Fordelene med å gå til jobb:

 

Her er den ene fordelen. Man må tidlig opp og får med seg sola og himmelen som ruller opp gardina…! Og sier GOD MORGEN VAKRE DER UTE!

 

Kjører man bil, vil man miste en slik opplevelse vil jeg tro! 🥰. Vanskelig å ta bilder i hvert fall..Men når man går er muligheten der! 

 

 

 

Der er masse andre fordeler også, men skal ikke ramse opp alle nå! Men man minsker slitasje på bilen, på dekk og alt! 

 

Stort å spare på bensin, som er dyr i disse tider..Jeg fyller kanskje for 350.- pr. måned og det er det! Jeg bruker fortsatt litt bil, mye på grunn av mamma det også. Hun er på sykehjem, men jeg vasker tøyet hennes. De er flinke med å skifte på henne, jeg fyller som regel opp en diger sekk..Tenker at jeg vasker 4 maskiner med tøy for henne i uka. Så de er rause med klær på sykehjemmet. Men jeg sparer jo all kjøringa jeg hadde tidligere da jeg kjørte ut til bygda minst 3 ganger i uka..Så ganske mye å spare på bensin, og betaling av bom blir også mye rimeligere. Vi har bomstasjoner rundt hele Fredrikstad + de to her på Kråkerøy! 

 

Man våkner…

 

Man får luft og bevegelse før arbeidsdagen begynner! Samme når ettermiddagen kommer…Man får strukket ut stive ledd, og blodsirkulasjon er i gang..Det er sundt å gå, det er sundt å bevege kroppen! 🥰

 

Alle mennesker skulle gått mye mer enn de gjør! Det er i hvert fall min intensjon..

Blogg lever og håpet er ikke ute

 

God mandag der ute…jeg har fri og skal ordne litt her hjemme og så blir det tur etterpå…Ikke tur til en by, nei tur her i marka! Det er ganske så gratis..

 

De siste dagene har jeg sett det har kommet helt nye bloggere inn her på blogg, nei ikke via miniblogg for det er nedlagt! Men rett inn her til “ulvene”…Det gjorde meg glad og ga meg håp! Det har vært så mye snakk om bloggens tid her forbi og masse med det..Folk leser ikke blogg lenger og folk vil bare se videoer og sånt. Jeg tror vi fortsatt liker å lese blogg og se andres hverdag. Selv om det er annerledes. Annerledes er ikke farlig..Tida for å bli rike her på blogg er over! Det skjønner jeg også! 🥰 Men man kan nå ut med tanker, ord, foto, dikt…

 

Facebook er ikke som før, kan bare snakke for meg selv. Men det gir meg ikke noe. Noen bilder fra en tur og en setning! Eller bursdag på FB, hvor alle sier gratulerer med dagen og det er det! Eller tigger penger til en organisasjon..Vil jeg gi penger så gir jeg det på en annen måte. Sende over penger via Face, det er ikke det lureste man gjør…Der er det kjeltringer og folk får tømt kontoene sin. For  gir man penger via FB så legger man igjen spor…og tyver følger disse sporene og har ingen skrupler! Stått om flere tilfeller her i Fredrikstad i media de siste ukene. 

 

Dessverre også sluttet å gi penger til forskellige spleis! For meg så blir det litt tigging..Jeg kan hjelpe andre mennesker, men da vil jeg ha litt mer kjøtt på beina..Hvordan de bruker pengene sine og hvorfor de aldri kommer i balanse! Det må være et eller annet man ikke ser..💜 Men nok om det! 

 

Ny uke og vi kan velge om vi vil gjøre denne verden til et palass eller et fengsel…I hvert fall for de fleste her i Norge! 

 

lørdag 28. januar – Fredrikstad

 

 

Flott fint vær her i går, sola varmet…I dag grått og sur vind! Men som dere ser 0 snø! 💙

 

 

Elva, altså Glomma! 

 

 

Ny grill ved bobilparkeringen ..

 

 

❤️

 

 

Denne glasskunsten har gått meg hus forbi, ikke aner jeg hva det er heller når den kom opp! Så her må jeg sjekke litt altså, ligner ikke meg dette! Hm…

 

 

Ferjene her i byene kan man stole på…Lissom aldri noe tull! Trenger ikke stå i bilkø når man har ferje tenker jeg! 💛 FREDRIKSTAD LEVERER!

 

God formiddag 💜 siste søndag i måneden over alle måneder

 

God formiddag ja..

 

Januar er måneden..Man skal spise sundt…Ha en hvit måned og betale alle regninger som kommer inn og det er ikke få! Og man skal trene så tunga henger som et slips!!! Januar det…I ❤️

 

 

Jeg fikk en blender av gutta til jul..jeg har aldri prøvd en slik maskin før! Ikke helt enkelt , hehe..Mye skarpe kniver og deler som skal på plass…hvis ikke renner smoothie ut der det ikke skal..Så har bare hatt den på benken, men i går prøvde jeg meg frem litt..

 

 

Ananas i biter, frosne..yoghurt og juice..Nå har jeg fryst ned blåbær og banan så skal prøve litt etterpå igjen..Isbiter brukte jeg ikke i går! Skal ta med det en dag også, for smoothie er best veldig kald! Lett for å bli søt! Men det kalde demper søtsmaken synes jeg.

 

 

Jeg drikker sjelden juice, synes det er mye sukker! Men noe veske må til! 

 

 

Og resultatet så dere øverst her, ble veldig god! Her kan man også lage vaffelrøre, supper og smoothie da..etc..Dette her var en maskin med egen knapp for smoothie..Man legger bær først, så yoghurt, så veske så trykker man på knappen! Ca 60 sekunder så er den ferdig…Men jeg er ikke så flink så må bare prøve ut forskjellige ting..Kan også bruke grønnsaker i alle varianter. Men må finnes hva som passer som og hva som er godt! Og drinker kan man trylle frem her, når den hvite måneden er over! Hvis man ønsker det på en lørdagskveld..Mange muligheter!

 

Skikkelige grønne er det som er in for tiden! Folk står opp 0500, trener en time og lager seg grønn smoothie og klar for en arbeidsdag..Hehe…Jeg er ikke der! Men skal prøve og feile litt med denne maskinen utover! 🧡 Denne maskinen heter Wilfa Smooth – litt stor og tung og robust! Men ikke helt brukervennlig..Men det går seg vel til…! Alle delene må settes i riktig spor – hvis ikke blir det søl..Og delene er litt tunge å få fra hverandre! Men øvelse gjør mester er det noe som heter! 🥰 Du finner maskinen her også WILFA BLENDER 

Gåsunger

 

God lørdag, så sykt glad for denne altså!

 

 

I går da jeg var på årsmøtet i foreningen så fikk jeg gave for lang og tro tjeneste som tillitsvalgt! Se her også hvis du har lyst Årsmøte Vase fra Holmegaard 💜 Den var virkelig lekker..

 

 

Så i dag fylte jeg opp med tulipaner fra Rema og gåsunger som jeg plukket i skogen her nede! 🥰

 

Jeg elsker alt med glass…….Jeg er ikke så glad i verken gull eller sølv..Men liker glass i alle varianter! Det er min stil… 💜

 

Flott  vær her i dag, tatt noen bilder – men det får komme i neste innlegg tenker jeg!

 

Årsmøte

 

God kveld i stua, vært på årsmøte i kveld jeg..Gode snitter…Smakte så deilig. 

 

Fikk bonger også, to stykk..Jeg kjørte bil og hentet ut en øl uten alkohol og ga bort den andre bongen. Dårlig lyd så var lite jeg hørte fra talerstolen denne gangen..Det var noe galt med systemet, men har alt skriftlig så får heller lese meg opp siden. 

 

Jeg har vært plass-tillitsvalgt i mange år, men ga meg i sommer..Så fikk invitasjon, det var hyggelig..Gave vanket også..Det skal jeg vise frem i en annet innlegg! 

 

Hadde med naboen og en annen Kråkerøybeboer hjemover..Jeg hadde bil med meg og helt greit det! 🥰 Hyggelig å være til hjelp..Det var flere enn meg som ville rekke 2. omgang av kampen..Manchester City mot Arsenal! 

 

 

O S S 🥰

 

 

Etterpå var det underholdning, veldig dyktig kar – spilte fine låter…salen var med! 💛

Rydder i nettbanken

 

 

 

God morgen…….

 

I flere dager nå har jeg ryddet i nettbanken…Det kommer flere regninger enn jeg greier å betale. 

Så det må ryddes! 

 

Alt av de faste utgiftene har jeg kontroll på, men så er det andre ting! Nå i disse tider mellom januar og februar kommer det alt av regninger på forskjellig ting og tang! Slik som abonnement. Det er ikke noe man trenger…Det mår ryddes! 

 

Fikk regning på KK, det trenger jeg ikke. Rekker ikke lese alle bladene..Mye av det samme, klær og klær..jeg kjøper jo lite klær. Moro å se, men trenger ikke få den følelsen at ingenting i skapet mitt er fint…! Det får jeg når jeg leser KK. Likte strikkeoppskriftene i bladet, men de bruker mye garn som er ganske så dyrt. Skappelgarn og slikt..Så der sendte jeg melding om oppsigelse. Så fikk jeg årsabb. fra Birdlife (fugleklubb) Det satt langt inne, for der liker jeg meg. Men har ikke råd, 550.- før neste lønning..Så fikk brev fra Dyrebeskyttelsen, der har vært medlem i åresvis..Og det har gått fint før, for har betalt 50.- på autogiro hver måned. Det greier man. Nå kom det regning på et helt år! Da blir det plutselig et større beløp, var visst noen nye regler..Til sammen ryddet jeg for over 1.700.- for disse tre abb/medlemskap..Mye penger det nå i januar/februar hvor det er lite penger på konto..Jeg må rett og slett prioritere de faste utgiftene!

 

Men det er ikke smart for foreninger å sende regninger på denne årstiden, hvorfor ikke gjøre det i april/mai – da er man litt ovenpå igjen…Jeg bar spør! Jeg har i hvert fall ryddet og så får jeg se om noe kommer tilbake! Jeg har i stedet tatt et abb. på et kryssordblad og det kostet ikke mye i det hele tatt..Noe inn – masse ut! Rydding i nettbanken!!! 🌺 Så jeg fortsetter å skjære inn til benet…Alle bør vaske inne i nettbanken med jevne mellomrom…

 

Man vasker hus og hjem og man bør ta rom for rom i nettbanken også!!! 🥰

Lykken kommer

 

Lykken kommer!

 

God torsdag folkens… Gjennom dører og vinduer…Det er del ting som spiller inn vil jeg tro! Kanskje er de fleste mest lykkelige på helgen. Da kan man styre seg selv, sove litt lenger. Nyte livet med familien og finne på noe hyggelig som igjen gir lykke 💜 Men så har det mye å si hvordan jobb man har og hvordan man blir utnyttet og får brukt kunnskapene sine riktig og om man har riktig lønn for riktig jobb! Trives man på jobb og alt det der så blir man nok lykkelig i ukedagene også, og må ikke vente helt til helgen for å finne lykken..Det er ikke så enkelt som så…Lykke = FRI.. 🥰

 

Lykke i helgen spiller jo også inn, hvordan man bor eller om man er ensom hjemme..Og om får dekket de vanlige behovene..Mat og varme og rene klær og en seng. Penger til overs..Man må ha en grunnmur i livet for i det hele tatt å finne den berømmelige lykken. I hver fall over lengre perioder..korte episoder tror jeg alle føler innimellom..

 

Jeg hører jo dårlig, det gir ingen lykke å ha dårlig hørsel. Man mister mye sosialt. Kan ikke det, orker ikke det, får ikke med seg noe…Jeg mister mye sosialt liv, jeg har sikkert mistet mye økonomisk (man blir ikke fet av trygd) også, å kunne hoppe av og bytte jobber, ta etterutdannelse osv..Det stopper seg litt selv, når man ikke hører så godt. Politikk – Prat rundt et bord…går ikke..osv osv..

 

Skjønner dere, man blir ikke lykkelig av å høre dårlig..Men man må finne sin egen vei på en måte. Bli lykkelig på andre måter! Snu det på hodet…La det positive spise opp det negative..🧡 Da kan man jakte på lykken! Og kanskje blir den enda dypere, hvem vet…Sol og blå himmel og skog og natur..Jeg bruker mine andre sanser så godt jeg kan..💚

 

 

 

Her en kveld ble jeg lykkelig over en ny Sudokubok, da jeg la meg på kvelden så gledet jeg meg til neste dag, for jeg ville fortsette med et nytt brett! Mestring gir LYKKE! Og da hadde jeg hverken åpnet en dør eller et vindu 🧡💛

Plan B

 

Nå har jeg sett på Brennpunkt!

 

Jeg ble ikke overrasket….All honnør til de som varslet…Tar av meg hatten og bøyer meg i støvet!!!

 

Alle bør ha en plan B tenker jeg! For dette er ikke noe man kan glede seg til…

 

Beklager har ikke flere ord i dag, dette må synke inn…langt inn i margen! Jeg ble veldig skremt, satt ut og veldig forbannet!

hurra for våren 🌺

 

God tirsdag til den flotte gjengen der ute.. 🥰 Flagg og greier..Dere er gjengen! Akkurat du som leser 💚

 

Jeg har alltid hatt et flagg på kontoret mitt de siste 8 – 10 årene selv om jeg har byttet kontor noen ganger så har denne planta og flagget fulgt med meg rundt! 

 

Jeg er ikke så flink til å ordne med plantene mine på kontoret – får litt vann i ny og ne..Men ellers der stopper det der! Men nå så jeg nye skudd, så tenker jeg at må vanne med litt gjødselvann denne uka. Det fortjener den absolutt. For fikk litt dårlig samvittighet..Glemt litt bort på en måte, selv om den ikke er liten..Så har jo ikke noe med det at jeg ikke sett. Bare litt sløv…….hm..Ikke bra! Men i morgen en ny dag! 🥰

 

 

 

Så fine lysegrønne skudd ..

 

 

Dette er fra skogen i ettermiddag/kveld like før det ble mørkt. Grønt og fint og snøen er sendt til Nordpolen! Det lille vi hadde har nesten forsvunnet i løpet av dagen..Veldig bra – nå håper jeg våren er innviet her på Kråkerøy med flagg og grønne skudd og Sisselrot 💚  Hvordan er det med deg, leter du etter våren og heiarop…Jeg heier i hvert fall på alle mine lesere! 

 

Ha en strålende aften…Tirsdag og greier!