spring

 

Der var jeg igjen da…Tok noen bilder ved elva her om dagen. En dag det var iskaldt. Lufta var som is på ansiktet. Sjelden jeg opplever det. Men det var en merkelig ettermiddag! Så passer kanskje ikke med overskriften. Eller kanskje det gjorde det…At du må springe for å holde varmen…hehe..

 

 

 

Hestehov, Jeg frøs så fryktelig på henda så greite ikke holde mobilen stille. Så fokus ble ikke på blomsten, men på stilken! 🙂

 

 

 

Siv og elv og båter…..

 

 

 

Sjelden elva er så stille…<3

 

 

 

 

Ikke akkurat en badeplass. Kabler og strøm i elva. Men jeg får ro på denne plassen. Kort avstand for å se litt elv. Ikke alltid man bør gå på de lengste turene for å få den største opplevelsen. Den handler om å finne et sted som gir deg litt ro en hverdag! Eller helg! En liten godbit 🙂 For andre er det kanskje null verdt, men det er deg du bør tenke på. Deg selv vet du. Viktigste person som du må passe på….<3 Har ikke du det bra, så kan du heller ikke hjelpe andre mennesker!

 

Det er omveiene, forsinkelsen og sidesporene som beriker ens liv.

Pleier meg selv i dag

 

God formiddag. Slapper av litt her hjemme i dag. Men må ut en tur for jeg må på butikken 🙂 Må kjøpe noen lyspærer til mamma. Får kjøre ut med dem i morgen. I dag prøver jeg å ikke ha så stort program! Stelle seg selv litt. Lang dusj er luksus. Toppen 2 minutter på en vanlig dag. Bare full fart og ut av den dusjen. Det er flere årsaker egentlig. Tid er en ting. Og en annen ting, det å dusje tapper meg litt for energi. Det suset fra dusjen som mine ører takler som støy….Jeg får ikke silet vekk lyder jeg ikke trenger å høre. Høre vann i naturen gir meg ro, men ikke lyd fra en dusj.

 

Men på lørdag går det greit. Da kan jeg sette meg ned etterpå. Lørdag er vask av håret. Vasket håret bare en gang i uka jeg, holder for meg! 🙂 Håret blir heller fett hvis jeg vasker det ofte! Så først var i gang med litt luksus ble det en runde med orange neglelakk jeg hadde i skapet. (Det er jo snart mars og vår. Og koselig med litt farge på neglene. ) Da begynner jeg å prise fargene igjen. Frem med farger. Bort med mørke klær….

 

Så i dag altså. Lite på programmet. Pleier å være stappa på en lørdag. Med rengjøring her hjemme. Handling for mamma. Ut med varer til mamma. Rydde hos henne. Ta med vask hjem her. Innom butikken for å handle mat for meg selv.

 

Ut å gå lang tur. Så kanskje en liten tur til byen. Så hjem for å lage middag…Så da klokken er 20:00 da først setter jeg meg ned…I dag gjør jeg minst mulig. Men ut på tur skal jeg 🙂 Det er alltid noe jeg gjør 2 – 3 ganger hver dag. Ikke 3 lange turer da. Men liker en liten tur på kvelden også. Bare gå noen tusen skritt i mørket….befriende….<3 <3 <3 

 

 

Synes jeg ser en liten sjel her, gjør du?

 

Livet er utrolig, men sant.

februar er snart på hell – nesten

 

Denne korte måneden ble litt lengre. Det skjer jo så innimellom vet dere. En dag ekstra å jobbe. Som vi ikke får betalt for. Vi som har månedslønn. Vi har den samme lønna om måneden er 28 dager eller 29 dager! Litt kjipt egentlig. Men får stå det av….Lite jeg får gjort med akkurat den saken!

 

Ikke alle kriger det er verdt å kjempe for. Noen kriger bør man velge. Men ikke akkurat februar-krigen 🙂 Heldigvis fredag og fri noen dager. Men ikke noe fest og sånn på meg <3

 

Og i disse tider så blir det enda roligere. Ikke noe vits å utsette seg for noe spesielt denne helgen. Får bare følge med på nyhetene. Jeg er ikke hysterisk jeg altså. Men et virus hvor ingen er immune eller noen vaksine finnes, det er litt spesielt…

 

Er litt skremmende. Det ligger bak i hodet litt hele tida. Jeg handlet for mamma i dag. Jeg brukte engangshansker 🙂 Mange mennesker tar i disse vognene og kurvene. Og mange mennesker i Fredrikstad har vært på vinterferie i Nord-Italia og flere i karantene og venter på svar! Så tror jeg bare tusler litt rundt her i helgen jeg. Ikke at jeg farter såååå mye ellers altså! Men nå minimalt 🙂 Er været ok så pusser jeg vinduene! 

 

 

Frykt ikke at ditt liv skal ta slutt. Frykt heller at det aldri skal begynne.

Gåskolen 3/2020 – tung i magen som en stein

 

God fredag! Ute er det småkaldt og lite fristende kanskje. Vi som går tenker ikke så mye over været. Vi bare går ut den døra og går avgårde!

 

Fort gjort å sitte hele dagen på jobb og sitte ved TV og serier resten av kvelden. Spise litt tung mat og godis og bli skikkelig tung i magen. Som en stein! Nei, det vil vi vel ikke. Vi vil være på tur. Ute i skog og mark og sjø. Eller noen runder rundt i bystrøk!

 

Gåskolen 2/2020 finner du: HER Du skal jo være godt i gang med gåinga di i 2020 også! Hvis ikke så er det på høy tid. Min skole er ikke slankekole. Her spiser vi helt vanlig mat. Men likevel så frister det ikke dytte i seg altfor mye sukker og fett etter en gåtur! Så det blir litt sånn vinn-vinn situasjon. Synes akkurat det er kjekt altså! Så ut på tur og lete etter noe kjekt også da. Jeg fant denne steinen. Glitret så fint. Men på bildet ser man jo ikke det akkurat. Så derfor, oppleve og se ting ute. For der er de virkelige diamantene. Kjekt å se naturprogrammer på TV, men aller best å være ute selv…God fredag…Vi gåes 🙂

 

Havet består av dråper.

 

 

Ferdig med fotbadet jeg nå

 

Tok ikke bilder av balje og føtter. Men deilig å ta et fotbad med grønnsåpe. Ordne negler og smøre inn føttene litt. Mine føtter går og går…..Så greit å stelle med dem. Men du og du. Neglene blir tykkere og tykkere eldre man blir. Rare greier. Så skjønner at folk tar fotpleie. Etterhvert kommer jeg til å gjøre det også. Mamma går fast hos fotpleier og det er virkelig betryggende. Husker pappa hadde en del problemer med negler og sånn og da ble det vondt. Nei, best å forebygge altså.

 

Rosene mine står fint enda. Kjøpte jo roser til meg selv i går! Koselig det da.

 

Det ekle viruset kryper nærmere og nærmere. I morgen skal jeg få tak i engangshansker. Bruke dette på butikken blant annet. For det å ta i handlevogner og kurver nå….ikke greit!

 

 

27. februar og Forsythiaen. blomstrer…Helt sprøtt egentlig! Tok et bilde i en hage på turen i dag! 

 

Kunsten å være lykkelig består i å gjøre sine gleder enkle.

det ble litt hotellrengjøring

 

God ettermiddag. Da har jeg puslet litt her hjemme etter jobben. Jobber jo ikke hele dager! Har ikke vært på tur i dag. Skal straks ut nå! 🙂 Tenkte det var greit å sette i gang litt her hjemme med det samme! Hotellrengjøring. Hva er egentlig det? Jo, det er litt sånn full fart uten å puste.

Det skal ordnes et rom på ca. 15 minutter tror jeg. Da skal det skiftes på sengene. Ryddes og tørkes støv. Nye poser i søppeldunker. Toalett-papir med brett på! Toalett, dusj og vask og speil skal vaskes. Til slutt støvsuges og fylle på med varer til minibaren! Da, er det lita tid vet dere.

Ikke at jeg har så lita tid da, men det går i et tempo uten like noen ganger! For å få det unna….hehe…Vil jo ut på tur <3 Så nå har jeg tatt hotellrengjøringa her hjemme for denne helgen. Tok litt mer enn 15 minutter da….

 

 

Jeg er en racer i hyllene på Europris også. Går innom ofte. Er jo i nærheten og vegg i vegg med Rema her på Kråkerøy. Fant disse te-lysene i en hylle. Jeg brenner en del lys på kveldene. Liker at det er litt lunt og hyggelig rundt meg her jeg sitter og ser litt TV eller leser eller strikker eller noe. Beste lys jeg har kjøpt noen gang og når man blåser ut for kvelden, så blir det lite os etter flammen. Kjøper bare de her jeg nå! Ønsker deg fortsatt en fin ettermiddag og kveld 🙂

 

Fuglene flyver i flokk, når de er mange nok.

 

 

og dette handlet jeg i dag

 

Storhandel…hehe 🙂 Handlet litt melk, yoghurt, tomater, appelsiner, kylling-middager, brie, knekkebrød..

 

 

Liker godt denne kyllingen her. Den er stekt og krydret og bare til å blande i salaten. Men jeg steker den alltid her hjemme også jeg. Så blir litt lun kyllingsalat!

 

 

Nuggets er veldig godt! Bare til å varme 12 minutter i stekeovnen på ca. 200 grader. 

 

 

Så da ble dette middagen i dag. Dip ble enkel, bare litt rømme som jeg blandet med litt saft fra en sitron og pepper. Middagen ble god den. Ble mett. En sånn pakke er til 2-3 middager. 

 

 

Kjøpte meg roser også. 15 stk. i pakken. Var på tilbud, når man er medlem i Coop. Kosta 59,90. Ikke så dyrt det så det unnet jeg meg. De nellikene jeg kjøpte sist til 19,90. Det var på Europris da. Stod fine i hele 3 uker. Spennede å se hvor lenge de rosene står. Ikke kokt dem. Bare skjært i dem. For at de skal trekke vann. Helst bør stilkene kokes i 10 sekunder også. Gjorde ikke det jeg…:-)

 

Et menneske med svært lite indre landskap kan ikke tilgi. Tilgivelse krever en viss romslighet.

ut på tur med nytt sjal

 

God dag! I går strikket jeg ferdig dette sjalet. Ganske stort kan surre rundt hodet og bruke som skjerf også. Eller ha det inne over ryggen hvis det er litt kaldt i stua. Mange muligheter. I dag ble det utenpå en jakke! Lyser opp litt. Koselig med farger synes jeg. 

 

 

Langemann gikk over jorder i dag! Frost så var ikke klinete..

 

 

Tusla ned til vannet. Ganske fint ved sjøen i dag. Vannet var utrolig klart og fint. Mange ganger så er det litt grumsete nedenfor her. Men nordavinden hjelper på! 

 

 

Sol var det virkelig <3

 

 

Liker disse bryggene. Ikke noe jåleri her nede. Bare små joller 🙂 Folk har skjønt det. En liten jolle for å komme seg ut på en fisketur eller to. Trenger ikke stort mer.

 

 

Skjerf må til!

 

 

Innlegget om skjerfet/sjalet kan du lese: HER 

 

 

Det finnes intet mørke, bare stjålet lys.

sjalet er ferdig – det enkle er ofte det beste

 

Det store nøstet jeg kjøpte på Kreta ble et sjal! Veldig kost dette altså. Varmer sånn deilig over skuldrene. 200 gram var dette nøstet på. I sånn flerfarget garn. Når sjalet var ferdig så var det 2 tråder å feste! Veldig kjekt! Legg opp 3 masker og øk med en maske i hver side annenhver pinne. Strikk alle pinner rett! Enklere kan det vel ikke bli…..:-) Pinne nr. 7.

 

 

Så nå skal jeg fortsette på genseren min. Har ikke fått strikket på den. Ville ha ferdig dette sjalet altså! Og håper på Kreta tur til sommeren også da. Så da blir det nytt besøk i denne garnbutikken i Chania! Får ta noen bilder med sjalet på meg en dag. Men bildene jeg tok nå så ikke ut i måneskinn…

 

Gjør alltid det rette. Det gleder noen og forbauser resten.

hva gjør en blogg kjedelig å lese?

 

God ettermiddag…snøen kom og gikk. Bra det da…Men ganske så kjølig vind i dag! Alle ønsker vel å ha en blogg som andre mennesker synes er fine, gøyale, interessante, nyttige å lese. Men det er det da! Hvordan skal man komme dit! Ikke lett. Hadde det vært lett så hadde alle vært topp-bloggere. Og Det vet både du og jeg er veeeldig vanskelig! 

 

En kjedelig blogg for meg er: Veldig mange bilder i et innlegg. Skriver for langt. For mange vanskelige setninger om ingenting, bare bla bla …Veldige upersonlige blogg. Kjedelige bilder. Skriver alt for mye om seg og sitt slik at det blir kjedelig å lese. Skriver om det samme dag etter dag etter dag. Aldri variasjon. Hermer etter andre gode bloggere. Det er dårlig det. Hvis man etterligne noen så må man være veldig god altså!

Vel jeg scorer sikker på mange punkter her…..Men det er jo min mening om hva som er kjedelig å lese! 

Hva gjør deg til en ganske god blogger? Er du fornøyd med bloggen din? Skriv i vei og kom gjerne med kommentarer 🙂 ER DU EN KJEDELIG BLOGGER? Jeg tenker at også tid spiller en rolle inn her. Har man full jobb! Så blir jo bloggen venstrehånds arbeid! Men alt i alt så synes jeg folk er helt suverene og kreative og hver blogg er ganske så unik. Så mange personligheter så mange mennesker. Så mange ord. Så mange bilder. Dag etter dag etter dag…..<3 Beundringsverdig…Tusen takk alle bloggere…<3 

 

Et esel kledd I smoking er stadig vekk et esel