Snart februar – jeg gleder meg!

 

Hallo i dag er ordet GLEDE  i denne utfordringen med Frodith.blogg.no

 

Nå er det greit, 31 dager ble det med utfordring – jeg holdt ut alle dagene…Jeg har prøvd å lage min egen vri, skriver om livet mitt som i et vanlig innlegg i denne utfordringen for å få litt flyt!  Hvis ikke så kan det bli litt kjedelig..Man blogger jo hver dag om et eller annet også! 

 

Men som sagt jeg gleder meg til ny måned og kanskje litt varmere vær! Jeg legger ved noen bilder fra februar i 2023! 

 

Et ganske ok vær i det jeg ser på bildene.., husker det var litt glatt i Frognerparken i fjor i februar! Så i 2024 er det nok også holke, is og snø og glatt..Men det er lovet begynnende vårvær til helgen..Deilig! 

 

Kanskje man kan ta årets første utepils på brygga i Fredrikstad! 

 

Det må vel være noe å glede seg til 🙂

 

 

 

 

 

 

Liv og røre – utfordringen går mot slutt!

 

Solliv på konsert i juni! Det er LIV  og røre og SOL OG LIV

 

Utfordringen i dag ble enkel for SOLLIV – med Frodith blogg.no (nest siste dag hvis du begynner å bli lei)..🥳

 

Ordet vi skulle frem til i dag er LIV. 

 

Min mamma heter Liv også, jeg heter Solveig og derfor kalte jeg bloggen min SOLLIV (husker ikke helt hvor lenge jeg har blogget jeg, men tror det er ca. 7 år om noen måneder. 

 

Hus og hjem – kunstige kvister

 

God kveld her fra Hus og Hjem 🏠 Forrige innlegg kan du lese om her

 

Da jeg var ute og kjørte i dag så dro jeg en tur innom Jysk også! Der fant jeg rosa kunstige kvister til kr. 25.- pr. stykk. Kjøpte to. Veldig lange, brettet de litt nede i vasen. Synes det ble litt vår i stua jeg med rosa pynt i denne “tåketida”..som er utenfor veggene..Trenger ikke alltid koste så mye å fornye seg litt!

 

Jeg kjøpte meg en bukett med tulipaner på Extra på fredag, de sprang aldri ut..Så bare kastet dem i dag. Bortkastede penger, så jeg tenkte: “Skal jeg gidde å kjøpe nye blomster hver uke utover…” Jeg gadd ikke kjøpe nye friske blomster, jeg kjøpte kunstige kvister! Ikke så lett å ta bilder av disse, men var finere i virkeligheten enn på bildene! 

 

P.S. Jeg har ikke ryddet før jeg tok bildene…Så blir som det blir! 

 

 

 

 

Brukte det nye handlenett mitt da jeg var på shopping. Det jeg fikk til jul av gutta! 

 

HUS OG HJEM 🏠

 

Mandagskaffekoppen ☕️

 

God mandag, herfra mandagskaffekoppen ☕️ Forrige kaffekopp kan du lese om her 

 

I dag dro jeg til et senter som heter Østfoldhallen, det ligger midt mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Stedet jeg besøkte var Cafe Royal. 

 

I dag ble det også rekesmørbrød, ja jeg vet..Jeg er glad i det! Dere husker kanskje det fra Egon, det var nydelig, det ville jeg nesten gi 5+ Dette her var midt på treet..Lakereker, majones, salat, sitron og tomat, og en loffeskive. Ingen høydare, en treer. Jeg ønsker jo helst ferske reker, og det fikk jeg på Egon. Kaffen var svart – helt grei – nykokt! 

 

Dette stedet pleier å være helt stappa fullt av pensjonister, i dag – jeg vil tro det er hålka som har skyld i det. Folk tør ikke gå ut og det skjønner jeg godt! Hele parkeringsplassen var tykk is med store riller i. Strødd var det, men likevel – ikke trygt nok! Så var nok mange eldre som lot det sosiale være sosialt og ble hjemme! Det går heller ingen busser nå, en hel haug busser har brent og alle ledige busser blir brukt til skolebusser. Alle andre ruter er stoppet. Det forskes på bussbrannene, men ikke hørt noe mer hva som har skjedd egentlig! 

 

 

Glasskunst formet som en dråpe

 

Morn her fra Solliv.blogg – fortsetter med oppgaven fra Frodith.blogg.no

 

Her er min dråpe. Kjøpt i Praha for noen år siden. Da eldste sønn og jeg var på en tur dit.

 

Det beste med Praha var all glasskunsten, glass i alle varianter til fantastiske priser. Hadde vi hatt bil så hadde jeg fylt den opp ja! Men vi tok fly og er begrenset hva man kan ta med da! Men likevel jeg fikk kjøpt en del vakkert glass som jeg har her hjemme!  💧🩸💦☔️

 

Hus og hjem – lysestaker

 

Hallo her fra Hus og Hjem 🏠 Tidligere innlegg kan du lese om her 

 

I går var jeg en tur i sentrum og tittet litt rundt. Gikk innom en av byens interiørbutikker..Fikk øye på disse lysestakene i keramikk/leire.  De var satt ned til halv pris og kostet nå 599.- for den største! 

 

Nederste bildet ser dere lysestaken min yngste sønn lagde på skolen – barneskolen. 

 

Dere skjønner poenget, jeg trengte ikke kjøpe! Har skrevet et tidligere innlegg om dette for flere år siden også, for keramikk kommer og går når det gjelder interiør! 

 

HUS OG HJEM 🏠

 

 

 

Det er greit å ha noe å pusle med – hobby

 

God søndag folkens! I dag er ordet hobby – fra Frodith.blogg.no

 

Hobby er viktig – sitte og kjede seg er roten til alt vondt! Det er greit å kjede seg i ny og ne, men ikke i timesvis hver dag. Da blir det ikke sundt for man kan bli selvsentrert og kan tenke for mye på stakkars meg..synd på meg, ensom, økonomien er skrall, alle andre har et så fint liv, med sine store hus, hytter på fjellet, biler, reiser..og jeg har stått sist i køen! Hjelpes…Derfor viktig å fylle livet sitt fullt av ting man har interesse for innen sin egen økonomi og helse! Slik tenker jeg…Ikke kopiert fra noen steder. Alt jeg skriver er mitt eget hode! 

 

 

Den aller største hobbyen min er gå, være ute! Selv da det var 21 minus her så var jeg sikkert til sammen på en dag  ute sånn 4 timer pr. dag! Jeg er ute-menneske så det gjaller i veggene! Jeg går og går, kan gå den samme løypa hver gang – det gjør meg ingen ting. Det er det å være ute. som teller for meg! Se etter tegn, ta bilder, dokumentere det jeg ser. Fylle lungene med luft. Rense hodet for slagg.. Bare gå og gå og gå! Det er meg! Er nok ute og går 4 -5 timer hver dag når været er flott!

 

 

Jeg elsker også å være på dagsturer. Dra av gårde før 0900 og hjemme ved 2300 – 2400 tiden..Da er jeg veldig fornøyd altså..Helst en gang pr. uke prøver jeg å få til en slik tur. Når det er sesong for det og været er fint! 

 

 

En annen stor hobby er hus og hjem. Beste jeg vet er å pusle rundt veggene her og male og dille med et eller annet. Klipp hekk eller busker og gress..Se ting gror i hagen fra dag til dag,,Hele hagen er full av busker, hekk og trær! Og innvendig i huset elsker jeg interiør…Jeg traver mye rundt i slike butikker, går på loppis, bruktmarkeder, leser masse magasiner…Magasiner kan man kjøpe litt av slik jeg gjør, gå på biblioteket og sitte der noen timer å bla! På nettet finnes det mange gratis-steder å finne magasiner fra hele verden. Jeg bare elsker interiør til en billig penge. Alle kan få det fint med å bruke masse penger…Men jeg liker å se meg rundt på sparebluss egentlig. Synes det er mye mer spennende! Litt mer sjel enn å kjøpe en sofa til 30.000.-.

 

 

Håndarbeid er gøy, men jeg er litt for rastløs til å sitte rolig med slikt i mange timer. Men elsker å strikke å hekle..Har heklet mye mer enn jeg har strikket. Masse gardiner, tepper, hundrevis av duker! Og jeg elsker å bla i slike bøker…Se på garn, farger, oppskrifter..Det er skikkelig gøy! Tråle garnbutikker og strikkefestivaler.

 

 

Økonomi er også en stor hobby for meg! Kjøpe og selge…Tenke lurt! Jeg er nok inne på nettbanken min 4 -5 ganger daglig for å lese om fond..Penger gir frihet. Viktig å ha god økonomi og være bevist og smart! Jeg bruker mye tid på dette! Elsker tall…

 

 

Mat er også en stor greie for meg..Lage mat og spise mat..Derfor elsker jeg å gå på restaurant og kanskje spise noe jeg ikke lager her hjemme og få ideer og lære meg nye matretter! Til og være en person så bruker jeg mye tid på kjøkkenet. Smøre seg bare en brødskive og steke et egg er ikke middager jeg bruker å ha! Jeg har tid til å lage meg god mat hver eneste dag når jeg har fri! De dagen jeg har vært på jobb blir ikke interessen like stor, men da kan man spise rester! Og ha noe på lur i fryseren..

 

Og de sener år har jeg fått helt dilla på å være på konserter og festivaler! 

 

Noen ganger får jeg nesten ikke tid til å blogge!

 

HOBBY ER SUNDT DERE! 🥳

 

 

Et år betyr 365 muligheter

 

Et mål hver dag – skal vi alle klare!

 

Om det er å gå en tur

Lage seg varm mat hver dag

Ut for å se mennesker

Finne sola

Nyte sommeregnet

Springe barbeint i regnet

Være blid og hyggelig

Hilse på naboen

Vaske huset

Vaske bilen

rydde i klesskapet

ligge på et svaberg

leke med noen barn

løpe seg en tur

plukke sopp

plukke bær

gå på epleslang

spille musikk

spille kort 

sitte på trammen

se etter årets første linerle

lukte på en blomst

gå på ski

lage snøhule

lese en bok

gå på cafeen som er nærmest der du bor

brenne bål

sanke ved

plukke gåsunger

kjøpe en pose deilige appelsiner

legge på neglelakk

vaske håret

gå til jobben

ta noen trimøvelser i stua hjemme

danse

le høyt

fortelle en vits 

 

spise favorittsjokoladen din

 

🌸

 

Dette er bare noen muligheter. Hvis du tenker 365 muligheter  – så blir denne lista ganske lang og det er ikke ting som er uoppnåelig for de fleste av oss…

 

Så hva venter jeg/du på? Livet er her og nå ❤️

 

Rosa flamingo

 

God lørdag der ute! I dag er oppgaven ROSA med Frodith.blogg.no

 

Rosa flamingoer er flotte, jeg har sett de live i Spania da jeg var på ferie der. Store flokker..Himmelen farges rosa. 

 

🦩

 

Men de har en hemmelig kode! Setter man opp en flamingo i hagen eller i gårdsplassen så betyr det en invitasjon til partnerbytte. Samme koden gjelder for hagenisser! Det er koden på at man ønsker å bytte litt…

 

Tidligere satt man en ananas i vinduskarmen for å vise tegnet. Men siden både flamingoer og hagenisser er enkle å få tak i på hagesenteret så har man visst gått bort fra ananasen og heller går for hagenisser og  ROSA FLAMINGO! 

 

Så jeg tenker det er mye annet man kan pynte hagen med enn en kunstig stor rosa flamingo! 🦩

 

Pynter heller hagen med blomster jeg – rosa blomster er vakkert 🌸