et nummer er viktig

 

I dag var jeg fornøyd med nummeret – veldig fornøyd. Men jeg tror mat, markeder og julemesser selger! Folk vil ha jul og følelser og glede. Vi er litt sugne i år på dette merker jeg.

 

Den gang man var 16 og litt eldre så jaktet man jo rundt i bygda for å finne en fest. 

 

Når man er 16 x 3 eller 4 eller noe sånt så jakter man rundt for å finne julemarkeder. Hver alder har sin sjarm og det er viktig å kjenne på sin egen alder og akseptere den! Jeg jakter ikke lenger på så mange fester – jeg vil heller finne glede i andre ting slik som eksempel julemesser. Jeg kan fint akseptere at jeg ikke er 16 år.

 

Men så var det nummeret da – 25! Helt greit. Kommer nok ikke høyere i morgen..Men alle har vel et mål å kjempe mot seg selv, dagen i går eller forrige uke. Slik er det med meg i hvertfall! Det har ikke noen betydning – tjener jo ikke noe, men synes det personlig er gøy! 

 

 

– Solliv

Hus og hjem

 

God kveld her fra hus og hjem i dag kom snøen til Fredrikstad. Jeg trengte ikke måke bilen. da jeg hadde bestemt meg for å gå helt hjemmefra. Gikk ut av huset kl. 0625 og var på jobben kl. 0755. Hjemover gikk jeg fra jobben og så til Gamlebyen og deretter ferje over til Kråkerøy. Der tok jeg bussen hjem de siste 4 kilometerne. Så tenker at jeg har gått nok for i dag! 🏠

 

Og her hjemme ventet Rudo – koselig venn altså! Ligger på skinnfellen her i sofaen, så da er det ikke noe sak når jeg har fått en ny venn her hjemme! Tror jeg elsker ham! Utrolig myk og god og ja jeg fikk han ikke gratis, ble kjøp på DETTE markedet jeg var i Oslo.

 

Når jula er over så kanskje jeg strikker en jakke eller vest til Rudo! Får se om jeg får ånden over meg..

 

Middagen i dag ble et par pølser, resten av en pakke med pytt i panne og litt spinat over for å få litt grønt! I går ryddet jeg i fryseren, deilig å gjøre den jobben før jul altså! Nå er det så oversiktlig og fint og bort med litt is i kantene også. Kjedelig jobb å gjøre, men for en lettelse etterpå!  En ting mindre å tenke på…  

 

Likte du Rudo?

 

Hus og hjem 🏠

Dovrehallen – stedet med hjemmelaget mat

 

Nydelig løksuppe til forrett. Til hovedrett valgte jeg biffsnadder med tilbehør. Bordkavaleren spiste ribbe! Alt var helt utsøkt. Løksuppe ble vår favoritt, varmet godt etter timesvis på Julemarkeder i Osloute i kulda! Og Fra julemarkedet  

 

 

Koselig atmosfære og det stedet kan lokke med levende musikk og dans. 

 

 

Les deg gjerne opp på hjemmesiden til Dovrehallen: DOVREHALLEN 

 

 

Knipset litt rundt jeg og jeg spurte vertinnen. Hun ble glad da jeg sa at jeg skulle ta bilder til bloggen min! 

 

 

Kjekk måte å henge opp bilder på! En stor skrue nederst til venstre som holder bildet oppe + pluss et oppheng på midten på høyre side! 🙂 hehe…

 

 

 

 

Har du lyst på litt god gammeldags mat og julemat så stikk innom Dovrehallen, hva med dagens hjemmelagde kjøttkaker i brus saus på mandager..

 

Se gjerne her også: https://no.wikipedia.org/wiki/Dovrehallen og her: DOVREHALLEN og jeg hørte rykter om at stedet er meget populært for pensjonister på formiddagen! Det skjønner jeg godt for her føler man seg hjemme! 

 

Ut å spise i Oslo #dovrehallen #tips

Julemarkeder i Oslo

 

 

God kveld! Det øverst bildet her er fra julemarkedet i Spikersuppa i Oslo og som heter “Jul i Vinterland”. Dette har jeg vært på flere ganger og er åpent hver dag i hele desember og noen dager ut i januar. Kjempeflott og masse fint å kjøpe å ha med hjem og til gaver og utrolig masse man spise mens man går rundt. Alt fra Elgkjøtt som kebab, pølser i alle varianter og burgere i alle varianter + masse mer. Og så smultringer, brente mandler, stekte epler. Alt så veldig delikat ut, jeg kjøpte meg bare en pose smultringer. Skulle spise et annet sted. Det kommer et innlegg om DET stedet..Det var karuseller og pariserhjul og folk stod på skøyter, skikkelig julestemning av å være der..

 

 

Her er litt bilder fra julemarkedet ved Arbeiderpartiet og LO (Altså ved Youngstorget)… To telt ved siden av hverandre. Hadde planer å rekke et marked til på Salt, men det stengte kl. 17:00, men gjør jo ikke noe. Det blir sikkert flere turer innover til Oslo før jul..Så da har man jo noe å glede seg til! 

 

 

Gatene i Oslo er bare så vakre! Det er lys i alle varianter og mønster, ikke spart på noen ting. Egentlig et julemarked alene og bare gå i mørket og se på bygninger og i gatene. Kosa meg skikkelig i Oslo ❤️ Er veldig glad i denne byen..

 

Julemarkeder er hyggelig ❤️

Fra julemarkedet

 

God kveld i stua! Jeg har vært på flere julemarkeder i dag! Blir litt flere bilder og slikt i morgen tenker jeg. Kom akkurat hjem med toget nå og skal slappe av litt og lese litt tenkte jeg. Må se over bilder og merke og sånt tar jo tid! 

 

Men her er jeg i ny boble/dunkåpe, skal si det var et deilig plagg å vase rundt med jeg. For i Oslo var det kaldt i dag altså..Men jeg hadde jo med meg dundyna mi ❤️kjøpte i en av de dyreste butikkene i Fredrikstad, men verdt hver krone! Så det får bli min julegave til meg fra Nissen! Som sagt, kommer flere bilder og tekst i morgen – GOD NATT..

 

– Solliv

kopper til gløgg eller svibler

 

God søndag! I går var jeg på et marked og kjøpte masse greier. Både “gamle” ting og håndarbeid. Kom hjem med en hel bærepose full! Så da ble det en del julegaver der…Slikt liker jeg. 

 

Fant også disse brukte koppene, merket med God Jul i bunnen. Jeg tenker at det blir kopper/krus til gløgg eller kanskje jeg setter svibler i dem og pynter med mose rundt! Får se hva jeg gjør.

 

Kanskje pakker jeg dem inn og gir dem til mamma! Mange muligheter for en kopp eller to til en tier…Elsker å gå på markeder og se hva jeg finner! Det er virkelig JUL for meg! I dag nye muligheter…

 

Ønsker dere alle en fin søndag! 

Lørdagsplanen

 

God lørdag der ute! Huset er vasket og ordnet, skal henge opp litt stjerner og sette en stake i vinduet senere i dag eller i morgen! Men jeg har vasket og ryddet og pusset vinduer både utvendig og innvendig! Litt forskjellige duker er byttet og litt blomster er handlet inn!

 

Men i dag er det fint og kaldt og jeg skal ut av huset. Tenker jeg har en plan med å finne et julemarked jeg har sett meg ut! Kan ikke bli helt feil det! Kjøre et stykke og så ta ferje! Ikke til Gamlebyen denne gang, og er det fint så blir det sikkert et innlegg derfra senere i kveld! 

 

 

Strikket på en et slips de siste ukene, og i går ble det ferdig. Kjøpt en liten gaveeske også som jeg legger det pent ned i – tenker det blir en koselig gave. Ingen julegave derfor kan jeg vise det her! Akkurat nå strikker jeg litt julehjerter, for de er fine å pynte gaver med og pynte litt rundt med! Jeg elsker å å dille med forskjellige ting her hjemme! ❤️ Det er veldig jul for meg….

 

Ønsker dere en fin lørdag om du er hjemme, borte eller skal på show eller konsert! Ta vare på øyeblikket og friheten og ikke ønsk deg det som har vært eller er forbi! Se hver dag med nye briller og nytt lys, vi har mye å glede oss over tenker jeg …

 

– Solliv

hus og hjem

 

Hei, her fra Hus og hjem Ikke vært i byen i dag! Gadd ikke dra av gårde på shopping selv om det kanskje kunne være noe å kjøpe som var til en grei pris og billig!

 

Handlet litt til meg selv etter jobben i går! Var først i en slik pop-up butikk. Slike butikker som plutselig bare blir til i løpet av natten eller noe og forsvinner før du rekker å handle!  I den butikken jeg var i går var det det litt kremer og såper og shampoo og koster og børster og sånne ting. Ikke enormt utvalg og jeg viste ikke helt hva jeg skulle kjøpe. Kjøpte til slutt body butter og body wash. Kjente ikke til disse merkene jeg, men luktet nydelig og prisen var det ingenting å si på! 

 

 

Innom Mestergrønn og kjøpte 2 hvite julestjerner. En kostet 80.- og to kostet 120.- tror jeg, så da var jo valget tatt!

 

 

Kjøpte en engel på en gjenbruksbutikk. Jeg er svak for engler som man kan ha lys i 🏠

 

 

Lilla duftlys måtte jeg ha og jeg har tre slike hvite hus. Er veldig glad i dem og ønsker meg flere, hvis jeg finner noen jeg liker. Ser det har kommet til noen flere fra dette merket! 🏠

 

 

I gjenbruksbutikken kjøpte jeg i tillegg til engelen, to blomsterpotter, en i sølv og en rød potte og passet perfekt til mine to nye hvite julestjerner. Og tre slike telys-beholdere, hvite med gull innvendig. Utrolig fine når man sitter ved et bord, så de skal jeg ha til pynt på spisebordet. Gjorde ikke så mye ut av seg når de ble stående på en sjenk, gullfargen kom ikke helt frem da! Men de var skikkelig tunge og virket litt “dyre”.

 

Så jeg fikk litt i hus i går som jeg selv synes var fint! 🏠

 

 

Hus og hjem 🏠

Hus og hjem

 

God fredag her fra Hus og hjem Jeg viser noen bilder av mitt siste verk! Jeg tenker, her har du en ide til han som har alt – hvorfor ikke strikke et slips? 🏠 Dette rekker du fint til jul! Ta frem et gammelt slips fra skapet og bruke dette som modell. Jeg fant denne oppskriften i en strikkebok og får dessverre ikke lagt ved oppskriften her! Men er strikket i perlestrikk, altså rett over vrang og omvendt. 

 

Dette er strikket i tynn ull på pinner nr. 2,5. Ikke vanskelig, men man må ha kontroll på fellingen og hvordan man øker på begynnelsen. Strikke stramt og være nøye der man feller! Fargen er burgunder, det øverste bildet viser korrekt farge. Brukte et nøste og slipset bør være ca. 1,5 meter! Tenker at dette kan være fint til en sjokoladebrun skjorte i litt grovt fiber. Her har jeg bare dratt frem en olaskjorte jeg hadde i skapet mitt, for å ta bilde her til bloggen! 

 

 

Fin fin julegave til mannen i huset eller en venn eller til voksne barn! 🏠 Slipsknuten er ikke korrekt har bare surret det litt rundt for å viser et bilde av hvordan det kan bli! 

 

 

 

Hus og hjem 🏠

Fest eller søppel?

 

Det har kommet en ny butikk her på senteret i Fredrikstad – Partyland.

 

 

Fest og stæsj og moro til alle anledninger.

 

 

Butikken var kjempestor og her er det tatt høyde for alt som er av fester i et helt liv fikk jeg inntrykk av!

 

 

 

Men som den store festbremsen jeg er!

 

 

Hva tenker dere? Er det i tråd med det grønne skiftet vi jobber med for tiden. Jeg aner ikke ikke, det er jo mulig dette er miljømerket eller svanemerket eller hva man kaller dette! Men blir egentlig dette resirkulert, ser for meg ei skikkelig fyllekule og man bare pælmer alt i en dunk! Etter festen altså….  🙂 Og ballonger, ja du kan kjøpe en bukett ballonger og ta med deg til jubilanten. Bare pengeboka som stopper hvor stor omfanget av denne blir. Hva tenker dere om dette? For meg skurrer det litt…Men jeg har ingen oversikt hva eller hvor det er produsert og om det er miljømerket! 

 

?