Allerede 1. mai i morgen

 

God kveld, dagene går unna!

 

Da er det bare å ønske 1. mai velkommen! Jeg har prøvd meg på en del digitale tog gjennom Fagforbundet og LO i dag, men på en eller annen måte så kom jeg for tidlig på toget. Eller for sent eller så hadde jeg for mange paroler! Lett var det ikke…

 

Så tar heller frem et par flagg her i morgen!

 

 

 

 

 

 

 

Et tog med blomster…Nyt kvelden!

jeg ble glad

 

Vi i bloggverden har blitt ordentlig glad i hverandre. Vi føler omsorg og nærhet..

 

Vi heier på hverandre og føler medfølelse! Den dagen jeg fikk se at Kjerringtanker hadde ødelagt seg, ble jeg så innmari lei meg. Ta en telefon å ringe er ikke min stil. Så jeg tenkte at jeg fikk prøve lage en “pakke med omsorg”. Litt vanskelig for alt var jo nedstengt her i Fredrikstad når det gjelder butikker..Men matbutikker var åpne – så da ga det meg et håp. Etterhvert så åpnet flere butikker også! Så da fikk jeg det omsider i boks. Tok litt tid, men det kom frem til Hønefoss! <3 Strikketøy og sjokolade Og når det ble satt pris på i den grad ble jeg så innmari glad! Det varmet mitt hjerte mer enn dere tror! 

 

Og denne herlige butikken i Fredrikstad – kan du lese om her: LIILLE SPECIAL og er du i Fredrikstad en dag. Vil jeg virkelig anbefale denne butikken. Den er helt unik..Vareutvalget er meget allsidig og mye innen mat og også en del andre ting! Blant annet merket Green Gate, det er jo en del som sparer på dette merket! Men jeg har bare en liten (stor) negativ ting å si, smilet på  dem som jobber der kunne vært litt bredere…Jeg er selv en glad person, og jeg liker smilende mennesker sånn er jeg skrudd sammen! Og jobber man i butikk eller driver butikk så lever man tross alt av salg…Et smil er mange ganger mer verdt enn et  tilbud på 10 %..

 

Ønsker dere alle en fin 1. mai morgen!

roser og feil på blogglista

 

God kveld, denne dagen har gått unna både på jobben og her hjemme! Noen dager bare forsvinner, men andre dager titter man litt på klokka innimellom. Klokka ble nesten 17:00 før jeg var hjemme fra tur og så måtte jeg lage meg litt middag..Ikke rukket å blogge før i dag! Var innom og kjøpte meg noe matvarer, og så var det roser på tilbud på Extra så da ble de med hjem.

 

Små heklede blomster har jeg alltid liggende i en eske. Kjekt når man har litt rester fra et garnnøste..Så kan man jo like godt lage noe ut av den resten også! Skal dele oppskriften en dag. Meget enkelt altså, men litt koselig da. Disse kan brukes til pynt på en duk som her. På et plagg som t-shirt eller en en lue eller hva du måtte føle. 

 

 

 

I morgen er det allerede fredag – blir deilig…Liker fredag og lørdager..blant annet..Litt annerledes og litt forventninger..Rekker jo aldri halvparten av det skal gjøre, men i mitt liv finnes ikke stress! Det blir jeg syk av…

 

Og blogglista er ikke riktig i dag altså. Tallene mine på statistikken viser noe helt annet enn lista her. Virker som det er den samme lista fra dagen før! Så det på morgenen i dag, men har ikke hatt tid til å fundere så mye over det egentlig…Men rett skal være rett!

 

Ha en fin torsdagskveld!

Det enkle er ofte det beste

 

Mat må man ha og det bør smake godt også! Her ble min mat i kveld. Gresk salat. Det lagde jeg forrige uke også – se her: mens jeg mimrer om Hellas og det var så godt, så lagde det i dag også! Passer bra når sola skinner…etter to år med Kretatørke 

 

 

Skjærer og skreller et eple og tar ut kjernehuset. Skjærer i tynne skiver. Strø litt kanel over og litt honning og du blir lykkelig når du spiser dette altså. Jeg liker jo egentlig ikke epler, men dette likte jeg veldig godt…

 

Mer mat, dagens forrige innlegg om mat var jo fra i går alle modeller bør spise mer enn en bomullsdott 

 

Grønnsaker og frukt er deilig…

alle modeller bør spise mer enn en bomullsdott

 

Dette var maten i går! Henger litt etter med bloggen om dagen! Og jeg har jo begynt å jobbe som modell – det ser du her: Solliv som modell

 

“Gamle” lomper, paprika, kylling, litt pølse og ost og oregano..

 

Litt oliven, sweet pepper med kremost som tilbehør! Som sagt – lomper – litt fyll og inn i ovnen på 200 grader i 10 minutter. 3 slike lomper med fyll og jeg ble stappmett! 

 

Det enkle er ofte det beste…

Solliv som modell

 

God ettermiddag! Arbeidsdagen min er ferdig. Så nå er jeg hjemme og skal straks ut i hagen og lufta! Det er der jeg liker meg best. Solliv trives ute i det fri…..Solliv liker ikke å være bundet eller låst – friheten står høyt i kurs! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg ba en kollega ta noen bilder av meg. Tok kanskje 1 minutt så er ikke noe jeg surra med hele dagen på jobb altså! Og jeg gikk 10 minutter senere en vanlig og kom 5 minutter før i dag.  Greit å skrive slik at ikke folk som leser bloggen legger sammen 2 + 2 = 5.

Bildene var ikke så skarpe, da det var motlys! Men helt greit, da ser man ikke alle skavankene lissom. Og poncho som jeg har på meg finner du her: Poncho i tynn alpakka 

 

Kanskje det kommer flere bilder en annen dag!

 

 

Fin dag videre…

 

 

 

 

Nå er det ordentlig vår altså

 

Traktor og våronna 

 

Smørblomster

 

Små spirer av Lilje Konvall

 

Strandnellik

 

Mye av dette er våren for meg altså! Det er nydelig – det er vakkert! Og bønder på jordet betyr mat til høsten. Selv om den er laaangt unna..Men vi skal tenke fremover også, se her om dette:  er alle dager like? Og en annen ting vi som deler mange bilder på bloggen har også gjort en jobb i forkant! Mange ganger er vi ute i flere timer hver dag for å finne motiver til bloggen vår! Det ser kanskje fort og gæli ut, men behøver ikke være det! Men det å være på tur er jo livet vårt og en stor allsidig hobby! 

 

Ha det fint…

er alle dager like?

Jeg prøver å fylle dagene med noe! Slik at det ikke er en eneste stor gjørme hele greia, man må se litt fremover. Der kan man finne noe som er av interesse, kanskje.

 

 

Så fortvil ikke når du står med begge bena i gjørma.. 🙂 Ta skrittet, det er lett å tenke negativt som forsurer tanker og liv! Så hiv deg i dansen og slutt med den gjørmetittinga! Du angrer ikke! 

 

Lev livet – finn på noe som gir deg mening!

bruker du havet til en søppeldunk??

 

Det tar 450 år å bryte ned en plastflaske.

Isoporkopp 50 år.

Plastpose 10 – 20 år.

Epleskrott 2 måneder.

Aluminiumsboks 200 år.

 

Vel, ikke særlig oppløftende altså! Greier man å bære med seg ting og tang ut på tur, så greier man i hvertfall å bære med seg avfallet hjem! Og variasjon er viktig i livet ditt så ut på tur må man. Se litt om variasjon her: Det er viktig med kontraster i livet 

 

 

Viktig å være på tur – men man har faktisk et stort ansvar!

Det er viktig med kontraster i livet

God mandag! 

 

Jeg tenker at kontraster er veldig viktig. Være i et liv med forskjellige behov og gjøremål. Gjør man det samme om og om igjen. Blir det kjedelig. Må variere litt. Gjøre andre oppgaver, bruke hodet, lære noe nytt! Det samme sporet….ruller og går – dag etter dag. Sånt blir livet kjedelig liv av.

 

 

(Fra Isegran, 26. april)

 

Bare gå den samme turen hver eneste dag året rundt. Da må det jo bli kjedelig å gå. Variere ved skog og sjø og by. Andre klokkeslett, i sol og regn. Alene og/eller med sammen med noen! Altså det må varieres, hvis ikke gidder du til slutt ikke gå noen tur!

 

 

(Fra Isegran, 26. april)

 

Det samme gjelder jo mennesker og alenetid. Det må varieres..Alene dag etter dag! Kjedelig. En haug med folk og aldri få alenetid, det kan også bli kjedelig. Man savner tid for seg selv. Snakke med andre – være sammen med andre – alenetid. Tror det kan være sundt. Ser jo det i disse tider hvor folk er mye alene på hjemmekontoret. Man savner kolleger og mennesker. Man blir trist, det er for lite kontraster. Alt går i en surr, jobb, helga fritid. Det er enklere å skille mellom jobb og fritid når man fysisk går ut døra på jobben kl. 16:00.

 

 

(Fra Isegran, 26. april)

 

Synes også det er slik med gjøremål her hjemmme. Jeg må i hvertfall variere med bøker og strikketøy, blader, hekling, hagearbeid, male, matlaging, rydde, etc……Jeg må også variere garntyper med ull og bomull! Jeg må ha noen baller i lufta altså. Og de må ikke være blå eller like store alle sammen!

 

 

(Fra Isegran 26. april)

 

Bare se TV time etter time etter time…..kjedelig. Bare se hva andre opplever. Greit å få andre impulser og variere litt med serier og filmer. Men for å kjenne at man lever så må man absolutt slå av den TV-en og gå seg en tur. Strikke litt. Lese et blad. Ringe noen venner. Blogge litt! 

 

 

(Fra Isegran, 26. april)

 

Sånn er det litt med blogging også! Må variere – må være kontraster! Det er kanskje derfor jeg akkurat deler opp så det blir tekst og bilder! Variasjon, kontraster…må ikke kimse av det altså. Det er noe alle mennesker bør tenke litt mere på! Går du i samme jakka dag etter dag…Vel mitt tips – i morgen varierer du og finner en annen! Vi blir jo rett og slett lei oss sjøl hvis vi glemmer å tenke annerledes. Gjøre noe annet. Ta på seg noe annet. Noen andre farger. Går tur til et nytt sted! Skjønner du hintet og hvor jeg vil??? Kunne skrevet flere tusen ord…Men jeg stopper nå! Les litt om søppel her – det bør ikke varieres. For det skal med hjem og sorteres riktig! bruker du havet til en søppeldunk?? 

 

Bli flinkere til å fylle livet ditt med kontraster…