Nostalgi

Hei, stikker innom for å ønske dere er herlig lørdagskveld. Her er det fotball og brus. Koser meg hjemme….

Hehe, innlegget er ikke sponset…..ikke får jeg rapsolje og ikke sjokomelk….:-)

 

En liten hilsen til Toini og Bjørn :-)

Det er så masse fine folk her på blogg…   dvergpinshereimitthjerte er på bobiltur med mannen sin. Hun deler masse flotte reisebrev fra turen i Norge.. utrolig hyggelig å følge med på denne turen…

Så en stor hilsen til dere to og hundene deres…

Nedsatt hørsel øker faren for å bli dement….

I det siste har jeg lest mye om demens, alzheimer. Dette på grunn av at mamma har det. Det er skremmende og trist tilstand. Å miste seg selv, ikke kunne ta vare på seg selv. Man forsvinner mer og mer. Enkle ting vet man ikke hvordan fungerer….

Det å høre dårlig kobles ofte til alzheimer og demens. Det skremmer meg. Tenker mye på det. Vi som hører dårlig må prøve å være sosiale, bruke apparat og være ute blant folk. Det å isolerer seg, gjør saken verre. Det å lulle seg inne i en boble er farlig. Det å bli deprimert løser ingenting. 

Litt triste tanker på en morgen, men jeg er ikke trist asså….:-) 

Nå hører ikke mamma dårlig da, hun har meget god hørsel. Pappa hørte dårlig, men var krystalklar i hodet helt til han døde…Men har var flink til å være ute i solen, bruke kroppen sin. Sterk som en bjørn. Spiste enkle måltider og holdt seg slank…Har trua på pappa sin metode jeg 🙂

#nedsatthørsel #dement #demens #alzheimer 

Fine mamma i Kretakjole :-)

På lørdag handlet jeg for mamma igjen da. Hadde jo ikke sett henne på en hel uke. 

Jeg hadde og med to kjoler som jeg kjøpte til henne. Kjoler fra Kreta. Hun synes de var fine. Jeg sa hun kunne bruke dem på dagsenteret hvor hun er tre dager pr uke nå. 

Hun trodde ikke hun ville det, men fine som nattkjole mente hun mamman min….

#kreta

#kretakjoler

 

10 000 skritt

Hei og god kveld. 

Dere har sikkert fått med dere at jeg har vært på Kreta. Og at jeg har kjøpt meg ny mobil. Denne er så genial at den varsler når du har gått dine 10 000 skritt. Og jeg greit det hver eneste dag i ferien. Det var jo gøy da, når meldinga kom opp opp på skjermen. Ganske varmt å traske å gå, så noen dager ble turen delt opp. En tur på morgenen og en på kvelden. Hadde jo med mobil i veska når jeg gikk for tok jo bilder samtidig. Denne porten fant jeg på veien……..vi kan jo kalle den 10 000 porten….

Nå skal jeg ta med mobilen på kveldstur. Har vært på stranda i dag da. Deilig vær igjen. Full sol og sommer. 

Deilig å være hjemme igjen. Har pakket ut og vasket klær. Yngste sønn min var hjemme og passet huset. Og alt var i orden da vi kom hjem. Rent og pent….

Ikke grodd så mye i hagen da, tørkeperiode vet dere…selv om det har regnet litt så fordamper det meste! 

God kveld til dere alle sammen. I morgen er det jobb igjen. Helt greit synes jeg 🙂

Det var deilig å feriere….

God morgen, 

I går kveld kom vi hjem igjen. Eldste sønn min og jeg. Vi har vært på Kreta en uke. Det var utrolig herlig å komme ned til øya igjen. Jeg har vært der mange ganger. Det er lissom hytta mi…Vi dro fra Torp flyplass. En liten og kjekk flyplass. Kom ned sent på kvelden til Kreta og Platanias. Dette hotellet har jeg bodd på før. Fint hotell nede ved havet. Så hver morgen før 0800 tok jeg morgenbad før frokost. Hotellet hadde ikke frokost, men kjøleskap og vannkoker. Så var ikke noe problem. Butikker i hopetall rett opp i gata. Flott beliggenhet og midt i Sentrum av Platanias. 

Det var ca. 30 grader hver eneste dag og ikke mye vind…..Onsdag var vi i Chania. Tok bussen…Sånn 40 minutter tenker jeg. Et bilde er fra Chania under her. Tok flere bilder med mobil, men ikke vært på bloggen der på Kreta. Bare slappet av og vært på stranda og kosa oss med god mat. Sønn min fikk sett masse fotballkamper da. Han er ikke så glad å ligge ved sjøen. Men han var og badet flere ganger hver dag da…jeg badet jo hele dagen. Det er det beste jeg vet. Nydelige flotte, klare og rene vannet på Kreta. Det er er bare så nydelig….

Vi lå på Melina Beach. Som dere ser så har det fin beliggenhet…KOSA meg en uke her på Kreta ja og kommer tilbake for jeg liker meg så godt på denne øya…

Håper dere har hatt det fint, ikke lest bloggene deres, men tenkt på dere alle….

Kreta…

Hei alle sammen 

Vært stille på meg. Hatt ferie og vært på Kreta. Nærmere bestemt Platanias…

Ikke fått lest blogg eller oppdatert noenting….Nå er det kvelden, men vi sees her inne i morgen.

God Natt,

Klem Solveig 

Jeg har ingen horn i sida til annebe

Hei og god bakst.

I dag har jeg også prøvd horna til Annebe. Du finner oppskrift på sida hennes. Jeg får ikke linka eller noe her fra ipad..Hun delte en flott oppskrift fra sin mor. Jeg  delte den i 3 og kjevlet. Det ble 8 x 3 da. De ble flotte. Fruensvilje delte i 2 og synes de ble litt store. Derfor fulgte jeg rådet hennes også….byttet ut halvparten av hvetemel med sammalt hvete….så da ble det jo kneiphorn 🙂 Det var en fin oppskrift. Tusen takk Annebe….som er en meget flott og vakker dame. Og jeg har ingen horn i sida til denne dama…….

 

Norske serier

Hei og god formiddag…

Jeg har tidligere berettet at jeg aldri har lest en serie..Men det var før jeg ble kjent med Jernbanefrua. Hun elsker jo serier. Jeg fikk Papirslottet gratis i et blad og leste boka og ble helt oppslukt….

Så tenkte dette ville jeg lese videre. Gikk inn på nettet og bestilte. Krysset av for bok nr. 2. Og alt dette kom i posten i går. Bok nr. 2, fargebok og blyanter. Så da har jeg nok å gjøre i ferien. Ingenting å betale. Neste bok må vel betales tenker jeg. Var ikke noe binding eller noe. Så synes det var et fint opplegg jeg. Den blir med på ferien…..

Gøy dette da.var skikkelige fine fargeblyanter. Kunne fuktes også og da ble fargen sterk…

Ønsker dere alle en super dag…

#norskeserier

Ut i min hage…..

Hei og hå,,,,,,her om dagen var det peoner fra mors hage. Nå vil jeg vise skjærsmin fra min hage…Jeg har fem slike busker i hagen. Kan tro de er vakre nå. Det er to typer som ligner hverandre, en med duft og den uten duft…Jeg har de uten duft. Bare ble sånn. Men kanskje greit, for det er ganske kraftg duft på disse og kan bli litt vel søtt ved siden av et soverom kanskje…

Vakkert var det i hvertfall.

Vært hos mamma i kveld også, handlet litt og vi spiste reker, loff og majones…nam nam…

Ha en vakker kveld 🙂