveis som regel.

 

 

God søndag videre…