Det går mengder av batterier

 

God kveld i heimen. Det går mengder på mengder av batterier her i jula. Lenker og lys kommer på plass etterhvert. Jeg har også mange batteri-lenker ute. Da slipper jeg å styre med ledninger og kan spre lys over hele hagen! 

 

 

Lys og røde hjerter! 

 

 

I en lykt. Den er ikke pusset og stylet! Bare satt i batterier i lyset og puttet det inn for å ta bilde! Tenner ikke denne enda. Som sagt – bare bildebevis! Tror jeg kan fortelle dere at jeg kjøper mye mer batterier enn marsipan i jula <3 Kanskje greit det da…Men marsipan er godt. Har lyst til å lage marsipan selv i år. Det gjorde alltid vi hjemme før! Gode minner! 

 

 

Middagen i dag -veldig godt! Chili-burger og chips med godt krydder! Og masse salat – det var en fin middag på siste mandagen i november!

 

God mandags…kveld!

Frosten er borte

 

God mandag! Regn, tåke og mørkt! Vel, da er den siste dagen av november NOVEMBER.

Akkurat dette været jeg ikke takler! Men snart historie, snart er det desember og snart er det jul! Litt te her nå og skal rusle meg en tur etterpå! Må bare roe meg ned et par hakk! Litt styr før i dag på jobb..Så jeg måtte bare sette meg ned akkurat nå! 

 

Tur, og litt TV etterpå og så middag. Aner ikke hva vi skal ha, skal rote nede i fryseren. Der er det mye godt!  Kanskje blir det burger og chips – det smaker alltid synes jeg! Fisk hadde vi i går og poteter og grønnsaker og saus! Ja, jeg tror nesten det blir en chili-burger i dag! Skulle vært hos mamma og pyntet litt, men akkurat i dag bare orket jeg ikke! Det er vel ikke så krise om hun ikke har en stake klart ….

 

Prøv en ny ting hver dag og se om endringer kan gi deg noen gleder! God mandag!

 

 

Søt vel, gjett hva jeg heter? <3

vinter her på øya

 

Nå har vi hatt litt frost og kulde noen dager! Veldig uvant, har jo hatt veldig fin temp lenge. November har nesten vært varmere enn mai måned. Ut på tur må man jo. 

 

 

Ble ikke så mange bilder. For jeg ville bare gå og gå! Kaldt å stoppe opp, må ha litt tempo noen ganger! Inne i skogen var det bursdag, tror jeg!

 

 

 

Sikkert en veldig sprek jubilant som hadde bursdag! Og feiring i skogen. I denne tiden kan man jo ikke ha så store selskaper innendørs og hva gjør man da? Drar med seg 90-åringen og slekta og kake i skogen..tenker jeg. Når man er i den alderen så er det kanskje ikke greit å utsette feiringen! Så flere personer dro avgårde med poser og bager så var sikkert mat og drikke og hygge i de posene…kanskje! Så ikke 90-åringen, men så mange andre personer som sagt! 

 

 

Tusla over jordene og vei hjemover. Ute i 2 timer, det var greit synes jeg. Da lengtet jeg hjem til te og etterhvert middag her i heimen. Og de nybakt pepperkakene som du finner her: når en pepperkakerbaker og flere bilder fra frosten finner du også her: En perfekt dag for foto 

 

Ønsker deg en hyggelig kveld i heimen <3

når en pepperkakerbaker

 

God formiddag! Håper du koser deg. Råkaldt i dag, men skal ut å gå meg en tur etter dette innlegget! Har puslet litt her hjemme i dag, bakt pepperkaker! Og vært ute en tur og hengt opp fuglemat og noen flere lyslenker!

 

 

Pepperkaker …..Da får man litt godlukt i huset! Og kjekt å fylle opp boksene. Blir vel ikke så mye besøk her om dagen. Men kaker til jul må jeg ha! Vi skal jo holde oss for oss selv. Yngste sønn  kom en tur hjem i går, det er koselig! Litt folk i huset! Stusselig å gå dag etter dag alene i et stort hus! Men jeg er glad i denne tiden. Pynte litt hver dag ute og inne. Bake litt. Ordne med gaver og hobbystæsjet mitt! Fin tid ❤️

 

 

Oppskrift på pepperkaker fant jeg her! Hehe….

 

Det ble 3 bokser fulle av denne deigen, som var på en kilo! Kunne like godt steke opp alt mens jeg var i farta altså….

 

 

Omgi deg med mennesker som utfordrer deg til å bli et bedre deg!

 

En perfekt dag for foto

 

Hei på deg! Har holdt på å pynte litt ute her i dag og det var frost og det var kaldt! Etterhvert måtte jeg jo gå meg en tur da. Før jeg skulle på butikken og handle litt mer pynt utendørs. Men naturen er den fineste pynten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er det ikke vakkert. Utrolig fine motiv med tåke og frost! trenger ikke så mange ord her synes jeg. Bare til å nyte vinteren! Litt uvant – men deilig..Nå skal jeg straks ut og titte litt på pynten rundt her! Ønsker dere alle en fin kveld videre og en fin søndag! Advent <3 

 

Alle foto Solliv…

 

 

tips til gaver

 

Her er litt tips om hvordan du kan kan style DISSE GAVENE 

 

 

Se forrige innlegg om hvem som er den kreative sjelen bak dette! Og oppskriften finner du også! Her finner du dette innlegget! : jeg lagde en hel stabel 

 

 

Mange muligheter 

 

 

Fine gaver!

 

 

 

 

Fyll på med masker, rensekremer, og det du finner! Kjøp gjerne en kurv eller lage en selv. Dette hadde ikke jeg da! Men Cellofan-poser er også fint! Dette er bare et tips, ikke sikkert jeg styler gavene akkurat slik…Bare lagde dette nå for å ta bilder!

 

 

Eller legg ved en fin kopp! Du finner innlegget om gavene her: jeg lagde en hel stabel så da sier jeg bare LYKKE TIL!

 

Kose deg og nyt dagen! <3

jeg lagde en hel stabel

 

God formiddag! Ute skinner sola. Deilig. Skal snart ut i hagen og pynte litt. Har begynt med å henge opp litt lys-lenker ute og det kommer flere! Slikt er gøy synes jeg! Men her ser dere hva jeg har puslet med inne noen dager nå. 

 

 

Virkelig gøy å lage! Fargene er i oker, lilla og lys rosa. Bildene lyver bittelitt!

 

 

Tenkte at dette skal bli noen julegaver. I neste innlegg vil jeg vise hvordan jeg pakker. Bare et forslag da! 

 

 

Ikke mitt design, jeg er ingen strikkedesigner! Men strikke kan jeg jo! Og disse er kjappe å strikke – noe alle kan få til hvis man har tid og lyst! Hvor jeg fant dem? Du kan finne dette her hos Bitta! Se her er facebook-siden: Bittamis Design for Strikkelystne Hun er en virkelig kreativ dame som lager så mye fint! 

 

 

Hva er det egentlig? Det er Rosa Sløyfe renselapper! Brukes til rens og vask av ansiktet morgen og kveld! I stedet for pads <3 som bare går i søpla! Dette er jo gjenbruk og kan vaskes om og om igjen! Men som du ser – kan også brukes til å ha under kaffekoppen! 

 

 

Fra et nøste fikk jeg 5 stykk. Så de veier under 10 gram! Har bare 4 og 4 her, men nå har jeg laget 5 av hver farge foreløpig. Men kommer til lage flere! For jeg. skal ha en haug selv også da! Og flere gaver blir det! Til kollegaer, venninner og slekt…Jeg synes det er fantstisk gaver og hadde blitt veldig glad for dette! Det er også litt ettertanke/mening bak en slik gave ❤️

 

 

Håper du likte tipset og jeg lager et nytt innlegg med hvordan jeg styler disse gavene! Ønsker deg en fin lørdag! ❤️ Du finner tips om stylingen her: tips til gaver 

 

Det går mot jul! 

Det er deilig å gå tur – og noen ganger er det helt magisk på kveldstur

 

Her er noen grunner til å legge turen til mørket!

 

 

Blir litt stemning på kveldsturen! 

 

 

Magisk lys bak der!

 

 

Dette gjør turen 10 poeng synes jeg da!

 

 

Det mørkner, men dere det er alltid et lys der ute et sted <3 

 

Da ble det kveldstur og det var friskt og deilig. Litt minusgrader – men det var bare deilig å kjenne litt frost i kinnene. Kalde klare dager og kvelder! Deilig å komme seg ut på tur. Etterpå lage meg noe mat her hjemme! Slappe av litt. Det er jo fredag og kveld i heimen <3 Så da er det kost å tenne litt lys og pusle med litt hobbystæsj! 

 

Å motstå en fristelse vil ofte si å utsette den til alle øyenvitner er vekk…God helg!

 

 

 

Tante Korona eller onkel Ensomhet

 

Hvor mange planer har eldre og ensomme denne julen! Vi hører hele tiden om plan A og at vi må ha en plan B sier Bent Høie! Ikke enkelt å være gammel eller ensom eller gammel og ensom! Mange sliter og mange har slitt veldig lenge, helt siden mars måned da Norge stengte ned! Våre eldre som bor på eldresenter eller omsorgsbolig, har hatt tøffe tak!

 

Mange ensomme dager og uker og måneder uten besøk fra kjære familiemedlemmer. Det ble jo løsnet litt på regimet utover sommeren – da gikk jo alt så bra igjen! Men så kom høsten og tilbake til isolasjon! Kjenner litt på det selv – det å miste friheten min! Men jeg er heldig, jeg har en jobb og jeg har alle turene mine! Det er ikke alle som er så heldige. Livet ble annerledes. Tante Korona er ikke kjekk – hun er infam og vi vet ikke hvor vi har henne! Kommer og går! Skikkelig stygg og finner hun det for godt så dreper hun deg!

 

Alternativ jul ar avlyst over hele landet. Hva kirkene gjør er jeg usikker på – men tror jeg hørte et rykte om utendørs på skjerm! Men jeg vet ikke! 

 

Onkel Ensomhet er en kald fisk, han lar deg råtne innvendig! Jeg vil ikke ha noen av disse hjem til meg! Og ingen vil ha besøk av disse på et eldresenter heller! Det er styggedom. Men hvis vi aldri har annet besøk enn onkel Ensomhet i måned etter måned etter måned. Kanskje flere år! Vi vet ikke hvor lenge tante Korona kommer til å plage oss med sin lumske adferd. Kanskje går det enda en vår, sommer, høst og vinter og JUL! Tankene stopper aldri selv om det er snart er advent og inn i den største høytiden vi feirer her i landet <3 Hvem skal til slutt ta livet vårt! Tante Korona eller onkel Ensomhet!

 

Vær forsiktig når du besøker eldre mennesker – ta alle dine forholdsregler! Men ikke la de sitte der alene hele julen! Men virkelig ikke lett verken med plan A eller B!  Men vi lever her og nå! Vi kan ikke slutte å leve!

 

En plan C bør være innkjøp av rødvin og pjolter og kanskje en sigar til alle som ønsker dette på eldresenteret eller omsorgsboligen! Kjøp flere kasser rødvin! Marsipan, delfiakake, julekaker og rødbrus. Jeg vil ikke se en eneste lusen tallerken med inntørket ribbe og dårlige poteter på en tallerken på et eldresenter i jula! Plan D – Høie kjøp så det holder! Det skal bugne <3 

 

Det var det jeg hadde på hjertet i dag <3 

et motiv – kan fort bli flere

 

En vanlig plass nede i sivet her nedenfor meg! Ganske fint synes jeg! Helt vanlig bilde uten noe greier med. Bare tok et bilde med mobilen. Ingen innstillinger. Det begynte å bli mørkt ute så derfor ikke så klart og sivet ble ikke så gyllent! 

 

 

Her ble bilde i svart og hvitt. Det ble i grunnen litt mer spennende! For selve motivet var ikke sånn at man mister pusten lissom! 

 

 

Her brukte jeg noe som heter filter! Ble litt mer som den blå timen kanskje!

 

Jeg tenker jeg går for nr. 2 jeg – det ga meg mest akkurat her! Hvem likte du best?

 

Men du – ønsker deg absolutt en fin kveld!