Energi

 

God søndag!

 

Det er ingenting som gir meg mer energi enn å være på tur! Jeg elsker det virkelig, dagsturer er noe jeg liker aller best! Det behøver ikke koste så mye egentlig. Det koster litt med tog da, der er prisene altfor dyre etter min mening! Med bussen kommer man langt for 3 tiere! Jeg føler at jeg lærer så mye og får så mye input til hjernen min. Hjernen er noe man hele tida må holde i gang tenker jeg!  Lese, skrive, regne – gjøre ting på forskjellige måter! Gå en løype annerledes enn det man er vant med! Lære seg noe nytt. En litt komplisert strikkeoppskrift, kryssord, et nytt språk – et eller annnet! Det å bli sløv er aldri bra, sitte og sløve uten mål og mening! ❤️ Men sitte og kjede seg litt skal være bra har jeg lest, da jobber den kreative delen av hjernen.

 

Mitt mål er – hver eneste dag skal jeg ha et mål med dagen! Bare det å komme seg ut på en cafe blant folk er sundt! Gå i skogen, se naturen med “nye briller” – klatre litt. Det er greit å gå asfalt, men jeg tenker man må variere der man har mulighet! Men nå har det regnet en del her så da kan det bli litt sleipt på fjell og i skogen.

 

Tilpasse seg forholdene tenker jeg! Busse og toge på søndager gjør jeg ikke så ofte, liker at ting er åpnet når man først er på tur! Men drar man til Oslo på søndager så er det ikke noe problem. Oslo er aldri stengt, de vanlige kjøpesentere er stengt da, men Oslo har et hav av alle muligheter! Hadde jeg vunnet i lotto så hadde jeg nok kjøpt meg leilighet i Oslo! Men så vant jeg ikke denne uka heller! 

 

 

Vet ikke hva prisene er her, men under 10 millioner får du sikkert ikke noe særlig. Men som sagt aner ikke, men Bjørvika er dyrt – veldig dyrt! Så har ikke sjans om jeg sparer alt jeg tjener hver måned, resten av mitt liv! Så jeg får bare være tro mot målet mitt…En liten skogshytte ved et vann! Så får vi se hva det blir til en gang! Mens jeg jobber har jeg ikke tid til både hytte og hus, det vil kreve for mye. Tiden blir spist opp når man er på jobb og jeg får heller ikke energi av å jobbe! Noen mennesker får det – jeg får det ikke! Jeg får energi av å stelle og dille her hjemme og å være på tur. Det er livet for meg!

 

Noen mennesker får jeg energi av og andre tapper meg..slik er det sikkert for alle mennesker!

 

Nyt søndagen – den er din………

Hus og hjem

 

 Ny magnet til kjøleskapet her fra Hus og hjem kjøpte i går HER  

 

 

Halloween – Det er denne helgen. Jeg kjøpte en liten ting i går! Ellers så pynter ikke jeg noe særlig. Bare litt godis er kjøpt inn! Trist hvis det ringer på døra og at man ikke har noe å gi bort synes jeg! 

 

 

 

 

Solen er rammet inn! Har masse slike gamle små rammer liggende! Nå kom verktøykassa frem i dag også! 

 

 

Kjøpte meg ny veske i går, den var så fin synes jeg. Masse lommer innvendig og utvendig og flere med glidelås. Bare til å slenge over skuldra når man er i byen eller på tur! To forskjellige remmer, en svart og en stripete. Merket er Sixth Sense og veska kosta kr. 499.-. Den ropte kom og kjøp meg med en eneste gang altså! 🏠 og hjem ønsker dere alle en fin kveld! 

 

Hus og hjem 🏠

Munchmuseet

 

God ettermiddag! Dagen her gikk unna og har ikke rukket å blogge før nå! I går tenkte jeg at måtte se og komme meg innover til Oslo for å besøke Munchmuseet. Så dura innover med toget på formiddagen og koset meg veldig i mange timer altså. Men det er stort og det er på hele 13 etasjer  – og mye man skal igjennom! Ikke etasje nr. 13 i går, da dette er skybar! Var ikke åpen, etasje nr. 12 inneholdt restaurant og toaletter og slikt. 

 

Munch produserte så enormt masse i sitt liv og når man ser dette i alle disse etasjene så tenker man er det virkelig mulig for et menneske å være så produktiv. Han hadde jo ingen arvinger og donerte alt etter seg til Oslo kommune! 

 

Bygningen er flott synes jeg. Mye kritikk for dette bygget! Men utrolig flott utenpå og innvendig er det helt magisk! 

 

Hvis du glaner oppover her så ser du mennesker. Der oppe stod jeg og tok bilder også! Man tenker at man er i et annet land, men det er Oslo! Fantastisk flott – utsikten må oppleves. 

 

 

Ut på ettermiddag kom det et veldig fint lys og det måtte jeg ha med meg..

 

 

Møtte eldste sønn min på ettermiddag/kveld så vi spiste middag sammen. Og gikk litt rundt i dette flotte området først! Han har planer om å besøke museet i helgen sammen med venner! Men en middag med ho mor har han tid til! Og litt shopping etter der…

 

 

Jeg tok ikke så mange bilder inne i museet. Ville oppleve alt selv, og det stod vakter overalt! Det var lov å ta bilder, uten blitz. Men likevel så lot jeg det være! Det er bedre å oppleve det der og da. Som sagt, det er så mye og oppleve og fordøye så man bør ta turen mange ganger og kanskje bare ta en etasje hver gang! Jeg fikk se Skrik i flere versjoner. Som dere vet så ble det ikke bare et maleri med Skrik, men flere versjoner. Hele rommet var mørkt, for dette er et av verdens mest berømte motiv – og må tas vare på for alle som kommer etter oss i lang tid fremover!

 

Mitt favorittmaleri er nok Solen! Jeg kjøpte med et kort med dette motivet og nå er det i en liten ramme her på veggen hos meg. Solen er det aller største maleriet han har laget. Det var stort som en låvevegg! Og det var så vakkert å se dette maleriet! Jeg bare stod rett opp og ned og var i en helt annen verden en stund!

 

 Men det er mye mennesker som ønsker å besøke Munch-museet nå så du er ikke alene altså! Og ta gjerne med en liten veske, ikke bag eller sekk. Alt må låses inn før du går inn i selve museet, så neste gang tar jeg med meg en liten veske bare! 

 

 

Utsikten fra etasje 12. En leilighet her er ikke for vanlige mennesker for å si det sånn!

 

 

Ble du fristet til et besøk?

 

 

Hus og hjem

 

God kvelden her fra Hus og hjem håper du har det fint! Det er fredagskveld og helg <3 Men vet du hva, disse bildene her broderte jeg for ca 35 år siden i korssting. De ble plukket ned fra veggen fra mange år tilbake. Tidligere hadde man mye på veggen og så skulle det plutselig være helt blåst. Nå er vi tilbake der vi var tidligere. Et hjem skal være personlig og ikke se ut som katalog! 

 

 

Blåveis

 

 

Tusenfryd

 

De er jo kjempefine synes jeg, og med disse rammene også så er det fint. Så jeg hentet frem verktøykassa mi og lagde oppheng og nå er de oppe på veggen igjen. Og der skal de blir lenge lenge!!! 🏠 Jeg liker å gjøre mitt hus personlig og ikke finne ting og tang som finnes i alle hjem bortover! Elsker også å titte innom bruktmarkeder og loppis. Men har vært litt dårlig med det de siste månedene. Min stil er vel litt nytt og litt gammelt. Litt billig og litt dyrt! 

 

Hus og hjem 🏠

mye styr på privaten

 

God fredag! Det føles fint, i går ble det en lang dag. Men sånn er det innimellom. Men det gikk greit! <3 

 

Så ble det bare til at jeg leste litt blogger og svarte på noen kommentarer her hjemme på kvelden! Rakk ikke mer, begynne å produsere innlegg trenger man ikke stresse med. Blogg er bare en hobby, men det er gøy når man stiger litt oppover. Og jeg falt ikke helt sammen uten innlegg heller. Plass nr. 35 uten å produsere et eneste innlegg, betyr vel at jeg begynner å samle meg noen gode trofaste lesere! Det er veldig koselig og hyggelig! 

 

 

Nye bilder merker jeg fremdeles – hvis jeg husker det. Dere leste jo Stjæl ikke andres bilder – din drittsekk! og det gjorde noe med meg og mine tanker rundt bildene vi deler. Dessverre vært busy hele uka og har ikke fått forsket noe mer på dette og hvordan jeg skal jobbe med bildene mine heretter. Liker rett og slett ikke finne mine bilder andre steder på nettet enn her hos meg! Bildene mine er smykkene mine her på bloggen! Du hadde vel heller ikke likt å se nabokona med dine øredobber! Ikke fordi øredobbene er fantastisk fine, men det er personlig! 

 

 

Litt bilder fra Gamlebyen hadde jeg liggende fra onsdagen! I går tok jeg bare 1 bilde og det var fra skogen sent på kvelden – og det viste ingenting. Det var mørkt og gatelyktene virker ikke her nå – litt Halloween dette, uten gatelykter blir det mørkt som i en sekk! Var hos mamma i går – handlet først og på butikkene var det fylt opp med godis i lange baner så jeg! Her på feltet er det ikke så mange unger lenger, i fjor kom det ingen på besøk! Så kjøper vel bare litt småtteri som er pakket inn i år tenker jeg.

 

God fredag

Hus og hjem

 

God kveld her fra Hus og hjem Håper du ikke har krøpet til sengs enda, men sitter og nyter en god kopp te eller noe.

 

Jeg elsker slike blader som dette, slike juleblader. Masse koselige bilder og oppskrifter og jeg må alltid kjøpe meg mange av disse magasinene nå i disse ukene før jul. Dette er ikke blader man kjøper den siste uka synes jeg. Her er masse ideer til gaver og pynt og mat og kaker! Kjempestas, og dette bladet var fint og jeg har allerede sett meg ut flere ting å lage!

 

Har bare et par andre prosjekter først, nå blir det litt bunker og hauger rundt meg! Prøver å rydde altså, noe må jo ligge fremme for da er det jo enklere å dra det med seg. Fikk også et blad fra Hadeland Glassverk i posten i dag – kommer meg sikkert ikke dit før jul, men er lov å se! Skal titte mer i dette bladet nå i kveld og hygge meg med det sammen med en god kopp med grønn te!

 

Kveldene er så koselige her i heimen synes jeg, bare en feil og det er at tiden løper fra meg! Nyt kvelden og natta når den tiden kommer. 

 

Hus og hjem 🏠

mer enn jeg eller mer enn meg

 

Noen ganger begynner man å tenke litt utenfor selve blogginnlegget man leser  – og det er da aldri dumt. 

 

I dag lurte jeg veldig på om det er riktig å skrive meg eller jeg! Jeg “gikk” en tur inn på språkrådet og leste meg litt opp. Legger ved linken her hvis du også lurer litt: SPRÅKRÅDET 

 

Blogginnlegget jeg sikter til er her: INNE Det norske språk er og blir vanskelig, men akkurat her er det valgfritt.  Det begynner å bli en del år siden jeg hadde norsk på skolen, men jeg prøver å lese bøker og aviser og blogger da for å lese og skrive ganske ok. Og hvis du lurer på hvorfor jeg legger ved et bilde av speiling, så tror jeg du skjønner det når du er inne på bloggen til vedkommende! 

 

Slike regler man lærte var nyttig. Det sitter som regel. Slik som da 

og når og aldri og alltid! 

 

Synes du norsk er vanskelig?

 

Hus og hjem

 

God kvelden her fra Hus og hjem 🏠Håper du har landet i sofaen og slapper av med litt lun hygge i heimen! Det har jeg gjort. Skal tenne litt lys se om det er noe å se på TV eller noe. 

 

Jeg er fryktelig var på dufter som du leste om her: Hvorfor må folk dynke seg i parfyme – takler det dårlig. Men jeg liker slike lys i glass. Synes de er koselig å pynte med og gir stemning. Det finnes i alle priser og størrelser og med alle mulige lukter. De fleste lukter for sterkt for meg.

 

Det må ikke lukte når de ikke er tent, og kan ha en anelse svak lukt når de tennes. Ikke lett å få tak i, de fleste faller gjennom. Dette fra Nille var helt supert. Det heter Cranberry Woods og er for meg helt perfekt og jeg er som sagt vanskelig på dette området der! Ikke var det dyrt heller, kosta 79,90 og slike lys brenner i mange timer. Tennes et par timer hver kveld, varmer jo faktisk litt også, nå som strømmen er dyr er det heller ikke dumt! Ønsker deg en fin kveld, slapp av og kos deg. 

 

Hus og hjem 🏠

 

 

Hvorfor må folk dynke seg i parfyme

 

God ettermiddag! 

 

Jeg takler veldig dårlig sterke dufter altså. Blant annet parfyme, slik parfyme som forpester alle rundt seg! Jeg blir dårlig altså, ikke sengeliggende eller slikt, men uvel og flere ganger banker hodepinen ofte på med det samme. Jeg bruker ingenting selv, bare bodylotion med litt duft. Det går bra – men parfyme er det lenge siden jeg orket å bruke. Og det er fort gjort å gå i “fella” at man selv ikke merker at man stinker. Det er vel helst de manneparfymene jeg ikke takler så bra, noen er fryktelig stramme (tunge) og jeg vet ikke men de litt billige man kjøper på Normal og sånne steder er ikke av klasse. Jeg liker best litt sånn duft an man må gå litt titt innpå hvis du skjønner hva jeg mener ❤️ og de litt eksklusive. 

 

Bortover med ferja fikk greit, mest barn som skal på skolen! 

 

Men hjemover i dag ble jeg helt slått ut, det er noe av det sterkeste jeg har kjent på lenge! Måtte bare rase ut og stå ute på dekket under overfarten! 

 

Kanskje noe å tenke på når man reiser kollektivt med ferje, buss, tog etc…Ta litt hensyn – du er ikke alene her i verden! Mange blir faktisk veldig syke altså, med anfall. Du er sikkert et bra menneske, selv uten, tenker jeg  🙂 

 

T a k k 

Hus og hjem

 

God ettermiddag denne mandagen! Her i Hus og hjem er det handlet inn nye gule friske roser. Disse er kjøpt på Mestergrønn og kostet meg kr. 80.- Synes de var helt skjønne. Friske og fine og de var uten torner, altså butikken hadde tatt seg jobben med å fjerne disse. Det er veldig kjekt, det får man ikke hjelp til når man handler på Rema. Mestergrønn har masse fint å velge mellom og det var rabatt. Eks på en bukett kostet 125.- og 3 buketter kostet 250.-. Du får altså den siste buketten gratis! Tenkte det var greit med en i dag jeg, det er tross alt mandag i dag og ikke helg! Og jeg viste ikke hvem jeg skulle ta til de av 125.- så da valgte jeg et annet stativ som hadde disse – det var flere farger og velge mellom! Da var det bare for meg å skrå-skjære dem slik at de lettere suger til seg vannet! 

 

 

 

 

 

 

Som dere ser har jeg prøvd meg på forskjellig måter å merke bildene på! Det hjelper nemlig ikke merke nederst til høyre, for de som er ute etter bilder stjeler og klipper vekk kanter og slikt Stjæl ikke andres bilder – din drittsekk! Prøvd forskjellige apper, men fant ikke noe kjekt! Tester ut flere etterhvert. Her redigerte jeg bare på telefonen i bildene. Bildetyveri er noe av det frekkeste jeg vet om…..

 

Hus og hjem 🏠