Forglem meg ei

 

God kveld denne fredagen! Ingen vil kanskje bli glemt. Men egentlig ikke så opptatt av det.  Er mer som et symbol, tenker jeg mange ganger. Vi sier det til hverandre – vi mennesker. “Ikke glem meg da”. Litt svulstig. Men lett å si, og vanskelig å holde fast ved. Folk man har jobbet sammen og sett hver dag, blir plutselig borte da dem slutter. Vi lover å holde kontakten og pleie vennskapet videre. Men mange ganger har man ikke alltid så mye felles med tidligere kolleger annet enn jobben. Og det blir litt sært, kanskje..

Man ser dem på Facebook og sier hei og hå og gratulerer med dagen og sånn! Alle kaffekoppene man skulle drikke i lag – ble aldri noe av. Samme med klassevenninner. Man er på klassefest og snakker sammen som om det var i går! Kjempehyggelig og har masse å prate om og lover å holde kontakten etterpå…Men sklir ut! ❤️

 

Forglem meg ei! Vil alltid være det vi skrev i minneboka på skolen… Det er akkurat det det er kanskje. Glemmer ikke og bevarer gode minner i hjertet…Men betydningen er litt annerledes enn man kanskje mener! 

 

Ønsker deg en fin helg!

 

Hei Solveig! Har du mulighet til å ringe meg nå?

 

Det synes jeg faktisk var ekkelt å se på telefonen i morges. En melding på SMS fra en ukjent. Jeg så jeg hadde fått en sms og den var sendt Kl: 0157. Jeg har aldri på lyd på min telefon på natta så hadde ikke våknet. Men når jeg sjekker telefonen på morgenen så skjønte jeg ingenting. Jeg ble litt redd med det samme og tenkte kanskje det var en hjemmesykepleier eller noe som skulle ha tak i meg for mamma sin skyld. Etterpå tenkte jeg kanskje det var noen fra jobben. Jeg har ikke lagret alle nummer der.

 

Men så sjekket jeg tidspunkt og da skjønte jeg at det var noe rart. Jeg googlet nummeret og var et helt ukjent navn! Så sikkert en type som har sittet og kjedet seg og sendt sms på måfå…rundt eller bommet på et tall. Jeg synes ikke noe om det! Og jeg svarte ikke tilbake – hvem der? Det gadd jeg ikke! Likte det bare ikke! Men stusset på at sms var riktig tegnsatt….

 

Det skyer over litt…Kanskje sykle meg en tur etterpå!

ny fridag – solliv jubler

 

God morgen!

 

Ny fridag! så deilig….bare til å nyte max! Så akkurat nærmeste naboen kjørte på jobb og da ble jeg enda mer glad! Ikke uvenner altså, men bor på felt og man er friere når man er ute i hagen når dem ikke er hjemme! Kan stå med baken rett ut og gå i kjole uten at man bør tenke på om man er blek på bena….hehe..Jeg liker frihet……..overalt! Skulle egentlig bodd for meg selv laaangt fra folk, hehe… Men der kommer hytta inn – etterhvert! 

 

Men jeg har fri og solen skinner! Så bare til å starte dagen her…tenker at jeg lager meg litt eggerøre og henter gressløk fra hagen i dag! Mmmm, så godt da! Kos deg med dagen, det er fredag – helg – fri – ❤️ LYKKE.

 

F R I H E T

bygdetur og himmelsprett

 

Himmelspretten er snart historie. Jeg tok meg en tur til bygda der mamma bor! Så blir litt bildeblogg egentlig. Men en fin gård øverst her. Liker ryddige gårder! ❤️

 

 

I veikanten –  slike løker trives veldig godt der det ikke er på stell.

 

 

Ble et fint motiv synes jeg. En liten bekk – litt blomster = idyll!

 

 

En liten badeplass – er aldri feil 💚

 

 

Kirken i bygda. Jeg stellet grava til pappa. Så den er fin til 17. mai 🇳🇴

 

 

Sjarm – jeg liker slike motiver.

 

 

En liten båt tøffer utover…På andre siden er det hytter. Ser så fint ut. Får prøve å komme dit engang! Hadde vært et perfekt sted for meg å ha hytta mi 💜

 

Noen bilder – har flere, men de får jeg bruke litt i andre innlegg. Jeg er ikke glad i innlegg med 20 bilder på rekke og rad. De sliter jeg med å få alt med meg. Litt lurt å begrense seg litt! Da synes jeg heller man kan dele opp slik at det blir flere innlegg! Det er min mening – hva andre gjør er opptil hver enkelt. Men det er min greie…Deilig med en slik dag som i dag! Været var nydelig og det var faktisk veldig varmt…litt sommer og sol 💚 Deilig …at det klaffer slik på en dag man har fri! 

 

Fin kveld videre…

Er dette chagasopp?

 

Når jeg er på tur så ser jeg alltid etter chagasopp! Men er virkelig usikker på hvordan den ser ut? For jeg er ingen ekspert. Bare vet at at denne soppen er vidundermedisin. Du kan tørke soppen. Male opp til pulver og lage te blant annet. 

 

Eneste jeg vet med sikkerhet er at det ikke ser ut som sopp og at chaga gror mest på Bjørk! Det kan komme av en skade på et tre der den presser barken til side slik at soppen får tilgang til uberørt tre! Soppen er mørkebrun til helt svart! Ser litt ut som brent kull! Bildet over her ser ikke ut som brent kull – så er vel kanskje bare en vanlig utvekst! Men jeg fortsetter å lete på alle mine turer! I Norge er chaga utbredt over hele landet, men finnes sjelden i store mengder! Soppen finnes helst på gamle bjørketrær og gjerne på trær som vokser på fuktige steder, men er veldig sjeldent og man må lete på flere tusen trær før man finner chaga! 

 

Les deg gjerne litt opp her: Forskning på chaga 

 

Pleier du å finne chaga i naturen? 

 

Jeg har stor tro på det naturen gir oss…

Hva skal du gjøre nå da?

 

Hva skal du gjøre nå da?

 

Det er spørsmål som gjentar seg selv synes jeg. Jeg leste et intervju i Aftenposten og den som ble intervjuet var: Siv Jensen…Så kommer alle disse teite spørsmåla. Hva skal du gjøre nå. Hva skal du jobbe med…..etc. etc…Siv Jensen svarte så godt hun kunne. Jeg vil ha mer tid til min lille valp. Kose meg med den. Være sammen med den. Ha tid til familien, søsteren min og nevøen min ❤️Synes hun var ærlig og svarte bra for seg. Som jeg tenker må jo være mye hun kan bidra med der! Være til for noen. Ha tid nok. Leve livet. Gå turer. Være med familien.

 

Men i dette samfunnet vi lever i så skal vi lissom henge i stroppen til den ryker! Jeg kjenner flere pensjonister og spørsmålet går igjen blant folk. Hva gjør du? Hva skal du gjøre? Hva driver du med? Jeg hadde blitt dritt lei av å høre slike spørsmål! Hvis man har jobbet 40-50 år; er det ikke nok??? Jeg sier det igjen, jeg er en enkel sjel og det må da for vel være nok å leve et liv. Er ikke det en utfordring nok da! ❤️ 

 

 

Har du vært en flittig maur hele livet så må det da holde. Faktisk greit å bare spise is og virkelig nyte isen og kjenne at man lever og kjenne smaken inne i munnen og slikke på isen til den er borte og kjenne sødmen i munnen bre seg og føle velbehag…Mmmm, dette var godt! Kan ikke huske jeg har spist en så god is før! ❤️ Du har ikke det, fordi du tok deg ikke tid til å nyte!

 

 

Husk å leve mens du gjør det – husk å elske mens du tør det!

A-lag B-lag C-lag

 

God onsdag! Nå er det laaaaang helg her hos meg! Så innmari kjekt altså! 

 

Hvis du også har lang lang helg og ikke vet hva du kan finne på så kan du jo lage deg et slikt spill ute i gata! Alltid gøy å leke litt! 🙂 Blir aldri for voksen for det altså! Men altså helg og fri og man lager sin egen greie og hygge! Det er Himmelspretten og 17. mai og alt på en gang! 

 

Her hjemme er jeg på A-laget! Føles deilig ❤️ 

 

 

Kanskje finner jeg en firkløver! Vet jo aldri…. 💚 Men fikk lønn i dag og trygda kommer inn på fredag. Så da skal jeg kose meg vettu 💙

 

Fortsatt fin onsdag på hvilket lag du spiller! 

i morgen kan vi spise brokkoli

 

Snart helg for meg, bare en dag til å jobbe! Det er sååååå deilig at du vil ikke tru… ❤️

 

Likte reklamen på denne bilen!  Så jeg kjøpte meg en is jeg! Men jeg kjøpte ikke av denne bilen, men på Burger King! Men i løpet av helgen skal jeg kjøpe meg en amerikansk softis…Det skal bli så digg!

 

I morgen får jeg spise salat…hehe! Spørs det da, nå som det er helg og sånt! Og Fredrikstad har åpnet både butikker og restauranter og ølkraner: Fredrikstad er en så flott by og alle mann til pumpene 

 

GOD KVELD!

 

Fredrikstad er en så flott by

 

Fredrikstad! Fineste byen! Og Kråkerøy som jeg bor da..over brua og der du ser blokkene er Kråkerøy. Her skal det bygges enda flere leiligheter/blokker/butikker. Det er et prosjekt som heter Byhaven! Du finner litt om det her: boliger til salgs – prosjekt ferdig i 2023. Ser helt lekkert ut…

 

 

Paa Brygga er populær restaurant på promenaden i Fredrikstad. 

 

Her er det stil. Her ligger restauranter og barer. Og en fiskebutikk..med mulighet for å sette seg ned..spise litt og ta en øl eller et glass vin! Hyggelig…

 

Køl – en utsøkt restaurant – se litt her også!: LITT OM KØL HER 

 

Jeg liker slike små rom i byen.

 

Køl

 

Bakfickan. Selger bakervarer og lunsj. Åpent hver dag! Meget populært sted.

 

Fredrikstad er stedet og alle mann til pumpene har gjort jobben sin! 

 

Byen i mitt ❤️

 

 

alle mann til pumpene

 

God dag! Snart 17. mai og alle disse hyggelige andre dagene vi har i mai! Her i Fredrikstad kan vi drikke øl og spise ute på restaurant igjen! Deilig – den “nye normalen” er på plass og vi kan igjen leve et ganske så “normalt” liv med “normale forhold”..

 

 

Ting må på stell og kranene må i gang igjen. Det fylles opp! 

 

Det gjør noe meg å se dette. Folk savner å møte andre mennesker. Ikke alle har masse venner å ringe til eller orker å ringe. Jeg ringer jo aldri, makter det ikke…Det går for mye energi ut i forhold til det som kommer inn!

 

Så det å kunne gå ut og spise og ta seg et glass øl på et av favorittstedene vil øke livsgleden til mange mennesker..Husk det neste gang du ser en person alene på en pub. Vedkommende kan faktisk bli mindre ensom og deprimert. Det er så viktig å være en del av noe ❤️ 

 

Og mange har faktisk truffet kjæresten sin ute på byen…med et glass øl i hånda!