Livet går videre – ny generasjon!

 

Årets første, blir sikkert ikke dem siste!

 

Ved Vollgravene rundt ved Gamlebyen yret det av liv…I dag så jeg/vi årets første andunger. En kollega og jeg gikk sammen hjemover og vi ble glade over dette synet. Ikke lett å ta bilder for jeg fikk lyset på feil side! Jeg ofrer ikke et bad for bloggen altså, er ivrig blogger jeg…Men der gikk grensa!

 

Kanskje det er slik i Gamlebyen også at man må være  3. generasjon and før man kan kalle seg Gamleby-and! Slik som det er her på Kråkerøy, jeg er innflytter til Kråkerøy og kan egentlig ikke kalle meg ekte Kråkerøy-jente! Men ungene mine er vel mer innafor der tenker jeg! Oppvokst på Kråkerøy, døpt og konfirmert og gått barneskole og u-skole..Jeg flyttet jo hit da vi bygde hus her på Kråkerøy! Altså voksen, men jeg er meget glad i Kråkerøy og kunne ikke tenkt meg å flytte herfra! 🙂 Selv om jeg trives i Oslo, men det er to forskjellige verdener tenker jeg. Det mest optimale hadde vært hus her på øya og leilighet i Oslo..Men da må jeg rane en bank og det blir det bare tullball av…. Ja, plutselig ble det masse tanker av andemor/andefar med seks små nøster! ❤️

 

Ellers så prøver jeg å luke litt i grusen her hjemme..Det gror snart mer der enn på selve plenen. Så nå orket jeg ikke se på det lenger. Får ta litt hver dag, og pøse på med edikk og varmt vann også! Dette skal bort altså…Men hadde ikke edikk her hjemme så må huske på å kjøpe noen flasker neste gang jeg skal på butikken! Snart er det Symesterskapet og Sommerhytta…Så har den kvelden gått også! 

 

I morgen er det 1. juni – da har jeg bursdag! 

 

 

Bøttehatt

 

God mandag der ute! Jeg var som dere vet i Oslo på fredag, og gikk gjennom Bogstadveien. Ei gate med butikker fra flere store motehus i Europa.

 

Klær som er for de som har til smør på brødskiva + litt til! Altså ikke for meg…… Det som slo meg var at i år er det hypermoderne med bøttehatt – de var faktisk i aller varianter. Sydde og heklede og noen med masse blomster og farger! Jeg tenkte jeg har jo en slik bøttehatt hjemme i skapet fra forrige gang dette var på moten! Så da er den fremme og skal i bruk!

 

Dere som ikke har en slik,  så er jo bare å ta frem heklenåla + et garnnøste eller to så har du kjapt laget deg en bøttehatt på noen dager tenker jeg. Prøv deg frem og begynn som man begynner på en heklet duk og så strammer man litt slik at det blir bølger og en hatt!  Enklere er det jo ikke…..hekle rundt og rundt og rundt…..! Med fastmarker …Slik at den blir fast i fisken og litt tett i mønsteret! 

 

 

Ganni opererer med med pris 1085- for en slik heklet hatt! Du får mange garnnøster for den summen tenker jeg! 🙂

 

 

Denne hadde jeg i skapet!

 

 

 

 

 

Ja……..hvorfor ikke hekle en bøttehatt tenker jeg – en ting å si! Det er en av slagerne i sommer!!!

 

Solveig`s pizza

 

Hvorfor ikke stoppe her tenkte jeg. Stedet ligger like ved elva ved sentrum her på Kråkerøy! Rett over ved brua når du kommer fra Fredrikstad og til venstre, parkering rett utenfor for de som bruker bil, bare huske på å trekke gratislapp for 2,5 time.. Lite folk da jeg kom og da jeg gikk var nesten alle plassene ute og inne opptatt og folk hentet pizza hele tida!

 

Legger ved en link så ser du flere bilder også Solveig`s Pizza  Jeg valgte nr. 14, som heter Hollywood. Jeg syntes denne var veldig god, ikke altfor mye dill på den. Jeg er ikke så glad i pizza som er overlesset av alle smaker på en gang egentlig, denne var helt passe…GOD..

 

 

Første utepilsen i år…

 

 

Godt måltid i dag, viktig å kose seg her i livet tenker jeg, På den korte tida vi er her nede på jorda.. ❤️ passe på når man har anledning tid og ork…til å komme seg ut blant folk og nyte livet..

 

Fint å sitte ute og inne, bare til å hente seg puter og pledd hvis man skulle ha behov for det! 

 

 

Blått og gult 💙💛

 

Flere av dagens innlegg finner du her: Frokosten på trappa i dag og Søndager renser luften for resten av uka 

 

Mine gode lesere, ha en fantastisk fin kveld! 

Søndager renser luften for resten av uka

 

Da ble det kvelden igjen da! Jeg gikk frem og tilbake til byen for å spise mat der i dag.  Så ble både trim og noe og bite i. Etterpå vandret jeg gjennom byen. Og på veien hjemover så jeg disse syrinene her, aldri sett slike før, men de var nydelige! 

 

Skal lage et eget innlegg om maten etterpå! Liker ikke blande altfor mye i et innlegg – det blir bare rot tenker jeg! 

 

 

 

Dette sitatet likte jeg godt! 🙂 Sa i grunn mye mellom linjene! Alltid tenkt at søndag er en litt kjedelig dag ❤️ Men som dere ser, det er en mening med den også!

 

Frokosten på trappa i dag

 

God formiddag og så nydelig vær! 🙂 Litt overskyet nå, men ikke kaldt. Varmet to frosne rundstykker til frokosten i dag. På hverdagene spiser jeg bare knekkebrød! Et plast-taburett til bord og jeg hadde en den deiligste frokosten du kunne tenke deg..Stille og rolig, bare en nabo som luftet en hund var alt jeg så den timen jeg satt der ute i sola. Klokka var rundt 0800..

 

 

Tomater og agurk liker jeg veldig godt! 

 

 

Kaffe fra Espressomaskinen min i et krus fra servicet Dompap fra Porsgrund.

 

Så da følte jeg litt luksus og litt “jeg er på hotell” der ute! Etterhvert litt jobbing i hagen med sånn hekksaks som man bruker sin egen kraft. Maskiner som bråker bruker ikke jeg på en søndag! Planer for dagen, tja – kanskje jeg går til byen og spiser en pizza eller noe et sted i kveld! 

 

Ha en trivelig søndag da med mening!

Somliga går med trasiga skor…..

 

Hei dere, vil bare minne dere om Notodden Blues Festival. Dette skjer på Notodden fra 4. – 7. august. Er du medlem av Lo favør så får du 20 % rabatt!

 

Den tradisjonelle gratiskonserten går av stabelen 7. august, “Somliga går med trasiga skor”..Så da er det bare å sette av tid i kalenderen vet dere. Konserten i år er med den folkekjære artisten Øystein Sunde sammen med hele 15 musikere på scenen. 

 

 

Bildet over har ingeting med konserten å gjøre, bare bilde fra Bogstadveien i går. Tenkte det passet litt fint! 

 

Det ble lørdagskveld og jeg satt meg endelig ned med en flaske øl! 

 

Klem Solliv

 

 

Hadde en sånn traskedag i Oslo

 

Tenkte det var lenge siden jeg hadde vært på Majorstua, så da jeg gikk av toget strenet jeg oppover og bak Slottet og videre mot Majorstua, der ble det kaffe og sitronloff på dette stedet, Starbucks coffee! Smakte godt og deilig og sitte ned litt! 

 

Etterhvert nedover Bogstadveien, tittet inn i flere butikker der også, men det er butikker for litt fete lommebøker. Du kommer ikke ut med med en pose tøy der etter å ha dratt kortet for noen tusenlapper. Kanskje nok til en topp! Men jeg var jo på tur og etterhvert fant jeg en butikk som hadde salg og der shoppet jeg meg en olabukse! Den olabuksa jeg bruker mest nå her hjemme er en bukse jeg fant hos sønnen min som han ikke brukte lenger, men nå har jeg altså min egen olabukse! 

 

 

Så var jeg sulten og dro på Lorry. Man havner der når man går nedover Bogstadveien, skrevet om Lorry flere ganger! For det er mitt favorittsted i Oslo, kjent for dyktige kokker, husmannskost, rødrutete duker og kjendiser! Se fra tidligere her: var på Lorry og Lorry Fineste sted jeg vet om i Oslo.

 

 

 

 

 

 

Etterhvert bortom Vika og mot Oslo konserthus! Da begynte det å bøtte ned og ble egentlig slutt på moroa, sa var det å tusle nedover og innom de fleste kjøpesenter for å slippe og gå i regnet!  Innom et sted og kjøpte meg nye flip flops – de bruker jeg hele tida her hjemme! Så bruker noen par i året for å si det sånn!

 

Hjemover var toget kraftig forsinket og vi ble sittende å vente på et møtende tog på Råde. Endte opp med at jeg ikke rakk bussen hjemover så måtte gå 4 kilometer i øs pøs regnvær..Ja til dobbeltspor på Østfoldbanen sier jeg altså! For dette er kjedelig! 

 

Solliv elsker Oslo ❤️

 

Håpebobler

 

💚 Vi blåser håpebobler

og lar dem fly av sted

med alle våre drømmer

og kjærlighet og fred,

med rare, små historier

fra liv på denne jord,

de seiler ut i natten

med lasten sin om bord.

 

Og mange bobler sprekker

og blir til ingenting,

mens andre bobler svever

litt hvileløst omkring.

De beste bobler stiger

med håpet mot det blå,

og blir til fine stjerner

som vi kan kikke på 💚

 

 

Dette er fra en barnebok eller diktbok for hele familien. Forfatter Per Axel Prydz. Han er grunder og livsnyter og nå altså forfatter, i en alder av 73 år skrev han denne boka..Så moralen min er – det er aldri for sent å følge en drøm…eller flere tenker jeg! 💚 Bildene er mine fra i dag ved parken ved slottet. Jeg hadde ingen håpebobler eller såpebobler til dette innlegget! Ble litt nysgjerrig på denne boka jeg så kanskje jeg kjøper den altså. Du finner den på Norli 

 

Ha en fin kveld!

Spesielt vær i dag

 

I dag har det vært sånn mye vær på en dag! Grått og blåsete, så masse sol – så bøtta det ned og  så kom sola igjen og så regnet det og nå er det sol! 

 

Har gått tur jeg og da måtte det så klart regne! Tar en tur til nå før sommerhytta, nå skinner sola. Men jeg har ikke giddet sånn ut og inn dag i dag..Forte seg ut når sola skinner, løpe inn når det regner! Så vært inne både før og etter turen..Som tok lang tid for man måtte søke ly både her og der! Men helt greit, fått slappet av på en god måte! Tatt helge-rengjøringa også…Slipper å surre med det i morgen! 🙂 

 

 

Elsker, elsker ikke, elsker er i gang med blomstringa!

 

 

Ja, det dufter syriner her på landet, nesten i hver hage bortover! Så jeg stikker nesa inn der jeg kan! 

 

Ønsker dere fortsatt en fin kveld med fri fri fri Herlig…nyt denne fridagen! Håper aldri den forsvinner fra røde dager! Ser at et parti vil ha disse dagene bort, ikke bra tenker jeg.. 💜 Vi trenger dette pustet i sivet mer enn noen gang..

 

Klem fra Solliv, takk til alle lesere!

fri fri fri

 

God morgen, så er det noen fridager igjen da. Det kan jeg da like, jeg elsker å ha fri og være her hjemme eller være på småturer! Hadde tenkt meg til Oslo i dag, men litt sånn guffent vær da gidder jeg ikke! Må være litt mer sol og sommer tenker jeg! Men det kommer flere dager, nå er det jo helg for meg! 🙂 Planene for dagen i dag: Gå noen turer, jobbe litt her hjemme, og pusle med litt strikk. Været er som sagt litt småkjølig, grått og regn – men går helt fint! Slapper godt av jeg på slike dager så været gjør meg ingenting! Det er i grunn bare deilig…

 

Mamma sitter og synger gamle frihetssanger når jeg er ute hos henne! Vi er fri vi er fri, fra tyskernes slaveri…Dette husker hun ordrett. Men det jeg snakker med henne for 2 sekunder siden er borte og glemt! Men minnene fra tidligere sitter og krigen vil aldri bli glemt! Så mange traumer så mye trist! 

 

Men alle elsker vi frihet, jeg er avhengig av det. Det å styre meg selv om mitt, jeg tror jeg aldri kommer til å bytte bort den friheten jeg har nå med noe! Vel, man er på jobb i 60 % – da er man på jobb og er 100 % tilstede og er proff! Men når jeg går ut den døra på jobben så kommer den ekte gleden..Det bobler innvendig, livet er lyst og lett da! Jeg har alltid vært en person som liker meg alene og ikke i store flokker eller horder av folk. Jeg kunne f.eks aldri dratt på en ferietur sammen med 3-4 andre familier, da hadde jeg følt meg låst! Men folk er forskjellige, noen elsker mange folk rundt seg og noen trives alene eller med noe få! Det må man respektere tenker jeg….Men jeg liker godt å prate med folk og se folk, men trenger ikke være sånn i timesvis! Og så liker jeg gode samtaler, som det er litt mening i..Ikke bare så tørt prat om ingenting som ikke gir deg noe! Litt dybde, litt under fasaden til folk.

 

Det gir meg noe! ❤️ Det synes jeg er fint her på blogg, lese andre bloggere og man kommer litt under skallet på de fleste man bloggene man følger! Slik at man kjenner menneskene og ser dem for seg. Slik som Bunny, som beskriver livet sitt med Snuppen og livet på balkongen. Fruens Vilje som jobber i hagen eller er på turer. Utifriluft som kjører rundt med bobilen. Kjerringtanker som koser seg i Drømmehuset. Natheless som tegner og forteller og jobber med helseprosjektet sitt. Monairens som sliter med sine problemer og snur døgnet. Zoeticworld som bygger “bobil” og Veralynn som liker serier og filmer og nyter livet med bestisen og er en god kattemor. Og Mette Josteinsdatter som har sin C som hun elsker ..Alle disse er flinke til å skildre livet sitt på en god måte som fenger leserne. Man føler at man man kjenner disse i dybden og deres private liv på en god måte uten at de utleverer seg på en måte som ikke hadde vært heldig!

 

Slike mennesker når inn til meg…Jeg har jobbet med kolleger jeg som jeg nesten ikke har kjent og egentlig nesten ikke har visst hva dem gjorde etter klokka 1530 og 0800! Veldig rart…

 

Noen mennesker er flinkere enn andre til å by på seg selv uten at det blir kjedelig eller skrytete!  Sånn bla bla mennesker orker jeg ikke …det er bare intetsigende..

 

F R I H E T