Suppekålen(e) er innviet

 

Jeg kunne ikke vente, i dag er den ene tallerken innviet..Dype tallerken eller suppeskåler…Tror man sier det litt som det passer! 💚

 

Jeg kokte: blomkål, løk, gulrot og toppet med vårløk og kylling. Bacon hadde jeg ikke i hus..

 

Jeg googlet og fant et oppskrift hos Matprat på Blomkålsuppe og lagde min egen vri! Hadde brød til..Godt ble det absolutt og jeg føltes at jeg satt på restaurant! Litt kort innlegg dette, men jeg trenger jo ikke fylle på med masse ord for at et innlegg skal bli bra!

 

Oppskrift her: BLOMKÅLSUPPE

 

 

Middag hjemme i dag…

Frimarkedet i Gamlebyen

 

Dette skjer hver lørdag frem til høsten!

 

Når våren kommer – da starter frimarkedet på lørdagen igjen. Altså folk leier seg en plass på torget og selger: leker, smykker, strikk, gamle ting, nye ting,  plater, krydder, ja – alt mellom himmel og jord…Egentlig ganske mye folk i Gamlebyen i dag og masse folk innendørs på cafeer..

 

 

Utrolig masse fine leker å få kjøpt..hadde jeg hatt barnebarn hadde jeg kjøpt et lass! 🥰

 

 

Sånt torv elsker jeg! Det er liv…..

 

 

Mens jeg ventet på ferja før jeg dro til Gamlebyen ble jeg møtt med et hav av tulipaner 💛❤️

 

 

Surt og kaldt i Gamlebyen så jeg orket ikke sitte ute..Men altfor mye støy innendørs, så dro til Fredrikstad og fant et deilig sted i bydelen Cicignon. Og det fine navnet Cafe Cicignon..Ingen kjede, bare et koselig sted. Det er slike steder jeg faller for!

 

Tidligere skrevet her: Cafe Cicignon

 

Hus og hjem – jeg fant jeg fant – tallerken

 

God ettermiddag her fra Easter ornaments – Hus og hjem  og Man skulle hatt større hus! tidligere innlegg..På den blå linken når det gjelder hus og hjem.

 

Jeg har vært i Gamlebyen i dag, og tittet på bruktmarkedet/frimarkedet – der fant jeg ikke så mye. Men jeg lager innlegg om Gamlebyen senere i kveld!

 

Men jeg dro innom sentum og Fretex etterpå jeg hadde vært i den gamle staden..Der falt jeg pladask for disse som dere ser på bildene her. Suppetallerken x 4 stykk.. Jeg synes de var helt skjønne. Jeg betalte 20.- pr. stykk og det synes jeg var et kupp.. 🏠 Nå skal jeg vaske disse skikkelig og sette dem i skapet her! Litt lykke kan man alltids kjøpe vet dere 🏠

 

 

HUS OG HJEM 🏠

Når man bare bestemmer seg på 5 minutter

 

Og går med gode sko så kommer man langt! Bilde over her er kampen kirke. Men jeg tok buss fra Jernbanetorget og til Kampen. Tror det er ca. 6 kilometer dit fra Sentralbanestasjonen.

 

 

Kampen kaffe og bar.

 

 

Brie og syltet rødløk, honning og valnøtter i et deilig rugbrød-rundstykke. Spiste dette på Thorbjørn Egners plass utenfor Kampen kirke.

 

 

Thorbjørn Egners plass på Kampen.

 

 

Kampen er kjent for sine hus i slike sterke farger.

 

 

 

Etter at jeg hadde vært på kampen så tok jeg bussen tilbake til sentrum..For det er noen kilometer..

 

Så møtte jeg på en diger Edderkopp i Slottsparken – tidligere Jeg har vært i Bilbao og sett Maman – Oslo neste! Maman heter kunsten. Skikkelig fin og passer bra i denne parken synes jeg..

 

Etterpå så la jeg turen ned til Oslofjorden. Nærmere bestemt Kongen Marina. Masse folk innendørs…men det ble for mye bråk så kjøpte en is og satt meg litt ute og glodde.

 

 

 

Artig sted å besøke og nok fart og spenning der på varme sommerdager. Jeg har vært der tidligere Kongen Marina – sommeren 2022. På en varm sommerdag. Da tok jeg trikken til Skillebekk og gikk derfra til Kongen Marina. Men nå kunne jeg veien og da er det enklere å gå hele løypa 🥰

 

 

Gikk havnepromenaden tilbake til Aker Brygge og videre til Karl Johan..

 

 

 

Innom Sentralbanestasjon og tok en pizza på Olivia..

 

 

Så tok jeg toget tilbake til Fredrikstad ❤️

 

Vegetar mat, er god mat

 

Rett etter jobben dro jeg innom byen og spiste på St.Croix-huset. De serverer nydelig vegetar buffet hver torsdag kl. 1630..Veldig populært og maten er bare så nydelig. Delikat å se på og smaker himmelsk..I prisen følger det med dessert, ost, kaker + kaffe/te..

 

Stor produksjon av kunst i lange baner her..Laget av barn..

 

På kvelder og helger er det konserter, teater..

 

Et skikkelig flott hus som har tilbud til de aller fleste egentlig 🥰 

 

 

Jeg satt meg ut etter maten med en kopp te.

 

Bli Instagram-kjendis og staten betaler

 

Ja, du leste riktig! Vi vil ha penger på konto, vi vil ha frihet og være egen sjef! 

 

Det er absolutt mulig..

 

Du kan rett og slett få Nav-støtte for påvirkningskurs! 

 

Fra Morgenbladet!

«Det betyr at du som er sykemeldt, under omskolering eller går på AAP kan søke om å få innvilget Influencer Pro som en del av yrkesrettet utdanning. Dette er en stor seier for både meg, dere og influenseryrket – som endelig blir tatt seriøst».

 

Nav: – Vi kan absolutt si nei til påvirkerkurs

Nav ekskluderer ingen bransjer, så lenge bransjen er seriøs og har ordnede forhold, sier fagsjef i Arbeids- og velferdsdirektoratet.

– Det er mange mennesker som strever med å komme seg inn på arbeidsmarkedet, og Nav forsøker å hjelpe dem så godt vi kan, sier avdelingsdirektør Jan Erik Grundtjernlien i Arbeids- og velferdsdirektoratet, som har ansvar for Nav.

– Det handler om å løfte frem og hjelpe folk frem innen en realistisk karriere, som de også kanskje har et eierskap til selv.

 

Da har jeg klippet og limt inn fra Morgenbladet (rød tekst)…Det var et veldig innholdsrikt stykke om dette i utgave nr. 15..Så løp og kjøp denne avisa – hvis det virker interessant! 

 

Alt er mulig og noen tjener jo masse penger på IG – og hvis man kan få et kurs hos NAV for å komme i gang også da, så hva venter man på egentlig! 😀

 

Jeg har jo en jobb å gå til, så tror ikke jeg får dekket et slikt kurs..men det kan jo være noen av mine lesere det passer for! 

 

HVORFOR IKKE??? 

 

 

Jeg har vært i Bilbao og sett Maman – Oslo neste!

 

 

Legger ved bilder under her, litt klippet – for jeg var sammen med andre og det er ikke greit å legge ut bilder uten tillatelse..Så nå må jeg komme meg inn til Oslo og til Slottsparken! 

 

Fra Aftenposten:

“Louise Bourgeois ​regnes som en av 1900-tallets mest innflytelsesrike kunstnere. Skulpturen «Maman» er laget i stål, bronse og marmor, og ruver over bakken på åtte bein og har dimensjoner på nesten ti ganger ti meter. I sekken på magen bærer hun på 20 marmoregg.

Mange vil kanskje synes at skulpturen er fryktinngytende, men kunstneren selv har sagt at den er en ode til hennes egen mor.

– Den kan sikkert både virke skremmende og vakker. Jeg håper den kan fange nysgjerrighet, og interesse og åpne opp for nye tanker og ideer, sa sjef Gunhild Varvin i De kongelige samlinger til NTB uken før avdukingen.”

 

 

 

 

Hva hadde livet vært uten kaffe?

 

I dag var det ikke rom for uteliv akkurat…Men ut må man jo..

 

Men noen ganger er det helt greit å drikke kaffen sin innomhus! Og hva hadde livet vært uten disse kaffekoppene…KJEDELIG vil jeg tro 🥰

 

For et vær sier jeg, det regna sidelengs og hele dagen var sånn mørk og tung! Jeg har som mål med bloggen min å levere bra bilder i alle mine innlegg! Men noen ganger sliter til og med jeg…..Men uten regnværsdager så ser vi ikke sola heller. Man må ha variasjon og kontraster! 

 

Tenker jeg dukker ned i en stor tekopp jeg nå! 

 

 

Sommaren er kort – det mesta regnar bort

 

 

Hællæ…Håper alt er bra 🥰 Vi har jo hatt fine sommerdager en liten uke nå, det er har vært så deilig – jeg har NYTT Men nå kom det regn og kjølig vær igjen..Sånn går det, sommer kommer og går! Jeg trenger ikke 20 grader i april, jeg skjønner at det er litt mye for langt. Men jeg liker våren, og at man kan slippe topplua..I dag er det surt og kaldt, og regn og lua ble med på kveldsturen nå i kveld..

 

Bildene her er fra ettermiddagen, jeg la inn noen ekstra skritt etter at jeg hadde vært på sykehjemmet og besøkt mamma..Deilig å gå, jeg er jo så glad i det. Så tok en runde gjennom byen..Det var sikkert flere sommerblomster flere steder..Men var disse som fanget min oppmerksomhet i dag! 

 

Stemor i et hav av farger – ja, det er vakkert! 

 

Så tenker jeg tuller meg inn i et pledd jeg nå og sier GOD KVELD til alle mine herlige lesere..Uten dere, ingen blogg vet dere! ❤️

 

 

 

Solliv nyter

 

Sommer og Sol, da blir Solliv glad..Da nyter hun med begge henda…🥰 Alt hun ser og alt hun får! Is, godvær, sol, utendørs, middager ute på byen, turer – ja LIVET MED STORE BOKSTAVER!

 

Legger ved litt bilder som oser SOMMER under her! 🌺

 

Men nå kryper gradestokken ned fra 20 grader til 10…og regn ventes…Jeg har i hvert fall hatt fine dager! Kosa meg..

 

Så da er det dags å gjøre litt andre ting igjen! Litt flere innendørsafktiviteter..Forrige innlegg her: God morgen lesere…….Det er SOL i heimen..  Jeg holder på lese bok, stod på venteliste på denne boka: Vi er ikke her for å ha det morsomt Så den hentet jeg på fredag..Tydeligvis tatt inn flere bøker! Jeg har kommet til side 41 – storkoser meg..

 

Men du nyt lørdagskvelden…