Endelig

 

Endelig sommer og sol og tur til sjøen. Det kan Solliv like. LItt skyer i ettermiddag, men så kom sola for fullt. Så sykla ut og badet litt, 19 grader i vannet. Deilig vann altså.. 💚 Før det så skrapet jeg litt vinduer utvendig. Etterpå litt grunning – så er de klare for litt maling. Må gjøres og ting gjør seg ikke selv i et hus nei. Så får jeg se om jeg orker å male litt i morgen formiddag. Jobben går ikke noen steder, så ingen krise om jeg ikke får gjort det før til uka. Maling kjøpte jeg i dag. Over 300 kroner for en liten boks med vindusmaling er et ran! Er det mulig? 

 

 

Var på stranda i et par timer. Hjemme og lagde middag. Biffstrimler og sopp i en gryte med peppersaus og kokte poteter til. Salatrester fra i går og tortilla-lefser stekt i ovnen med litt ost og dill og dall på! (rester – kan ikke kastes…) Vet du, dette ble godt! Alt dette klekket jeg ut mens jeg lå på stranda 💚 Kunne sikkert bare hentet en pizza eller burger, men dette var bedre mat. Det var jo mat jeg hadde hjemme fra før!

 

God og mett nå og du så vel innlegget om kirkegården: porten ut av kirkegården 

 

God kvelden…før i tida var sommeren uendelig …Tok aldri slutt lissom..Men i morgen allerede August!

porten ut av kirkegården

 

Fredag igjen…Ukene går unna og også livet! Det vil jeg ikke..Jeg vil nyte livet og leve <3  Greit at arbeidsdagene går fort, men ikke tiden! Litt forskjell på det synes jeg.  I hvertfall jeg som er ute-menneske og vil være fri som fuglen. Jeg vil gå og gå og gå…Se natur, steder og små ting underveis. Små glimt. Klart det er gøy å reise litt lenger også, og samle minner og få nye minner å leve på! Men i år ble det ikke lange turer..Sånn ble det i sommer. 

 

Jeg går mye tur og ofte innom kirkegården her på øya..Og er glad jeg hver dag kan gå ut porten fra dette stedet! Dette er ikke ment som et deprimerende innlegg, men heller litt tanker om det å være fri…og leve i nuet og være til sted i sitt eget liv! Så mitt motto er: Husk å leve ditt liv og gjøre ting og gleder og være sammen med mennesker som gjør deg glad..Ikke tenk så mye på alle andre hele tiden. Hva andre mennesker gjør, det er ikke deg. Du lever ditt liv og bruk det verdifullt etter de midlene du har! Det er lett å tenke negativt når man ser alle status-oppdateringer på facebook. Det er bare et bilde en status..

 

Det betyr ikke hvordan de menneskene har det…Kanskje er de “sykt ensomme” – selv om de sitter der med 10 “venner” i et grillparty.. Det er ikke deg! Glem det.. Bry deg heller om deg selv og dine..I fjor sommer kutta jeg rett og slett ut å lese så mye facebook. Det gjorde meg litt trist! Men nå bryr jeg meg ikke så mye…jeg er meg og alle andre får være andre.. Jeg vet med min nedsatte hørsel så har jeg ikke mulighet til å sitte å kose meg rundt et bord med mange andre allikevel.. Jeg lever MITT LIV – FERDIGSNAKKA… 

 

#ensomhet #nedsatthørsel #hørselblogg #tanker #port

 

Fredag og helg – lag deg gode dager som passer deg!

 

 

middagstid og jeg tenker

 

Fisk, ørret til middag for 3 dager siden. Dill fra hagen hvis du lurte hva det grønne var for noe! Må ha litt fisk om dagen. Ble litt mye pølser og nachos på fredag og lørdag.. men i dag torsdag! Aner ikke – rett og slett..Får tenke og rote litt rundt i fryseren. Mat nok der til en hel sommer og vinter! I går ble tomatsuppe, egg og rundstykker. Smakte godt…

 

Noen dager er jeg helt blank når det gjelder middag! Liker jo å lage mat jeg..Men først blir det turgåing og før det tenker jeg at jeg går over vinduene utvendig – helt seige av alt regnet de siste ukene – eller egentlig hele juli! ☔️  Mens jeg skriver så går hodet varmt av planer for middagen..Kanskje bare ta opp noe kylling og koke litt pasta! Får se…Tomt hode, full mage..Blir ikke noe kreativ av det!  Alle drittskyene har kommet frem igjen og sola ble borte i det jeg kjørte hjem fra jobb! Kan tro jeg begynner å bli irritert over denne drittsommeren! Vel, på tide å pakke bort sommerblomster og sommerklær fortsetter det slik! Men innerst inne har  jeg trua på en vakker sommerdag ved sjøen 💜 #hørselblogg #middag – sjekk nye toppen her: ny topp i bruk 

 

 

Det meste regner bort…

ny topp i bruk

Reklame | Ellos

 

Stikker en liten tur innom.. 🙂 Nye toppen er i bruk og passet helt perfekt. Frisøren kaller merker jeg også..Men jeg har ikke orket å bestilt noen time. Ferietid både her og der. Tar det når august kommer susende atter en gang.. Nå er det toppen som gjelder. Du finner litt mer her om toppen på dette innlegget, hvis du har lyst til å strikke selv. Se her: Ny sommergenser Men nå litt pause på slike gensere. Blir vel noe småstrikk igjen. Kluter/håndklær – kjekke ting til huset! Sommer og sol i dag også – deilig..Litt ute av badinga i år merker jeg. Kanskje det blir et bad til helga! 

 

Lunsjen i dag er som følger:  30 kr for 10 lunsjer 

 

 

Litt å tygge på – 3 stk for en tier! Samme butikk som nevnt ovenfor…

 

Ellers så klør jeg sinnsykt i øra i dag og det er ikke lett når man bruker høreapparat. Holder på å bli gal rett og slett. Kjedelig.. Det er så mye dritt som følger med denne dårlige hørselen..Blir lei!!!

 

Skal vi teste en genser  i dag da!  En dag så strømmer det inn penger på denne bloggen….HaHa…  #hørselblogg #strikk #håndarbeid #mat #lunsj 

 

 

Deilig vær altså…Ny sommer på gang…!

 

Resteröds

30 kr for 10 lunsjer

 

Ja, det er mulig..Jeg handlet 2 pakker med rugbrød. Veldig mettende dette brødet. Bare bilde fra den ene pakken her da. Og så handlet jeg en smørost. Dette handlet jeg en av de siste dagene i ferien. Jeg har nå jobbet i snart 14 dager. Altså snart 10 dager. Dette har vært lunsjen min disse dagene. Billig og godt. En pakke rugbrød kosta 9,90 og smørosten kosta en tier. 30 kr : 10 dager = 3 kr. dagen! Ikke så galt altså… Hvor handlet jeg. Jeg handlet på Holdbart – se innlegg her blant annet: Holdbart i Fredrikstad Blitt min favorittbutikk 💚 Sånt liker jeg…Alt som ikke koster for mye og jeg føler at jeg er en vinner! Liker å vinne!

 

Ellers så hadde jeg en fin dag i dag. Det var DEN dagen hørselen var optimal og jeg hørte alle ord og slapp å gjette så veldig mye..Bare synd det ikke var flere folk på jobben i dag. I dag var dagen jeg kunne skravlet skikkelig på kafferommet 💚 og deltatt uten å føle meg utenfor! Det er virkelig lenge mellom slike dager. Men det gjorde godt for selvfølelsen. Det er opp og ned med disse apparatene…ikke optimale. Men noen ganger altså så slår de til!  Dagens spørsmål og svar finner du her: Til topps! 

 

 

#hørselblogg #lunsj #billig #spare

 

 

Sola kom også i kveld – var deilig…

5 spørsmål og svar – til toppen det går

 

1.Liker du å blogge? – Svar: Jeg liker å lese andres blogger. Det gir mening. Jeg leser ikke hundrevis av blogger, men fordyper meg i noen få. Som jeg føler har noe å gi meg. Enten vennskap, eller noen tips underveis eller rett og slett fordi dem skriver bra!

 

2. Men liker du å blogge selv? – Svar: Det er ikke så gøy å lage innlegg, det er på en måte en del av livet mitt..Noe jeg gjør uten å tenke om det er gøy eller ikke.

 

3. Hva er målet med bloggen din? – Svar: Det er å nå helt til toppen (blant de 20 beste) Dette fordi jeg har en hørselblogg og ønsker å gjøre hverdagen vår litt bedre. Vi  som har et usynlig handikap som ikke folk helt skjønner seg på..Det er et slit fra morgen til kveld. Det å ikke være en optimal person. Man blir rett og slett redusert i dette samfunnet. Det er skikkelig trist å tenke på…ja, jeg blir ikke lykkelig av det! 

 

4. Er du lykkelig? Svar: Nei, man blir ikke lykkelig av å være i en slik situasjon. Svaret ga seg seg selv i forrige spørsmål. Men jeg blir lykkelig av andre små ting her i livet..En fin tur, kaffekoppen på trappa. En hyggelig melding fra en venn..Små glimt i livet!

 

5. Hva synes du om sommeren 2020 – Svar: Dønn ærlig! Synes sommeren her nede i Fredrikstad er sykt dårlig i år! Rett og slett kjedelig vær..Lite bading, lite grilling..Sitte inne og lese kan man gjøre hele høsten og vinteren. Føler at dagene bare går fra meg…!  

 

Hørselbloggen fra i går, kan du lese om her: viktig at info når ut til alle!  Bildet viser en topp her på Kråkerøy..Bare 100 meter ned i skauen fra meg og så gå det oppover! Må klatre litt da, men belønningen kommer fort! Må nok slite litt mer her på blogg, hehe 🙂

 

Jeg kommer til å fortsette med litt om meg i andre innlegg også…  <3  #hørselblogg #livet #sommer2020

 

Du altså – du er unik!

 

 

fiskeburger til middag i dag

Reklame | Ellos

 

 

Ble middag i dag å, blir jo det hver dag her i huset. Middag må vi ha!

 

Ble fiskeburger. Slike som ligger 2 i pakka. Har dem på Extra, så litt fiske-nuggets, chips og litt grønnsaker så ble middagen veldig god..Sauser etter eget valg. Vi bruker chili og så rømme! Veldig mettende og god middag. Chips er jo bare å utelukke og bruke noe annet i stedet. Og man trenger ikke en hel pose med chips. Deler pakken jeg og har til flere middager. Ikke alltid lett å finne på noe synes jeg. Koke gryter og slikt nå er det ikke tida for..Mer til høsten! Eller hvis man er hjemme hele dagen og det er jo ikke jeg. 

 

Tester med et reklameinnlegg her nå også…For å se om jeg får det til igjen. Litt sånn tuklete…Tror jeg er treg med å få ting inn i nøtta nå altså…sikkert alder + tungt vær…hehe..Buksa var fin den og likte blåfargen.. 🙂 Nyt kvelden…

 

adidas Sport Performance

viktig at info når ut til alle!

INFORMASJON

 

 

Så viktig – så viktig, men dessverre vanskelig..

 

Jeg har tatt en del tog, buss –  og buss for tog i sommer. Det som slår meg gang på gang er denne viktige informasjonen man får underveis. Det blir fortalt over diverse høytalere, og også datastemmer..Hva man skal gjøre, hvor man er og hva som skjer. Hvorfor ikke flere tavler/plakater(lesbare) på buss/tog. Det er det, men de er ikke alltid i bruk. De er svarte eller med diverse reklame for en betalingsmåte. Det er greit det også altså. Ved f.eks buss for tog da! Dette er ikke noe som har skjedd plutselig. Det har pågått i hele sommer..Det blir gitt beskjeder at de reisende må forlate toget og kjøre med buss videre! Hvorfor? Kan ikke dette også være en plakat ombord på toget eller en tavle. Hvor det står disse ordene som blir sagt over en skurrende stemme over høytaleren…!

 

Jeg hører dårlig, selv med høreapparat har jeg ikke sjanse for å med meg alt..Det blir å høre noen strofer og gjette veien videre. På kjente plasser går det greit for meg, men tenk om jeg aldri hadde vært der før..Var på ferie eller tur, da blir det plutselig litt mer vanskelig! Og når man kommer ut av dette toget da og skal videre med buss. Hvorfor ikke et par plakater..Til høyre finner du den bussen. Til venstre hvis du skal videre til XX. For det blir å gjette for du har ikke hørt hva som blir sagt ombord. Greit det står ansatte der og viser vei..Men de snakker – det er igjen komplisert for det er mye folk og støy i området! Og alt foregår i hurtig tempo. 

 

HVORFOR, vi hører dårlig – men det betyr ikke at vi også ser dårlig. Og vi elsker å reise akkurat som alle andre! 

 

#hørselblogg #nedsatthørsel #informasjon 

 

Takk og god tirsdag…

skal kjøpe meg kokeboka til kokken

 

Endelig satt meg ned litt igjen…rydder i hagen..Trær vokser og må kuttes ned litt..

 

Kokken følger jeg på en side han legger ut! Masse deilige oppskrifter. Så tenkte jeg skulle bestille meg denne boka. Gode oppskrifter på mat jeg liker. Rause, gode gammeldagse matretter. 

 

Sjekk boka her du også: Kokeboka til Gladkokken 

 

Strikkebøker har jeg i grunn nok av nå, pleier alltid å bestille meg en strikkebok når høsten kaller…Men gjør kanskje en vri i år! Blir en kokebok! 🙂

 

Liker du bøker som man kan bla i? Jeg liker egentlig det best..God mandagskveld! 

Ny sommergenser – sol kom du også da!

 

God dag! Dagen i går ble brukt til å strikke på denne genseren. Tynt garn så tok sin tid kan du si, og er vel klar til bruk nå. Gidder ikke vaske eller dampe..Så får bare begynne å bruke den! Deilig med ting man lager selv.

 

 

Fornøyd jeg, selv om det kanskje er litt småpirk her og der. Men sånt bryr jeg meg ikke om..Skal se hjemmelaget ut, er mitt motto…hehe..Mykt og godt garn – brukte dette garnet: utgåtte farger er også farger og genseren ble ikke dyr da..Når man roter i billigkurver! Kjøpte designet på nettet – Millas sommertopp – Dama kaller seg Strikkemilla. Lagde den litt kortere enn originalen. For oppskriften var ganske bred og lite innsvinget og da synes jeg det er best litt kort! Sånn er jeg..Skal jeg lage en til vil jeg nok ta noen fellinger før vrangborden for å få litt fasong..Men det er jo det som er kjekt å strikke. Man velger selv garn og endringer underveis. Fargene valgte jeg selv og også hvordan stripene ble til! Strikket ovenfra og ned! #millassommertopp

 

 

Brukte hovedoppskriften her også, men lagde min egen vri med masse fellinger og heklet kant nederst. Her ble det altfor tykt garn så ble et telt…Så sier det igjen…Benytt samme tykkelse garn som oppskriften anbefaler – det er nok det beste og lag deg en prøvelapp! #strikk #hjemmelaget #topp #sommergenser

 

Fikk du lyst på en topp du også!