Ro deg ned med bilder

 

Hallo i lukan…

 

Godt å roe seg ned innimellom…sender over noen bilder fra vakre øya Isegran..Trenger ikke så mye tekst synes jeg. Men det våres og det lukter olje og bunnstoff og sjø…Ja, rett og slett litt maskuline dufter…Ikke galt det altså…Men du går ikke til Isegran hvis du ønsker duften av 4711… Bildedryss fra Isegran i finværet og Isegran

 

Her lukter det mannfolk!

 

Så sender med litt bilder fra i går..Nydelig vær om dagen, varmt på dagen i sola, men kaldt i lufta og ganske kaldt på natta.. 

 

I morgen er det mars, juhu…deilig…lei både januar og februar egentlig…

 

Mars blir bra! ♣︎

 

Gjett hva jeg hadde til middag?

 

God kveld i stua, håper alt er bra med dere… 💚

 

Sola varmer, men lufta er kald  – så da er det godt med noe som metter og som er varmt på en gang! 

 

Litt av det jeg brukte over her  + litt forskjellig krydder! 

 

 

Til topping.

 

 

Og sånn ble det, skal prøve å knote ned en oppskrift på et innlegg en dag – hvis noen ønsker det!

 

Altså Gulasjsuppe med kjøttdeig – utrolig god……Solliv kan lage mat bare hun vil…Egentlig en utmerket kokk… 😁

Søndagstur sammen med polarluften

 

God kveld alle lesere..

 

Håper dere har hatt en fin søndag..Jeg har gått tur som alle andre dager, men synes det var fine motiver ved elva i dag. Fint vær, men kald luft ute..Sola skinner, men ble ikke akkurat tropevarme av den.. Jeg håper jo det skal tine snøen på gårdsplassen, jeg var lat og tenkte at nå gidder jeg ikke måke snøen som kom på fredag! Nå er det betong, trodde faktisk det skal skulle smelte slik at jeg bare kunne skyfle snøen vekk i helgen..men, neida… Helt nede ved elva her er det ikke så mye snø..Det ser vårlig ut.

 

 

 

Et naust sett fra en annen side. ..

 

 

 

Liten strand ved elva, ingen badeplass..Det er ikke vannkvalitet til det vil jeg tro, men vet aldri hva de gjør de som bor der. Jeg hadde nok ikke badet..Kanskje bare vasset..

 

 

Fint klart vær i dag, grågåsa var på plass enkelt steder. Så det er alltid ett sikkert vårtegn på disse kanter. 

 

 

Da sier jeg bare – NYT KVELDEN! Og jeg skal ikke spise Peanut Flips 

Peanut Flips

 

God mårra….🥰 Eller formiddag, jeg har jo vært oppe siden litt over 0600..Liker å stå opp og kose meg med kaffe og frokost og ro..

 

I går handlet jeg litt etter byturen Det ble kaffe på en lørdag Gikk tur hit og dit, for det er glatt i skogen nå. Så måtte tenke alternativt. Jeg er glad i gå vet dere og ingen sofasliter akkurat. Kan se litt TV på kvelden, men det er det..Det skal mye til før jeg slår på TV før klokka 1900 om kvelden..Men det var lørdag i går og jeg skulle ha noen ting til kjøleskapet. På slutten av runden kommer man til snop og godis. Godis kjøpte jeg ikke, hadde spist vaffel før på dagen! Så det holdt….

 

Men noen ganger får man lyst på litt snacks..Det var jo tross alt lørdag! Alt har blitt dyrt og tittet rundt etter billigmerker og plutselig så jeg noe som jeg trodde var ostepop..Ostepop er godt, jeg så at dette ikke var den vanlige posen. Men et billigmerke fra Coop, jaja tenkte jeg og la det i kurven…Blir frista med ostepop hos KJERRINGA – ho liker det på lørdager har jeg skjønt…Og det smaker jo..Jeg trodde jeg hadde kjøpt ostepop med merke Coop 😜

 

Men dette var brune ormer som smakte som råtne jordnøtter…Det er jo av det ekleste jeg har smakt..Så kjøper ikke det igjen, men da har jo snacks lenge, for denne posen blir drøy…Varer nok hele mars vil jeg tro..Ikke bli lurt slik som jeg – dette var ikke ostepop…De var rett og slett tråkige å se på også..Syn og smak gjorde meg kvalm. Men blir no ikke kastet…jeg kaster ikke penger…

 

Ikke løp og kjøp – dere er advart!

Det ble kaffe på en lørdag

 

 

God lørdagskveld, jeg var på vegetar og vegan cafe..Et veldig koselig sted i Fredrikstad, jeg har spist middag her også Det smakte altså – vegetarbuffet Det var før jul en gang, så nå var det på tide å besøke dette flotte stedet igjen. Men må nok snart spise en god middag igjen der også, en torsdag! Det er da de har det tilbudet..

 

 

Litt bilder fra stedet, hører med når Solliv er ute på jakt.

 

 

Masse godt å velge i, kaker i disken + vafler også. Pluss en kikertsuppe med brød til.

 

 

Dette er slike steder jeg faller for, jeg er ikke så fan av kjeder og alle de like kaffebarene rundt omkring, selv om jeg jeg stikker innom de kjedene også da. Spørs hvor jeg er og om sola skinner, slik at jeg kan sitte ute..

 

Her ble det kaffe, vaffel, brunost, syltetøy og krem.. 

 

SÅ GODT

 

 

Bli ved din lest

 

God morgen fine lesere…Håper du er klar for en ny dag!

 

“Bli ved din lest, enten du er skomaker eller spiller i band. Vær tålmodig, vær arbeidsom. Vær trofast mot deg selv og ditt publikum.” (sitat CC Cowboys).

 

Og det er jo slik her på blogg også, vær den du er på bloggen og ikke alt annet..tenker jeg. Lesere kommer, og være vennlig med sine lesere. Holde ut, jobbe på og kjøre den stilen man har valgt. Jeg er glad i foto og turer..Spise ute Det gode liv 💚 leva livet! Det er meg og min blogg.  Og jeg liker å bli sett der ute….Vise at livet er verdt å leve! 

 

 

 

 

Godt at det finnes gode tepper tenker jeg. Det har litt kjølig drag i lufta om dagen og vinteren kom plutselig tilbake. Sol på dagen, ganske kaldt på natta..

 

Speil i en pytt.

 

Tenkte jeg skulle ut og samle gratis strøm i dag jeg. Dra innom biblioteket og være der noen timer. Kanskje en kaffe et sted..Besøke mamma på sykehjemmet og vipps da har jeg sikkert spart noen kroner i strøm og ved her hjemme.. 🧡 tenker økonomen Solliv..Sjekk denne sida, her kan du finne mye bra GJERRIGKNARK

 

Nyt dagen, fang den og kos deg! 

Det gode liv 💚

 

God kvelden Godtfolk…

 

Hva er egentlig Det gode liv? Det er ikke et fasitsvar. Det er ikke et svar med to streiker under!!! 🥰

 

Det kommer ann på øyet som ser, hvem vi er, hva vi liker…Og hvilke muligheter vi har.

 

Men jeg er meg og Det Gode Liv for meg er å nyte livet så godt det lar seg gjøre. Spise ute, slik som bildet over her.

 

Være på turer overalt egentlig. Jeg har hele kjøleskapsdøra full av magneter av steder jeg har vært..Mange magneter har jeg ikke, for jeg begynte å samle på dette ganske sent i livet! Men reist har jeg gjort..Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært på Kreta, Mallorca, Frankrike, Italia, Korsika, Spania, Malta og så videre. Det å reise er absolutt Det Gode Liv..Men så kom korona og det ble litt slutt på akkurat dette. Etterpå så har jeg levd Det Gode Liv med små turer hit dit her i Østfold, Vestfold og litt i innlandet og sørlandet. Poenget mitt er det gode liv er å komme litt ut av huset, se andre steder! Oppleve nye gater, andre byer og se folk. Og oppleve nye badeplasser.

 

Det å spise på restaurant gjør at man lærer å smake på retter man kanskje ikke lager hjemme på sitt eget kjøkken! 💜 Nye smaker, ny kultur, nyte en god vin..Alt dette er for meg  – Det Gode Liv! 

 

Det Gode Liv er også for meg å lese en god bok. Og det å være på jobb, vite at man er nyttig på arbeidsplassen. Bli sett og akseptert. Man gjør noe nyttig, betaler skatt og gjør en innsats for samfunnet. 

 

Det Gode Liv er sist men ikke minst familie, barna – ha et sted å bo..Hvor man trives og hvor det er godt å komme hjem! Et hjem er der man kan ta på seg joggebuksa og kan subbe rundt! Da er man hjemme 🥰 Hjemme trenger man ikke stramme klær, skjorter, strømpebukser – men rett og slett en God Kosedress… P.S. Firmaer der ute, send meg gjerne kosedresser…hehe…

 

HJEM KJÆRE HJEM

 

 

Jobber i Nav og er avhengig av sosialhjelp!

 

Dette er trist å lese…

 

“Mona” jobber i 100 % stilling i NAV, men må selv søke bistand om hjelp fra Nav. Hun har en helt grei lønn ca. 500.000.- For meg så skurrer ikke dette. For jeg selv er ansatt i kommunen og der er lønna på ca. 400.000 til rundt 510.000 for fagarbeider, bussjåfører, konsulenter etc. Det vil si man har ca. 23.000 utbetalt hver måned! Så 500.000 burde være nok til å klare seg i Norge, men “Mona” er aleneforsørger og har tre barn..Da blir det fort flere utgifter og barna trenger klær, mat, fritidssysler – ja dere kjenner til det!

 

Men det er dyrtid i Norge, det er ikke et nytt ord. Det er faktisk et gammelt ord som kom etter krigen her i Norge. Men har blitt vanlig å bruke igjen..Folk har fått mindre å rutte med, når alt av utgifter har steget helt til pipa. forbruket skal ned, og renter går opp..matutgiftene stiger. Strømmen har jeg ikke ord for og bensin går det nesten ikke an å bruke! Man blir rett og slett ruinert og fattig! 

 

Men når jeg leser dette, så tenker jeg at folk som jobber 100 % stilling burde kunne klare seg i dette landet og slippe å søke hjelp hos NAV. Det burde heller vært andre støtteordninger for folk som sliter og jobber hver eneste dag for å få kabalen til å gå opp. Hva med støtte til varmepumpe f.eks..Ikke alle som har mulighet til å ta 20.000 ut av lønna si til å investere i varmepumpe. Det skulle vært flere skattelettelser, høyere barnetrygd..Det er fullt mulig her i Norge, men det er viljen det står på! 

 

Det er trist å lese, jeg blir helt matt av systemet!!! Det er lov! 

Jeg fanget kvelden på min måte

 

 

God kvelden…

 

Grip dagen er det noe som heter…Prøver så godt jeg kan med begge hender hver eneste dag..Og gripe kvelden er også veldig fint! Det gjorde jeg i dag, jeg hadde vært på jobb og det øsregnet på morgenen i dag så jeg kjørte bil! Så ble det tur etter middag (her hjemme) hvis noen lurte Dagens ………. For i følge kommentaren på dette innlegget så skulle jeg ikke spise ute…Men du der ute, jeg har laget meg mat her hjemme! Altså, men etterpå dro jeg ut på tur…Ingen sofa eller kaffe på meg..Tok oppvaska og rydda og la i vei…På Solliv vis! 🥰 Det er livet jeg elsker…Være ute og gå og gå…

 

 

Vårtegn fra Hasseltreet..

 

Stor og flott kjuke..Fine farger! 

 

 

Kvelden og mørket kom sigende og da var turen i boks..Litt kjølig å gå, men etterhvert når man får varmen i kroppen så er det bare deilig! Jeg har jo lenge laget denne gåskolen Gåskolen 18/2021 – ble søndagsskole – pauser Men så ble det litt pause…men plutselig så kommer den tilbake! Kanskje..Viktig å gå tenker jeg…Være ute, bevege kroppen – samle energi…I mitt hode er det aldri feil 🥰

 

God kvelden…

Dagens ……….

 

God kvelden venner! 

 

Dette bildet er fra mandagen, da satt jeg ute og tok en kaffe og gulrotkake…

 

Men i følge en av mine lesere så skulle jeg vel ikke det! Er det mulig tenker jeg!!! Se under her så legger jeg ved kommentaren i sin helhet…:

 

“Livet ditt virker så hektisk og faktisk utrolig ensomt.du fyker alle veier..soliv finn roen i det enkle lille livet,du virker manisk,med gå turer,spise ute,busse i øst og vest,spare,spare på varmen,ynnskyld men du virker rett og slett manisk..
Hilsen en som vil deg vel.”

 

Vel……..denne var drøy synes jeg! Lille enkle livet mitt……..Jaja….