Tilslørte bondepiker

 

God kvelden…

 

Jeg har eplemos i fryseren..kremfløte til å piske opp..Julekaker som jeg knuste og blandet i kanel og sukker..til smuler! Dette varmet jeg sammen i en stekepanne. Og lot det kjøle..

 

Så var det lag på lag, begynte med krem! 

 

Tror det vil smake til dessert her i kveld! 

 

 

Ikke på forsiden

 

Jeg lagde et innlegg om 2024 – det forsvant i dimman..Håper ÅRET 2024 leverer SOL 🌞

 

Solliv ser frem i mot 2024 

 

Solliv ser frem i mot 2024

 

1. Håndarbeid – er meditasjon. Året 2024 skal jeg nyte det å lage nye ting til heimen. Kanskje flere tepper…

 

 

2. Det blir kaffekopper  – og det blir nok mange turer med kaffe i 2024 – det gledes.

 

 

3. Det blir masse jobbing i 2024.

 

 

4. Krokusblomstringen i Fredrikstad skal jeg få med meg i 2024

 

 

5. Ønsker meg mange flotte turer til Oslo i 2024.

 

 

6. Håper på turer til Hedmarken og Hamar også i 2024. Og også Gjøvik og Toten – flotte steder.

 

 

7. Ingen sommer uten festivaler. Jeg kommer til å finne mange også i 2024.

 

 

8. Yngste sønn kjøpte seg leilighet på Frogner/Majorstua i 2023. Håper på mange besøk hos ham i året som kommer.

 

 

9.  Badeturer i 2024 blir det!

 

 

10. Det blir masse tid til strikking i 2024. Det er koselig å finne roen med å sette seg ned med garn og pinner.

 

 

11.  Et år med  god mat og drikke – 2024!

 

 

 

12. Kultur – jeg ønsker meg masse kultur i 2024. Håper på besøk i operaen også. Det må jeg få til.

 

Alle mine lesere, jeg ønsker dere ET GODT NYTT ÅR! Takker masse for 2023 med flott engasjement med kommentarer her på bloggen! 🩷💜

 

 

 

Flere gaver

 

Nå har jeg vært og handlet! Og ser at innlegget mitt ikke kom på forsiden – se det her: Lørdag 30. desember  Kommer det ikke opp, så finner jo ikke folk det..Så legger ved en link, klikk på det blå!

 

Nedenfor er en gave til meg selv..Da jeg var på Munch museet i uka før jul,  Oslo med kultur og tåkeså kjøpte jeg denne lykta til å ha lys i. Synes den var fin! 

 

Og ved siden av lykta så ser du to juletrær i papp, de er så flotte, også julegaver fra gutta! 

 

De er egentlig flate og så setter man dem sammen med en magnet! De finnes i mange størrelser, juletrærne her er også med glitter! 

 

 

 

Lørdag 30. desember

 

God lørdag! 

 

Atter en gang ukeslutt og lørdag!

 

Vi har vært igjennom jul og romjul og nå snart et helt nytt år! Rett og slett en ny uke og ny dag. Det er jo det dert er….Et nytt år!!!

 

Denne jula har det vært masse snø, godt skiføre og mer snø her i Fredrikstad enn på fjellet..og det kommer mer og så blir det kulde fra Sibir! Jeg har kost meg med turer hver enste dag i flott vintervær..Men nå kom glatta..Det var mildt, snø og så frost igjen..Da blir det glatt! Plutselig ikke så stas å løpe rundt og leke…

 

Men dagene blir lysere og lysere, når denne kulda fra Sibir er ferdig da håper jeg på mange pluss grader og at snøen forsvinner..Vi hadde snø til jul og nyttår og det ser ut som det blir langt i januar også! Bilen er atter igjen helt nedfrosset….Underkjølt regn og det der…

 

Så skal igjen ta med sekk og gå til butikken..Tar det som trim..Vi må jo ha noe god mat til nyttårsaften! 🎆

 

Nå skinner sola og det blir frem med brodder og ut på tur..

 

Jeg legger ved noen noen bilder av det fantastiske flotte julepapiret..Tykt, solid og med masse gull og glitter og så fine motiver! Det var helt rått…Tar vare på litt av det..Før så tok vi vare på alt og brettet det sammen og brukte det til å lage bilder av etterpå..Klippet og limet..Og av båndene lagde jeg grytelapper! 

 

Så da sier jeg GOD LØRDAG! 🩵🩵⛷

 

 

 

Ingen jul uten…

 

Julegaver hører med til jul, akkurat som gaver til bursdager! 

 

Jeg var heldig og fikk mye fint. Nyttige ting! 👜🍶

 

Shoppingbag. Den elsket jeg altså..Kjekk å ha når man går til byen og skal innom litt butikker som ikke er matvarer..Når man shopper litt fra Normal, Søstrene Grene, Life og slike butikker. 

 

 

Sitteunderlag –  (kan brettes ut slik at det blir større) når man er på tur, hører med! 

 

Eldste sønn har kjøpt rett fra butikken, da han var på en tur før jul en gang og passet på å handle litt. Ellers så legger jeg ved en link til nettbutikken nedenfor her!

 

Gavene er fra gutta…

 

 

Kaffe på tur – krever en god kopp! Alt fra Øyo, norsk design siden 1882. Du finner litt her på denne siden også: OEYO.NO Jeg ble superglad, jeg som er på tur hele tida! Går og går…Turting, er nyttige fine gaver! Og det er faktisk også en fin motivasjon! Komme seg ut i naturen og i naturen finnes ikke disse fire veggene som kan være slitsomme innimellom…

 

Julegaver 2023

Og hjemme ventet

 

God kveld folkens 🎄

 

Det er jo fortsett jul/romjul og mat må man ha! 

 

Jeg har vært på jobb i dag jeg, stod opp 0515 og gikk herfra litt før 0630 og på jobb klokka 0800 som førstemann i dag! Ikke ofte, nede hos oss er folk tidlig på farta. Hektisk bedrift og mye å gjøre! Men i dag altså..etter gåturen på 1,5 time! 🛷 Masse snø og jeg vasset i snø hele veien…Det har snødd i natt og det snødde bra da jeg gikk hjemmefra! 

 

🌸

 

Hjemme fra jobb litt før kl. 1700..Gikk hjem også..Så da har har jeg fått nok mosjon i dag følte jeg..Og hjemme ventet mat, gårdsplassen var måket, bilen var ren for snø og det var fyr i ovnen..🔥

 

Deilig middag og jeg ble så glad! Fisk….mmmm!

 

fløffy

 

God kvelden…

 

Jeg fikk lyst på en sykkeltur..Mykt og godt for baken! Snø er i grunn kjempevakkert slik det er nå! 

 

En litt sliten DBS fikk en trendy kåpe på seg! 🌧⛄️ For å si det sånn, vedkommende som tok bussen her, må jo ha glemt sykkelen sin på hjemturen! 🚲

 

Dette motivet måtte bli med her på bloggen min! Jeg elsker jo foto! 

 

Like blå i dag

 

God formiddag lesere!

 

Da satt jeg meg ned…Har brukt noen tidlige timer med litt vask og rengjøring i heimen..Blir mye bøss og støv etter flere mennesker i huset! Når hybelkaninene sier:  “GOD JUL SOLLIV”  – da er det bare å ta fem harelabben og la huset skinne litt igjen! Gjestene her har ikke akkurat den samme døgnrytmen som meg, og det er greit å brette opp ermene å få unna litt! 

 

Etterpå skal jeg gå tur/retur butikken 8 kilometer for å handle litt brød og egg hvis det er å få tak i..Før jul var alt med egg utsolgt! Deilig med tur og fint vær og blå himmel!

 

Ønsker alle en fin dag!

 

Winter Wonderland

 

God jul!

 

En fantastisk flott dag i dette eventyret! For meg så er det et eventyr å være ute nå i julen. Det er så vakkert at man bare vil være ute – hele dagen lang! 

 

Ganske kjølig, rundt sånn 10 kuldegrader. 

 

Det er en deilig jul å være ute i! ❤️

 

Tradisjoner: Joda, det går i julemat og kaker og is og kryssord og lesestoff og filmer! Vi koser oss her hjemme denne julen. Det er kjekt……..