Nyttårslua er like fin som Oslolua /bilde av meg

Her er tidligere hilsen for dagen

Nå er lua mi ferdig strikka. Litt baggy, litt kul. Synes den ble helt toppers. Kommer til å bli brukt mye asså.

La opp 114 masker på pinne 3. Skiftet til pinne 3,5 og strikket et godt stykke før fellingen begynte.

Jeg brukte garn fra Panduro. Merino mix het garnet. Garnet er lakserosa og oker. Ble fint i sammen. Fikk garnet til jul. Så glad jeg fikk akkurat det garnet.

Ønsker deg en fin kveld og takk for at du titter innom her…

Klem Solveig.  #nyttårslua #garn #panduro

P.S. Kaller den nyttårslua fordi den ble ferdig på Nyttårsaften…

 

Godt nytt år.. – litt sært

Godt nytt år….ønskes dere fine lesere. Glad i dere alle sammen ❤️

Litt sært skrev jeg,,,,,hvorfor. Jeg hadde satt sammen nyttårshilsen med alle bildene jeg tok i går fra kirkegården….Men tenk etter, en rose er vakker. Og blir enda vakrere sammen i en mening. Det er mening. Vi pynter opp hos våre kjære. Jeg får ikke besøkt min pappa i dag. Han ligger på en annen kirkegård. I bygda jeg kommer fra….

Men nok om det….

Ønsker dere en flott dag, ta vare på hverandre. Kos dere masse.

Her blir det stille og rolig. Men stikker innom senere. Må på butikken nå. Stenger kl. 1500. Jeg har strikket ferdig lua jeg begynte på i jula..Var så ivrig..Gledet meg til å strikke på morgenen i dag. Nå ferdig og superfin. Litt baggy. Slik jeg ville ha den. Legger ut bilde i ettermiddag en gang….prekæs….Yes…..

#hilsen #blomster #nyttår

Frost….kom innom :-) vakre bilder…

Innlegg fra morgenen..se her..Her

Innom her en liten tur. Må dele med dere. Dette vakre. Jeg gikk ganske lang tur i dag. Det var nydelig. Men de beste motivene var på kirkegården. Du tenker kanskje jeg er litt mørk i sinnet som titter innom der. Neida, men bor i nærheten og går nesten innom en tur hver eneste dag. Har også en del venner og bekjente der ❤️Synes det er magisk vakkert….og nå med det været vi har om dagen da…Da er bare nyyyyyydelig… Se her så ser du selv…

Er det ikke vakkert. Kirkegården er et vakkert sted. Særlig i jula med lys og lykter….Nyt kvelden…Kos deg. #kirkegården #frost #blogg

Aldri likt nyttårsaften

Hei og god formiddag folkens,

Snart er dette året på hell. Helt greit spør du meg. Jeg elsker nytt år og nye prosjekter..for det blir det alltid….

Men det var Nyttårsaften da, aldri likt den dagen. Jeg vet ikke helt hvorfor. Jeg elsker jo bobler og helst Champagne. Veldig godt. Men det å stå ute i gata med glasset rundt midnatt og fryse. Se på raketter, skåle med naboen eller venner..Alle skråler og skåler. Alt er festlig og gøy. Ikke meg gett…Altfor sent å drikke alkohol, egentlig altfor sent å være oppe. Da er jeg som regel i bingen. Sover søtt.  Hehe..

Kanskje er det påtatt denne dagen hvor alle skal feste. Gjerne en hel skokk, jo flere jo bedre. Ser bare på sønnen i Oslo. Kan lissom ikke bli mange nok. Han sender meg bilder..Det er folk og mat og alkohol over hele leiligheten…hmmm, er dette sønn min. Så ulik sin mor. Nå er jo jeg gammel også, men ikke gammel og grinete…Men det er for mye greier…rett og slett.

Aldri vært de store festene her i huset. Har bedt mamma og pappa da. Men nå er det bare mamma som lever. Jeg ba henne i fjor, i år gidder jeg ikke. Mye styr, med henting og kjøring. Hun var jo her på julaften, nå får andre stille opp. Tenker jeg..

Venner og omgangsvenner er da ferre av etter jeg ble skilt. Sånn blir det. Men jeg liker å lage mat da. Alltid lagd masse god mat og pyntet bord på nyttårsaften her hjemme. Det er alltid hyggelig. Selv om det bare har vært meg og mamma og yngste sønn.  Men likevel, blir aldri glad i denne kvelden. Samme hvor mye jeg prøver.  Kanskje gleder jeg meg så fryktelig til det nye året at jeg bare vil at dagen skal gå unna som en rakett…Vet ikke..

Men neste dag, altså 1. januar er jeg tidlig oppe. Koser meg. Tar med pose, plukker opp restene fra andres moro (raketter og søppel) Dette er min dag. Da er jeg GLAD ❤️ #nyttårsaften #likerikke #fest #champagne #bobler #mat #blogg

Jeg strikker skjørt

Hei igjen..

Er jo ikke helt frisk, så bruker tida på ipad og strikketøy. Fine hobbyer synes jeg. Jeg fikk garn til jul. Islandsk ull, jeg tenkte….hva kan jeg lage av dette…Jeg lager jo ikke oppskrifter selv. Så må ha tips..Jeg hadde fått denne boka av nissen. Til Solveig, Fra Solveig….hehe…flink nisse i år. Selv om ungene synes det var barnslig….

Så da bledde jeg i boka og fant dette skjørtet. Strikker som et skjerf bare breere. Og syr sammen. Det brukes et mønster som går over 4 omganger…

Veldig  enkel oppskrift, og jeg synes det var lekkert…

#garn #skjørt #strikke #julegave #blogg

 

Vakreste katten min

Hei,

Katten min har aldri vært på bloggen. Men den er død. Døde for snart 2 år siden. Den ble 15 år gammel. Det var min aller beste venn. Den hadde skrantet den siste høsten. Mange besøk hos dyrlegen. Masse medisiner. Fant ikke ut hva som feilte den. Jula ble den enda dårligere.

Jeg tenkte den var allergisk. Mye lystenning, og da hadde jeg ekte juletre. Fikk medisner og vi kom oss gjennom jula med oppfølging hos veterinær. Slutten av januar ble den akutt syk. Det viste seg….de tok nye prøver.  Den hadde fått kattehiv. Dessverre en veldig farlig sykdom. Blir aldri frisk. Og kan smitte andre katter. Eldre hannkatter som har vært en del i slåsskamp kan bli smittet. ….

Jeg måtte ta det tunge skrittet og gi den siste sprøyte hos dyrlegen. Den hadde aldri blitt frisk. Og den måtte gå på medisiner resten av livet og bli innekatt. Min katt elsket å være ute. Jeg kunne ikke gjøre dette med min katt.  Jeg tenkte på kattens beste. Det måtte bli kattehimmelen og en ny stjerne der oppe…..

Puzzi, min elskede venn…..❤️❤️❤️ #katt #venn #kjærlighet

Jeg tenker sparing allerede for jul 2019

God morgen, med sparetips.

Jeg elsker å finne litt lure løsninger på økonomi. Jeg bor jo alene og jeg bør være klar på dette. Jeg elsker også å gi gaver. Det koster jo noen kroner..selv med hjemmelagde ting. Garn og materialer er ikke gratis.

1. Gå inn i nettbanken og lag deg en sparekonto. Jeg har DNB så det er meget lett å opprette ny konto.

2. Begynn allerede nå på søndag. I morgen altså. Sett inn kr. 280 på denne sparekontoen du opprettet.

3. Neste søndag. Sett inn kr. 280. Du er jo inne og betaler regninger og slikt. Så ikke noe problem dette vel…

4. Så etter 4 søndager har du kr. 1120.

5. Dette gjør du hver uke. Helt til november. Da har du kr. 12 320 på sparekontoen din. Da kan du overføre tilbake til brukskontoen.

6. Løp og kjøp gaver til alle du pleier å handle til…

7. Du trenger ikke vente til det halvskattgreiene. Lønn hos meg kommer ikke før 12. desember og trygd fra KLP kommer enda senere..så blir snaut med tid å handle på. Da er også dyrt. Ingen tilbud langt ute i desember.

Greier du ikke spare kr. 280 hver uke sier du. Neivel, prøv med kr. 150 da. Det er jo ikke mer enn et par besøk på cafe. Blir penger av det også….

8. Begynn nå.

9. Du vil ikke angre….

10. Yes,….jeg skal høre med dere litt uti i 2019 hvordan du klarer deg. Jeg med min lønning greier det. Det bør du også klare. Det gjorde min jul i år mye enklere. Jeg handlet alle gavene ferdig i november. Jeg følte meg RIK.

#sparetips #jul #sparekonto #julegaver

Det årnær sæ i Fredriksta’

Ille glad i byen. Det har blitt et sted som folk vil besøke nå. Vi har elva, flotte bryggepromenaden, fin gågate, gratis ferjer. Gamlebyen. Kort vei til skjærgården. Vi liker oss her vi….

Koser oss, masse steder å spise ute. For noen år tilbake var det nesten bare kebabsjapper. Nå er det kule steder. Elsker også å spise ute og kose meg. Nyte livet. Men jeg går alltid tidlig hjem..reke rundt i byen om natta er jeg ferdig med. …

Men liker å rusle rundt. Ta litt bilder…se på folk. Preke som vi sier. Snakke med noen vi kjenner. Og jeg kjenner masse folk. Så blir mye preking….hehe…

Jeg måtte til byen i dag, kjøpte litt mer av det garnet jeg fikk til jul. Skal strikke et skjørt…..legger ut etterpå eller i morgen. Har akkurat begynt det blir fint. Tror jeg…

Men i dag orket jeg ikke ikke tusle rundt så mye, influensa sitter i og har ikke krefter…drittsykdom. Men bedre, litt bedre for hver dag…snart hatt denne dritten i 14 dager. Holdt deg frisk du eller?  #fredrikstad #preke #restaurant #promenaden #elv

For noen kunstverk

Hei dere, ettermiddagen er her. Kaldt i dag. Jeg har fri. Men måtte ut til mamma en tur. Bilen var som en fryseboks. Men for et kunstverk på bilen.

Jeg har akkurat nå verdens mest gørmøkkette bil. Vanskelig å vaske. Kaldt og varmt om hverandre.,…jeg skulle ut med søpla da jeg så bilen. Dette var uendelig vakkert. For en kunst naturen velger til oss…

Bakruta var et teppe av vakre fasonger… Ligna et slektstre. Hvor grenene vokser ut. Jeg har aldri sett dette før..

Har du sett dette? #kunst #bil #rute #bilrute #naturen #frost #blogg

 

Jeg føler mindre stress med nye blogg

Ny blogg….

Mye bedre spør du meg. Det jeg syntes var mest stress før var kommentarer. Jeg la ikke ut så mye selv. Men kommenterte. Alltid. Følte litt på det. Hadde jeg vært borte hele kvelden og kom sent hjem. Så følte jeg at måtte titte innom gullrekka og helst kommentere alle jeg fulgte. Rakk jeg ikke alle, så var det påan neste dag 🙄

Nå er det blitt mer trøbbel med dette og folk leser mer enn det kommenteres. Helt greit 😀

Så alt i alt trives mye bedre her inne jeg….tar alt som det kommer…

Litt sånn som sex, blir det noe så blir det noe….Blir det ikke noe så er det helt okai…..hehe….

Koser meg med blogg …..

#sex #kommentarer #nyeblogg

God natt 😀