Er det i dag det er Halloween

 

Da ble det i grunn kvelden igjen! Deilig det da og kose seg litt i heimen. Spise litt godis…hehe. Ikke kjøpt inn noe å dele ut i år jeg. Dessverre…Men ha en haug med folk inne i gangen her nå og krafser oppi ei skål! Nei, i år ble det avlyst hos meg. Er forresten ikke noe trafikk her egentlig. I fjor kom det 0 barn. Da hadde jeg kjøpt inn masse. Måtte jo bare pælme det! Sitter ikke ikke med fulle skuffer med godis og døtter i meg etterpå jeg altså! Alt det sukkeret legger seg både her og der i vår “beste” alder! Før tålte man jo sukkeret bedre… En tid for alt <3 

 

 

🤖

 

 

Titta litt rundt hos naboene og sånn. Ser ikke noe lys eller gresskar i år jeg! Har jo vært en del smitte her i Fredrikstad. Kort vei til Oslo og fort gjort å dra med smitten hitover! Kanskje derfor folk roer det ned. Og dere får kose dere med bildene. Disse er fra byen i dag! Pyntet og fin…

 

 

Herlig pynt 

 

 

Kose deg videre og nyt kvelden. Jeg koser meg med Halloween her hjemme etterhvert. Og dere husk å lage deilig suppe av all den deilige innmaten i gresskaret da! 

 

🎃

 

HA EN FIN KVELD!

God lørdag i heimen

Reklame | Cellbes

 

Det er lørdag og fri…Deilig. Sitter her med kaffekopp nr. 2 og skal etterhvert ta litt rengjøring her hjemme! Har rutine på slikt, det er fredag eller lørdag! I går ble det: et sted å høre til så i dag blir det litt ut med tepper og slikt! Skal et hjem være hyggelig så bør det vært rent og innbydende – det er mitt motto! Lys og blomster hører med! Og myke god klær luner skikkelig…Klikk gjerne innpå! Ønsker deg en fin morgen med kos og hygge og kaffe! Og krystaller finner du her: snøkrystaller til jul <3

 

Happy Holly//Cellbes//Cellbes

et sted å høre til

 

Fantastisk!

 

Nå har jeg gjort noe jeg nesten aldri har gjort før! Jeg har sett serie! “Et sted å høre til”! En serie jeg fant på NRK. Sett litt da og nå! Og nå er jeg ferdig  – 6 sesonger. Har jo sett en serie før da, men 6 sesonger og så mange episoder??? Det er lenge siden!  Må være Sopranos som hadde denne rekorden her hos meg! Men angrer ikke. Dette var vakkert og aldeles altoppslukende serie med intriger og kjærlighet og spenning! Og jeg er jo overhodet ikke noe TV-menneske.

 

Men Korona preger våre liv. Mister jo friheten på en måte! Og for meg så er det nesten ingenting som er verre enn å miste friheten min! Gjøre det jeg vil hele dagen lang……….DET er frihet for meg! Noen timer blir jeg bundet opp på jobb, det er greit. Penger må man ha, men hadde jeg økonomisk frihet….vel da vet jeg svaret! 

 

Alle trenger å ha et sted å høre til! Enten det er huset/leiligheten man er knyttet til eller en familie eller begge deler! Men vet dere – jeg tror jeg kommer til å se denne serien enda en gang…hehe…Men ikke i morgen! Nå skal jeg lese litt utover. Har jo ikke rukket å lese bøker i det siste…Nå ligger: “Der krepsene synger” her ved siden av meg – Begynner kanskje på den i helgen! <3 Har litt blader å titte over og kanskje noe stæsj å hekle på. Ja, dere vet – det er deilig å ha nok å gjøre. Kos deg videre med kvelden! Det skal jeg <3 

 

Fin fredagskveld til akkurat deg! 

snøkrystaller til jul

 

God kveld! Har ikke vært så mye på bloggen i dag! Tida går og været var fint og jeg var en tur hos mamma! Det er koselig å sitte med sånt småtteri. Lage selv – småtteri! Noen små prosjekter hver jul. Jeg liker det. Noen ganger får jeg dilla på å flette papirstjerner! Andre ganger hekle røde hjerter! Blir vel å hekle hjerter i år også! I år skal jeg også perle litt småtteri. Små kurver og snøkrystaller..Det blir fint.

 

Og så skal jeg hekle en hel haug snøkrystaller. Disse her var så søte <3 

 

 

Kjøpte dette bladet og her var det masse fint. Ting å lage og ting og spise og koselige historier. Det er jo nå man bør kjøpe slike blader. Nå har man tid! Her fant jeg oppskriften på disse søte snøkrystallene jeg har heklet! Vet du, jeg kommer til å lage en hel haug! De passer jo overalt og i flere farger. Hva med is-blå og helt hvite er jo lekre. Jeg har masse farger å bruke! Oppskriften var kanskje litt tynnere garn. Men jeg tenker, ta det man har av rester eller løp og kjøp nytt garn…Kos deg!

 

 

G O D  K V E L D

veien hjem og byen

 

 

God kveld! Hjemover det gikk. Regnet hadde sluttet og ute var det fint vær! Til morgenen i dag var det jo regn og vind – helt ille! Jeg måtte gå et stykke for jeg skule møte opp på kontor i byen! Så da jeg tuslet hjemover så tok jeg et par bilder av elva og høsten. Pynten i byen er fra søndagen! Dere skjønner jeg er glad i byen “min” og bruker den ofte! Blokkene dere ser over elva er på Kråkerøysiden! 

 

 

Byen er pyntet med halm og gresskar! 

 

 

Liker slik pynt jeg. Det er varmt og lunt!

 

 

Hjemover i dag, så flott det var!

 

 

Elv og høst! 

 

 

Koselig sti å følge. Her er jeg på Kråkerøy-siden og en fin tur til bilen. Så ble innafor med skritt-mengden i dag også! 2 turer – En i øs pøs og en i solskinn. Kunne ikke tro det var samme dagen, men det var det jo…Det elendige været til morgenen i dag – ga meg ingen lyst til å fotografere akkurat! Mer enn nok med å holde paraply og sekk og regntøy og gummistøvler! En hel sekk med sko og tørre klær…….Det er høst – og det betyr vel ustabilt og endel nedbør!

 

Nyt kvelden – det skal jeg <3

våkna tidlig

Reklame | Gymgrossisten

 

I mitt hode er det sommertid. Våkner til samme tid som før – altså en time før jeg trenger å stå opp. Tung i hodet og skallebank! Fin start på dagen! Så blir litt kaffe her og dusj. I dag skal jeg på den andre jobben min og det er i byen. Men det regner og jeg går ikke helt hjemmefra i dag! Sitte og være kjølig og våt i flere timer…nei, tar ikke sjans på det! Men får ta bilen et stykke! Parkering i byen en hel dag er ikke aktuelt, for man blir flådd! Litt bil og så trampe et stykke..Blir bra. Regntøy og gummistøvler, først litt frokost…….<3 Litt annet enn et knekkebrød før du løper ut den døra…Fin dag da!

 

kantarell eller ikke kantarell – eller falsk kantarell

 

Her om dagen før jeg ble gåen i ryggen fant jeg sopp! Dette er nok ekte kantarell. Den falske kantarellen har en løs hatt på en måte og fargen er mer gul! Her henger stilken og hatten sammen som en trekant! Og de vokste under et løvtre! Så er nok kantarell jeg fant! Ikke er den spist og ikke plukket. Jeg lot de stå jeg…..For det er ikke sopp her i år! 2 sopp gidder jeg ikke sette i gang en hel prosess med! Men artig at jeg til slutt fant sopp her på Kråkerøy i år! Ikke noen store skoger her nei..Men det er helt ok! 

 

Du får ha en fantastisk fin kveld…

bysyklær i byen vår

 

God kveld i denne regnfulle høstdagen! Håper det går greit der ute. Jeg har vært på jobb både mandag og tirsdag. Fredag måtte jeg jo kaste inn håndkle på grunn av rygg og nakke! Jeg tar øvelser her hjemme og tenker litt hvordan jeg sitter og jeg strikker ikke noe nå om dagen! For det er ikke av det beste når man sliter. Jeg vil være oppegående og ikke en pasient som sitter med varmeflaske på ryggen fra morgen til kveld! Ganske ok nå, men jeg tatt massasje og trener her hjemme og går som vanlig! Tok disse bildene her om dagen. Det har blitt et gratis-tilbud for folket! Flott det da! Har ikke testet ut enda..men skal laste ned appen og teste en tur på sykkel rundt i byen! En dag……….

 

 

Trå til, helt gratis! Fint tilbud hvis man ikke vil bruke bil og bomringen. Men låne med seg sykkelen på jobb hele dagen og sette den på plass når dagen er ferdig! Eller sykle fra A til B i byen! Du har 10 timer til rådighet! 🙂 

 

Kos deg videre…og klem et tre! 

Pynten skole på Kråkerøy pynter ikke lenger!

 

Hvorfor??? 

 

 

Hva skjedde her egentlig?

 

 

Dette fantastiske tilbudet vi hadde her på Kråkerøy. En skole for ungdommer som ikke helt fant seg til rette på en A4-skole. Elever som trengte det lille ekstra. En push i en annen retning! Mennesker som ikke taklet den vanlige skolen. Møte opp til riktig tid. Sitte å høre på en lærer. Finne venner i friminuttet. Snakke om livet til venner de ikke helt hadde. Føle seg utenfor fra de møter opp kl. 0830 til de går hjem kl. 1400. Kanskje ikke komme til møblerte hjem etter skolen heller! Foreldre som sliter, barn som sliter. Pynten skole var redningen her ute i “havgapet”! Nå ligger pynten død…! Forfaller…….Er det slik vi skal ha det i vårt samfunn. De som sliter skal slite enda mer og presses inn i en form som ikke passer! Derfor hadde vi Pynten! Der ble livet tatt tak i igjen. Puslet sammen, snekret sammen og vedlikeholdt. Både livet og sted og bygningene ble holdt i hevd! 

 

 

Her levde de litt utenfor samfunnet, men på en god måte. Nesten som Pippi – treet med leskedrikk manglet kanskje eller kanskje ikke…!

 

 

Her var det kort vei til å sette garn! Fiske -gjøre ting som ga mening! Ikke alle mennesker ser mening i å pugge salmevers eller gangetabeller. Noen mennesker finner mening i å finne de beste fiskeplassene, der fisken biter villig. Lage seg et fiskemåltid og nyte med likesinnede sjeler! Vi er forskjellige. 

 

 

Forfallet råder nå!

 

 

Jeg husker stedet med høner trippende og ungdommer som reparerte ting. Samlet seg rundt bålet og fant mening med livet!

 

 

Pynten skole på Kråkerøy? Hva skjedde? Hvorfor?

 

I dette rike landet hvorfor har vi ikke penger til å forebygge, hjelpe mennesker frem her i livet..Det er bonus <3 Hvorfor ble dette tilbudet nedlagt? Hvorfor står bygninger og forfaller? Hvorfor? Hvorfor? Det er Fredrikstad kommune som eier dette stedet her! Men det forfaller for hver dag som går! Det står tomt og øde – hvor er alle sjelene som kunne bidratt og hjulpet til! Arbeidskraften var jo gratis! Hadde dere virkelig ikke råd til en pakke spiker, maling, plank og lønn til et par lærere? 

 

Når?

Hvem?

Hvordan?

Hvorfor?

 

Jeg er bare en enkel sjel, jeg forstår ikke!

 

Dette vakre stedet som ligger like ved Glufsa – et populært feriested og badeplass her på Kråkerøy!

 

Skal dette stedet bare forfalle eller ende sine dager som en hytte for en som har penger til å sette det i stand! Synes dette ville være trist om det blir en privat-person som skal eie dette stedet! Jeg aner ikke om tankene bak eller budsjettet her! 

 

Eneste jeg vet at for meg er dette Pynten skole. Et sted for sjeler som ikke er A4 <3 Men som kommer tilbake til samfunnet som et helere menneske!

 

Takk for oppmerksomheten!

lat morgen – den skal nytes – bort med sommertid

Reklame | Cellbes

 

Ikke mye stæsj igjen ute på veranda nå! Sommertida settes vekk og det samme med utemøblene! Denne lykta begynner å bli helt moderne. Det er moderne med rust nå! Så den har fått stått ute i all slags vær for å ruste seg! Kjøper man ferdig rusta ting så koster det en formue! Så nå er alt av ting og tang satt bort i garasjen! Markisa er vasket og rullet inn. Det er høst og slutt på sommertida! Solsikken “blomstrer” og “blomstrer” – fint å ha noe vakkert å se på! Jeg er jo ute hver dag, men sitter ikke ute med kaffekoppen nå. Det gidder jeg ikke. Nei pusler rundt og raker løv og klipper ned ting! Slik at det er fint når våren kommer! Jeg liker å rake løv fortløpende. Og noe dytter jeg rundt et bed med stauder og løker! Slik at det blir et teppe! Men løv som flyter rundt hele hagen det orker jeg ikke! Selv om høsten er her trenger vi ikke gå i joggebukse døgnet rundt! Løft ditt hode og stæsj deg opp! Klikk gjerne innpå! 

 

Happy Holly//Caprice //Cellbes