Hverdagslykke

 

Når man har hage og man koker syltetøy…

 

Kan vel ikke bli stort bedre, små gleder er stor lykke…Dette smakte deilig i ettermiddag etter jobben..Sliten etter jobben, sol på veranda og nylaget plommesyltetøy i skapet..Rister et par brødskiver i brødristeren og ja…stort bedre blir det ikke! 

 

Jeg tror ikke jeg hadde blitt lykkeligere av et glass med dyr rosevin..Nei, jeg tror faktisk ikke det. 

 

Ja, det er mye frukt i år og jeg prøver å ta vare på det jeg høster. Nå er det plommene..Koker litt etterhvert som de blir modne. Det er bare koselig å holde på med synes jeg..Koker ikke i store mengder om gangen, for alle plommene er ikke modne på likt..Vært en rar sommer i år, vet dere..Men plommesyltetøy er veldig godt synes jeg, særlig med en skive gulost under. Billig og bra pålegg, tenker det er sunnere enn å spise f.eks kokt skinke..Når man hører om de som har blitt 100 år rundt i landet, så får man jo oppskriften: Syltetøy på brødskiva i alle år! 🥰

 

Masse sopp i skogen her, særlig de som ser ut som en hvetebolle! Men jeg skal ta bilder fra dem i flere vinkler og ikke bare på toppen. For det er vist mye man skal se etter for å finne riktig art. Men uansett deilig med en skautur..Rolig og fredelig og man får nesten et nytt liv hvis man er tung og daff og sliten..Det hjelper med skog og alle luktene og de grønne mose-teppene og sopp og stier og ja det er så masse vakkert der ute.

 

 

August er snart historie

 

Han og hun (jeg husker ikke navnet her) Men denne kunsten er ved fjorden i Moss.

 

Det var der jeg badet Jeg har badet i dag 💙 

 

Ikke badet etter denne dagen, får se – kan jo bli noen fine dager i september. Var ved sjøen på mandag denne uka..Men vannet var helt brunt etter flommen, så fristet ikke..

 

Men i kveld var det helt nydelig ute, så stille så deilig..Godt å være på tur, se etter sopp og skog og bare være ute. Deilig å lufte seg etter jobben og etter middagen…Godt for kropp og sjel. TV har jeg ikke sett på, ikke alle dager det frister å se på nyhetene..Nå kan man jo se Dagsrevyen når det passer og ikke storme inn klokka 19:00..Men altså ikke i dag, gadd jeg rett og slett ikke..Man vet jo hva som kommer. 

 

🦋

 

Tenker jeg heller skal koke noe syltetøy..Det er mer givende…🥰

 

Nedenfor Pynten på Kråkerøy..Gresset er helt utrolig grønt for tiden..

 

101 gode grunner til å gå på tur!

 

 

En av grunnene er å spise niste, noe man har i sekken eller i lomma! Jeg hadde med sekk med litt av varje…

 

De 100 andre grunnene kan være: 

 

Turstier

Kulturminner

Severdigheter

Utsiktspunkter

Stedsnavn

Historie 

 

Dere skjønner hva og hvor jeg vil…Det beste er egentlig å kjøpe seg et kart, hvor det står om de forskjellige stedene i området og krysse av etter hvert…På Kråkerøy-kartet jeg bruker er det 100 grunner til å gå på tur.

 

Jeg har ikke vært alle stedene som er merket av. Noen har jeg vært på 100 ganger og noen steder har jeg som mål å komme til..en dag…Så bare til å kjøre på 💚

 

Altså så enkelt – 100 gode grunner til å gå på tur…Sikkert 100 grunner til! 

 

Nytt hotell i Moss – Hotell Riviera

 

God søndag…

 

På mandag var jeg i Moss en tur..Jeg har laget flere innlegg om denne turen: Jeg har badet i dag 💙 ogPå en annerledes kaffebar og “Elefanten og Moss” og Mat må man ha Alt dette var lissom bonusen. Jeg var på tur for å finne det nye hotellet i Moss. Åpnet like før sommeren dette året, mener jeg å huske.. Hotellet heter:  Hotell Riviera.

 

Synes det var et veldig så lekkert hotell like ved sjøen. Et badehotell i fransk stil. Kort vei til et sjøbad og jeg tror også det var basseng inne på hotellet .Jeg overnattet ikke så fikk ikke snoket overalt. Men tittet inn ved resepsjonen og en cafe/bar som lå mot sjøen nede. Likte det jeg så. Men så klart på mandag så var ferietiden over og sommeren på hell, så var ikke akkurat folksomt, men får håpe de har en god plan utover høsten med å dra inn folk..Muligheter er jo mange, og markedsføring må til..Men de bør nok stå på vil jeg tro..

 

Og folk må jo finne hotellet, alle kommer ikke med bil fra E6. Jeg tar jo tog og det var ganske langt å gå fra stasjonen, hadde jeg hatt med koffert så hadde jeg nok tatt en taxi. Det var også veldig kronglete å finne, nesten ingen skilt, før man var 500 meter fra hotellet. Da så man det jo, for det var høyt. Jeg har sett dette hotellet når jeg har tatt toget til Oslo, så visste jo hvilken retning jeg skulle gå! Men ellers hadde jeg vært på bærtur..Man kan ikke gå langs sjøen, for hele veien er det blokker og fabrikker og veien blir stengt rett foran nesa di, sånn plutselig..Opp i byen og lete på nytt…Hvor finner jeg den letteste veien..? 

 

Uteområdene var nydelige, dette var nesten en riviera..Jeg har jo vært på den franske riviera mange ganger, så syntes dette var en bra erstatning, med de muligheter man har her i Østfold. Legger ved noen bilder. 

 

 

Koselig inne i hotellet rundt ved resepsjonen.

 

 

En fantastisk strand og uteområde…Her likte jeg meg. Ja, dette var et nydelig sted i Moss.

 

Hvordan priser og slikt er på hotellet etc..aner jeg ikke noe om. Jeg markedsfører jo ikke hotellet og får ikke betalt..Men bloggen min handler om turer blant annet og hva jeg jeg møter på min vei… 🌸⚓️ Så derfor lager jeg dette innlegget..

 

 

Det regner og regner

Sommerfugl – 2022

 

Tittet litt tilbake i august 2022..For å se hva jeg drev med der…

 

Det var turer og mat og Osloturer..Det er jo alltid gøy..Oslo har det ikke blitt så mye av denne sommeren egentlig. Så at jeg hadde vært på Teknisk Museum blant annet. Det var en hyggelig søndag. Og lyngen var flott i fjor, i år tørket jo lyngen ut i juni før den så druknet..

 

Svalestjert var det også mange av i fjor..i år har jeg ikke sett en…De er store og flotte og vakkert når de flyr rundt. 

 

Lyng 2022

 

Reker på Aker brygge 2022

 

Reker har jeg også til gode å spise. Vel, jeg har spist min dose med rekesmørbrød med lakereker..Men ikke spist på restaurant ute på f.eks. på Aker Brygge i Oslo. Ikke kjøpt ferske her hjemme heller. Reker er best når man kan sitte ute og spise synes jeg. Sitte her i sofaen med reker blir bare søl…

 

Og jeg lovet meg selv å kjøpe en slik blokk, men det har jeg glemt..Så det skal jeg bare få tak i. Alle mennesker har mange lag…Hvordan kan vi dømme bare av å se et lag, nei det er ikke mulig!

 

Ingen er bare det du ser

 

“Skikkelig blogg-redskap” / bilde Teknisk Museum / Foto: Solliv

 

Tenk om det ikke hadde vært noen utvikling på dette området…

En stemme i regnet

 

God lørdag alle dere som er innom bloggen min 🥰

 

Jeg er i RYDDEMODUS og tar den ene skuffen etter den andre..Bod og skap og garasje og over det hele..Det ryddes. Så da går tida altså…Ei krone her og der og plutselig hadde jeg over 200 kronestykker i en skål….Det får bli busspenger. For vi kan jo ikke betale med kort på bussen lenger, så det var i grunn kjekt..at jeg fant såpass med mynter…Og dagen flyr, roter rundt i smykkeskrin og skåler..Her er de mye juggel altså..Prøver å tenke, har jeg noe i gull/sølv som jeg har kjøpt til meg selv..Fått i gaver er lite, det er vel nesten ingenting..Hadde noen øredobber i gull husker jeg, men de ble solgt etter skilsmissen for å få inn noen hundrelapper..Det lønner seg jo ikke å selge smykker. Det er lite å hente både på smykker og sølvtøy. Men nok om det!

 

En stemme i regnet, må vel telle dobbelt??? Jeg har stemt både på kommune- og fylkesvalget. Fylkesvalget var ikke lett, hadde ikke snøring hvem som er fylkesordfører i Viken en gang..Blitt for uoversiktlig..Dette med fylket synes jeg..Så jeg googlet før jeg dro til byen! Det var stemmelokale på et torv, det passet meg bra. Da slipper man å tenke noe mer. Jeg har tenkt mitt om det som er og det som kanskje blir…Sånn må det bli.

 

Det var lørdagen sin det 🌸

Så var det denne tiden på året – Solsikker

 

 

Jeg har som i fjor Da har vi (Utifriluft og Solliv) kjøpt solsikker til støtte til bøndene i Ukraina Da spleiset vi..jeg hadde håpet Utifriluft hadde funnet noen på sin vei, for nå er det jo min tur, hvis du leser innlegget…

 

Pengene går til Ukraina 💛 

 

Så utrolig vakre disse Solsikkene altså – det er SOLER det! 

 

Nyt kvelden, skal titte litt på feiringen til Kronprinsparet ❤️❤️ Kos deg!

 

 

Har begynt på et stort prosjekt

 

Rett etter jobben i dag..

 

Og etter maten så tenkte jeg…Nå må jeg begynne! Det har hengt over meg så leeenge at.  

 

Det er boden her i huset som står for tur! Men ikke ferdig, men flyttet ting ut og inn og ut i garasjen og noe i søpla og noe i en pose som er el-artikler. Kaster ikke det i søpla. Det var ledninger som jeg ikke visste hvor hørte hjemme, en lampe jeg vet jeg aldri mer skal henge opp. En slitt radio..Dette ble i hvert fall kassert. Men dette er et rydde-prosjekt som jeg må bruke litt tid på føler jeg.

 

Ting som ikke er mine (kan ikke kastes)..Gamle bilag etc, må makuleres..Tenker at jeg ikke kan hive det i søpla. Påskepynten må sorteres. Donaldblader til hele Andeby. Fant til og med vinflasker, men de er nok edikk vil jeg tro..Hvitvin kan sjelden lagres i flere år. Jeg visste om disse altså, men har tenkt at det ikke er drikkbart.. De får bare bli stående til jeg jeg er i siget.

 

Kofferter og tegninger og bestikk og sånt og masse bilder..Når man f.eks maler en vegg, så kommer ikke alt opp på veggen igjen..Så blir det stuet litt bort, for ikke lett å kaste eller gi bort. Man tenker det er gaver man har fått eller brukt penger på å handle et bilde.

 

Større hus og større plass man har så mer ting og tang blir samlet her og der altså..Men får bare fortsette og ta det etterhvert..Ungene har vel flyttet 4 – 5  ganger hver seg..og hver gang så blir 90 % samlet her i huset..Sånn er det bare.. Boden er ikke så stor, så er ikke et digert rom med rot altså..Men det var veldig uoversiktlig nå. Liker det ikke…🌸 Måtte ha noen gule bilder på innlegget i dag. Gult for meg er solen blant annet…Og sol er sommer…💛

 

I ryddemodus…

 

 

Mat må man ha

 

Jeg driver jo fortsatt og tenker på Mossedagen jeg. Alt jeg gjorde på noen timer i Moss på mandag..Det var jo sommer og sol og ut på tur ble det og også på en På en annerledes kaffebar – ble også en annerledes restaurant. Denne var fin…Kosa meg veldig. Utrolig god mat, egentlig tapas folk spiser der, men jeg var alene. Tapas er laget for 2 eller flere. Hadde vært godt med tapas der en gang…

 

Jeg liker gode restauranter som har gode priser. Og her fant jeg GULL!

 

 

På en annerledes kaffebar

 

God morgen, beste som finnes når man er på bytur “Elefanten og Moss” er å finne digge kaffebarer. Altså ikke kjeder, men kaffebarer med sjel..Det fant jeg i Moss. Et sted som var kaffebar og bokhandel og ja mye mer utover kvelden også tror jeg. Men da hadde de gamle gått hjem! Flott rundt ved Møllebyen i Moss, et sted jeg hadde vanket mye hadde jeg bodd i nærheten. Koselige gater, sånt er hyggelig synes jeg. Sjarm!!!

 

 

Kaffe og is – deilig 🌸 Og nedenfor bilder med litt om stedet rundt. Og på skiltet som viser til kaffebaren, så ser dere at det er et sted med godt innhold. Her er det ingen som skal bli rike på kaffekoppen vi ønsker å hygge oss med..Slik som de kjedene som bare ønsker å generere penger penger..

 

 

 

Over her ser du inngangen til kaffebaren. Utenfor var det eldre slitte trebenker. Innvendig (ikke bilder) var det gamle runde bord og gamle sofaer og masse bøker – altså bok og cafe på en måte.