Hørselbloggen ønsker et Godt Nytt År

 

Hei dere der ute. Dere som hører vanlig eller har nedsatt hørsel i en eller annen form. Jeg har selv nedsatt hørsel. Det er kjedelig. Men får tenke postitivt! Jeg får ikke gjort noe annet. Slipper i hvert fall sov i ro. Her sover jeg som en stein. Selv om det meste av fyrverkeri smeller til himmelen. Noen ganger legger jeg meg kl: 2300 på Nyttårsaften også. Orker ikke sitte opp til midnatt. Trøtt om kvelden jeg. Etter alle disse gåturene mine for å samle energi! Til å komme gjennom dagen. Til å mestre dagen. Men når kvelden kommer så har jeg brent alt kruttet. Stuper i bingen! Og det er som regel før midnatt altså!

Her ble det skinkestek i dag. Deilig mat det. Og etterpå litt TV.  Kongen hadde en meget sterk tale. Jeg satt med gråten i halsen av de sterke ordene som preget talen og som han begynte med <3 om sorgen! 

Takker for følge her på hørselbloggen i 2019 og så prates vi/sees vi/”høres” vi i 2020 <3 Det blir sikkert et år med mange muligheter og masse turer i skog og mark! 

 

Fin kveld og Godt Nytt År! 🙂

Gåskolen 18 – takker for all støtte i 2019

 

God aften! Oppover det går! Gåskolen ønsker å hilse dere alle sammen. Takker for fin støtte og masse flotte gode ord om denne skolen. Hvor vi har som felles mål å komme oss ut!

 

Fruens Vilje

Monairens

Dedicat

Utifriluft

Annebe

Natheless

Pensjonistgunna

Mettejosteinsdatter

Evaswindow

Hverdagenformeg

 

Takk til alle jeg linker til her. Mulig jeg har glemt noen. Men dette er de som har frontet skolen min 🙂 En takk også til Frodith som alltid vil gå, men dessverre vært mye syk i høst! <3 Gåskolen 17 finner du: Mental Helse og sist men ikke minst en hilsen til Karidansen som får meg til å danse og le!

 

GODT NYTT ÅR!

 

 

Hva tenker du når noen kopierer teksten din uten å linke

 

Jeg skrev et innlegg om julegaver i går. Det handlet om å takke! Fikk du bare en strikket klut til jul 

Det er med stor undring jeg ser Idashobbykrok bruker teksten min på sin egen blogg. Jeg kan kjenne igjen nesten hele innlegget! Akkurat det er vel ikke ok av en blogger! 

Synes det er greit å si i fra. Sånt er ikke en god blogg-skikk altså. Greit at du skriver samme tema. Men alt er jo kopiert fra mitt innlegg! Neste gang kan du linke! 

 

Rett og slett ikke greit. Nesten verre enn å ikke si takk for hjemmelagde julegaver!

 

mat må man ha – hvis ikke går det dårlig

 

Hjemme fra jobb og så gått turen. Ikke mange sjeler på jobb i dag, men de var fine dem som var der! Vi hadde tenkt på lettsaltet torsk i dag, men fikk ikke tak i…Så ble det kyllingsalat. Festost, kylling, agurk, salat, tomat, paprika, tortilla chips, rømme, dressing, pastaskruer….Ble godt det da. Skal titte litt her inne på blogg nå. Så er det nyheter og litt blader å lese på.

Snart på hell dette året også. Det går fort! Men vi henger med i svingene så godt vi kan da! <3  

 

Lager nok ikke noe kavalkade jeg da, men gøy å titte på andre har gjort. Litt oppsummering av året. Ønsker deg en fin kveld videre…

 

Da er det fredag holdt jeg på å skrive…Men går helt rundt i disse tider!

Det er mandag igjen

 

God morgen der ute, eller i bingen! Kanskje mange som har fri/ferie i dag. Jeg skal på jobb da. Så skal straks i dusjen tenker jeg. Men først er det kaffe på senga. Det er en tradisjon jeg har innført her i huset . Det har vært i alle år. Først bare i helgene, men etter at jeg ble alene så innførte jeg det til hver dag! Klokka heller litt tidligere på alarm! <3 Kaffe er livsviktig! 

 

Stå på og stå for dine meninger i dag også. Ikke la deg feige ut! Ikke bli en i mengden. Vi trenger ikke at alle er like. Da blir det i hvertfall ikke gøy. Vi trenger mangfoldet.

Fortsatt romjul og snart nyttår! Det blir helt greit med nytt og kanskje noen prosjekter underveis. Gåskolen kommer innom en dag til før nyttår tenker jeg! Men på det nye året DA SKAL SIKKERT ALLE UT OG TRIMME…

 

Ha en fin dag alle sammen! 🙂

Fikk du bare en strikket klut til jul

 

God ettermiddag. Det er søndag og romjul 🙂 Og kanskje oppsummering av julegaver. Du der ute som kanskje tenker. Fikk jeg bare en strikket klut. Det var puslete. Det er bare noe ræl man setter i sammen på et par timer. Det er faktisk ikke det. Det tar lang tid å strikke en klut. Og billig er det heller ikke! Dersom du skal ha en klut som er myk og god og passe tynn og holder farge og kvalitet vask etter vask! Her har jeg brukt Alba – tror det koster 49.- for et nøste. Et nøste holder til en klut pluss at du har litt igjen på nøstet.

Men du må jo kjøpe 1 nøste for å lage en klut. Så da kommer kluten på kr 49.- da. Pluss mange timer med arbeid. Denne kluten begynte jeg på – på julaften. Strikket litt på morgen og litt på kveld til og med i dag. 5-6 dager tok det meg.

Og du der ute som ikke gidder å si takk engang. Når du får slike julepresanger. Det er ikke greit synes jeg. Sender en felles melding på Facebook – takk for alle gavene! Skal du strikke et håndkle i dette garnet. Kommer dette håndkle på ca. 200.- Og får du 2 håndklær så koster det med garn ca. 400.- Er det en dårlig gave? Overhodet ikke….

Samme med en lue. Et greit ull-garn koster fra 40.- og oppover. Du må ha 3 nøster. 120.- koster det meg i garn for å lage en lue! Er det puslete gave! NEI. Jeg strikker litt hver kveld på en lue også. Og bruker nok 1 uke på å strikke en lue. Jeg rekker ikke ikke å få det tidligere ferdig. Jeg er på jobb hver dag. Og blir en liten stund hver kveld! 🙂 Det er ikke så innmari gøy heller. Ikke er det billig! Hvorfor gidder jeg å gi bort da! For jeg synes det gir mer mening enn en flaske med bodylotion og en deodorant i en gavepakning. Dette er en JULEGAVE MED MENING!!! 

 

 

 

Moralen med dette er. Husk å takk når du får en slik hjemmelaget gave! Det ligger masse timer bak et slikt arbeid. Du strikker kun en og en maske. P.S. Forresten fint garn 🙂

 

TAKK

Gåskolen 17 – ut på tur er veldig viktig for det mentale

God morgen der ute. Gåskolen er på plass igjen. Gåskolen tar ikke ferie. Den skal du følge året rundt. Gåskolen er ingen slankeskole. Det er ikke slik den drives. Du skal ut på tur for å styrke kropp og sjel og sinn. Ta vare på deg selv rett og slett. Komme seg ut. Se mennesker. Kanskje snakke med noen. Bli kjent med noen. Få dagens viktige sol-lys. Alt dette handler også om det mentale. Jeg tror rett og slett ikke du blir friskere av å sitte i sofaen og se serier eller filmer over lang tid. Er du veldig sosial så ta med deg noen venner på tur og. Så kan dere kose dere hjemme i selskapet etterpå <3 GÅSKOLEN 16 – FINNER DU HER 

 

Mitt triks er å få rutine på disse turene dine. Noe du ser frem til og gleder deg til hver eneste dag. Ikke bare se på det som et ork. Enda en ting du må gjøre hver dag. For det å gå tur er ikke et ork. Det er en glede for kropp og sinn. I disse tider hvor nettet flommer over av av mennesker som sliter. Ensomhet. Jula hvor alle følelser forsterkes <3 Så ser jeg virkelig hvor viktig det å komme seg ut å se naturen som er større enn deg selv. Få noe annet å tenke på. En vakker himmel. Kanskje litt frostrim. En vakker solnedgang. En rosa himmel. Nyanser i naturen. For naturen er der og venter på deg hver eneste dag. Den skifter fra dag til dag. Men du må være tilstede! Både med kroppen og hele deg. Telefonen kan du bruke til å ta noen bilder og dele med venner på Facebook. Det gjør noe med deg. Du føler deg rik av vakre bilder. Men du må trene deg opp å se – virkelig se. For folk glemmer å se. De kjører bare på og går og går for å komme fort hjem til sofaen igjen. De ser ingen glede ved det å være ute. Bare litt små-kjedelig. Så et tips fra meg er å stoppe opp flere ganger underveis og virkelig SE alt det vakre. Og neste dag finne kanskje tilbake stedet du var på i går og se om naturen er forandret. Det er det. Går du til sjø eller vann eller elv. Så er hver dag unik opplevelse. Du må SE DEG RUNDT. Da finner du noe som er større enn deg selv og glemmer ting du sliter med oppe i hodet ditt. Mange av tingene du drar på er kanskje ikke så store allikevel. Men virker store for du er litt “tung og trett i hodet” – men frisk luft og og lys hjelper <3 

 

Jeg vet hva jeg snakker om, for alle mennesker sliter med et eller annet som ikke alltid er kjekt å dele med andre og kanskje trenger å bearbeides litt. Ting på jobben som du ikke vet hvordan du skal løse. Får kanskje et svar i løpet av turen. For hodet tenker bedre og blir klarere. Det er ingen TV eller radio som forstyrrer tankegangen din.

Og går du sammen med en venn eller ektefelle eller nabo så er det også lettere å ta opp ting som du har gruet deg litt for. Rett og slett samtalen kan være lettere ute i det fri. Særlig menn sliter med å åpne seg opp litt. Det er lissom mye enklere å snakke om at Arsenal vant 2 – 0. Men det er viktig å ta tak i de små ting og større ting som skurrer litt! Gåturer og mental helse = BONUS. Både alene for å sortere tanker eller sammen med andre for å ta en prat om egentlig ALT <3 HUSK AT DET ALLTID ER NOEN DER FOR DEG. MEN DU HAR OGSÅ ET ANSVAR FOR DIN MENTALE HELSE!

 

 

 

Og ser du etter så finner du alltid et LYS

 

Ønsker deg en fin turdag! Vi gåes…

 

1. juledag lagde jeg rundstykker – oppskrift vedlagt

 

God kveld denne lørdagen. Vi har spist middag. Gryte med reinsdyr-skav + hjemmelaget potetstappe og tyttebærsyltetøy. Glemte å ta bilder av det da. Men det var meget godt 🙂 I dag var det jeg som var kokken. Vi er jo 3 kokker her på huset. I dag var det min tur ved grytene. 

Men 1. juledag hadde jeg lyst på rundstykker og googlet nettet. Ville ha de lette og lyse. Ikke sånne grove på den morgenen. Det er jo jul <3

 

 

Det ble tyve fine rundstykker. Skikkelig gode! 

 

 

Penslet med egg og litt sesamfrø som jeg drysset over. Her finner du oppskrift hvis du har lyst å lage dette til søndagens frokost! LETTE LYSE RUNDSTYKKER 

 

Ønsker deg en fin kveld videre. Snart tid for litt gåskole igjen. Får se om jeg får laget et innlegg i morgen! Viktig å komme seg ut hver dag vet dere! #mentalhelse

 

Romjulsklem

Det er viktig å være hoptimist

 

God morgen! Elsker disse hoptimistene. De er så søte og fargerike og ja jeg blir i godt humør. De er i forskjellige størrelser og farger. Jeg fikk denne i orange av gutta til jul. Ja, jeg ønsker meg flere. En hel skokk. Ble litt dårlig bilde. I mørket på julaften. Og kommer vel ikke helt til sin rett nå der han må kjempe om oppmerksomheten blant en haug med nisser. Men når nissene blir kastet ut, da kommer HOPTIMISTEN fint frem i et vindu eller på et bord eller noe. Har ikke funnet ut hvor han skal få plass. Men en plass hvor han skinner fra morgen til kveld skal han få! Vi trenger energi og farger vet dere…

 

FLERE FIGURER HER

 

 

Jeg kommer ikke til å vise alle gavene mine altså. For fikk en del. Men jeg elsker grønn Te og klart jeg må ha en grønn te-koker (vannkoker). Den vannkokeren jeg hadde begynte å bli pjusk. Tok lang tid å koke dette vannet! Så nå står denne VAKRE  her på kjøkkenbenken og lyser opp så fint. Den er jo så vakker at den pynter hele kjøkkenet. En vannkoker hos meg står fremme hele tida. Blir ikke pakket ned i et skap! Så tusen takk gutta mine. Elsker elsker denne gaven altså. Ja, det vet dere! <3 

 

“Make every day a little more joyful.”

 

Ønsker dere en fin hoptimistisk morgen!

God kveld og det er jo fortsatt jul og boka Trist som faen

 

Hei, da er jeg hjemme fra jobb. Spist middag og slapper av litt. Etterpå blir det turgåing. Har jo ikke kommet så langt enda 🙂 Da jeg har vært på jobb i hele dag. Det er fortsatt jul eller romjul og snart nyttår. Da blir det 2 dager fri og så jobb på mandag igjen!  Vi kan ikke stenge kontoret så jeg synes det er greit å jobbe disse dagene jeg! 🙂

 

Noen er kanskje bortreist og da er det greit å bruke opp resten av ferien – slik at det blir en sammenhengende lang ferie. Hadde noen dager igjen jeg som jeg overførte til 2020. Kjekt å ha! 

 

Vil igjen minne deg på å komme ut litt hver dag og gå turer. Det er bra for mental helse. For alle mennesker sliter med et eller annet. Hvis ikke hadde vi vært roboter. Tunge tanker og følelser kan bli litt mindre tunge etter en rask spasertur. Det kan jeg virkelig stå for! Det beste er å kombinere turen med dagslyset. Det gir enda bedre resultat. Men ikke alltid man rekker det. Men gå deg en tur selv om du egentlig ikke orker det! For du orker mye mer enn du tror. Og du får energi <3 Og kose deg i sofaen kan du helt klart gjøre etterpå.! Ønsker deg en fin kveld videre. Og jeg etterhvert lese “Trist som faen” igjen. Fikk den av eldste sønn min da boka kom ut. Og ja den er signert <3 med en flott hilsen. Husker det som i går da jeg pakket opp denne gaven. Gode tanker til Ari sin familie <3 Pappa hans har jeg snakket med mange ganger på butikken her på Kråkerøy.

 

Ta vare på hverandre der ute…