Fredrikstad strålte i finværet i dag

 

God ettermiddag. Stikker bare innom med noen bilder fra byen her…I dag var det helt fantastisk vær. Jeg gikk nedom elva for jeg parkerte der og gikk så til byen. Jeg skulle nemlig shoppe noe tungt og da er det best å ha bil i nærheten. Hva jeg shoppet får dere høre om i neste innlegg. Men det er noe jeg har gledet meg til å kjøpe lenge. Så denne uka bestemte jeg meg at jeg går for den saken! Men det kommer..

 

 

 

Er det ikke fint, nesten som en dag i april…jeg bare elsker ❤️ og jeg følte meg glad da jeg vandret til byen! Og  glad da jeg vandret hjem med den store pakka i hånda! 

 

 

Men som dere ser så har vi hatt snø vi også! Men det er i grunn nok..Finnes ikke et snev av et snøhjerte her hos meg! Det er gravd ned…Var i grunn litt artig da man var barn, men etter det har jeg ikke savnet det et sekund! 

 

Er det ikke fint ved elva her i Fredrikstad?? Det er jo dette som er herlig ikke sant. Vet du, nå har jeg tatt på meg kosedressen og tent lys og skal straks begynne på middagen! Du misset vel ikke forrige innlegg: Er det 20 gram ekstra som skal avgjøre? dette må du lese!!! 

 

Fredrikstad er digg – kos deg!

 

 

Fredagsklemmen kommer susende til nord og sør og øst og vest!

Er det 20 gram ekstra som skal avgjøre?

 

God fredag….Må si jeg tenker en del på dette! Hvem får jobben? Blir det en kvinne eller mann! Jeg har opplevd en del på et langt liv, det har sikkert de fleste av oss også..Og mange ganger sitter jeg igjen med en litt vond følelse,,,Var det det som skulle gjelde! Disse 20 gram ekstra som ikke alle av oss er født med! Jeg synes det er trist at verden 2022 ikke har kommet lenger…den har jo heller gått flere hakk tilbake spør du meg! 

 

Se også her, så finner du søkerlisten til jobben som sentralbanksjef blant annet SØKERLISTE Det er uten tvil flest menn på denne lista. Men mye variert slik som studenter, rørlegger og pensjonister..Masse forskjellige mennesker i sin beste alder! Men jeg håper av hele mitt hjerte av de 20 gram ekstra ikke er loddet på denne vektskåla! Men vi får se  – og vi får følge med videre! 

 

Dere som har baller der ute – se på helheten og ikke de som har 20 gram ekstra -som noen mennesker har å rutte med!

 

Jeg ble plutselig TV slave

 

Jorda rundt på 80 dagar.

 

Dette er en serie på 8 episoder og den finner du på NRK appen/strømmetjenesten. Det finnes utrolig masse å se der bare man er tålmodig og leter litt. 

 

Men jeg trengte ikke lete for Heidi i Heidis verden anbefalte denne på bloggen sin tidligere og jeg hev meg rundt og har sett ferdig alle 8 episodene og det er mye til meg å være! Du finner bloggen til Heidi her: HEIDISVERDEN Jeg bare viser til hennes blogg, da det er ca. en uke siden hun laget et innlegg om dette og Heidi er ivrig på å blogge så da må man nesten bla seg litt nedover tenker jeg..

 

Men poenget mitt er: Takk for anbefalingen og sender anbefalingen videre. En herlig serie, jeg lo og skrek om hverandre…. Se her også: JORDA RUNDT 

 

Ha en fin kveld da…

 

 

 

 

hus og hjem

 

God torsdag, da er jeg hjemme og skal lage meg noe middag! Hadde egentlig tenkt meg en tur innom byen i dag, men var så innmari kaldt. Så istedenfor å traske rundt der så er det godt å komme hjem! Ikke så spennende akkurat å gå rundt i byen i disse tider 🏠

 

Så her blir det kokte poteter, gulrøtter og stekt fiskepudding! Får være bra, og hadde jeg surra meg ned til byen så det bare blitt pølse eller en baguett tenker jeg! Jeg hadde jo ikke tenkt å gå inn et sted å spise, men tenkte skulle titte i et par butikker. Men kan gjøre det i morgen! 

 

Nå har jeg tatt på meg kosedressen og tent lys….Tenker at jeg ikke skal så mye ut mer i dag! I dag var det 0 grader, men kjentes ut som 20 blå! Det er den dagen….da alle går rundt og holder på å fryse i hjel..Så jeg sier igjen – alltid deilig å komme hjem!

 

 

Hjem kjære hjem 🏠

 

 

Hus og  hjem 🏠

Det blåser i hundremeterskogen

 

God kvelden…Dagen går når man er på jobb + denne gåinga mi. Så blir ikke så mye igjen av dagen. Vet ikke helt hva jeg skal skrive om i dag jeg, og bilder har jeg ikke tatt. Grått og tråkig vær med masse vind. I fjor på denne tida var det sprengkulde, savner ikke det egentlig. Dyr strøm og 20 kuldegrader, vet nesten ikke om jeg hadde takla det altså..Bildet over her er en kald januardag i fjor. Husker at jeg hadde fått denne jakka av naboen og det reddet i grunn vinteren for meg for den er god og varm. I dag i blåsten hadde jeg denne digre grønne boblekåpa, se bildet nedenfor.

 

 

Denne kåpa.

 

Deilig og varm og fantastisk lett å ha på seg, men i sterk vind så var det som å gå med svære lodd på beina. Så beina var tunge som bly da jeg kom hjem her! Passer nok best på vindstille – litt kalde dager! Så tar nok ikke på meg den i morgen på min  morgentur til jobben og returen på kvelden. Og hele veien ned på jobben var det motvind fra Gamlebyen og utover…Vel….

 

Etterhvert skrelle meg en appelsin og sitte her og surre litt…De svære søte appelsinene er helt fantastiske nå altså. Nå som det er januar og slutt på marsipan og gløgg…Vi kan ikke leke jul hele året! Litt med måte, men fort gjort altså. Var på Holdbart her om dagen og der er det en del søte saker til billig penge, men kom meg ganske bra ut av den butikken uten for mye sånt! Ikke noe vits i å gå 20.000 skritt på dagen hvis man hiver innpå et par digre muffins på kvelden tenker jeg..Nei, får vente til freddan 🌺

 

Historien begynner kjent: Ole Brumm våkner med rumlende mage og tomme honningkrukker. På jakt etter…

 

(fyll ut med det som passer for deg).

 

 

 

En liten lykkeklump

 

Så koselig å hilse på Sirkus i dag, en kollega hadde med på jobben. Jeg var mest opptatt av å kose så ikke spør meg om alder… Men Sirkus er ei jente, så søt søt..Jeg er jo ikke på jobben hver dag så det er mulig Sirkus har vært med andre dager på jobb også, men jeg forstod det slik slik at han kollegaen min bare er vofsepasser om dagen og. Det tenker jeg også, må være være verdens koseligste jobb 🥰 

 

 

Kose litt med “tante”

 

 

L Y K K E

 

 

Ganske lita, men hælledussen a…❤️

 

 

Ikke verdens letteste jobb å få tatt noen bilder, minna meg litt om ungene da de var små…prøvde å stikke seg vekk! 

 

 

 

Ha det på badet din gamle sjokolade….

… et lite øyeblikk

 

Kjekt å vite at veien til Svinesund er skiltet!

 

Synes bildet ble litt kult med hele settingen. Fine farger, Domkirken, gangfelt og skiltet til Svinesund! Noen ganger fanger man øyeblikket der og da! Slik er det med foto.

 

Aldri en kjedelig dag når man ser motiver. Trenger man å vite veien til Svinesund når man kommer over fra Kråkerøy…Alle vi som bor på øya vet nok det…Men men….Og et gangfelt minner alltid om The Beatles og popverdenens mest berømte albumcover! Men dette er ikke Abbey Road…

 

#foto

 

… Et lite øyeblikk

Dårlig hørsel og telefon og sånn

 

God fin dag mine venner! Som regel er dagene mine fine, selv med veldig nedsatt hørsel. Man lager seg gode dager ut fra der man er i livet! Man slutter å tenke på hva vanlige mennesker digger i livet sitt. Når jeg sier vanlige mennesker så mener jeg de som har normal grei hørsel. Men det som gjør dagene mine ugne er at folk skal hele tiden fortelle meg hva jeg gjøre for å få et godt liv. Livet mitt blir ikke bedre enn det er tenker jeg..om jeg får 1000 gode råd av de som har normal hørsel!

 

Mange av de “vanlige” tenker at bare jeg kan prate i telefon blir jeg lykkelig. Jeg kan fortsatt prate i telefon jeg. Det går greit det men korte og enkle samtaler. Kan snakke lenger også, man da må jeg øke det med å konsentrere meg og konsentrasjon bruker krefter. Det vet vi alle. Alle har sikkert vært på en forelesning og synes det er så gøy til å begynne med for det går lekene lett. Etterhvert blir man mer sliten i hodet og kanskje trøtt og da koster det litt mer krefter på å få med seg det som blir sagt. Enda flere timer utpå dagen så begynner du å bli sulten, plutselig begynner fokuset å vandre til andre ting. En time til etter maten så kommer trøtten og foredraget du hører på har mistet litt sjarm, du begynner å glippe med øynene og tenker, du hvor deilig det hadde vært med en strekk nå..Skjønner du hva jeg vil? Svaret er konsentrasjon, den passer best i korte økter.

 

Poenget her er at det er vanskelig å holde fokus over lang tid. Det er jo slik med oss som hører dårlig, vi må konsentrere oss fra vi står opp om morgenen til vi legger oss, så hvorfor skulle man bli mer lykkelig av å kunne skravle i telefonen. For meg så ser jeg ingen lykke i det, jeg blir like glad i en sms eller på chatten av gode venner! Det er jo det at noen tenker på deg og vil deg vel som gjør deg lykkelig. Men det er greit å bruke telefon til å ringe en gammel mor eller far, eller en venninne som bor litt langt unna (kanskje)..Poenget mitt er igjen jeg blir ikke mer lykkelig av å prate i en telefon.

 

Jeg synes faktisk det er gammeldags å prate i telefon. Hvem tar opp telefon og ringer til en taxi lissom, det er jo masse finne apper der ute. Og det er mye sikrere for man får hele tid beskjed hvor taxien befinner seg. Jeg synes faktisk det er veldig gammeldags å ringe til et firma når jeg lurer på noe. Jeg googler heller nettet og ser hva jeg finner på deres hjemmeside og finnes ikke svaret der så sender jeg en mail eller en SMS.

 

Jeg synes faktisk det er gammeldags å booke time hos fastlegen via å ringe. De fleste steder sender man faktisk et forespørsel via nettet og får svar mye raskere enn om man hadde ringt! 

 

Jeg synes faktisk det er gammeldags ringe ned til naboen om jeg lurer på noe, jeg tar heller på meg skoa og går ned i gata her og ringer på døra hans. 

 

Jeg synes faktisk det er gammeldags å ringe banken hvis jeg har problemer, da chatter man heller på nettet! Og får et godt svar i løpet av få minutter!

 

Ja, jeg vet faktisk at bruker man høreapparater så kan man koble telefon rett inn i disse apparatene. Men hva så, det gjøre meg ikke mer lykkelig – det finnes et hav av andre mulighet for å få tak i det svaret jeg ønsker tenker jeg. Det er svaret som jeg trenger ikke om det er via en stemme eller om jeg leser det. Det er meg klinkende likegyldig. Men jeg tror jeg vet hvor folk elsker det å prate i telefon. Man kan gjøre flere ting samtidig. Koke mat og prate i telefon.  Gå tur med hunden og prate i telefon (men vanskelig å ta opp dritten da, jeg ser den). Man kan sitte på bussen og prate i telefon med venninna for det er så kjedelig å kjøre buss. Man kan gå i et kjøpesenter og prate med sin mor. For da kan man man faktisk bruke penger og likevel ha gjort en god gjerning ikke sant…Jeg kjører heller ut til min mamma og er hos henne fysisk!

 

Men for oss (meg) som hører dårlig dårlig så trenger jeg ikke gjøre to ting samtidig. Har du faktisk prøvd å skrive alfabetet og tall på en gang. Altså A – tallet 1, B – tallet 2. Det går faktisk fortere å skrive A B C D E F G etc. og 1 2 3 4 5 6 7 etc… Altså en og en ting om gangen! Og en annen ting vi bruker høreapparat vi orker faktisk ikke ha det på hele tida og da hjelper det ikke med 100 apper vi har på telefon som kan hjelpe oss med å få lyden rett i øra. Jeg sliter med sår og eksem og må rett slett ta de av jevnt og trutt for at ørene trenger luft og sirkulasjon. Det blir fryktelig tett og alt mulig rask og rusk elsker å kose seg inne i øregangene. Så jeg tenkte at hvis DU sliter med eksem eller hemorider nedentil så tar du vel ikke på deg en plasttruse og løper maraton! Ikke sant, vi mennesker har alle våre behov og begrensninger så ikke tenk hele tida sånn liker jeg å ha det så da liker du også å ha det slik!

 

Det jeg heller ønsker er mennesker ser meg for den jeg er, og heller tenker. Fy fader for en dame, alt hun får til selv med sine begrensninger her i livet. Det er respekt det, hun er tøff altså. For det er slitsomt når helsa aldri spiller på lag med oss og selv om jeg er et menneske som er glad så kan ikke jeg alltid gå rundt å smile når det uler som besatt i ørene etter tinnitusen eller det verker og klør der apparatene sitter – da er det litt vanskelig til tider å være superglad og smile. Sånn er det vel for alle mennesker – noen ganger har man nok med seg selv og vi som har et handikapp har en stor ekstra bagasje å bære på hver eneste dag!

 

Konklusjon: Men det er greit at folk bryr seg, men vi er faktisk gode på å leve livet vårt på vår måte! Og det er aldri lurt å sammenligne aldersrelatert hørsel med oss som født med dårlig hørsel. Det er to helt forskjellige diagnoser!

 

Takk for at DU hang med…💜

Et hjerte av is – vil vi kanskje ikke ha

 

Men du – isdronningen eller ikke! Det er ny uke igjen, mange skal på jobben i morgen! Dagene går og helga går…Det er livet. Men vi får bare henge med i svingene altså! 

 

Men dere, alle mine venner her inne og alle lesere og følgere! Jeg ønsker dere en God ny uke der dere er!

 

Jeg sitter her med te i Swell koppen min Hus og hjem og den er så varm at jeg måtte åpne tuten litt! Greit med varm te, men man jo kunne svelge den! Te er for meg medisin. Det må jeg ha mange kopper av hver eneste dag! Drikker stor sett bare grønn te, kan være noe variasjon på dagtid! Tidligere i dag ble det en tur rundt her og etterhvert bort til mamma Naturen og vi tegnet litt Sånn ble min søndag. Verken mer eller mindre. Timene gikk hos mamma da jeg ryddet jula ut! Her er det litt igjen, litt småtteri som litt pynt og lys har jeg utendørs enda!

 

Pluss at jeg gikk en tur på kvelden før middagen. Så da sier jeg bare:

 

 

God ny uke!

Naturen og vi tegnet litt

 

I det jeg stoppet bilen her hjemme, begynte naturen å tegne med sine pensler på himmelen! Så utrolig vakkert, elsker slikt jeg og januar kommer ofte med slike avslutninger på dagen! Jeg hadde vært hos mamma,  var der på fredag og handlet – men mamma var jo på dagsenteret. Så tok meg en ny tur i dag, ryddet bort jula der i huset også, og etterpå så tegnet vi litt! 🥰

 

Mamma har mange slike bøker og hun fikk denne til jul, hun har ikke tegnet så mye i den enda, men kanskje hun får mer lyst nå! Dagene må jo fylles og før var det mer kryssord og slikt også…men nå er det TV som er kosen vi jeg tro! Hun har også blader og aviser, virker ikke som hun kjeder seg så mye! Vi barna er jo der titt og ofte og hjemmesykepleien sånn 3-4 ganger daglig! Det må jo bare gå så lenge det går tenker jeg..

 

 

 

Jeg sier det jeg alltid sier – jeg elsker FARGER 💚

 

 

I dag er en perfekt dag… – for å si positive ting til meg selv om meg selv.