ikke en tur som selger akkurat men solliv er solliv

God kveld i hytta hvis du har, eller hus eller telt eller noe 🙂

Traska litt her på Kråkerøyfjellet igjen da. Her er det ikke høyt skal jeg si dere. Høyeste fjelltoppen er ikke mange meter over havet. Men jeg bor på en øy og for mange år tilbake så stod havet høyt over her. Så får være glad det er noen “fjell” å bestige. 

 

Det går mot en annen årstid etterhvert. Det ser man på Rognebæra og lyngen.

 

 

Og kornet modnes. Det er litt vemodig på en måte. Men også fint. 

 

Ut mot elva. Synes det er fint jeg. Villepler 🙂

Ja, sånn ble turen min i dag da. 15 000 skritt i boks. Ble en del skritt på jobben i dag også. Er i ryddemodus der også. Må passe på nå som det er ferietid og lite folk på jobb. 

Jeg synes det er flott og se bilder hos dere. Med fjord og fjell. Koser meg skikkelig med det. Men jeg koser meg også med mine turer her på øya 🙂 Er det ikke bra vi er forskjellig. Og at vi har noe annet å vise frem enn “naboen”. Og her i skauen ligger ikke dopapiret tett.

Nå sitter jeg her og virkelig nyter en god kopp varm te 🙂 kjempedeilig.

 

 

tenker jeg går meg en tur

 

God tirsdag, ute faller tempen. Deilig. Skal stikke på meg joggesko og gå meg en tur. Så deilig luft. Litt vind, på med en jakke igjen. Ingen bading i dag. Helt greit. Nå har det vært 3 dager med brennmaneter. Så får håpe dem fyker til havs igjen. Gikk lissom ikke ann å svømme da. Folk har ferie enda merker jeg. Lite trafikk på veien. Så deilig…Men folk kjører veldig inn mot midten om dagen. Akkurat som det om å gjøre treffe midtlinjen. Den lille bilen min og må fyke til høyre. Vet ikke hvorfor, men er en del rare ting å se i trafikken. Stygge forbikjøringer.  Mobilbruk. Stopper ikke inn i en rundkjøring. Kanskje mange turister. Men likevel. Trasig å kjøre når man må være obs obs hele tida. Og å kjøre i 40 kilometer i 50 sone, er veldig skummelt. Da lager DU bare farlige forbikjøringer. 

Et lite hjertesukk fra meg i dag. Som sagt jeg skal straks gå meg en tur. Har sykla ganske mye i det siste også. Etterpå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre. Lage middag og sånn da. Men tar vel en runde i hagen med gressklipper. 

Sånn det var min dag. Jeg må ha noe å gjøre lissom. Ser jo ikke tv eller film eller noe. Leser litt gjør jeg. Men håndarbeid går det trått med på sommeren. Og ta frem malerkost i dag orker jeg ikke 🙂 Nei, ut å gå er tingen i dag.

 

sol sol solsikke

God varm ettermiddag eller kveld er det vel nå, til alle her inne 🙂

 

 

Varmt og klamt om dagen. Selv for meg som sjelden sliter i varmen. Men det er en annen varme her hjemme når det blir varmt enn i syden synes jeg. Sola stikker på en måte mer og det er lummert. Og masse mer veps og slikt. Kreta som vi pleier å være finnes det nesten ikke insekter eller noe. Her er de på plass når sola skinner. Akkurat nå masse veps. Ikke så greit. Sykla en liten tur til stranda, men fort jeg tok frem maten så surra det rundt hodet.  Akkurat da får jeg litt sånn æsj..orker jeg dette. Spiste maten her på trappa hjemme jeg. 

Jeg plukka noen små solsikker på plenen i våres og planta dem i potter. Nå i dag kom det blomst på den ene. Fint. Fuglematen fra i vinter 🌼

 

I morgen er det meldt regn og kjøligere vær. Helt greit synes jeg da. For nå er jeg på jobb igjen også 🙂

 

Straks ut og gå litt, mangler litt skritt. Blir dårlig med skritt når man sykler. Men blir skikkelig svett da. Det er sikkert bra å svette litt og få opp dampen. Men lurt å drikke en del da. Vann så klart. Ikke alkohol det vil gjøre det bare verre.  Kan ta meg en øl en gang i blant jeg, men faktisk vært lite alkohol i sommer. Men ingen krise…..

Ha en kjekk kveld videre da….klemz 🙂 og nå trenger vi også litt salt. Så spis litt potetgull med god samvittighet. Spiste en hel skål i stad jeg…

 

 

oljet veranda er jo gøy da

 

God mandag, jeg har jo hatt hus og hage ferie i år. Vedlikehold gjør seg ikke selv. Sånn er det å ha hus. Må jobbes med hele tida. Men i år har jeg satt av hele ferie 2 til dette prosjektet. Helt greit. For det er jo gøy og man ser resultater. Se her da, vannet trenger ikke inn, men legger seg utenpå treverket. Det er et flott syn for handywoman skal jeg si dere. Hus og hage må stelles. Da blir det triveligere å komme hjem. Jeg får heller farte litt på noen helger utover høsten. Sommeren er jo ikke slutt. Men faktisk vært bedre å jobbe med noe i varmen enn å sitte rolig…..

Kos deg med ny dag og ny uke.

rhdr

 

Hvordan er det med deg? Rakk du vaske huset i sommer. Hvis ikke, så kan du jo alltids spyle litt når du er ute og vanner i hagen. Litt er vel bedre enn ingenting.

KLEM SOLLIV

 

Egg til frokost hver dag og hva bruker jeg eggeskall til

God formiddag der ute. Her i huset kokes det egg hver dag. Godt på knekkebrød synes jeg. Koker rett og slett vann i en kjele og har egg i vannet i 10 minutter, mens vannet koker. Eggkoker trengs ikke. Flere ting å putte i skapet, nei takk.🍅

 

Etterpå så samler jeg eggeskall og legger det på jorda på tomatplantene. Det er bra. Kan også legge eggeskall i vann og bruke vannet som gjødning etter en stund. Men det lukter ille. Så jeg gjør det på denne måten nå.🍅

 

Her brukes eggeskallet. Kanskje ikke så vakkert, men det tenker jeg ikke på egentlig. 🍅

 

Masse blomster og det har begynt å komme små tomater. Blir spennende dette. Nå har vi jo hatt varme dager og det er jo ikke feil. I dag forresten ser det ut som været er litt på hell. Skyer kommer innover og tempen synker. Helt greit. Har badet masse jeg. Og over 30 + er jo i det meste laget.🍅

 

Dette er de to tomatplantene jeg fikk av naboen. De vokser og gror synes jeg da. Pottet om, kjøpte 2 murerbøtter som vi boret hull i. De rommer 12 liter. Se her er innlegget om plantene jeg fikk av naboen min da han vannet hos meg i ferien HER 

ØNSKER DEG EN FIN SØNDAG OG NYT DAGEN DA, JEG SKAL SIKKERT SYKLE MEG EN TUR 🙂 DEILIG Å SYKLE..FÅ LITT LUFT…

SOLLIVKLEM🍒

 

stillhet

 

Sitter her på veranda og nyter stillhet og ro. Det er deilig…

Det er luksus. Ikke for meg da. For jeg er vant til det. Det er slik jeg lever livet mitt. 

Men jeg tenker på flere der ute i små eller store hytter ved sjøen og ute i båt. Eller andre steder. Det er nok mange der ute som hadde ønsket seg mer egentid. Om de bare fikk en halvtime for seg selv. Sitte og glane. Tenke tanker. Ikke må ta stilling til andres samtaler. Følge med. Svare riktig. Være åpen og interessert. Kanskje for mye alkohol. Man må jo henge med i sosiale lag. 

For det er alltid når man er i slike settinger at det er mennesker som tar opp all plassen i rommet. Slik at andre mennesker nesten ikke får noe plass 👁👣 Du kjenner sikkert til noen du også.

 

Det er da jeg tenker at jeg har det bra med meg selv. Jeg kan oppsøke mennesker hvis jeg vil. 

Jeg slapper av etter ganske mye jobbing i dag også. Jobber meg rundt veggene vet dere. Har rukket stranda. Syklet tur. Vært 2 ganger på butikken. Så da er det deilig å lese litt og kose seg med en kopp te. Jeg drikker varmt selv om det er varmt jeg..Grønn te for meg er medisin. Må bare ha det rett og slett.💋

 

Foto: Solliv

 

Da sier jeg nattaaaaa når den tid kommer

Klemz Solliv

 

 

Solliv har i disse dager blitt Badeliv

 

God morgen. Jeg har ferie. Så er lite på blogg, men desto mer på stranda. Været er så deilig og  badevannet er himmelsk. Det å svømme nå..mmm. I går når jeg badet og kjente det nydelige vannet i sjøen mot haka. Ja, det var så nydelig følelse. Kan like det. Litt sånn svømme i Middelhavet. Men vannet er ikke for varmt. Fortsatt svalt. 🍒

 

 

Så derfor Badeliv. Mitt nye bloggnavn. Hehe. Nå står jo ikke Solliv for soling da. Solliv mitt bloggnavn er sammensatt av mitt navn og mamma sitt. Jeg heter Solveig og min mamma LIv. Derfor fikk bloggen min navnet Solliv. Førnøyd med det navnet ja.🍓

 

Ønsker dere fortsatt en fin dag og en fin morgen. Nå må vi bare kose oss disse deilige dagene og nyte å være utendørs og helst ved stranda. Vi snakkes vet dere. Og ja, nyt sommeren…

 

Og dere som har med hunden til stranda, vær litt obs. Det er varmt for pelsdyret der nå! Liten paraply hjelper ikke stort mot den sterke sola…

 

Klem fra Badeliv, obs Solliv

besøk og tok ikke med søpla hjem

 

Ved et tre i skogen. Det har blitt gnaget og gnaget og spist og spist. Har du sett, dette var mange kongler til frokost. Må være lille ekorn som har kosa seg skikkelig i noen timer.

 

Se her, enda mer kongleavfall. Ikke ofte jeg har sett det slik. Litt artig og litt gøy. Ser jo ekorn en del ganger. Men vanskelig å ta bilde av. De er kjempesøte. Men litt for raske for et mobil-kamera.

Ellers så er det hus- og hagedager og bading. Har ikke fått vært på så mange turer, men er ikke så farlig. Været ble fint. Så det er deilig å sykle ut på stranda noen timer hver ettermiddag. Sånn hele dagen på stranda orker jeg ikke så ofte lenger. Blir stiv og støl i hele kroppen. Og litt for sterk sol. Liker ikke “steke” meg lenger. I dag blir plattingen bak huset ferdig. Fått ny beis. Så skal kjøpe litt blomster og stæsj etterpå. 

Har funnet roen her hjemme og det er deilig..

Noen ganger er jeg litt rastløs og må farte hit og dit. Nå er det sommer og sol og bad noen timer hver dag så det holder i grunn. Hva jeg gjør i morgen vet jeg ikke. Stresser ikke med det. Trenger ikke masse inntrykk hverken for deg eller meg.

 

Det er ferie. Det er en opplevelse i seg selv. Det er jo skikkelig luksus..

 

Klem Solliv

 

 

 

Første dagen i sommer jeg får litt sommerfølelse

 

Hei, endelig litt sommer og sol og lade batteriet før høst og vinter. 

Bildet er fra et hagesenter på søndag. Kjøpte litt gjødning til plenen. Jeg har vært litt deppa noen dager nå. Søndag morgen datt en stor fylling ut. Det var i samme tann som jeg rotfylte etter påske. 

HER TRYKK PÅ LINKEN HVIS DU VIL. Og les om rotfyllingen og sånn.

Det har vært vældig tråkig. 2 store tagger var igjen. Så ble veldig vanskelig å spise, drikke og svelge og snakke. Ble sår i munn og tunge. 

Mandag morgen dro jeg for å få time hos tannlegen min. Der var det ferie. Men henviste til en annen klinikk. Så jeg dura bort der da. Fikk ikke time på mandag, men i dag kl 0800 hadde de ledig time. Det var utrolig bra. 💚

Ny fylling på plass i den gamle elendige tanna. Så får håpe det holder til jeg får innkalling til høsten fra en vanlige tannlegen. Så da humøret på plass igjen. For det har vært 2 meget tråkige dager. Nesten ikke spist noen ting. 🍏

Så i dag våknet jeg med den skallebanken. Er jo ikke så rart det da….

 

Frykt ikke tannlegen, det er våre engler 🙂

 

 

 

 

Foto: Solliv