Høsten kommer tidsnok

 

Jeg har ikke gått rundt og ventet eller leta etter høsten i år! Har i grunn ikke gledet meg til det som kommer. Glatte veier og sur vind og sno..Men plutselig helt ut av det blå (nesten) så var høsten her i Fredrikstad! Den kom til meg. Den kom akkurat tidsnok! Tidlig høst er jo ganske fint, selv om jeg er sommermenneske! Men man kan være ute masse allikevel, jeg er jo ikke den som sitter inne og mugner akkurat <3

 

Gikk tur i en annen bydel i dag og ble en kaffe også + rabarbra-kake. Den var forresten veldig god, mye bedre enn eplekake! 

 

 

 

 

 

 

 

Tur ble det og også innom Biblioteket og leste litt blader og etterpå så ble det kaffe ute.

 

Sitte inne på cafe makter jeg sjelden. Det blir for mye klirr klirr i mine ører som ikke er i vater! Men et hyggelig sted med god sjel. Det er slike steder jeg liker, ikke så glad i kommersielle kjeder hverken når det gjelder klær eller andre butikker eller cafeer. Av bildene så er det høst, veldig høst og tempen var grei, men denne sure nordavinden da! Men var ute i mange timer og plutselig var nesten hele ettermiddagen gått, men det er jo kos å gå slik da!

 

Puslet litt hjemme her først. Ble ferdig med en klut jeg strikket på får lage et innlegg om den etterpå! For nå er det tiden inne til å begynne å pusle med litt småtteri til jul! Hadde tenkt meg innom en garnbutikk i dag også, men den stengte kl. 1400. For jeg er på jakt etter jule-rødt og grønt i bomullsgarn! Men får titte innom en annen dag! Nå blir det det å se litt nyheter og pusle videre med litt småtteri her inne! 

 

Kos deg masse med lørdagskvelden! <3 Ønsker alle mine lesere en God Kveld!

Hva er det med alle disse bruene her på Kråkerøy?

 

Jada jada!

 

Ikke nok med at Kråkerøy bru har vært stengt siden august! Nå er det ny bru på gang over til Isegran! Så en midlertidig løsning med en hengebru! Siden den andre brua blir revet! Vel, ikke akkurat for biler – men man kan sykle å gå over her fra Kråkerøy til Isegran. Ruslet meg en tur her i kveldinga! Det blir sikkert bra til slutt tenker jeg! Enn så lenge går ferja – som i følge Kronprinsparet mente det som var trikken i Oslo!

 

Ferja går hele året altså, ikke bare nå om dagen! Den er også gratis! Vi er heldige! <3

 

 

Isegran har jeg skrevet om mange ganger før her på blogg – den lille øya utenfor Kråkerøy!

 

Et sted med sjel! Et deilig sted å rusle rundt! Jeg liker å variere litt med gåinga, hvis ikke blir det kjedelig! Og det er alltid lettere å være i gang enn å komme i gang. Hvis man har vært et sted og tenker at bare jeg kommer hjem så skal jeg gå meg en tur. Men da er det fort gjort at man deiser ned på sofaen og under pleddet og kanskje ikke kommer opp fra den sofaen igjen med det første. Så moralen er: Legg inn turer der det passer og er naturlig mens man er i farta! 

 

 

Finn ditt eget lys og la det brenne! Alle må vi hente energi et sted! Gikk du glipp av forrige innlegg: Se her INNE

 

God natt!

Det handler om deg

 

God fredag!

 

Det handler virkelig om DEG – skal vi gidde å blogge så er vi avhengig av at folk leser bloggen vår! Hvis ikke er det dødfødt! Jeg har også skrevet om det flere ganger i sommer og i det siste er det  Vibbedille og Kjerringtanker som ytrer en del om dette! Snart er det jo bare oss her på blogg som leser hverandres blogger og slår det ene blogginnlegget i hjel med det andre!

 

Det er jo vi som må lokke folk tilbake til denne plattformen og vise at det mye forskjellig her inne. Nå er det stort spenn av spennende temaer! Så det er nok å velge i!

 

 

Vi må spre budskapet at det er mye på “menyen” her inne på blogg! Alt fra temablogger til vakre bilder og alle hverdagsbloggene! Vi begynner med å spre budskapet vår ut av plattformen. Og det får vi gjort ved at vi deler bloggene på andre steder! Og snakke om blogg til folk vi møter i hverdagen! 

 

I dag velger jeg 3 blogger å dele!:

 

 VIBBEDILLE  

 

KJERRINGTANKER

 

Jeg velger disse to fordi de har skrevet om dette temaet jeg tar opp! Og til slutt velger jeg: 

UTIFRILUFT 

 

på grunn av hennes bilder og små betraktninger! Vi her inne på blogg må framsnakke hverandre og spre oss utover, slik at folk for øyne opp for blogg igjen! Det handler ikke lenger om rompeløft og nye pupper! Livet er så mye mer enn det! Livet er for kort til å være selvopptatte og tenke at andre er så mye finere enn deg selv!

 

Men du det er fredag! Kos deg og nyt helgen! 

 

 

B L O G G  B L O G G  B L O G G

 

 

 

 

Jeg er i 8. uke

 

God kveld! 

 

Som dere sikkert har fått med dere så er jeg i 8. uke med gåing til jobben! Har skrevet om det mange ganger før! Jeg går og går da den ene brua over til øya her repareres. Som følge av dette blir det kaos og køer. Jeg har valgt det bort og går til jobben, en ferjetur og gange gjennom Gamlebyen og utover til industrien! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette tar jo lenger tid som jeg har skrevet om før. Men det er helt klart en bonus! Bonus som bedre helse kanskje, får luft både før og etter jobben og våkner litt og føler seg mindre trøtt. En annen bonus er ved gå enn å kjøre bil: Det blir vakrere bilder å nyte ved å gå!  Det tror jeg vi er enige i alle sammen! De fleste bildene her er fra morgenen, bare det store treet er fra ettermiddagen og jeg synes det var så flott! Elsker trær, det er noe robust og enkelt over trær….En raushet som er sjelden i hverdagen! 

 

 

Det tar 9 uker å reparere brua – heldigvis ikke 9 måneder!

 

Trendy lue til høsten og kalde dager

 

God kveld 

 

Nå er det tid for luer dere og er det noe som jeg liker å strikke på denne årstiden så er det luer! Denne lua var superfin å strikke. Sikkert litt feil her og der, men ikke farlig. Fort gjort å bomme litt på rett og vrang!  Men akkurat sånne feil tar ikke jeg så høytidelig.

 

Tenker at denne lua blir veldig trendy denne sesongen! Jeg har brukt tynn ull og pinner nr. 2,5. Veldig tynne pinner, men fastheten i strikketøyet blir så meget bedre da! Brukte også en følgetråd i Mohair Blend! Dette er lue for damer, menn og barn! Helt klassiske – uten for mye dill dall!

 

Og garnet finner du rett rundt hjørnet!

 

 

 

 

Og selvfølgelig har jeg oppskiften til dere! strikkelue

 

HØST = LUETID

Høstens vakreste eventyr er i gang!

 

Plutselig var det høst her på øya. Vært lite farger og se og slik, men nå begynner gulfargen å sprette frem. Jeg er et sommermenneske og har ikke leta så mye etter farger! Vil jo sommeren skal vare og vare, men det skjer ikke her i Norge!

 

Litt rart å tenke på at det mange måneder til jeg skal bade igjen! Nå kan man jo dra sydover også, men jeg tror jeg venter til neste år! Er litt ute av det systemet merker jeg. Sjekke inn på fly og slik! Føles som det er veldig mange år siden jeg satt på et fly sydover! Nei, orker ikke tenke på det engang, jeg har nok forandret meg litt på 18 måneder. Blitt mer hjemmekjær også, det er litt rart det der! Vi mennesker forandrer oss…..tilpasser oss!

 

 

Ørlite gult innimellom her!

 

 

Fint vær om dagen nå og meldt kjøligere på natta. Blir som regel det når det er klart! Ja, den kalde klare lufta er deilig. Den liker jeg å puste inn. Føle at man er ute og kjenner det på hele seg på en måte, deilig det altså! Men KAFFEN hadde jeg ikke med på tur! Det var litt dumt egentlig. Hadde vann, banan og knekkebrød! 

 

 

 

Men du: Helt greit å være på tur i dag!

Hva er det med disse kaffekoppene?

 

 

MAGI – SVART MAGI!

 

Det å tusle rundt i en by og finne en liten cafe ett eller annet sted. Se på folket, nyte livet og roen og det å sitte der omgitt av folk på alle kanter! Dette er det det jeg kaller luksus både på en hverdag og helg! Deilig å sette seg ned med et glass vin/øl også! Men kaffen kvikker deg i grunn opp! 

 

Dette var på lørdag, kunne like godt vært på en mandag! 

 

Valget falt på Cortado – ta gjerne en titt her: INNE  Cortado er en spansk kaffedrikk! Kanskje derfor mange nordmenn kjøper seg leilighet i Spania. Ikke visste jeg ar det var kaffen som lokket. Kaffen frister meg i hvertfall når jeg er i bystrøk! Her hjemme er jeg kjedelig – blir bare vanlig svart traktekaffe! Deilig det også, du må ha det hver eneste morgen! Håper du har fått din dose med kaffe i dag! 🙂 Svantes Lykkelige Dag 

 

Det svarte gullet – KAFFE

 

 

En lapp på et år!

 

Har masse garn. Både rester og hele nøster! Tenkte jeg skulle lage et teppe! Men nå blir det ikke en lapp om dagen selv om det var lurt. Jeg tenker jeg bare hekler rúndt og rundt og rundt, så blir det sikkert et teppe etterhvert. Så slipper jeg det med å sy sammen og slipper å tenke på lage litt ro i fargene. Nå tar jeg bare de nøstene med minst garn først (for jeg skal jo ikke lage meg enda mer rester) så blir det noen runder til det er tomt og så tar jeg ny farge. Det var planen denne gangen. Så får vii se etterhvert hvordan det blir. 

 

 

En stor lapp! Fester tråder eller hekler de inn med det samme! 

 

 

En hel trådkurv med rester i ull. Kurven kjøpte jeg på Rusta her om dagen. Har en slik vogn med garn og dill og dall, men ble litt tungvint når jeg skal lage dette teppet. Derfor lagde jeg meg en flyttbar sak. Putter den bare vekk når jeg ikke hekler på teppet! For det blir fort mye rot når man har mange forskjellige prosjekter rundt her i huset! Jeg har ikke noe hobbyrom jeg! Eller stua blir hobbyrommet!

 

I går var det bursdag Feiret bursdag i går 🙂 Dagens forrige innlegg. I går rakk jeg ikke blogge!

 

 

Restegarn – stor lapp – teppe

Feiret bursdag i går

 

God formiddag! I går rakk jeg ikke å blogge. Dro tidlig innover til Oslo! Skulle feire bursdagen til eldste sønn og handle gaver først på dagen! Tida går og jeg gidder ikke å sitte og lage innlegg å stresse med det når jeg har andre ting på programmet. Bildet er fra Dubliner, en pub i Oslo med verdens beste mat! Denne retten her er helt nydelig! 

 

 

Eldste sønn og han tåler et bilde her på blogg, yngste sønn var også med. Men han er ikke så fan av å bli tatt bilde av.  Vi er forskjellig. Her finner du mer om puben: DUBLINER Retten jeg/vi spiste var Bangers & mash, kjempegodt. Ble løkringer til forrett – selv om de rettene kom på bordet samtidig. Vi tok den forretten på deling da. For selve middagen er mye mat. Yngste sønn spiste Fish and chips. Så veldig god ut den retten også! Men jeg har spist det så mye så ville som sagt spise noe annet i går!

 

 

Vi var innom Telegrafen etter middagen for å ta en drink eller noe. Det stort og flott der, men ting var ikke på stell og bartenderen hadde ikke utstyr og hadde det som skulle for å lage de drinkene vi skulle ha! Det er nok av andre steder i Oslo, så vi gikk videre! Dette er nedlagte telegraf-bygningen i Oslo som har blitt gjort om til pub og spisested. Stedet hadde sjel….men manglet litt folk og utstyr enda…Se her om denne: TELEGRAFEN Går du inn på linken så finner du litt historie her også. Artig, tenk hva disse dette bygget har “hørt”..Ikke lite, minner meg litt om gamle filmer da man ser damene på Telegrafen er ganske så nysgjerrige! 

 

 

Vi kommer kanskje tilbake når ting blir mer på stell! Nå kan jeg ikke anbefale stedet! 

 

 

God sofa, men Dry Martini greide dem ikke lage! Hm…

 

 

Så vi havna på The Hub! Baren på Clarion Hotel, et fint sted og her er det masse å se på!

 

Vi fikk feiret bursdagen med innkjøp av gaver og så en kaffe. Så litt shopping. Så middag, drinker, og enda litt shopping. Ikke at jeg handlet så mye altså, men liker å gå i interiørbutikker. Klær handlet jeg ikke til meg selv – ha mer enn nok! Jeg driver jo med rydding i klesskapet og kan ikke fylle på mer akkurat nå! Eneste jeg kanskje skal kjøpe meg er en frakk/høstkåpe og et par støvletter! Men da liker jeg best å gå alene og titte litt rundt! 

 

Kos deg med søndagen!

Glede er så mangt

 

Glede!

 

Farger og barnetegninger gjør meg glad! Det oser varmhet og stor glede av disse tegningene. Det er en fryd å se på! Skulle ønske jeg aldri sluttet å tegne, tegnet jo masse da man var barn og etterhvert ble det bråstopp! Skikkelig dumt!

 

Noen mennesker tegner hele livet! Og får frem følelsene selv når de har blitt voksne! En av de jeg elsker er Lisa Aisato! Du ser streken hennes og kjenner igjen bildene/kunsten hennes lang vei! Det er noe helt eget og får frem sjelen til dem hun skal tegne. De kan nesten gå helt levende rett ut fra tegnebrettet! Når du får til det – da er du dyktig! Men slik er det jo, vi mennesker har forskjellige evner og noen er flinke til å øve på det man kan og trener det opp til det blir helt unikt! Du finner henne her AISATO eller på Hvaler! Og på bloggen her inne har vi en utrolig dyktig tegner.

Du finner henne her: NATHELESS Hun har også en nydelig strek! <3 

 

🍁

 

Men nå er det fredag, jeg skal gå meg en tur tenker jeg! Det regner litt, men aldri feil med frisk luft og bevegelse! Det er noe alle kan trene seg opp i. De fleste da. Tenke at det er deilig å bevege kroppen! Være ute – i all slag vær. Kjenne luften forandrer seg fra dag til deg. Lære seg hvordan naturen gjør seg klar til en stille tid!

 

🍁

 

Kjenne luktene ute, bruke sansene sine! Ta seg tid til dette – og etterpå så er det jo deilig å være inne og kose seg! 

 

 

<3

 

 

U T  P Å  T U R