Det å klatre høyt

 

Jeg skrev jo tidligere i dag om det å blogge etc.. 100 % stilling Mye styr for å holde seg på denne lista – 100 gjeve plasser…Om ikke det er nok så vil man klatre også! Hm…Men ikke lett man klatrer den ene dagen og dumper ned den andre dagen…Sånn er det, etter mat gikk jeg en tur her på sentrum på Kråkerøy. Bare for å lufte meg litt før jeg kjørte hjem og så ble det en tur senere på kvelden igjen..Innafor..

 

 

Så trampet opp alle disse trappene..

 

 

Jeg har høydeskrekk, men gjorde det for dere! 🥰

Nå har jeg vært der, blir ikke flere ganger for å si det sånn..

 

 

Stor belønning når man kommer opp, utsikt over Kråkerøy og over til Fredrikstad. Domkirken er til høyre på bildet der. Hva dette skal brukes til? Utsikt og trening kanskje. Synes det så litt skummelt ut jeg, springe opp disse trappene eller ned..fort gjort å skli! Men her var hoppbakke tidligere..den gangen det var masse snø i månedsvis her på Kråkerøy – hoppbakken stod ferdig i 1937 og det siste rennet ble avviklet 11. februar i 1979.

 

Ønsker dere en fin kveld…

 

Klem Solliv som fikk sug i magan av bildene…

mat

 

Hei igjen, var en tur hos mamma i dag. Da jeg var der så kom det ei dame med ukas middag! Hadde jeg hatt så flotte middager hver dag så hadde jeg vært bortskjemt for å si det sånn. Det er mye snakk om de eldres matvaner og mye elendig mat. Vi bestiller opp fra Fredrikstad storkjøkken og mamma får mat på døra hver mandag. Vi kan bestemme hvor mange bokser hun vil ha, det har variert. Alt fra 3 – 5.  Hun er jo på dagsenteret 2-3 ganger i uka. Og hun synes en boks er litt. mye nå, så hun spiser en halv og litt dessert. Så det holder med 3 bokser middag og 2 slike dessertbokser. Slik at en boks holder til to middager..

 

🥰

Er det for lite en uke så har vi også fryst ned flere bokser fra uker som det har blitt for mye til overs. Dette er ikke dyrt heller, jeg aner ikke prisen, for det er min bror som styrer pengene til mamma. Men sist jeg googlet så mener jeg det ligger på 50-60 kroner for en middag med dessert. Men akkurat det er ikke så viktig..Hjemmesykepleier varmer i micro rundt ved 1400 – 1500 tiden hver dag! Vi synes det er helt genialt og maten er delikat å se på og lukter helt nydelig. Det er også en meny hvor man kan plukke fra uke til uke – hva som ønskes til middag neste uke! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så handler jeg alt det andre som tørrvarer, brød og pålegg, kaffe.. Toalettsaker, kremer, deodorant..litt kjeks og masse masse frukt. Mamma elsker frukt, spiser mye av det! Og for ikke å snakke om melk, det Iiker hun godt og det går ganske mange liter i uka..Før vi begynte med disse middagen så handlet vi Fjordland, men det er faktisk 6 -7 år siden tror jeg. Pappa spiste også dette de siste par årene han levde + pluss litt annet som han lagde selv. Mamma har jo vært dement i mange år, så det er lenge side hun kokte poteter for å si det sånn! 

 

Det burde være en menneskerett å ha varm mat hver eneste dag…

100 % stilling

 

God mandag…

 

Nye muligheter for jobb! Det vil si blogging…Det å blogge tar tid, masse tid! Der går fort både 2 og 3 timer hver eneste dag – 7 timer i uka. 

 

Og ganger man opp 3 x 7 – så blir det 21 timer i uka..Vi som er organisert har en arbeidsuke på 37.5 timer i uka. Altså 7,5 x 5.

 

Jobber man 40 % stilling så skal jobbe 15 timer i uka. Så da vil det si at man egentlig jobber med blogg et sted mellom 50 og 60 %

 

Det å blogge tar tid, lete etter bilder til bloggen, finne historier, skrive innlegg, svare på kommentarer og lese andre bloggere og følge opp kommentarer man legger igjen hos andre…Samtidig som man står på utstilling som denne fyren her! 🙂

 

Jeg tenker at man er underbetalt her på blogg, hvorfor triller ikke pengene inn lissom. Noe som skurrer altså…Hadde man bare klatret, neida faller nedover i går plass nr. 30, i dag plass nr. 31…Jaja,,,Det beste hadde vært om man var rik og pen – men det toget kom jeg aldri på…….🥰 men du ha en fin mandag! Her ble det plutselig kaldt 5 – 6 kuldegrader for kl: 0700 i dag og jeg som trodde våren hadde kommet Byen er stengt i går var det vår i lufta her ute på øya – helt nydelig og helt magisk! 

 

Ny uke – ny dag – kjør på…

 

“jeg har rotet bort livet mitt har du ti minutter” – “Trygve Skaug”

Byen er stengt

 

Da Fredrikstad er stengt på S Ø N D A G så kan man likegodt gjøre noe fornuftig! Tok på meg turklær og gikk ut den døra…Jeg er jo ikke vond å be når det gjelder tur. Ut må man hver eneste dag er mitt motto…Og det motto lagde jeg meg når jeg gikk hjemme med min yngste sønn min som er snart 30..Det å komme seg ut gjør noe med kropp og sinn og sjel og hele systemet egentlig! Har dere forresten savnet Gåskolen? Link her til dere nye lesere: Gåskolen 17/2021 – føler du deg fanget? Jeg ble litt lei av å skrive en stund, ble ikke lei av å gå altså! Men vet jo aldri kanskje det kommer litt sånn i ny og ne igjen! For jeg har på følelsen at det er mange der ute som ikke kommer seg ut daglig av forskjellige årsaker…Noen trenger et skikkelig spark der bak!!! Sånn er det med den saken…

 

 

Alltid kjekt å gå i marka her på øya. Blir ikke lei og har gått denne skauen på kryss og tvers i hvertfall over 1000 ganger. Men det som skjedde i dag var rart, plutselig så jeg så en hytte jeg aldri har sett før…Så da er det nok noen centimeter jeg ikke har fått med meg! Den hytta på øverste bildet har jeg sett altså, var ikke den jeg mente..Men den lå inne i skogen..Den hytta jeg ikke har sett før.

 

 

Det var vært hardt vær denne vinteren og de fleste bryggene har blåst på havet! Mangla litt treverk både her og der..

 

 

Høyvann – her pleier det å være volleyballbane på sommeren…Men ikke akkurat det nå…mer vannpolo! Det har blåst skikkelig i hele helgen og håper det roer seg litt!

 

 

Vet du forresten at Mestergrønn selger blåbærlyng til kr. 50.- Det er vel et ran det..

 

 

Når hele skauen er full av blåbærlyng, men sånn er vi mennesker. Vi liker det som er enklest for oss..Hjernen er lat! Og hjernen liker lettvinte enkle løsninger, hvis vi ikke tvinger den til å jobbe litt mer..Den elsker for eks. likes…kortvarig stimuli! Hjernen liker heller ikke å spare til noe som er langt frem i tid, nei den elsker kortvarig lykke som shopping! 🥰 

 

God søndag!

 

hvis jeg antar

at en jente ikke er smart

fordi hun er pen

blir det litt som å tenke:

regnbuen er ikke lilla

fordi den er blå  

Fra Boka “du er nok” av Vitoria Dalsberget

 

S Ø N D A G

 

God søndag…

 

God morgen – det er søndag! Er ikke så glad i. søndager jeg egentlig, vet ikke hvorfor. Men verden sover litt da. Jeg liker at butikker og annet er åpent! Men det er kanskje fordi jeg bor i Fredrikstad. Her er mye stengt. Finnes vel et par små søndagsåpne matbutikker. Det er disse jeg må bruke hvis jeg skal handle for mamma. Bibliotek er stengt og mye annet. Man skal ikke lenger enn til Oslo så er både butikker og annet er åpent, jeg liker det jeg..De som jobber i butikk, trenger også fri? Ja, jeg ser den, men på en annen side skaper det arbeidsplasser for studenter og andre! Men en “mann og kone bedrift” sliter kanskje litt med å ha åpent 7 dager i uka! 

 

Jeg vet at mange ønsker og vil at søndagen skal være en annerledes dag. Men jeg synes det er gammeldags, den tiden er over…tenker jeg. For før i tiden når man jobbet 6 dager i uka og 12 timer pr. dag – så klart da trengte man en hviledag….Alt er annerledes nå og man må tenke nytt og tenke at folk skal besøke Fredrikstad på en søndag også…men det er ikke noe å gjøre her i byen på en søndag! 

 

Leste akkurat om Byhaven som jeg har skrevet om tidligere: Byhaven Dette prosjektet er godt i gang på 28 mål og 80.000 kvadratmeter og skal bygges blokker og nytt kjøpesenter og det senteret skal romme 70 forskjellige butikker. Byhaven er et prosjekt her på Kråkerøy – litt vekk fra sentrum og det har blitt skrevet opp og ned i mente om dette også. At prosjektet vil “stjele” kunder fra kjøpesentere og gågata i byen..Men jeg har tro på dette og man vil lokke til mange unge mennesker som er aktive og pengesterke..og kanskje etterhvert så vil lovverket endres og at det blir et pulserende liv også på søndager…Jeg er for dette! Løpe i skogen kan vi også gjøre, men jeg liker å ha et valg! Og hvis man skal lokke til seg mennesker hit til Fredrikstad så må det være noe gjøre…Det holder ikke bare å møte stengte dører og vente på mandag! Mandag er folk på jobb i Oslo og jobber fra 0900 – 1800 og etter det så skal man hjem å sove…Få litt liv i gatene og byen her også på søndager… 🙂

 

Ja, til en levende by også på søndag!

Solliv har vært på kunstutstilling

 

Kom inn kom inn…

 

Noe fint og noe som jeg ikke helt skjønte, men sånn er jo kunst! Alle skjønner ikke alt…Jeg bare tittet litt rundt, snakket ikke med noen der og studerte hvordan kunsten var blitt til eller sånn..Jeg var på blogg-oppdrag!

 

 

 

Jeg har vært på ØKS – Østfold Kunstsenter. 

 

 

En del forskjellige kunstverk her da, noe for enhver smak. Mange forskjellige kunstere som ikke var en del av utstillingen, men er slik det er hver dag. En butikk som selger kunst.. Men er dyrt. Hvis dere ser det bildet som er til venstre i brunt og svart..nederst på venstre side – det var priset til 15.000.- Sånn kunst er for meg litt pling plong…Jeg studerte det litt nærmere og lignet på en kobbertråd og lisser som lagde mønster! De bollene nederst er meg, jeg elsker glass og fine farger da.

 

 

Skjønte ikke helt hva kunsteren ville her jeg..Verken det øverste eller nederste. 

 

 

Med lyd…Noe jeg ikke helt greide å fange opp, mulig det var skogens ro…eller vinden i skogen kanskje..

 

 

Navn på de tre som hadde hver sin utstilling.. Man kan sikkert google vedkommende for å få litt mer innblikk i dette! 

 

 

Dette liker jeg, elsker farger..Den tredje kunsteren hadde en type boks med noe inn i ..Tok bilder men fikk ikke helt overført der her…Handlet om hva som er inne i boksen..Skjønte ikke helt logikken der heller. Tror jeg er litt ute trening for tiden…vært for mye pandemi og for litt kunst på meg! Men helt sikkert tre ulike kunststiler som er dyktige på hver sin måte…Men man må nok gå på utstillingene flere ganger for å få mer dybde i dette..

 

En verden uten kunst hadde vært fattig…

Hus og hjem

 

God lørdag….her fra Hus og hjem (link)..Håper du har sovet godt, jeg sov som en stein og det var deilig…Jeg sover lite i dagene jeg jobber da blir det kanskje bare 5,5 time før jeg må opp. Det er litt lite så når helga kommer og jeg kan sove til et sted mellom 0630 og 0700 så føler jeg meg som et nytt menneske! 

 

Jeg hadde noen penger i madrassen her hjemme som jeg skulle sette inn på konto. Jeg dro ned til Kiwi som har bank i butikk. Pengene ble overført og 1 sekund etterpå så var pengene på konto. Jeg er også Coop-medlem og der kan man også ta ut penger man har opptjent som kunde, dette tar 3 – 4 dager før pengene er på konto. Det samme med Trumf bonus som jeg liker å ta ut med jevne mellomrom. Liker ikke ha penger utestående som jeg ikke har på min egen konto hvis du skjønner hva jeg mener! Bare en tanke at det kan være så forskjellig….Jeg undres litt over slikt jeg…🏠

 

Men du nå er det kaffe fra nye kaffemaskinen min som jeg har forelsket meg helt i! Jeg gleder meg virkelig til å stå opp og nyte kaffen hver eneste morgen! Og jeg har også koffeinfri som jeg bruker på kvelden – hvis jeg skulle ha lyst på noe annet en te som varm drikke…Kakao drikker jeg aldri – det er for søtt for meg! 🏠

 

God morgen/formiddag og kos deg….vi snakkes vet dere…klem…

 

Hus og hjem 🏠

Hus og hjem

 

Da ble det kvelden her fra Hus og hjem (link til forrige innlegg i denne kategorien). Jeg har vært på butikken og handlet. Jeg tok helga i GÅR men kjenner jeg meg rett så greier jeg det fint i dag også..Ikke så veldig vanskelig akkurat. Jeg var på Butterfly her på Kråkerøy og kjøpte meg to kokosboller. Tar en i dag og en i morgen tenker jeg 🏠

 

 

Etterpå skal jeg steke meg en slik burger og lage meg en salat til, det får bli dagens middag! Noen ganger steker jeg to, de er ikke voldsomt store. Det er spørs hva tilbehøret er og om hvor sulten jeg er… 🏠 Er vi flere her hjemme så må det masse tilbehør og chips til for at det blir en grei middag med en slik pakke! Men ingen av oss er storspisere og må ha svære porsjoner med mat!

 

Tipping: Så da er det bare å vente på telefon fra Norsk Tipping, lappen er levert og en lapp i ny og ne unner jeg meg! 🏠 Håper du har tatt helga og tatt frem kosedressen – det skal jeg, straks skifte til litt mer behagelige klær….som ikke strammer…godt det på en fredagskveld..Olabukser uten stretch er i grunn ganske stramme, men godt man har noe å skifte til! Men du kos deg du og da…God klem fra Solliv…

 

Hus og hjem 🏠

Rikere enn du tror

 

God fredag her fra Sparegrisen! 

 

For en uke siden kjøpte jeg denne boka, og denne uka har jeg lest den ut. Selv om den ikke skal leses så fort. Det er mer slik at du skal lese et avsnitt i uka (7 uker) og jobber etter det og løse litt oppgaver på en måte. Slik at du får stell på økonomien. Jeg leser jo innmari mye om økonomi, så var egentlig ikke så mye nytt å lære for meg.  Men jeg kan bli mye mer strukturert egentlig jeg også og jeg vet hvor jeg ikke har 100 % fokus! Det er på innkjøp av mat og dagligvarer. Jeg er litt for glad i å titte rundt i butikkhyller og det blir fort fristelser. Men denne uka har jeg vært flink, ikke vært i en butikk siden mandag! 🙂 Verken på nett eller på fysiske butikker…Småhandle er ikke billig! Og det er lett for å handle for mye..Så jeg vet at vil jeg spare mer om jeg blir mye mer strukturert akkurat der! Mye av det andre jeg leste kunne jeg egentlig fra før…

 

Spare til en buffer, går igjen overalt i alle bøker! Og jeg er enig – uten en buffer vil du aldri komme deg opp av grøfta økonomisk, det er fasiten tenker jeg. “Mange tenker at å spare 30.000 er ikke mulig for meg.” Men det greier alle mennesker tenker jeg..Spare jevnt og trutt og være streng med seg selv, og impulskjøp er strengt forbudt i en periode! For det blir det penger av, en kaffekopp her..En flaske vann der, en ny genser som bare koster 299.- spar heller pengene! Hvor mange klær trenger du egentlig i skapet ditt? Ikke så mye egentlig..Men man kjøper for man liker å bytte litt! Greit det, men for å få denne bufferen på plass så er det ikke rom for det. Jeg selv har spart og spart, selv i måneder det ikke har vært noe å spare. Men greier du en femtilapp i måneden så er du i gang tenker jeg! Neste måned greier du kanskje 100.-.

 

Denne boka handler jo om mye mer enn en buffer….Men det er der man må begynne med! Vil du komme i gang med sparing så er dette en grei bok å begynne med. Veldig enkel og forståelig som alle har mulighet for å følge..Gjør akkurat som boka sier og gå på økonomidate med deg selv, jeg tenker du vil ikke angre..Boka er skrevet av @forbrukerfrue – ei dame med bena gått plantet på jorda. Her er ingen fremmede ord eller vanskelige handlinger, bare veldig lett å forstå, prisen var rundt 260.- Er du den som sliter økonomisk så ville jeg brukt noen kroner på denne boka er min mening! Alle kan spare, det handler jo om å tenke annerledes og kvitte seg meg dårlige vaner! Og lage seg nye gode vaner..

 

Jeg har selv spart litt mindre noen måneder nå, det har vært jul og det har vært januar. Men jeg har likevel spart i aksjefond hver måned! Men dette er ikke noe du bør begynne før du har en buffer på plass 🙂 Det lønner seg å spare, man får en større frihet her i livet og mindre problemer med nattesøvnen. For det å ligge våken om natta og tenke økonomi og regninger kan jeg alt om..Det er vondt! 🥰 Mitt liv har aldri vært noen dans på roser…

 

#Rikere enn du tror #økonomi #spare #buffer

i dag skal jeg feire

 

God kveld i stua! 

 

I dag skal jeg feire…Hva skal jeg feire….Vel, at jeg ikke skal på jobb før i februar igjen…Megadigg spør du meg! Jeg har lest meg opp og ned at Akan er bekymret for alkoholmisbruk blant folk som har hatt hjemme- kontor..Sitter der i joggebuksa og ta seg en pjalle lissom..Vel, det. er ikke meg – for jeg har ikke hatt noe hjemmekontor under pandemien.

 

Men hvorfor ikke lage seg en koffeinfri kaffe med en klunk Baileys…tenkte jeg! Planla ikke det i dag, men på mandag. Da dro jeg innom polet og kjøpte denne flaska! Jeg må jo teste den nye kaffemaskinen min også 💜

 

Januar er snart historie og det er vel regimet også! Det har blitt lovet noe, kanskje ikke gull og grønne skoger, men noe kommer til uka – altså 1. februar..Det blir vel som værmeldinga, været blir ikke bedre om du ser på værmeldinga 10 ganger på en dag…tenker jeg..Men kanskje annerledes nå! 

 

Straks sette på en kaffetår jeg!

 

Ha en fin kveld – klem…