viktig at info når ut til alle!

INFORMASJON

 

 

Så viktig – så viktig, men dessverre vanskelig..

 

Jeg har tatt en del tog, buss –  og buss for tog i sommer. Det som slår meg gang på gang er denne viktige informasjonen man får underveis. Det blir fortalt over diverse høytalere, og også datastemmer..Hva man skal gjøre, hvor man er og hva som skjer. Hvorfor ikke flere tavler/plakater(lesbare) på buss/tog. Det er det, men de er ikke alltid i bruk. De er svarte eller med diverse reklame for en betalingsmåte. Det er greit det også altså. Ved f.eks buss for tog da! Dette er ikke noe som har skjedd plutselig. Det har pågått i hele sommer..Det blir gitt beskjeder at de reisende må forlate toget og kjøre med buss videre! Hvorfor? Kan ikke dette også være en plakat ombord på toget eller en tavle. Hvor det står disse ordene som blir sagt over en skurrende stemme over høytaleren…!

 

Jeg hører dårlig, selv med høreapparat har jeg ikke sjanse for å med meg alt..Det blir å høre noen strofer og gjette veien videre. På kjente plasser går det greit for meg, men tenk om jeg aldri hadde vært der før..Var på ferie eller tur, da blir det plutselig litt mer vanskelig! Og når man kommer ut av dette toget da og skal videre med buss. Hvorfor ikke et par plakater..Til høyre finner du den bussen. Til venstre hvis du skal videre til XX. For det blir å gjette for du har ikke hørt hva som blir sagt ombord. Greit det står ansatte der og viser vei..Men de snakker – det er igjen komplisert for det er mye folk og støy i området! Og alt foregår i hurtig tempo. 

 

HVORFOR, vi hører dårlig – men det betyr ikke at vi også ser dårlig. Og vi elsker å reise akkurat som alle andre! 

 

#hørselblogg #nedsatthørsel #informasjon 

 

Takk og god tirsdag…

8 kommentarer
  1. Ja, og tenk de som ikke hører overhode. Da er det ikke noe å gjette på en gang, for du vet ikke at noen prøver å GI info en gang. Da er det bare å lure på i huleste hva som skjer, hvis toget stopper og alle går av liksom… Veldig rart at man i disse tider ikke har tavler overalt, med samme info.

   1. Tavler på toget og plakater. Det var jo plakater overalt om Covid 19. Hadde vel ikke vært vanskelig å lage noen skriv og tape opp eller info på bordene på toget. Det står jo noe om det på stasjonen, men vi trenger mer info underveis..F.eks..busser for de som skal Oslo står til høyre…Og mer info på den tavla som viser stoppesteder. Du er nå i Rygge, vennligst forlat toget. Det står busser og venter på deg! Er det så himla mye å forlange??? Jeg forstår ikke!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg