Gult er kult – veldig

 

Gult er fremdeles kult...jeg er veldig glad i gult og veldig glad i grønt! Det er to farger som gir meg energi! Også oransje da gir meg energi, men ikke så lett å ha det i interiøret synes jeg! Men har noe da…Lys blant annet og en HAPPY-figur…Og en glass-lysestake..Tenker jeg etter så har jo masse av oransje også! 

 

Men gule og grønne ting har jeg her i huset, liker farger! På lørdag tok jeg inn noe grener fra hagen, fra en busk som heter Forsythia..Allerede begynt å grønnes, spennende – om de gule blomstene dukker opp snart – det gjør de helt sikkert..De spirer fort inne i varmen! Selv om det ikke er så varmt her inne da, men ok temp..Men ikke sånn – gå-med-korte-ermer-plagg-inne..Så varmt er det ikke..20 grader har jeg hatt det på i hele vinter! Greit nok, men svetter ikke..

 

💛

 

Hang på litt egg også jeg – det er jo ikke såååå lenge til påske! 

 

 

Gult er kult og det er DU også!

Middag på 1 2 3

 

Det er egentlig ganske så lett..

 

1. Dra til et senter, 2. Les menyen, 3. Ta dagens!

 

Det var mange typer dagens her på dette stedet og jeg valgte kjøttkaker m/kålstuing..og det fulgte også med dessert, karamellpudding + kaffe! Karamellpudding synes jeg ikke noe om så det stod jeg over..Kaffen var sånn traktekaffe, litt sterk og ikke så god! Middagen var helt nydelig og dette var mektig, så greide ikke spise opp alt! 

 

 

Tok litt drikke til, det ble Fanta og det kostet ekstra! Først skulle kose seg litt så hadde jeg ikke lyst på vann til kålstuing! 

 

Ser den ene bloggeren etter de andre presser frem ukemenyer, et måltid varm mat bør man få i seg hver eneste dag og vi som er litt eldre bør passe på å spise nok proteiner! Et egg til frokosten, litt mer pålegg på brødskiva! Bønner og erter er gode kilder til proteiner..Man skal kose seg mat, spar heller inn på søtsaker…potetgull og snop på hverdagen! 

 

 

Først mat, så moral…

Tupperware

 

Tupperware og det lukter mugg!

 

Jeg har en hel haug med dingser og boller og mugger og duppeditter! Vært på drøss av party gjennom flere år – mange år siden nå da!

 

Noe bruker jeg hver dag, slik som bokser til ha mel og sukker og potetmel og slikt..Som er helt tette. Slik at man ikke får noe i melet. Jeg passer på å åpne melposen først – for å være helt sikkert på at jeg ikke fått med noe fra butikken…Det kan skje…Og da er det gjort og man må rett og slett kaste alt som åpnet,  for å bli kvitt svineriet! Og støvsuge og holde på i ukesvis…Men når først melet har kommet i slike tette bokser, så går det bra! 

 

Denne dingsen er det mest brukte verktøyet jeg har – og det er også Tupperware. Den er kjekk å bruke når man baker. Få deigen ut av bakebollen og dele opp deigen til boller og rundstykker. Denne har jeg hatt superlenge og får litt angst hvis jeg ikke finner den…hehe..Men det gjør jeg jo for fargen lyser opp! Vet du ikke hva Tupperware er? – Du finner det litt her også: TUPPERWARE NORGE kanskje finner du de en ny dings – du bare MÅ ha!

 

Og kanskje blir dette på moten igen, hører lissom ikke om ungdom som kjøper Tupperware lenger…Men fyker du innom Finn så er det litt av hvert og hente! 

 

Ønsker deg en fin mandag! 

 

 

Søndagstur ved Glomma

 

Først så lagde jeg boller..boller og sånn 

Etterpå så vasket jeg bil og skravla en del med naboene..Folk er mer ute i gatene igjen nå og det er deilig..Så gikk jeg av gårde og igjen møtte jeg noen naboer og så skravlet man igjen..Så kom jeg av gårde! 

 

 

Gikk til elva – Glomma…Det er elvevann og ser ikke akkurat rent ut nå.Men det er fint allikevel synes jeg..

 

 

En diger båt ved havna

 

 

Et gammelt naust tenker jeg..Blir et fint motiv dette! Været var fint og sola varmer, gikk tur senere i kveld også..Da var sola borte og det var merkbart kjølig ute! Så har jo egentlig hatt nok å holde på med i dag..Men sånn er noen søndager, enter så flyr de i vei – og noen ganger er de bare kjedelige..I dag rakk jeg ikke kjede meg akkurat..noe med det å sysselsette seg selv litt, da flyr timene! Og så får man litt mer energi når lyset kommer, jeg merker det veldig! 🥰

 

God kveld…mine tanker går til Ukraina ❤️

 

Hus og hjem

 

God kvelden fra Hus og hjem (link til forrige innlegg). Jeg var tidlig oppe og bakte boller rett etter kaffen i dag. Tenkte jeg skulle ta med ut til mamma! Men slik gikk det ikke…

 

 

Etter jeg hadde bakt vasket jeg bilen og så gikk jeg tur! Etterpå der så pisket jeg krem og la boller i en pose og kremen i boks og pakket med melis og syltetøy – for så å ordne bollene hos mamma. 

 

Men på den veien ut til mamma hadde det vært en voldsom bilulykke, fem personer kjørt til sykehuset og veien måtte bli ryddet.. Jeg kjørte utover, for jeg visste ikke dette, da jeg kom et godt stykke av gårde,,ble jeg stoppet av redningsarbeidere. De fortalte meg at veien kom til å være stengt i to timer. Men det finnes en omvei, man kan kjøre. Dette orket jeg ikke for jeg vet den veien er smal og ekkel og med masse trafikk også da..Så tenkte kjapt at jeg bare kjørte hjem.

 

Ordnet meg en bolle med krem til meg selv..Men tenkte på mamma da! ❤️ Nå ved 1800 tiden er nok veien åpen igjen, men jeg drar ikke ut nå…For litt sent med kaffe og boller synes jeg..Så jeg ordnet noen flere boller i stad og hang på døra til naboen..han var ikke hjemme..Så i dag og alt jeg planla ble ikke akkurat slik som jeg tenkte..De fem i bilene skal ikke være alvorlig skadet, men jeg ser bilder fra lokalavisa og det ser helt grusomt ut! Den veien ut til mamma i bygda der er smal og svingete og med høy hastighet og 0 gatebelysning! Værste veien jeg vet om..

 

❤️

Hus og hjem

 

God morgen fra Hus og hjem (link til forrige innlegg). I går ble det enkel og god middag! Det enkle kan også være smakfullt. Løvstek fra Gilde…

 

Kokte poteter, saus fra pakke, grønne erter 

 

Og coleslaw – laget fra oppskrift hos MORSMIDDAG Her kommer du inn på siden og så er det jo bare å bla nedover i innholdet! Enkelt og lage og smakfullt! 

 

 

Kjøpte en slik pakke..Bare å varme opp det man trenger. Her har jeg til 2-3 middager tenker jeg! 🏠 Noen ganger er det enkle det beste når det gjelder saus..I dag baker jeg boller, bakte boller i går også, men de  frøs jeg ned og skal ha til senere anledning med melisglasur og kokos..I dag blir det boller m/krem tenker jeg…Ha en fin søndag!

 

Hus og hjem 🏠

B L O G G

 

Blogg er som trær – mye forskjellig der ute….

 

B – BITTER – Blogg kan være litt bittert fordi man aldri helt når opp til toppen av kransekaka..

B – BIE – Blogg kan være som en bie – flyr hit og dit.

 

L – LATTER – Blogg kan være latter, mye å le av og hygge seg med her inne.

L – LIM – Blogg kan være et lim mellom mennesker. Vi finner hverandre og har gode relasjoner.

 

O – OBSERVASJON – Blogg kan være et sted men man kan finner ut ting og følger med.

O – OSS – Blogg er oss, vi er en gjeng.

 

G – GULROT – Blogg kan være en gulrot, noe å strekke seg etter.

G – GINSENG – Blogg kan være litt som Ginseng, gir energi.

 

G – GODIS – Blogg kan være litt godis, vi koser oss med bloggen.

G – GI – Blogg er å gi av seg selv.

 

 

BLOGG er kanskje ikke for alle, men prøver du å blogge så gi det tid! Tar en stund før man ser greia her inne!

 

God lørdag – nyt dagen…

 

 

 

 

Lesere i utlandet

 

 

God lørdag, Solliv har mange lesere over hele verden! Jeg har tatt ut et snitt på det siste året og alt med turkis her er mine leser i utlandet det siste året. Ganske spredt over hele verden. Det er er veldig rart å se….at min blogg blir funnet flere steder enn i Norge og Sverige! 

 

 

 

De siste 90 dagene har jeg 338 klikk fra United States. Solliv må være verdensbloggen her på blogg! Tror ikke disse klikkene teller på topplista, ha de tellet med hadde jeg ligget veldig høyt oppe! Det er helt sikkert! Du husker innlegget Hvem er mine lesere? Og her er i grunn en oppfølger til det! Ganske artig å studere denne statistikken som ligger inne her på blogg! 

 

@solliv

Hus og hjem

 

God fredagskveld fra Hus og hjem (link til forrige innlegg). Dette ble middagen min i dag! Synes salat smaker deilig, og ikke alltid man har lyst til å lage selv. Så da ble det en tur til Mega og plukke med seg fra salatdisken! Synes det er både godt og mettende og man kan jo fylle på med akkurat det man vil ha – utvalget er veldig stort!

 

Det som er vanskelig egentlig er å blande ting som passer i hop, slik at det ikke blir altfor mange forskjellige smaker som krasjer litt…Dette er det jeg savner mest fra tidligere år på jobben. Jeg hadde en kollega/(venninne nå) som dro ut og handlet og plukket salat til oss to andre…gjerne på en fredag! Det var ukas høydepunkt….🏠 Hun var helt rå på å lage salater som passet altså! 

 

Nå har vi en type kantine på jobben, brødskiver og pålegg..Helt greit det, men jeg glemmer aldri stundene vi tre damene  hadde sammen med hver vår salat! Begge disse damene er pensjonister, men vi er fortsatt gode venner 🏠 Men ikke vært så lett å møtes nå i koronatiden…Men nå er det ny VÅR…Så blir nok noen dater utover nå! Tenker jeg…med eller uten salat! 

 

 

God dressing til 

 

 

Hus og hjem 🏠

Skyhøye priser – 25. februar 2022

 

Konklikten har ført til skyhøye priser og gir utslag her hjemme også!

 

Den russiske invasjonen og krigen med Ukraina har fått store konsekvenser for energiprisene i Europa og det gjelder Norge også! 

 

Nesten 21,50 for en liter bensin. Det er priser som man ikke ser så ofte! Det er veldig lenge siden, men jeg husker en periode at folk hamstret bensin og lagret hjemme i garasjen..Det er jo fryktelig brannfarlig tenker jeg! Men øker den nå, så blir vel folk redde at dette går helt til himmels og at vi til slutt ikke får tak i bensin/olje! Får håpe vi ikke må hamstre! 

 

Da er det bare en ting å gjøre – ut og gå!!!

 

God fredag….Helg 🙂