litt kakebaking i heimen

 

God ettermiddag! Det hører med til påsken og bake en kake eller to…Deilig å ha noe søtt til kaffekosen altså..ikke bare godteriet fra Påskeharen…Selv om det er mer enn nok søtt! Pakket inn håret. Hår i maten er ikke bra!!!

 

Noe av ingrediensene..

 

Ristet valnøtter i stekeovnen!

 

Digestive kjeks, ristede valnøtter og lønnesirup..moses i mikseren før man har i smeltet smør!

 

Blande smøreost, mascarpone og gelatin og lønnesirup sammen + 3 dl kremfløte…Etterhvert blande de 2  kremene sammen! 

 

 

 

Kjeksbunnen, krem, bringebær, krem!

 

På toppen skulle det være frysetørkede bringebær. Dette hadde jeg ikke, og aner heller ikke hvor jeg skulle få tak i. Jeg kokte heller syltetøy av en pose frosne bringebær!

 

Hele oppskriften finner du i bladet Vakre Hjem & Interiør – den siste utgaven 003/2021. Nå har vi spist kake og drukket kaffe her i heimen. Tror det var den beste kaka jeg har spist noen gang! Så det så….

 

 

G O D  PÅ S K E

påskekosen i heimen

 

God morgen! Begynner med å vise bilde fra kvelden i går..Det er jo ferie…Det går an å kose seg fordi om man er hjemme i påsken! Selv om det hadde vært stas å ha ei hytte! Men det blir det en dag! Fant faktisk ut at for å ta opp hyttelån så må man ha 25 % egenkapital, hvis man ikke vil bake hytta inn i huslånet. Det vil ikke jeg. Så akkurat den kneika der er jeg over..Men sparer videre….Det kommer jo an på hvor dyr hytta skal være da. Eks. kjøper du en hytte til 1.600.000 så må man ha 400.000 i egenkapital for å få hyttelån i følge banken! Eks. 2: Hytte til 1.000.000. Det vil si 250.000 i EK..Så ikke sant det er ikke så bratt oppoverbakke egentlig! Jeg ble litt glad da jeg fant ut dette for egentlig så kan jeg skaffe meg hytte her og nå! Men jeg vil ikke, jeg skal lete videre…For den må være perfekt. Liten og ved et vann. Gjerne utedo, det har  jeg ingen problemer med! 

 

 

Middagen i går var deilig. Ikke min tur til å lage mat i går så jeg rakk å vaske bil og rake gårdsplass og handle og gå tur!

 

 

Pluss at jeg lagde kanelboller til kaffekosen her i heimen.

 

 

Smaker alltid synes jeg. Og dere i dag skal jeg bake kake…Følg med, viser nok litt av den underveis. Har kjøpt inn både lønnesirup og mascarpone og valnøttkjerner og ja, tror denne kaka blir god! Så hjemmepåske går helt fint i år også! Leste du ville du gått i fra en person uten å si ha det! og Tussilago farfara 

 

Et glimt av påskehygge i heimen…!

ville du gått i fra en person uten å si ha det!

 

Svaret er sikkert: Nei – det ville vært rart! 

 

Ikke sant for folk som står og prater sammen og så er det dags å gå på en måte, så sier man alltid. Ser deg snart. Ha det bra! Hyggelig å prate med deg. Så koselig å se deg igjen…Morna. ha det! Osv osv…Det er vanlig folkeskikk og helt normalt! Eller når man ringer noen så sier man morna, ha det og alt det der! Det hadde vært svært så rart å bare legge på! Da er man lissom uvenner og sure hvis man gjør det! 

Men for meg som hører dårlig et det slitsomt å snakke mange ganger. Jeg hører ikke alt, jeg må gjette og konsentrere meg fryktelig…Jeg er ikke den som tar opp telefonen og ringer en venn. Jeg skriver melding eller mail..Det er den måten jeg liker å “snakke” med folk på! For meg så er det å snakke! Altså skrive…..Så skriver jeg da en mail, eller en melding eller noe i den duren! Så får man et svar…Et litt kort kneppet svar. Er jeg heldig så får jeg kanskje to svar og så blir vedkommende borte! Helt uten å si ha det! Bare blir borte….TV frister eller noe annet..Men hadde jeg ringt så hadde nok en samtale vart lenger! Og man hadde sagt morna…

 

Veldig rart ❤️ og jeg stusser alltid på dette! Er det så rart for vanlige folk som hører normalt at jeg egentlig skriver når jeg vil snakke! Skjønner dere hvor jeg vil…….Er det jeg som er helt RAR i hodet…Til slutt så gidder man ikke skrive den mailen heller eller SMS eller melding for det forsvinner før man blir varm i fingrene……….Liker ikke folk å skrive! Er det så mye lettere å snakke??? Jeg kan ikke svare på det for meg så er det så naturlig å skrive at jeg ikke tenker at det er unormalt! Jeg snakker ikke om folk som blogger, for dem vet jeg er glad i å skrive….Men de fleste andre der ute…. ❤️ Alle er vel ikke såååå stive i fingrene vel!

 

#hørselblogg #nedsatthørsel #høredårlig

 

Skrive = “snakke” med fingrene og ikke med munnen!

Tussilago farfara

 

Det er et av de latinske navn jeg faktisk husker og aldri glemmer! Hestehov – vakker plante som gir håp om at våren er på vei! Selv om det er kald nordavind! Men sola varmer akkurat som denne vakre her! Fant den plutselig på en sti…Ikke jeg som har plukket. Kanskje små barnehender som har funnet og mistet en. Denne ble med meg hjem og skal lyse GULT her i påsken..

 

Vokser i veikanter og grøftekanter – 5 til 20 cm og bladene kommer etterhvert. De er enorme. Så må ikke finne på å dra med rota hjem og plante i hagen! Noen blomster er vakrest der dem er…nettopp i grøftekanten! 💚

 

Hestehov – Tussilago farfara

 

Det er noe med de første blomstene om våren…de bringer liv i våre hjerter, og iskalde sjeler!

Det var ikke bare hverdager i koronaåret

 

God morgen! Koronaåret…..Innlegget i går handlet om hverdagen – du finner det her: Koronaåret mars 2020 – mars 2021 Men det var ikke bare hverdager i koronaåret heller! Jeg levde faktisk et glamorøst liv i Sarpsborg, Moss, Tønsberg, Oslo og Åsgårdstrand! I Åsgårdstrand var jeg hele 2 ganger og badet masse! Så heldig med været og så nydelig badevann…Håper på nye turer til sommeren. Jeg trenger ikke reise jorda rundt for å være lykkelig jeg. Men jeg synes det er moro å komme seg ut på tur og se litt annet enn Kråkerøy og Fredrikstad! Det trenger jo heller ikke koste så mye heller…Hive seg på buss/tog og koster ikke skjorta.. ❤️ Bildet over er fra Osloturen…måtte finne meg et toalett for å ta bilde av helfigur! Og dere i år er gult – supermoderne….

 

Nye biblioteket i Oslo – bøker bøker bøker..

 

Åsgårdstrand

 

Rekesmørbrød i Sarpsborg.

 

Sarsborg by

 

 

Her er jeg på tur til Åsgårdstrand og spiser nydelig mat på hotellet der og en hyggelig dame tar et bilde av meg!

 

Fine strender i Åsgårdstrand

 

Moss – veldig fin beliggenhet med sjøbad bare et steinkast unna!

 

På sykkeltur til Sarpsborg.

 

Her står jeg inne i biblioteket i Oslo og tar bilde gjennom vindu og ut mot operaen.

 

Åsgårdstrand igjen!

 

 

Tønsberg

 

 

Ut på tur til Tønsberg. Et sted jeg liker meg veldig godt egentlig. Mye å se på og koselige langs ved brygga og en veldig fin by. Fine gater og mange herlig butikker! Den dagen jeg var der var det det dessverre litt surt og kaldt..Fint til å begynne med, men så kom uværet….

 

Så da ble det to innlegg om koronaåret! Hverdagen og det glamorøse livet i 3-4 byer! Jeg hadde en fin ferie jeg og blir nok nye turer til sommeren og ferien igjen! Og noen flere bilder fra Åsgårdstrand finner du her: En liten tur til Åsgårdstrand og Jeg har vært 2 ganger i Åsgårdstrand denne sommeren og Tønsberg her: Horten, Tønsberg, Åsgårdstrand, Moss og Fredrikstad og det koster ikke skjorta å være på tur 

 

 

UT PÅ TUR – ALDRI SUR

 

løp og kjøp

 

Jeg må bare si sannheten! Dere som har fått tak i denne til påsken kan være meget lykkelig! Jeg kjøpte to flasker! En ble åpnet til maten i dag og en står blant påskepynten. Prosecco fra Italia – musserende vin! Varenummer: 7440701 – Lette fine bobler som holder lenge! Råstoff: Raboso 5 % og Glera 95 % (altså druetyper) Fargen er svak rosa, nesten hvit i glasset! Den lukter bær i det jeg åpner og smaker litt rabarbra, hvite rips. Ikke bringebær som det står om i beskrivelsen fra Vinmonopolet. Frisk og god akkurat passe søt. Jeg hadde trodd at den var søt og klissete! Flasken sier jo litt glæm…og glitter og mange ganger når flaskene er rålekre er det kamuflasje for dårlig vin! Denne var frisk – lett å drikke og lett å like!

 

 

Du finner litt om det her: jeg kunne ikke stå i mot Er du en av dem heldige som har kjøpt denne til påsken. Så sier bare kos deg på terrassen. Jeg ville laget litt tapas..Litt pølse, ostebiter, fylt sopp, oliven, fylt paprika og litt tørr kjeks! Det tror jeg er optimalt. Denne drikker du ikke til lam eller tyngre middager. Da bør du ha god tung rødvin med snærp…Altså drar litt ned i halsen når du svelger. Tung mat = tung vin! Men denne i hytteveggen med litt enkel tapas. Det er mitt tips…

 

Denne Proseccoen har også en bror. Lyseblå flaske med varenummer 12541001  og med det flotte navnet Pizzolato Pinot Grigio Spumante– den er også lekker! Men ikke kjøpt inn denne til  påsken! 

 

 

V i n t i ps

Hentesveis – takeaway – klipp

 

God ettermiddag! Håper du ikke blåser bort…Det var i grunn regn og grått her på morgenen, men vinden blåste skyene vekk og frem kom sola. 

 

 

Vind i håret!

 

 

Og enda mer vind!

 

 

Blå himmel kom frem og det gjør noe med energien synes jeg..Både for en selv og energien i bildet! Klare, skarpere og mer gnistrende…

 

Ut på tur på landeveien her jeg bor! Bor ikke langsetter denne veien altså, men litt over veien og opp i åsen! Håper du fikk med deg Korona-året i bilder, hvis ikke finner du det her: Koronaåret mars 2020 – mars 2021 Hvor jeg skildrer hverdagen. Var jo på noen turer også, men det kommer ikke frem her! Litt åpent var det jo på sommeren 2020! 

 

Nyt ettermiddagen – kanskje ser du også litt sol…

Koronaåret mars 2020 – mars 2021

 

Mars 2020 – finner jeg Blåveis

 

 

 

 

April 2020 – jeg går til skog og sjø og finner Hvitveis.

 

 

Mai 2020 – jeg lager meg ny topp..

 

 

 

 

Juni 2020 – jeg er ved sjøen og bader og hygger meg.

 

 

Strikket meg ny topp i juli 2020 og feirer med kake at yngste sønnen er ferdig utdannet siviløkonom!

 

 

 

Utplassert i byarkivet i kommunen og tar en pause i byen – august 2020 og på flere badeturer. Les: Mange.

 

 

 

September 2020 – feirer bursdagen til eldste sønn og reiser til Oslo. Og besøker også yngste sønn noen ganger. Han jobber og bor i Oslo.

 

 

 

Oktober 2020 – ut for å fine høstfarger.

 

 

 

November 2020 – fine turer

 

 

 

Desember 2020 – det regner alle dager.

 

 

 

Januar 2021 – kalde fine dager.

 

 

 

Februar 2021 – gir oss mer kulde og snø.

 

 

 

Mars 2021 – strikker grytekluter for harde livet for å gi bort til kolleger. Og koser meg på tur hver eneste dag!

 

 

 

Koronaåret 2020 – 2021 og del 2 i koronaåret finner du her: Det var ikke bare hverdager i koronaåret 

 

Takk til Vibbedille som satt meg på ideen!

Du finner den fine bloggen hennes her: VIBBEDILLE 

 

Ønsker deg en fin dag….

pizza

 

Da ble det pizza her i heimen…Lagde deigen etter oppskriften som står på hvetemel-pakka. Det blir en stor god pizza. Kokte tomater, stekte kjøttdeig, sopp, paprika og chili..Til pizzafyll.

 

 

Ingen pizza uten ost…4 oster i en pakke.. Litt rødløk, sopp og sterk pølse i toppingen! Litt krydder…!

 

 

Vin: Gato Negro – du kan lese om den her: Trenger du tips til en god rødvin? (1) Sagene-pilsen vet jeg ikke hvordan smaker. Bare kjøpte noen slike! 

 

 

Pizza ble god den etter en kald og frisk tur. Turen finner du her. Ut på tur til Gressvik (Onsøy) og dagen startet med røre røre eggerøre Det ble en fin dag og da blir det vel å titte litt på TV eller lese litt her før det blir leggetid. Ikke aner jeg hvor mye klokka er for den har jeg tenkt å boikotte…Nei til stilling av klokka.…Rett og slett en uting! Spør du meg…

 

Da ønsker jeg deg en fin kveld! 

Ut på tur til Gressvik (Onsøy)

 

 

God søndag. Ut på tur til Gressvik i dag! Gikk over en bru fra Fredrikstad, den kan åpnes slik at disse store båtene nedenfor her kommer ut. Lissom ikke småtteri! Endelig er isen borte, og vi kan se frem mot vår, sommer og sol! Var is her helt frem til for et par uker siden, da kom det et fartøy (isbryter) og tok kål på restene..

 

Sola forsvant i løpet av turen min i dag og det ble iskaldt! Jeg hadde med mat og banan og vann… Men orket ikke stoppe å spise i det hele tatt! Det nydelige været ble borte og frem kom det sur vind og regn! Gressvik er kanskje ikke så kjent, men hører til Onsøy! Og da begynner det å bli mer kjent – for kjører man videre utover til Slevik og videre til Hankø. Så vet de fleste hvor jeg var på vei. Se litt her også! HANKØ Mange flotte steder utover her ja…hadde bare været holdt seg.. ❤️

 

 

Odins kro! Et populært sted en pub/spisested. Du finner litt omtale her: Odins Kro 

 

 

 

Stengt som alt annet.. Gressvik Pizza og grill. Sikkert take away eller helt stengt! Aner ikke…

 

Gressvik

 

Venter – denne fine båten her..på sommeren!

 

 

 

 

 

Så da gikk jeg til et sted som heter Åle! Ble aldri tur til Hankø for meg i dag! Da måtte jeg hatt med sykkel tenker jeg. Går litt mer unna og man kommer lenger! Siden været ble som det ble så tok jeg en ferje hjemover til Kråkerøy..Helt greit og nå er det hjemmelaga pizza på gang her i heimen…Det kan bli deilig! Pizza og rødvin på en Palmesøndag er helt innafor! En annen gang kommer jeg til Hankø, men ble ikke i dag! Og pizza finner du her: pizza 

 

Klokka har jeg enda ikke stilt…men går helt ok! Tenkte jeg skulle se hvor lenge det går…