Frister det med telttur i sommer?

 

God kvelden dere..

 

Tja….Frister ikke akkurat meg. Men kanskje alene ute på en holme hadde vært stas…Og det som er rart vet dere, etter festivalen er det nesten like mange telt..Folk bare går..

 

Men frister ikke akkurat på dette stedet for meg..Hvordan greie å sove her tenker jeg!

 

 

Greide du å gjette hvor det var. Det er Roskilde i Danmark..

 

Ganske flatt og åpent i Danmark, haha…Ikke akkurat mange skyggesteder, hvis det skulle bli 30 grader. Men det blir det sjeldent der. Ser ut som en prærie synes jeg..🥰

 

Eldste sønn er på festival…Alle bilder Tor..De er en gjeng som er der år etter år etter år…

 

ta seg tid

 

Ta seg tid til å se alt det vakre..

 

Jeg tenker, det er veldig viktig..Stoppe opp og se seg om..Er ikke det fantastisk? For en gave vi kan pakke opp hver enste dag..Er ikke det luksus så vet ikke jeg. Jeg vil heller se dette, enn å sitte å glo på en veske fra Dior. Den veska kan ikke mer enn frakte lommebok, nøkler, leppestift og sånn – og det kan jeg fint greie med mine andre vesker..Men dette? Det er jo magi, et under 🥰

 

 

 

Jeg fulgte med på denne måken, lenge lenge..Skjønte ikke hva den ventet på.. 🦀Men etter hvert skjønte jeg jo hva som var målet. En liten krabbe i sjøen ble fisket opp. Og dratt opp på fjellet hvor den ble knust, lettere å fordøye da måken fikk smadret den på en måte. Trodde nesten de måkene spiste en krabbe hel jeg, men neida…småbiter..Ikke veldig stor krabbe altså. Det var nok delikatesse og da nyter man små biter.

 

 

Strå med rødskjær – fint…

 

 

Stranda nede ved elva, så fargerikt og flott. Detaljer.

 

 

Og så lilla da, fineste fargen altså 💜

 

Det er mye vakkert der ute i naturen.

 

Stopp opp – ta deg tid til å leve…Se, nyt, lev!

Moro å lese at andre bloggere besøker Byen med stor B

 

Fredrikstad er jo en ille flott by…Faktisk..Hvem skulle tro det for 35 år siden..Ikke har vi blitt rike på olja, veldig få arbeidsplasser her i Fredrikstad har blitt til på grunn av den enorme rikdommen som olja har gitt landet Norge + flere byer i Norge..Ikke dryppet noe på Fredrikstad der..Men på en eller annen måte har Fredrikstad greit seg bra allikevel..HELT UTROLIG…BYEN BLIR BARE BEDRE OG BEDRE…SOM GOD VIN 🥰

 

BUNNY 0G CO PÅ TUR 

 

Moro å lese – I ❤️ – Stikk innom den blå linken og les…

 

 

Ulv Ulv

 

 

Man har hørt det noen ganger…ULV ULV (neida, jeg har ikke lånt badehetta til Trettebergstuen). 

 

Men nå er det ekte! Veldig rart, men plutselig er det ulv her på Kråkerøy. Og den siste videoen jeg så på fra avisa var bare en kilometer herfra meg. Og da hadde gråbein jaktet på et lite rådyr og hvem tror du vant?

 

Forrige uke dukket det opp ulv på Hvaler, drepte flere sauer. Og folk blir stresset av det. Hunder som går i løpestreng og sånn, går jo ikke da. Det kan fort skje ting som ikke er koselig.

 

Men plutselig var det ulv her på Kråkerøy også. Vi vet ikke om det er to ulver, eller om den ene har gått og trasket helt fra Hvaler og hit til Kråkerøy..Det er jo noen bruer og veier og kilometer det. Hadde jeg hatt katt nå så hadde jeg holdt den inne for å si det sånn..

 

Tror ikke jeg skal gå noen kveldstur jeg nå…Nei, ikke i dag..

Jeg er ikke bare på tur

 

Jeg jobber i grunn ganske mye med hus og hage! 

 

Men jeg liker å være på tur og liker å skrive litt om det. Jeg blogger ikke for meg selv, titter aldri på gamle bilder eller blogginnlegg. Bare når jeg deler en link. Folk tror kanskje jeg skryter litt…se på meg nå..nå er jeg her og nå er jeg der..Nå spiser jeg ute igjen..Det er jo for å påvirke andre mennesker..Greier jeg, så greier andre tenker jeg. Jeg er delvis trygdet og trygd blir man ikke rik på. Men det går rundt. 

 

Mine turer er ikke av det dyre slaget. Mat koster hjemme også..Og det er hyggelig å kunne sitte ned å nyte maten. Overnatter ikke så ofte på hotell, står opp rundt 0600 og hjemme rundt 2300 da har jeg fått mye ut av en dag på tur synes jeg..

 

Og jeg blir glad når jeg kan påvirke..Slik som når jeg får en kommentar fra f.eks Kjerringtanker  – “dit vil jeg også en dag i sommer”. Da blir jeg glad! Det varmer, da har jeg oppnådd det jeg vil med bloggen…Fremme små gode opplevelser 🥰 Domkirkeodden – verdens vakreste museum 

 

Det er det som er hele poenget med min blogg..Når du går ut fra denne siden så har du kanskje fått en ide eller tanke i hodet som spinner videre…Og blir til noe..Og kan jeg sitte alene og spise på Resturant så kan DU! Hva er skummelt med det??? 

 

INGENTING (eneste skumle er at du må betale selv, haha…)

 

Fra Mjøsa/Hamar

 

 

Domkirkeodden – verdens vakreste museum

God søndag..

 

Denne uka har jeg hatt ferie og reist hit og dit..Noe jeg liker godt. Jeg liker å være på tur, det å ta tog og buss..Koser meg veldig da! 

 

Jeg dro grytidlig en dag i ferien min og tok tog til Oslo og så toget til Hamar. Tog til Hamar går kjapt, ca 1 time og 15 minutter. Flott måte å reise på. Da jeg satt på toget så googlet jeg litt for å finne ting jeg kunn oppleve i Hamar. Bade i Mjøsa skulle jeg absolutt, men greit med flere planer. Se om Skibladner var inne hadde jeg også planer om. Men Domkirkeodden vekket min nysgjerrighet. Kort vei fra jernbane, ca. 2 kilometer i en koselig sti ved Mjøsa. 

 

Det må være verdens vakreste museum tenker jeg. Det var absolutt mye man kunne se på her. Men man må sette av kanskje en hel dag eller flere dager. Det er guidet turer rundt på museumet, urtehage og masse spisesteder og rosinen i pølsa for meg var ruinene etter Hamars gamle Domkirke. Veldig spesielt å se dette..Inne i dette glasshuset tror jeg det også er lagt opp til forskjellige konserter..

 

Jeg legger ved noen bilder under her. Jeg vil virkelig anbefale å lese deg opp litt her: DOMKIRKEODDEN

 

Jeg kommer nok tilbake allerede denne sommeren vil jeg tro. For det var mye å fordøye. Været da jeg var der var veldig lummert og det ble mørkt i horisonten og et massivt regnvær var på vei..Så la en liten demper på besøket.

 

Jeg rakk et bad i Mjøsa før regnet datt ned..Jeg kom meg tilbake til sentrum og travet i gågata der og spiste lunsj på CC Hamar. Og tuslet i kjøpesenteret mens det regnet. Det var et fint senter så det er sagt. 

 

Etterhvert så hadde jeg sett nok denne dagen følte jeg. Så tok toget hjemover til Oslo og så videre til Fredrikstad. Overnattet ikke denne gangen..Men sommeren er lang og Solliv er på tur, så blir nok til det senere..Feriepengene skal jo strekke til hele sommeren og jeg kan ikke brenne opp alt kruttet på en uke! Legger ved noen bilder fra Domkirkeodden under her. Har du ikke vært der, så vil jeg anbefale en tur, det er en flott opplevelse for store og små. 

 

Det er ingen hemmelighet

 

Det er ingen hemmelighet at jeg jakter på bad og opplevelser og god mat og drikke. Det gir meg masse og det trenger ikke koste så mye heller.

 

Bussbilletten fra Horten til Åsgårdstrand koster bare kroner 37.- Det er mindre enn hva en kaffekopp ute koster..Jeg drar til steder som gir meg noe, og som jeg vet har et sted jeg kan bade. Åsgårdstrand er et badested. Ikke så mye annet man kan finne på der egentlig. Noen få spisesteder og en par puber. Et bittelite   shoppingsenter oppe i sentrum der, hvor man får tak i det nødvendige, pol og apotek og sånn..

 

 

Så fint vær i går……

 

 

På plenen rundt dette huset er det populært å være. 

 

Første jeg møtte på og pratet med var en dame (ung) som jeg vet jeg har sett før, men hvor aner jeg ikke…Hun var svært hyggelig. Men jeg fikk meg ikke til å spørre hvor jeg hadde henne fra. Kan jo være et kjent fjes fra TV eller noe..Som sagt jeg har kvernet hodet rundt og rundt…men ikke noe svar…

 

 

Middag må man ha og jeg koset meg med laks, asparges, sandefjordsmør og risotto. Utrolig godt. Og litt drikke må til i sommervarmen. Cola/Cola-light og slik drikker ikke jeg. 

 

 

Buss til Horten og ferje til Moss – så ble det et bad i Moss borte ved stupetårnet. Veldig enkelt å bade der, badetrapper man kan sitte på og stige til sjøen eller stupe/hoppe fra tårnet. Slike steder liker jeg godt..Var i Moss noen timer og slappet godt av og så toget hjem til Fredrikstad..

 

 

En virkelig God Dag med mening..

 

Fin feiring… med bad

 

Hei alle!

 

Stikker bare innom for å ønske dere riktig god kveld og St.Hans 🥰 

 

Noen av dere som er våkne skjønner sikkert hvor bildet er tatt! Og noen gjetter kanskje bildet nedenfor også. 

 

Bad har det blitt, 3 bad på det øverste sted og 1 bad på det nederste stedet…Badevannet er helt nylig nå. Dette ble bare et lite kvelds-innlegg, men kommer tilbake i morgen med litt flere bilder og tekst! Vil jeg tro…

 

🌺

 

 

Hvor ble det av innlegget mitt???

 

I stad

 

Lagde jeg et blogginnlegg og borte ble det Litt om Solliv Jeg byttet ut bilder og gjorde om teksten..Men frem kom det aldri ….hm…

 

Prøver med et hjelpeinnlegg!!! 

Litt om Solliv

 

 

God kvelden kjære lesere…Det er sommer og sol 👙👗🩴

 

Jeg kommer med to alternativer og bare et svar – sånn litt om alt!

 

Hvilken favoritthobby har du Solliv? Håndarbeid eller hage?

Da må jeg si hage, synes det er trivelig å jobbe i hagen og tusle rundt og klippe busker og gress og vanne og ordne. Da er jeg i bevegelse og det liker jeg godt. Solliv er ikke glad i å sitte rolig og det gjør man som oftest når man strikker/hekler/syr etc..

 

Hva liker du best Solliv? Fiskesuppe eller Pizza?

Jeg elsker fiskesuppe, det er det aller beste jeg vet. Men jeg tåler ikke selleri, så da er det litt vanskelig noen ganger. Så må høre med kokken hver gang jeg har lyst til å spise det på et utested, hva det er oppe i suppa!

 

Badetur eller bytur?

Jeg elsker å bade og prøver å passe inn det overalt jeg er. Er aldri på tur uten å ha med badetøy i sekken. Oslo er supert, da blir det som regel alltid et bad når sesongen er der.

 

Alene eller med folk på tur?

Jeg liker meg best alene, tar veldig sjelden kontakt med andre når jeg skal ut på tur! Jeg hører jo dårlig og da er det slitsomt å være på høygir for å høre hva andre folk sier. Får ikke slappet av, full konsentrasjon hele dagen og dønn sliten når kvelden kommer. Blir jo som en som er blind, han flyr sikkert ikke ned biblioteket heller vi jeg tro..Men jeg elsker å møte folk underveis og prate, men ikke hele tida. Skjønner dere?

 

Sykle eller gå når det gjelder trim?

Jeg liker best å gå nå for tiden. Før var jeg den som syklet året rundt! Men så ble jeg skadet i en ulykke og ambulanse og sykehus og etter det så blir det mest å sykle til badeturer. Det var vel ingen som trodde jeg kom til å bli frisk igjen, men etter noen år med masse smerter…Men har alltid vært en gåer! Liker å gå veldig mye, langt og lenge!

 

Kjole eller bukse?

Jeg er ingen kjoledame egentlig, selv om jeg  har sikkert 50 kjoler i skapet. Men bruker de mest her hjemme i hagen. Når jeg skal av sted, så skifter jeg til bukser. Burde jo vært omvendt! Men har blitt bedre..Kjøpte meg forresten ny kjole i går! Mitt varemerke er vel, bukse, t-shirt, og bluse utenpå..

 

Fremkomstmiddel? Bil eller tog?

Jeg elsker å reise med tog, det er så utrolig behagelig. Man kommer fort frem og god plass på toget. Fint å lese, eller sitte å taste med mobilen..Liker ikke å sitte på med andre eller kjøre selv, når det gjelder bil.

 

Døgnrytme? Morgen/kveld?

Jeg er til de grader morgenfugl…Tidlig som mulig alle dager, hele året..Jeg liker den roen og stillheten man finner når dagen gryr?

 

Hva med skjerm? TV eller blogg/data?

Da må jeg si data og blogg og nyheter og aviser og alt man googler og jakter på der. TV, ser jeg lite på. Kanskje en film i året. Men har blitt litt bedre på vinterstid med å hygge meg med en serie. Men ser slik som før, en episode i uka..Aldri mange episoder på en kveld. Nei, da blir jeg sliten, hehe..

 

Tjene penger? Drive for seg selv eller jobbe for andre?

Jeg har en helt vanlig jobb med en arbeidsgiver. Det er det det ble, nå er det for sent å finne på noe for meg selv. Tenker jeg!  Hvis det ikke renner inn penger her på blogg og IG og masse annonser og alt. Da kan man jo vurdere ting……….Haha! 😎

 

 

Blir kanskje en del to her..Det var nok for i dag i sommervarmen vil jeg tro 🥰