Har Solliv vært en skygge i sommer?

 

God kvelden dere! 

 

Godt å være litt skygge og litt i bakgrunn noen ganger..Jeg har vel ikke vært dem som har blogget mest i sommer! Men har jo vært synlig mange andre steder, Facebook og Insta..Tatt meg tid til det. Artig det også, pleie litt vennskap på face…har jo mange venner der som ikke kommenterer bloggen! Men noen av dem er nok innom og leser litt… 🥰 Jeg har lest litt blogger, men ikke alle innlegg til de jeg pleier å være innom! Har i grunn ikke hatt tid, har levd livet utenfor bloggen i sommer..Så bloggen kom i skyggen!!! Helt ok det, sånn må det bli noen ganger! Sommeren er kort og hektisk og man vil jo så mye – se folk og titte rundt og være på noen turer! Jeg har hatt det bra, vært lykkelig i sommer ❤️ Og når lykken banker på så åpner man opp døra!

 

Solliv er sommermenneske, hun er glad i varme gode dager og være ved sjøen! Sykler jevnt og trutt til stranda…Det å bade er noe av det beste jeg vet! Det må man ta seg tid til, plutselig er sesongen over og da er det over! I går var det 22 grader i vannet her på øya, og i dag var det nok like varmt..Litt kjølig på land og regn i lufta, men ingen hindring det altså…Vannet er varmt og godt å svømme i! 

 

Etterhvert noe mat her i heimen, i dag blir det noe fra byen…til oss. Får se hva det blir, kanskje noe kinamat…smaker det altså! 🥰

 

Nyt kvelden venner…

 

Pizzanini

 

Hallo!!!

 

Her om dagen var vi ute og spiste på Pizzanini her i Fredrikstad. Maten var veldig god, litt trekk for tomatene. Hallo altså, det finnes søte gode tomater på markedet nå og så hadde det vært deilig med litt dressing eller olje til salaten! 🙂 Men ellers helt nydelig måltid..Pizzanini leverer og stor flott meny og velge mellom. Det er masse mer enn pizza her altså..Hvis du er lei pizza i sommer? Jeg spiser det jeg får, glad i mat! 🙂 og alt som hører med..retten jeg tok var kyllingsnadder! 

 

 

Det fulgte med peppersaus til mitt måltid! 🙂 

 

 

 

 

 

 

PIZZANINI Gå inn på linken så finner du meny!

 

 

Det som var veldig rart denne kvelden var et en hel familie prøvde å snike seg unna regningen..Det satt en hel drøss ved et bord, så gikk noen og etterhvert noen til..Det er i grunn ikke så rart..Så stussa ikke over det. Men da noen gikk ned en trapp med ei barnevogn så lurte jeg litt..Så rart å gå bakveien ned en trapp med en diger vogn..De kom ganske langt ut  i gata da servitøren våkna og hauka på dem…De ble sure og overrasket…De var nesten i mål med å spise gratis for hele familien..Så moralen er: Servitører følg godt med, folk er frekkere enn flatlusa altså…

 

Men altså Pizzanini leverte, hyggelig betjening og veldig god mat! Jeg kommer snart tilbake altså..Her kan man også stikke inn og ta en øl eller en kaffe! Ingen spiseplikt..Sånt liker jeg, savner jo et favorittsted i Fredrikstad – kanskje blir det Pizzanini…. Litt om Gode gamle Pizzanini er tilbake i Fredrikstad her også! 

 

God kveld folkens 💜

 

 

Hvasser, Tjøme

 

God kveld fine folk!

 

Jeg har vært en tur på Tjøme eller Hvasser. Helt nydelig natur og badevann og alt…Hadde jeg vunnet penger så hadde jeg kjøpt meg hytte eller et sted her, det er 100 % sikkert! 

 

Men det kommer jo aldri til å skje…

 

Men er vel også et jålested vil jeg tro..For de med arv og mye penger..For den vanlige mann i gata så må man nøye seg med å se…! Mye båter, store villaer og hytter ganske langt nede ved sjøen..Og følte at man helst ikke skulle gå noen steder..Overalt var det skiltet. Sitt ikke her, stå ikke her, parker ikke her, la ikke hunden gjøre fra seg her..etc….Men sånn er er det vel, mye vil ha mer! 

 

Men at stedet er fantastisk er vel helt uten tvil…legger ved litt bilder jeg 💜

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De fleste har sikkert hørt om losskøyta på Hvasser..

 

B i l d e d r y s s – ble ikke feil her…

Etterpå ble det grilling

 

 

Pølser grillet på kulegrill, hjemmelaget potetstappe med urter og spinat som garnityr over pølsene..og salat – maten ble veldig god! 🙂 Deilig med sommer altså…

 

 

Grillkveld her i heimen 🥰

Hagedag hos Solliv

 

Hei på deg! 

 

I dag har jeg holdt på i hagen i x antall timer..Godt å jobbe litt og få ting gjort ..hatt litt regn her, og flere dager har blitt borte på en måte! Skal man jobbe i hagen må været være sånn passe – ikke for varmt og ikke for kaldt! Jeg liker jo å jobbe, det er da jeg slapper av! 

 

 

Hekk og busker har får litt klipp i dag – pluss en runde med gressklipperen også. Selv om det ikke har grodd så mye så tok jeg en runde! 

 

 

Jeg har jo fjelltomt så skal lite til før plenen blir gul – vanne plen er ikke noe jeg driver med. Den går sin gang av seg selv. 

 

Hekksaksen må lades, og et utrolig kjekt å slippe den ledningen altså. Beste kjøpet i hagen, var vel to år siden ca.. eller 3 – tida går jo så fort! 

 

Min nye kamerat ser dere på øverste bildet! Katten til naboen elsker å hjelpe meg i hagen og vi er veldig gode kamerater..Godt å ha en venn tenker jeg 💜

 

Ønsker DEG en strålende kveld…

Fånga dagen

 

God morgen! Fånga dagen 🥰

 

Det er noe med det, gripe tak i den og lage innhold og være glad for en helt ny dag! 

 

Det øsregner, det er mer høst enn sommer! Men det er ferie, jeg har fri…Jeg kan gjøre det jeg vil – LYKKE 🧡💛

 

 

 

 

 

 

 

En etter en detter av lasset

 

Men jeg er snart tilbake 100 % tenker jeg! Jeg synes jo blogg er kost da, men jeg tror det er viktig å ikke brenne seg helt ut! Jeg tok tak før jeg gjorde det…Jeg vet ikke helt hva som skjer og hvorfor folk blir lei, men er vel det at man føler at man må være på! Hele tida..Man må ikke det. Man må ikke kommentere alt man ser. Man må ikke lese alt man ser! Ingen forventer det! Man må heller ikke legge ved 100 bilder hver dag, eller skrive endeløse tekster om ditt og datt! Man må i grunn ikke noe… Skrive og lese når man har lyst tenker jeg! Og kommentere litt her og der når man har lyst 🥰 Det er kanskje vi selv som har gjort det til en jobb, og så får man lite lønn for jobben og så detter man helt ut til slutt! 

 

 

Men i disse tider blogg sliter litt, så bør man være litt rundt omkring tenker jeg. Ikke bli helt nedgrodd her, men synes litt på andre steder også! 

 

 

Og så er det noe som heter SOMMER og når det er sommer vil man nyte andre ting! Og juli er sommer i Norge! Mange som har ferie da, og koser seg med venner og hytteturer og konserter og restaurantbesøk..Og ta buss for tog, haha…Da går tida, kjeder du deg en dag så er det bare å finne ei rute og med et har hele dagen gått laaaangsomt til et mål…Nå regner det, så vet ikke ikke jeg, jeg hadde jo tenkt å spise i byen slik som i GÅR – ikke så kost å sykle til byen nå! Så får se…kanskje jeg bare fortsetter å slappe av her hjemme! Gått kjempelang tur så har fått roa i kroppen også. Vært utrolig flink nå, gått masse, sykla masse, svømt masse…spist nesten 0 sjokolade! Man trenger ikke alt det sukkeret hele tida, tenker jeg 💜 selv om det er ferie så prøver jeg tenke litt…Så fornøyd jeg! Hva andre gjør, bryr jeg meg ikke om altså, men følte det var litt greit nå… men du nyt ettermiddagen og kvelden!

 

– S o l l i v

Bao Pork

 

God formiddag, i helgen er Street Food Norway tilbake her i Fredrikstad. Det var ikke på programmet dems til å begynne med, men de likte seg her i byen og vi likte dem! Tidligere Street Food Norway kan du se her! 

 

 

Denne gangen ble det Bao Pork. Så ut som to dårlige stekte boller, men innholdet var nydelig på smak! Godt og mettende også..

 

 

De skal være i Fredrikstad denne dagen også, så får se hva jeg gjør..sommer og sol, da spiser man ute..Middag hjemme kan man spise på vinteren tenker Solliv 💜 Koster å lage mat hjemme også! Dårlig unnskyldning, hehe…

 

 

Usikker hva jeg skal gjøre nå i formiddag, været er ustabilt og ikke sååå varmt. Men kanskje går jeg meg en tur med sekk og badetøy – det hører med på sommeren ja! Så får vi se hvor jeg tar middagen i dag. Dagen er enda ung…

 

Ønsker dere en strålende dag! 🥰

Ingen er bare det du ser

 

Heller ikke Solliv! 

 

Man ser, lager seg opp en mening av et menneske..Så er fasiten klar! Men det er ikke slik, et menneske har mange lag og mange dype lag. Noen åpner seg litt og er lettere å lese, mens andre blir man ikke helt klok på..til å begynne med, men etterhvert så kan det menneske komme frem som et skikkelig fyrverkeri! 

 

Dette er vel slagordet til Kirkens Bymisjon, men det går fint ann å stjele dette..Man tenker jo sitt når man går i Storgata i Oslo som er stedet for byens løse fugler…

 

“INGEN ER BARE DET DU SER”

 

Viktig når man møter nye mennesker i hvertfall, bli kjent med dem – se dem..Gi et SMIL, det koster så lite og kanskje blir dere venner for livet! Jeg føler at når det er sommer og sol og ting skjer utendørs så er alt mye lettere..Vi mennesker blir nok mer åpne og glade når man har tid til å ta en prat, stoppe opp – se andre mennesker..Hverdagen og stresset gjør oss nok mer introverte kanskje.. 💜 Jeg føler meg glad og lett i denne årstiden, så må man bare jobbe med seg selv og dra det videre inn i høsten! Se en gang til og gjerne mange ganger! Ingen bør bli dømt for feil klær (ikke noe er forresten feil), hvordan man ser ut etc.. Et menneske har så mange lag på lag på lag… 💜

 

Til ettertanke – God Klem fra Solliv

For en fredag!!!

 

God kveld vakre mennesker! 💜 Jeg begynner nå etterhvert å få tilbake gleden ved å blogge, skrive tekster, ta bilder ..Jeg var lei, så lei bloggen før sommeren. Tok mye tid og følte at det ga meg ikke noe…så har pauset en god del! Men nå føler jeg at det å ta bilder og dele bilder gir meg noe, har savnet det..Har delt litt på Insta og så på Facebook via den appen. Jeg har ikke Facebook på mobilen..kuttet det ut for lenge siden! Brukte bare masse batterier og ga meg stress..

 

Har egentlig kosa meg veldig i regnet i dag! 

 

 

Vært på tur i skogen også, i øs pøs..deilig. Føler at man får renset kropp og sinn – det trengs innimellom.

 

 

Fredag betyr blomster i heimen! Nå er jo jeg evig singel…så blomster kjøper jeg selv! Tenker mange ganger at det hadde vært koselig å være to…men men sånn ble ikke livet mitt 💜 Men man skal aldri si aldri…Man vet aldri hva som er rundt neste sving, det er jo det som er spennende med livet.. Og det finnes fine folk der ute! 

 

 

Nå er det i grunn fredag og noe godt i glasset hører med, det er helg og ferie! 💜 Jeg er jo den type som elsker fridager…ikke det at jeg er lat, men liker å styre meg selv og lage meg gode dager..I dag kjøpte jeg disse vakre, er det ikke en flott bloggvennlig farge? Jeg bare elsker dem..GERMINI – de finnes i et hav av farger, jeg falt enormt for denne fargen i dag! Har du sett noe så vakkert? 

 

 

Jeg er svært glad i akkurat denne lillafargen..Det er noe med fargen som gjør meg GLAD og levende..

 

 

💜💜💜

 

Godt å være ute i regnet sier Solliv!

 

God kveld til alle dere ute – nyt alt du kan! Vi må bare leve det mens vi har det..Nyte det, kose seg ikke vente så mye på neste dag..men ta det glasset med vin på en tirsdag eller torsdag…bare nyt det..kjøp deg vakre blomster, ikke vent på postmannen dukker opp på døra med blomster…Det skjer bare på filmer at postmannen står der ute med store buketter med blomster og ballonger! Vet du 💜

 

Riesling 

-TO GO –