sommer + klær + sommerklær

 

Vask må til

 

God fredag fine folk! En deilig sommerdag er på hell her i Fredrikstad! Varmt og godt i sola, nå er det skyer og kulda kryper inn og det gjorde Solliv også! Skal gå en tur etterpå, men prøver å få unna sommeren og alt som man pusler med..Klippe gresset, klippe den siste hekken…Vaske sommerkjolene! Male den siste resten i boksen (Fikk ikke tid i dag) Tiden løper av gårde og plutselig er klokka snart 1700 og det er fredag og ettermiddagen! Skal ikke noe sted jeg, har mat her hjemme og trenger ikke kjøre ut for å kjøpe noe..

 

 

Sommerkjolene vaier i sola

lunsj

 

Skal sitte litt og slappe av og hvile beina, lage meg middag og så gå en tur er mine planer for kvelden! 

 

Sommerblomster

 

Det er slike dager jeg elsker, jobbe meg rundt huset ute og huset innvendig..Gjøre det klart, merker at det er kjølig inne nå og jeg setter på litt varme. Det er 1. oktober i morgen og da er det greit…Jeg har alltid 5 måneder jeg ikke bruker strøm til oppvarming. Mai til oktober..etter det så er det ikke noe hyggelig inne når det er høst og kalde kvelder..og man fryser! Så da kjører vi strøm…….koste hva det koste vil! Man må stelle med seg selv og passe på – god mat, sunn mat, nok søvn og godt og varmt inne og finne sin egen stil og oppgaver som gir mening med dagen og livet! <3  Ønsker dere en fin helg og jo da jeg stikker innom her jevnt og trutt når det passer sånn – det håper jeg du gjør også! Sender over en klem til alle mine gode lesere..ta vare på deg selv og andre.

 

Dagen 30. september 2022

Det gror ikke mose på tankene til oss bloggfolk

 

Man roper i skogen og får svar

 

Det er noe med oss som blogger. Vi har alltid noen å dele tankene våre med, det er sabla kjekt. Særlig for folk som er mye alene, ikke jobber, eller bor alene og kanskje ikke har så mange bekjente heller! Men det er jo samme hvor vi er, bare til å tenke lange eller korte tanker og dele det i denne bloggverden.

 

Roper man ut her så får man alltid svar! Vil jeg tro, hvis døra di er åpen da  – og man blogger for å blogge og ikke bare skal selge et produkt. De fleste her på blogg nå, blogger for å blogge og dele tanker tror jeg! Det er kjekt…Er man på ferie alene så er man ikke alene allikevel, man åpner en stor eller liten datamaskin og deler litt tanker og vipps så er man i full kommunikasjon og kvelden eller dagen blir interessant og hyggelig! 🙂 Vi er i grunn veldig heldige, har mange bestevenner fra fjern og nær. Det er godt for hue og godt for sjelen og alle tankene! Noen deler mange tanker, andre litt sparsommelige – men alle har vi noe å bidra med…ET FELLESKAP! Det er jo flere her som har sagt at nå gidder jeg ikke mer, blogger mitt siste innlegg og tre dager etter så er savnet så stort at man jaggu er på igjen! Og vennene sitter her og heier frem! 

 

Ja, vi er heldig som har en BLOGG <3 

 

Hva tenker jeg på akkurat nå….vel…en kopp med te for å få litt varme ..

 

 

Mose er flott på bilder! 

Jeg så en blogger på TV nå!!!

 

Det var fra en serie! 

 

Jeg ble litt satt ut for plutselig så jeg et kjent fjes eller to da! Bildet herfra er ikke fra den serien, men fra Halden på lørdag..

 

Men det var også bilder i denne serien…

 

Kan du gjette vilken serie det var??? Og hvilken blogger jeg sikter til???

 

Spent på svaret jeg nå! 🙂

Høst og sommer

 

Sommerblomster

Litt av varje tenker jeg….Vært rufsete dager med regn nå og nå kommer det sol sol sol – deilig! Sitter her og venter på middagen..Viste ikke helt hva jeg skulle lage i dag jeg, så kjøpte meg blomkål og lager litt suppe med gulrøtter, løk, poteter, blomkål og paprika…Ikke vet jeg hvordan det blir. Men varmt blir det jo.. Tenker jeg lager meg et ostesmørbrød og legger på toppen jeg, så får jeg i meg litt proteiner også..Ikke alltid man har 100 % kål på hva man skal spise, og godt med litt opprydding i kjøleskapet også..Lukter ganske godt! I dag hev jeg meg rundt og gikk lang tur rett etter jobben! Ble bil tur/retur jobb på grunn av det skikkelig ustabile eller stabile været som har vært noen dager nå! 

 

Men nå blir det bra tenker jeg! 🙂

 

 

Fluesopp er fine motiver på høsten

 

Så nå tenkte jeg at jeg blir inne resten av kvelden…Godt å slappe av med TV og nytt KK – gleder meg! 

 

 

Hva er dette for noe da???

 

Jeg er den som liker å fremsnakke byen her, butikker, spisesteder – ja alt som skjer. Jeg synes jeg er god på det! Men her ble jeg skuffet altså, dette er fra Bunt Byens nye blomsterbutikk! 

 

Her selges blant annet kranser til 399.- Slike man kan pynte utgangsdøra og sånn vet dere.

 

Hva er dette spør du meg??? Er dette noe man bruker penger på. Hadde jeg kommet hjem med dette og sagt jeg hadde kjøpt denne kransen i en butikk for 399.- da hadde ungene her hjemme tenkt at nå har det rabla for ho mor..

 

For meg så ser du ut som ugresset jeg har rett utenfor døra her – noe i grøftenkanten som man har bundet sammen. 

Anbefaler heller å gå inn til skogens dronning her: NATHELESS  Hun lager fine kranser hun…Aner ikke om hun selger altså, men vakkert er det! 

 

 

For meg ble dette Keiserens nye klær…dere kjenner sikkert til den historien! Greit å tenke utenfor boksen og all ros for det, men rett og slett mye annet jeg kan bruke pengene mine til..Men skal ikke nedsnakke butikken altså, for det er masse forskjellig å titte på der. Men dette her skjønte jeg ikke helt! Fortsett dere og bruk det kreative – det liker vi…Gresskaret var fint, det hadde vært flott på trappa! 

 

Ikke alltid man skjønner alt man ser…Noen ser diamanter der andre ser gråstein! 

klutestrikk

 

God mandag, det er høst! Og med høsten er det klutestrikk hos Solliv. Kjekt å fylle opp lageret til seg selv og familie! Og fine gaver å ha på lur! Kluter kan brukes til det meste, jeg har diverse kluter som jeg bruker på badet til dusjen. Jeg har andre kluter jeg har på kjøkkenet og jeg har bilkluter, som ligger i bilen som jeg tørker over vinduene med før jeg kjører! Kan være fuktige og tåkete vinduer på denne tiden! De klutene det er bilde av her er strikket i garnet Petunia, ikke billig garn – men et godt garn! Koster rundt en femtilapp for et nøste. Et nøste rekker til en klut! 

 

Jeg har veldig mange strikkebøker og flere bøker med kluteoppskrifter. Synes det er gøy å lage kluter etter mønster. Denne kluten heter Favoritten og oppskrift fant jeg i Bittas Strikkeplanlegger! Likte mønsteret godt og det er jo et enkelt mønster å følge, slik at man kan strikke foran TV, på bussen eller i en pause man har! Man bør altså ikke sitte i dyp konsentrasjon for å få det til! 

 

Kluter er også fine julegaver, et par kluter som går ton i ton + et stykke med olivensåpe! Helt perfekt spør du meg…Jeg har fortsatt kluter som jeg strikket for 10 – 12 år siden og de er like fine. Så her vil jeg tro man sparer miljøet…Ikke sånn bruk og kast system dette! 

 

 

En klut er ferdig og nå holder jeg på med den lyse! 

 

 

Bitta sine oppskrifter er supre, her lærer man faktisk å strikke på en måte. Man lærer flettestrikk, falske fletter og mange fine mønster man kan bruke i diverse andre plagg! 

 

Supre gaver til seg selv og andre 

bra bedre best

 

Bildet over her er fra i dag…Det er bra! 

 

 

Litt bilder fra dagen min, hva mener jeg med bra, bedre best! Måltidet var bra det, men ikke min favorittmat – men tester forskjellige steder og da må man smake seg gjennom byen! Så i dag var jeg på Wok & Bowl Market! 

 

 

Men dette er bedre! Se nedenfor her:

 

 

 

 

Men dere som kjenner meg så er det ingenting her i livet som slår naturen her på Kråkerøy! Det vil si BEST 🥰 For meg!

 

 

B E S T 💙💚 Solliv elsker turer her på Kråkerøy 

Kråkerøy

 

Det er høst her på denne øya og denne “veggen” er det første man møter når man kommer hit til Kråkerøy. Så flott i høstfarger! Like ved brua og når man møter en rød “vegg” da er man på Kråkerøy! 

 

I dag skinner sola fra klar himmel så jeg skal straks ut og gå! Godt å få opp dampen, være ute og se lyset! Kjøligere ja, det 5 – 6 grader ute da jeg kikket på termometeret og inne var det 15 – 16 grader..Så da velger jeg å ha vinduer og dører åpne for å slippe inn masse luft! Ingen fyring her enda, så fyrer ikke for kråka….Tar nok en stund enda før jeg setter på noe varme! Jeg er jo ikke mye hjemme, enten er jeg på jobb, eller hos mamma eller så er jeg rundt på tur her og der..sjelden jeg sitter i ro her hjemme, noen timer på kvelden og et par timer på morgenen da jeg har fri. Men det går med til å ordne mat, rydde og litt data…

 

I dag søndag, får se hva det blir av mat senere i ettermiddag/kveld…🏠 lyst på noe godt jeg!

 

Ut på tur – hvert skritt teller…

 

Dagens omelett…rester av poteter, gulrot, vårløk…

 

 

 

Kaffekopp utenfor heimen ble det!

 

Jeg var kaffesugen på en kopp kaffe utenfor Kråkerøy i dag…Tenkte og tenkte og hadde ikke lyst på noen kaffe i Fredrikstad heller..Valget stod mellom, Moss og Halden..kanskje Sarpsborg.. Så etterhvert da jeg var sånn ferdig her hjemme med det jeg hadde planlagt så dura jeg ut den døra! Og det passet bra med tida og tog til Halden! Havna på et sted som het Vannvogna av alle steder. Vann skulle jeg ikke ha! Kaffe derimot hadde jeg lyst på! Prøvde først nede ved kanalen, men der var det for mye folk og det regnet så kunne ikke sitte inne i med all den akustikken det blir med masse prat og folk.. Så gikk oppover gågata! 

 

 

Har ikke sett dette stedet før, lurer på om det er ganske nyåpnet! Jeg er ganske så kjent i Halden! Vært der mye! 

 

 

I går hadde det vært noe som heter Kulturnatt i Halden og det er jeg glad i, men misset det..Ikke fått det med meg. Kulturnatt 9. – 10. september 2022 Dette var i Fredrikstad for et par uker siden og altså i Halden 23. september. Sikkert masse forskjellige konserter over hele byen. Jeg MÅ følge med mer – men jeg er lite på Facebook om dagen og arrangementer og slikt foregår der 🥰

 

 

Det regnet ganske heftig i Halden i dag, så var ikke akkurat den beste dagen å farte. Men jeg kom meg ut på tur og det liker jeg godt. Så alt i alt en meget hyggelig dag! Og rakk innom noen garnbutikker og snoket, mest for å få noen ideer. Jeg liker å gå rundt å kjenne på garnet og se fargene. Tror rett og slett jeg skal strikke meg en genser/vest etterhvert i litt tykt garn. Er jo så utrolig mye fint å se.

 

Var også ute for å utforske en øy utenfor Halden som heter Sauøya, men da åpnet himmelen seg og bare måtte snu.! Tenkte jeg skulle bli lit kjent der. Sauøya er en øy i Iddefjorden. Men det får jeg ha til gode. Men turen til Halden ble ikke bortkastet, jeg fant et par nye spisesteder jeg skal forske mer på. Pluss Vannvogna og så Sauøya da. Nok å finne på bare man kommer seg litt hjemmefra. Nok å finne på her hjemme også, men det er noe med å pakke en sekk og låse døra og farte litt…kort eller lang tur – spiller ingen rolle for meg. Man får alltid en ide eller noen nye impulser som gjør livet litt rikere..🥰 tenker jeg..

 

Ønsker alle mine lesere en fin lørdagskveld…

Jeg satt på biblioteket i går

 

Forresten deilig og varmt der og varme farger i dette teppet!

 

Elsker å gå på bibliotek, så mye å finne der som er av interesse! Jeg satt og tittet i et blad og så denne artikkelen om Lulu Kaalund. Hun er kunster og kreativ og hekler..Hun hekler sine egne oppskrifter. Følger ikke andres..Så deilig tenkte jeg. Er man en kreativ sjel så burde man ikke lage det andre har designet..Finne sin egen stil! Dette gulvteppet var så nydelig og jeg bare elsker det! Hun hekler for det meste i ull, da bomull ikke er så miljøvennlig og ull er mer slitesterkt! Hun hadde ca. 12 prosjekter på gang samtidig…

🌺

Synes det var smart jeg, da kan ma jo aldri bli lei..

 

 

Vel, det er lørdag og jeg skal ut av huset etterhvert..Lyst på en kaffe ute i dag..Alltid deilig det! Så får vi se hvor man finner den kaffen! Mange ganger skulle jeg ønske biblioteket her i byen hadde en skikkelig cafe slik som i Drammen Drammen på sitt beste og En time I Drammen eller en dram i timen? Husker ikke hvilket av disse innleggene jeg skrev om biblioteket! Nå har vi også meråpent bibliotek her i byen. Det er bra, må bare lage meg tilgang til dette. Da er man ikke så avhengig av å rekke åpningstidene. Får se om jeg får sjekket det ut en dag! Håper du har en hyggelig lørdag så langt..og boka jeg leverte inn finner du: Tips om en veldig bra bok – Løpe Ulv 

 

 

Da sier jeg bare GOD LØRDAG!!!