tirsdag allerede sa optimisten – da er det snart helg

 

Mandag var det mye vann og vind <3 nesten håpløst å være ute. Iskald vind som drar all varmen ut av deg. Hoppet rundt her inne. Pledd og ørten kopper med te. Ute ulte det og huset var iskaldt. Huset mitt er ikke nytt lenger og det merkes når det blåser skikkelig. Pleier å få varmen i meg etter en tur…men akkurat det funka ikke. Men sånn kl. 22:00 kjente jeg varmen begynte å komme. Du vet å være inne og fryse det er nesten verre enn å fryse ute. Får ikke den deilige roen i kroppen. Tankene surrer og tenker bare på hvordan kroppen skal bli varm <3 Men det spirer og gror ute altså!

 

Veien jeg pleier å gå ned til elva! Håpløst..

 

Solnedgang over et jorde. Spesielt…

 

Jeg har tre stoler i mitt hus: En for ensomhet, to for vennskap, tre for selskap.

 

 

om det kommer en særping….

 

“Når lemmæne faller på Flora og stolær og bord settes frem, når finger’n kan stikkes i jorda og trekkfuglæne kommer hjem. Da ligger du snart utpå Søster og fiskær og gjør som du løstær. Takk kjære Trægde for høytrykk i kø, borte er kulde og holke og snø. Sommer’n er herlig i Fredrikstad, når du bare kan tælle og vele omkring, du føler deg oppstemt og sjeleglad – som en skreddersydd scoring fra en FFK-ving. Å sludre en samtale på byens torv, ta båten til Strømstad og der keka korv. Ja, da har du det bra – og det skal du ha i Fredrikstad.

Å sitte på brygga med reker og tenke på sletts ingenting. Det krittæs opp paradis-streker og småjentene slår på ring. Ved Tollboden sparkær no’n guttær, og vinter’n er best når han sluttær. Kjenn at det dufter av nystekt makrell – deilig i korterma til sent på kveld. Sommer’n er herlig i Fredrikstad, når du bare kan tælle og vele omkring, du føler deg oppstemt og sjeleglad – om det kommer en særping det gjør ingenting. Du treffer en kjenning og slår av en prat – du ligger på svaberget brunstekt og lat. Ja, da har du det bra – og det skal du ha i Fredrikstad.

I Gågata surrær det stemmær og du er en røst iblant dem. Se jordbæra kostær en femmer – kjøp fløte og ta med deg hjem. Det døsas på benkær i parken og kjærlighet rissæs i barken. Ikke no’ sted er det finære nå – kom og se sjøl det er lett å forstå: At sommer’n er herlig i Fredrikstad, når du bare kan tælle og vele omkring. Du føler deg oppstemt og sjeleglad, og en skydott for sola det gjør ingenting. Spis middag i friluft og smak nypotet. Kjøl ned no’ kaldt når en dag blir for het. Ja, da har du det bra og det skal du ha i Fredrikstad. Ja, det skal du ha i Fredrikstad.”

 

God ettermiddag! Over her er en sang vi i Fredrikstad er ille glad i….Nå er vi kanskje alle litt særpingær også! Dagens Sarpsborg arbeiderblad hyller Ulrikke! Det gjør jeg også 🙂 Gratulerer <3 

 

 

La de gode tingene få en sjanse til å skje.

trenger jeg bruke bilen til jobben hver dag – tenke tenke tanker

 

Jeg gjør jo ikke det. Jeg kan sykle og ta ferje. Ferje går her Kråkerøy til Gamlebyen, så er ikke noe problem det. Men må bare våres litt til først. Jeg kan også busse. Ta buss til byen. Og buss fra byen til jobben. Må altså bytte buss. Går greit det. Men må stå opp litt tidligere altså! Jeg kan også kjøre et stykke her på Kråkerøy. Parkere ved ferja. Og ta ferja til Gamlebyen og gå fra Gamlebyen og ut til arbeidsplassen.

Det er egentlig der jeg er mest nå tenker jeg. For da får man en tur på morgenen og det er jo aldri feil… Frisk luft før arbeidsdagen begynner. Rusletur gjennom Gamlebyen og så en veldig kjip vei nedover gata og industri på alle kanter. Men det blir ikke denne uka. Men jeg skal begynne å tenke litt. Denne måneden her fikk jeg regning på kr. 1440.-  for bompenger. Det er sykt mye altså. Ganger man det med 12 så blir det flere sydenturer eller masse annet kos for disse pengene!

Jeg visste det var dyrt med bommen, men det er først nå jeg ser hvor mye penger det koster meg hver måned! For i desember ble det ikke så mye kjøring. Januar var det mye kjøring og den regninga kom nå i februar…..<3 Ja ja….Noen tenker det er et luksusproblem. Men er jo ikke det for meg. Jeg har ikke all verdens inntekter på en 60 % stilling! Så liker å være økonomisk. Spare og tenke økonomi det er slik jeg er. Men så kan jeg også kose meg ute på middager en og annen gang. Men det er jo derfor jeg får råd til det fordi jeg er nøktern det meste av tiden. Ikke synd på på meg altså, men skader aldri tenke gjennom sine regninger og utgifter. Ta litt evaluering! En gang i blant….God mandag!

 

Tanken bak spiller ingen rolle. Det er gavens størrelse det kommer an på.

en kaffepause bare

 

En liten kaffepause her <3 Jeg fortsetter med vår-ryddinga mi her inne. Noe må man finne når været er guffent. Skal ut på tur nå etterpå da. Men blir ikke sånn lang koselig søndagstur i dette været akkurat. Da er det bedre å gjøre noe fornuftig.

 

Forrige søndag var bokhyllene her i huset som fikk en gjennomgang. Mye bøker og litt rot. Jeg må ha kontroll på hvilke bøker jeg har altså. For jeg kjøper jo mange bøker. Elsker bøker. Og finner jeg noe som frister så drar jeg det med meg. Men nå trenger jeg ikke kjøpe på en stund! 🙂 I dag var det et dype skuffer på kjøkkenet som fikk gjennomgå. Rett og slett tømte alt på kjøkkenbenken. Det var myyyye. Men jeg tok grep og fikk sortert og ryddet.

 

Gamle visper etter maskiner man ikke har lenger. Plastbokser uten lokk og hel haug lokk som ikke passet til noe.Bokser til å ha isterninger i. Det trenger jeg ikke. Har egen maskin som lager is til meg.  Og masse dill og dall.  Ble bedre, men kan sikkert blir enda bedre. Men nå vet jeg hva jeg har i disse skuffene. Skulle ryddet til jul, men det rakk jeg ikke. Men nå går jeg gjennom skuff for skuff. Rom for rom….og er jeg i en butikk tenker jeg meg om 3 ganger før jeg drar noe mer hjem til huset her!!! Sånn er det med den saken.

 

Strikker på et sjal. Helt enkelt mønster. La opp 3 masker. Og øker en maske i hver ende på annenhver pinne. Alle pinnene strikkes rett. Strikker til nøstet er brukt opp. Garnet kjøpte jeg på Kreta. Det er nøste på 200 gram. Prøvde meg på Stripa. Et skjerf som alle strikket på i vinter. Men rakk det opp, for synes skjerfet ble altfor tykt med dette garnet. 

 

Spraglete farger. Men kjekt å slenge over skuldra her hjemme eller på en kjølig sommerdag på terrassen <3 Liker garnet jeg. Så blir til at jeg kjøper meg noe mer garn fra den butikken på Kreta. Er alltid på Kreta hver sommer. Det er “hytta” mi! 🙂

 

Hvordan kan et menneske i det hele tatt eie noe, når livet selv er et lån?

jeg serverer dere noen bilder fra Isegran til frokosten

 

God morgen i regnet. Jeg sitter her med frokosten. Deilige rundstykker som jeg bakte i går. Kjempegode med litt brunost også. Du finner oppskrift og innlegget grove rundstykker med oppskrift 

Det ble en runde i går på den vakre øya Isegran uten for Kråkerøy. 

 

Litt av hvert å titte på skal jeg si dere. Mange prosjekter og sammen mot plast i havet – Håpets katedral. Litt om øya kan du lese HER 

 

<3 Sammen mot plast i havet. Får lage et eget innlegg om det en dag!

 

Det oser av nostalgi og idyll over hele øya.

 

En blogg skulle vært med lukt…..mmmm 🙂

 

I går var det smågrått og regn. Men det er et trivelig sted allikevel. Festivalen IDYLL arrangeres her i juni. Det er plass til 15.000 mennesker på fredag og 15.000 på lørdag. Mange flotte artister. Jeg har ikke sikret meg billett. Så får se hva jeg gjør….<3 

 

Det bygges og males og repareres – heldige dem som har arbeidsplassen her. Her tror jeg de beste historiene finnes i matpausen altså…

 

En cafe finnes også. Men var stengt. Vært litt til og fra med eiere her i det siste. Så vi får se! For det er et deilig sted å spise. Både ute og inne 🙂

 

  • Ja takk, begge deler.

 

 

grove rundstykker med oppskrift

 

Fant oppskrift i et blad hos mamma. 5 dl yoghurt naturell, 1,7 dl. vann, 1 pk gjær, 200 g sammalt hvete fin, 200 g sammalt hvete grov, 2 ts salt, 600 g hvetemel. 

 

Varm opp vann og yoghurt til 37 grader og rør gjæren ut i vesken. Så tar du dette i kjøkkenmaskin hvis du har da. Tilsett både grov og fin sammalt hvete. Og rør godt til alt er blandet. Videre hvetemel og salt. Til deigen slipper bollen. Synes det var mye med 600 g hvetemel jeg. Tok mindre. Ta i litt om gangen. Prøv deg frem.  Heve 1 time. Så ruller du rundstykker (16 stykk) heve i 30 minutter. Pensle med egg og gresskarkjerner. Jeg hadde ikke det på mine. Gadd ikke kjøpe. Stekes i 225 grader i ca..20 minutter på nederste rille. Dette må du følge med på. Stekte ikke så lenge jeg. 

 

Formet rundstykker.

 

Penslet med egg og sesamfrø.

 

Ferdig stekt 🙂

 

Stekte fiskepudding og salat til. Ble nesten fiskeburger…haha.

 

Synes de ble veldig gode altså. Ikke sånn harde som mange grove rundstykker blir. Og deilig med yoghurt i <3 

 

Vi nordmenn er i grunnen ganske spontane, bare vi får tenkt oss litt om.

da var en del gjøremål ferdig

 

Hei! Da var jeg hjemme igjen og skal prøve å smelle sammen noen rundstykker for det er tomt i fryseren. Synes hjemmelagd er best da. Ellers så går det mye på knekkebrød! 🙂 

Dagen gikk unna. Ikke hele dagen da. Handlet for mamma. Vært hjemme hos henne. Satt og pratet en stund før jeg kjørte tilbake hit til Kråkerøy. To bommer passert kr. 48.- / virkelig kjipt altså. Kunne kosta en tier dette. Men den prisen det er nå så suger det innmari. Blir litt lei. Gikk en tur innom Isegran – en øy utenfor Kråkerøy før jeg handlet for meg selv. Så nå skal jeg sette en deig håper jeg. Blir rundstykkene gode deler jeg oppskrift! Så da stikker jeg kanskje innom senere med både rundstykker og oppskriften. Ellers så pusler jeg litt her hjemme. Litt strikk og litt rydding og litt lesing etterhvert. Ønsker deg en fin lørdag videre da….

 

Et par bilder fra Isegran. Lager et innlegg på det senere. For jeg har jo flere bilder å dele vet du 🙂

 

Det hjelper ikke å galoppere hvis det går i feil retning.

 

God morgen tar du den bar?

 

God morgen –  <3 tar du den BAR!

Jeg tester ut slike protein-barer innimellom. Men jeg tar det ikke til frokost altså. Men synes det er kjekt å ha i lomma på tur. Er man ute og går i 3-4 timer så må man ha litt energi 🙂 sånn er det med den saken. Ikke alltid man har sekk på ryggen til mat og drikke. De her kjøpte jeg på Rusta. Var tilbud! Men ikke smakt de enda. Aner ikke om de er gode, men det er vel kanskje kamuflert sjokolade sikkert. Men samme det. Det gir meg vel noen proteiner på turen min <3 

Titter litt over bloggen her nå. Lite folk innom i går på alle Hjerters dag! Men det skjønner jeg. Dårlig med feiring her hos meg….men helt greit! Nå er det litt kaffe før jeg starter med mine gjøremål For dagen. Alltid mange ting å ordne med på en lørdag. Det er jo arbeidsdagen for oss som jobber hele uka! 

 

Morgenavisen og dagens første kaffekopp er to ting jeg er sikker på vil finnes i himmelen.

Ble det litt fest i heimen i dag

 

God kveld dere. Håper dere feirer kjærligheten eller bare at det er helg og fri <3 Viktig å nyte når man kan. Denne Champagnen er veldig god! Fin moden gulfarge som modne epler. Perfekt til å kose seg med. Likte denne meget godt. Ser den er å få få tak på de fleste pol i nærheten av Viken i hvertfall. Drakk denne forrige fredag <3 Var igjen etter jul og forrige fredag var en fin anledning. 

Wongraven Champagne Brut til en pris kr. 359,90. Kommer fra Champagne i Frankrike. Denne skal jeg virkelig kjøpe flere av. Fin på terrassen til sommeren også! Alltid en anledning. Jeg drikker ikke mye alkohol, er meget forsiktig. Men skal jeg først kose meg så velger jeg nesten alltid noe musserende. 

 

Så løp og kjøp i morgen – kan sikkert feire kjærligheten da også. God kjærlighet vokser ikke på trær. Men kan plutselig dukke opp uten at du har planlagt noe i det hele tatt! Sånn er livet! Grip muligheten hvis det plutselig banker litt ekstra <3 Eller en annen anledning. En avtale i boks. Fremgang på jobben eller bare fordi du ønsker et glass musserende…Nok av muligheter. Husk det er vinen som er god og ikke alkoholen! 

 

Bare den som holder ut å være alene, kan fungere i et fellesskap.

 

 

det ble verken roser eller champagne

 

God middag! Håper du nyter både roser og champagne og sjokolade og hygge. Lite av det her hos meg. Så gikk rett og slett i skogen og plukket meg blåbærlyng. Det kan også være fint <3 Så da står de i vann og minner meg om våren. Veldig koselig. Her om dagen var jeg på Hageland og der solgte dem buketter med blåbærlyng/blåbærris og det kostet, hvis jeg ikke husker helt feil, 79,90 eller 69,60. Dyrt å kjøpe og gull å finne <3 At noen kan finne på å kjøpe det er meg en gåte, men men…Det er jo fint! Men det er finest det man finner selv i naturen da! 

 

Ønsker alle en fin kveld og ja, kos dere max <3 

 

Her skal jeg snart steke meg ei pølse eller 2..

 

Le, og alle ler med deg, snork, og du sover alene.