Onsdagspraten

 

Nå er det onsdag, og lillelørdagen

 

Skal ikke feire den noe særlig, gå meg en tur etterhvert. Blir jo mye Gamlebyen på meg om dagen..Når man går gjennom der til og fra jobb..+ at jeg var der i helgen også. Jeg var på markedet og kjøpte også smykke og ørepynt av ei ung jente som lagde smykker hjemme. Solgte flere typer smykker på markedet og sikkert via andre medier slik som IG. Synes hun var flink og dyktig, jeg så kjøpte dette grønne her med sommerfugler. Jeg elsker sommerfugler og elsker grønt..💚

 

 

Litt bilder fra morgenen i dag! Er jo masse å se på, om det er morgen, middag, kveld eller helg. Er jo ikke det det står på..Men blir som regel bare rask gange gjennom Gamlebyen på disse hverdagene..Morgenen er jo hektisk, da skal man på jobb til et greit klokkeslett. 

 

 

 

Dette treet har noen nydelig hvite blomster som dufter deilig. Ikke så veldig sterkt, men behagelig. Trærne blir store. Aner virkelig ikke hva det er. Dere som har vært i Åsgårdstrand på våren har sikkert sett dem nede på gressplenen i sentrum..Har ikke sett dem så ofte her, men i dag fant jeg et her på Kråkerøy. De er ikke ville, de er plantet! 

 

Nord

 

Se oftere mot nord.
Gå mot vinden, du får rødere kinn.
Finn den ulendte stien. Hold den.
Den er kortere.
Nord er best.
Vinterens flammehimmel, sommer-
nattens solmirakel.
Gå mot vinden. Klyv berg.
Se mot nord.
Oftere.
Det er langt dette landet.
Det meste er nord.

 

Rolf Jacobsen

 

Jeg så dette diktet hos en jeg følger på IG, synes det var vakkert.

 

Tror ikke jeg har lest dette diktet før..Fra diktsamlingen Nattåpent og ble veldig populært særlig i Nord Norge.

Gå mot vinden kan være lurt, man føler at man er ute og ute er bra. Man er i noe som er større enn seg selv.

Man lever, og noen ganger må man forsterke denne følelsen. Med vær og vind og sinnsstemning man er i.

Ulendte stier er jeg glad i, jeg liker litt utfordringer og at ting ikke er så glatt og lett og enkelt. Som når jeg går på jobb i 15 kuldegrader og bruker 1,5 time en vei. Jeg kunne jo bare tatt bilen..men gjør det ikke. 

Som man er ute en vinterdag og det man jo mange ganger nordover..og ellers i livet.

Vi synes det blåser mye her sør, men det er jo ingenting egentlig mot Nord. Men plutselig så komme sommeren og lyse dager og netter i Nord..Det gode dobler seg på en måte. Synes det betyr etter kulde så kommer det noe godt ut av det. Betyr vinden her at det hjelper å la følelsene fare ..jeg undrer.  Og at landet er langt hva mente han, mente han at det er flest hverdager  i livet..❤️

 

Vet ikke om jeg tolker dette diktet riktig. Men føler at det er som livet på godt og vondt ..Og at man følge stien man trår i og gå for det, ikke se seg tilbake, men se fremtiden og legge fortiden bak seg. Og ta gjerne på deg gode støvler og kom fort frem, ikke dvele så mye med det du gikk fra. Gå mot Nord.

 

 

Nå kan ikke jeg skryte av jeg har vært så mye nordover. Det lengste turen er Lofoten. 

 

Så det er jo litt rart at jeg likte dette. Men diktet var så lekende lett og positivt også, det hoppet og spratt og jeg hang med. Så jeg prøvde å tolke det på min måte. Men det er lenge siden jeg tolket dikt, vi gjorde jo ofte det på skolen og brukte langt tid. Nå brukte jeg ikke så lang tid og hadde heller ikke noe bilde som passet til, så ble dette bildet av et steingjerde. Men jeg synes dette diktet trengte å komme i et blogginnlegg 🥰

 

Er du god på å tolke dikt?

I en grøftekant

 

Jeg tror folket er litt delt, enten liker man lupiner eller så liker man dem ikke! 

 

Jeg liker dem ikke, ville aldri hatt dem i hagen min! For meg er det ugress, men det er et pent ugress..Men det vil spre seg og ødelegge for andre planter i hagen din. Til slutt har du bare lupiner! 

 

Kanskje greit i utmark, men ikke på felt og i små hager! Det er min mening! Ikke la deg friste hvis du ser denne i naturen og ta med frø hjem!!!

 

Jeg fjernet en lupin da jeg overtok huset mitt. Det er ti år siden, og jeg luker fortsatt lupin, forteller Marianne Utengen, gartner i Det norske hageselskap.

Hun regner den fargerike og vakre blomsten, som inntil ganske nylig ble solgt som frø i norske hagesentre, som en av verstingene i norsk natur. Har du lupiner i hagen, må du regne med å ha dem i mange år fremover – selv om du fjerner planter med rota hvert år: Frø fra tidligere år kan overleve i jorda og gi nye planter, i inntil femti år.

– Lupinfrø ble spredd av vegvesenet i stor stil før vi skjønte at det var dumt, sier Utengen

 

 

ikke noe data her i dag

 

God kvelden, i dag har jeg nesten ikke hatt tid til sosiale medier..

 

Det er i grunnen greit noen ganger det også, drive med noe annet enn å knote på maskin og telefon..Egentlig ganske deilig å glemme tid og sted litt. 

 

Så styra med mine ting her hjemme, med litt hage og kjørt meg en tur…Ikke så ofte jeg gjør det og så vært innom mamma en tur..Dagen i dag har blitt lite bilder, og lite å dokumentere..Jaja, det hender selv den beste.. 🥰

 

Deilig med pinse og finne roen…Bra for kropp og sjel og knokler! 

 

Fra Gamlebyen i går, salg av vafler. Jeg kjøpte og det var noe av det beste jeg har smakt! Gamlebyen igjen

Gamlebyen igjen

 

God pinse og aften. Skjer ikke noe spesielt her hos meg, ingen tradisjon på det å feire Pinse egentlig..Bare at det er fri og butikker stenger ned. Pynter ikke huset, eller ber folk til en god middag..Er ikke der. Blir vel et glass vin etterpå..

 

Jeg dro en tur til Gamlebyen og tittet litt..masse folk og liv og røre, sånt elsker jeg..Jo flere mennesker jo bedre er det..Sånn er jeg! 

 

 

 

Strikkebutikken Studio Moyo har flyttet til et større lokale i Gamlebyen. Flere her på blogg som følger Studio Moyo på IG, masse vakkert garn og ikke det billigste og tradisjonelle. Jeg har ikke handlet der enda..

 

Du finner hjemmesiden i linken og garn kan kjøpes på nettet STUDIOMOYO Jeg kommer nok til å handle garn til en genser der en dag! Men strikker ikke så mye for tiden..Rekker ikke over alt jeg vil..

 

 

 

Garn for meg er som sukkertøy – moro å gå rundt å titte på garntyper og farger. Likte dette garnet nedenfor her. 

 

 

Folk kosa seg i sola i Gamlebyen. Det er Fredrikstad Cup i helgen og det drar folk fra hele landet. Jeg tittet litt på noen håndballkamper også og innom tivoli.

 

 

 

Gamlebyen leverer alltid 🧡

Nye sko – gode sko

 

I går kjøpte jeg meg nye sko 🌺

 

 

Ville ha noen sko som jeg kan pynte antrekket litt opp. Når man går i kjole og skal ut og spise middag f.eks. Sko som ikke er klassiske “joggesko” men litt mer stylet! 

 

Jeg likte disse, kan brukes til olabukse og litt mer pyntet som kjole/skjørt eller hvite/lyse bukser. Jeg ville ha lyse sko og jeg ville ha god såle. Ikke typen pumps, det har jeg – og brukes lite nå for tiden. 

 

Kjøpt i en skobutikk i sentrum her i byen og butikken heter NEON! De har et utrolig mangfold av sko..I alle stiler og farger!  Og butikken finner du HER og man kan kjøpe seg lykke Det er pinsehelg

 

 

Det er pinsehelg

 

Man kan kjøpe seg lykke!

 

Jeg tror fortsatt på det jeg. Man har flere muligheter med mer penger i lommeboka..Når man ser pinseutfarten og alle køene så skaper det forventning hos mennesker. De skal er sted: På hytta, til venner, til landstedet eller på reise til storby og langhelg! 

 

Jeg vil påstå! Det er mer å finne på hvis man har penger og muligheter..Det er greit med den kortreiste lykken av å se blomster, blå himmel, solnedgang! Kaffekoppen…Men kaffekoppen på hytta gir kanskje større lykkefølelse enn den kaffekoppen man nyter hver dag hjemme..Jeg tror det med forandring, noe annet..Noe å se frem til og glede seg til – gir annen lykkefølelse og den lykkefølelsen kan man kjøpe!!!

 

🌺

 

 

GOD PINSE 🥰

Sommerhilsen

 

Det ble en grusom lang dag i går..

 

Først jobb og så møte og var ikke hjemme her før klokka var 22:00 på kvelden..Gikk hjemmefra før 0700..Sånne lange dager tar på en gammel skrott! 

 

I postkassa fikk jeg sommerhilsen fra en bloggvenn! 

 

TUSEN TAKK LIGAYA – eller Happy blogg som hun kaller seg. Du finner dette varme og nydelige mennesket HER 

 

SENDER GODE TANKER OG GOD SOMMER TILBAKE! Bildet øverst er fra vårt paradis, der mamma er grunneier <3 

 

Når man får klikk uten å blogge

I dag har det vært en sånn dag. Mange innpå her og lest seg opp på gamle innlegg, sånt er gøy synes jeg! 

 

Da kan man jo bare sitte her tilbakelent og løse kryssord og ikke jobbe for pengene..Vel, det var å ta i – det er lenge siden jeg har fått noe utbetalt for bloggen nå! 

 

Samma det, nå detter det vel snart inn penger – feriepenger! Ferien i år vet jeg ikke hva det blir til heller..Annet enn at jeg skal sikkert på en rundtur rundt Mjøsa med tog og buss. Og alle disse dagsturene mine da, hver gang jeg er på en dagstur fra morgen til kveld, så føler jeg at jeg har vært på en liten FERIE..SÅ himla deilig…

 

Men du jeg skulle jo ikke blogge – bare nyte! 🥰

Når kastanjene blomstrer i Gamlebyen – jeg dåner!

 

Noe av det vakreste jeg vet om – Når kastanjene blomstrer i Bygdøy Allé Men vakkert i Gamlebyen også! Blomstene er så utrolig nydelige..

 

Det er nok mange som ikke tenker over det, og bare ser hvite blomster og tenker at det er noen blomster på treet. Men når man går nærme så faller man nesten i bakken av skjønnheten! 

 

Dette er nok min aller største favoritt når det gjelder blomstring! 

 

Så mange detaljer på disse blomstene og så vakre farger som passer sammen.

 

 

Nærbildene av blomstene er fra biblioteket i går!