Halloween 2022

 

God morgen…jeg er veeeldig tidlig oppe, men våknet til den vanlige tiden..Blir alltid litt surr i hodet mitt når det gjelder klokka…Jeg er motstander av dette tullet og skjønner ikke poenget!  Etter Du vet det er høst dro jeg innom byen og innom en søndagsåpen butikk for å handle med noe kaffegodt ut til mamma.. Så da knipset jeg noen bilder!

 

Fredrikstad er veldig flinke til å pynte byen, selv i disse tider. Hvor det er stort fokus på økonomien i byen…Den er overhodet ikke bra..Men altså pynt har det blitt, selv om det er mindre på budsjettet enn tidligere..Det er igjen snakk om at ferja skal koste penger og at det skal betaler for parkering overalt…Nå har det jo vært en del gratisparkering etter kl. 1400 i byens parkeringshus..Det er rådmannens forslag, hva som blir ut av dette får vi svar på senere..Jeg synes det er dumt å tukle for mye med dette for folk forsvinner og drar handler i Dikeveien, (et sted mellom Fredrikstad og Sarpsborg) der er det store senter og masse butikker og alt er gratis når det gjelder parkering..Så jeg tenker at denne snuoperasjonen vil bety færre besøkende og enda mindre i kassa – altså en ond sirkel…Butikker må stenge osv. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byen har fått Halloween-drakta på og hva som skjer her vet jeg ikke..Jeg bor på et eldre felt og bare voksne folk i gatene her..De siste 4 år har jeg ikke hatt noe besøk av unger..Så i år gadd jeg ikke kjøpe inn noe..For det har ikke kommet noen barn her! Jeg feirer ikke…Blir som en helt vanlig mandag for meg det her..Må også kjøre og hente mamma på dagsenteret i dag..Der er hun tre ganger i uka og en av dagene må vi pårørende kjøre og hente selv, de to andre dagene blir hun hentet av bussen til dagsenteret..Men altså ikke på mandager! Så alltid nok å henge fingrene i merker jeg…

 

God mandag!

Du vet det er høst

 

Søndagsturen gikk til en av båthavnene her på øya..Det er høst – tro det eller ei..Folk duller og daller med båtene, for at de skal holde seg “friske” hele vinteren..Godt med litt presenning tenker jeg, beskytter mot uværet som måtte komme! 

 

 

Trær slipper blader og bakken blir som et teppe..GYLLENT – Det hadde vært nydelig her inne hos meg, for en lekker farge! Dette teppet altså… <3 

 

 

Ting er på stell..

 

 

Og spyleveske-flasker er kjekke lodd! 

 

Var en liten tur i byen og tok noen bilder også, men de får jeg vise i morgen..Var hos mamma nå i kveld også…Dere vet, det er noe med å gi omsorg <3 Så blogg fikk være blogg, men jeg fikk en flott tur på dagen i dag..Jeg brukte den ekstra timen til å gå en ekstra lang tur,  det gjorde godt. Det er jo ikke kaldt bare deilig å være ute…Klokka er stilt, hagemøblene satt inn og snart stuper jeg i seng! Gammal tid i hodet mitt…Så følger den jeg, så man ikke surrer det til! 

 

Hva brukte du den ekstra timen til?

skyggen på livets landevei

 

God kveld fine lesere! Dere husker det med skyggen – korte skygger gir oss masse D-vitaminer…lange skygger null og niks…Men det er deilig å være ute uansett tenker jeg og dagslys trenger alle..Minst 2 timer pr. dag skal være bra! Og da sover vi godt til natta. Får vi da håpe.

 

 

På rekke og rad stod de der! De er fine å se, men uff så farlige…

 

Jeg gikk tur i dag, i dette flotte været. En tur jeg har gått veldig mange ganger..Så er godt kjent! Plutselig var jeg en halvmeter utenfor stien og fant ikke tilbake! Utrolig rart og samme hvordan jeg prøvde å komme meg inn på stien så bommet jeg…Det var så mange andre stier å følge og jeg kom ut av skogen på et helt annet sted.

 

Da slo det det meg, hvor lett det er å komme utenfor stien i det virkelig liv også…Et feiltrekk så kan det få fatale følger..På den veien kan nye venner dukke opp, som ikke har gode hensikter! De kan lokke med ting du har aldri har sett før! Eller gjort før…Så fort gjort kan det være, hvis man ikke har 100 % kontroll på veien fremover – livet! <3 Det var dette jeg gikk og tenkte på de jeg prøvde å hauke meg inn på rett kjøl igjen! Det var bekker og jorder og kratt og vått og glatt! Så fort gjort….Å komme vekk fra skogens sti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så masse flott mose, på tide å ta med litt hjem og tørke…Fint å ha til jul!

 

Kos deg masse med kvelden

14 grader her i dag

 

Oktoberværet slo til i dag, tåke!

 

Jeg har holdt på i hele dag inne først, så i hagen og så fikk jeg gått en tur etter det..Tittet på gradestokken og det var 14 grader, det er jo omtrent det det kan være en litt kjølig sommerdag. Så i dag har jeg hatt døra åpen og luftet skikkelig og var jo ikke kaldt i det hele tatt. Deilig å holde på i hagen også..Vaske og rydde og spyle matter og møbler..Som etterhvert blir satt inn i boden. Jeg begynte dagen med dette innlegget Fredag i heimen og det ble det absolutt og avsluttet med tre timer ute hos mamma…Vi så på TV og drakk kaffe og jeg ryddet og vasket klær innimellom…Man må ha litt overskudd da og det har jeg jo de dagene jeg har fri <3 

 

 

Skikkelig tåke ved elva i dag, men det gjorde ikke noe..Lagde meg en krakk og fikk ro i sjela..

 

Stekte meg en pizza i kveld, ble for sent for meg å begynne å koke poteter kl. 2000 på kvelden..Det gidder jeg ikke…Ellers så koker jeg ofte poteter, billig og godt og passer til det meste! 

 

Og dere takk for at dere stikker innom bloggen min, det er veldig stas og godt selskap i alle dere fine lesere! <3

 

Nyt kvelden!

Fredag i heimen

 

God morgen fine lesere…

 

I dag skal jeg ikke på jobb og slipper og dure av gårde i mørket! Mørket er jo bare fravær av lys, men mange liker ikke være ute da..Jeg synes det er deilig å være ute og gå, når man kommer ut..Det er mørkt og det er rolig og det er stille i gatene i Fredrikstad..Men så klart tungt å stå opp sånn 0530 – 0600, men snart stiller vi klokka så blir en bedre tid for meg vil jeg tro..Når klokka blir stilles på høsten blir man mer våken..De timene man skal være våken synes nå jeg da! 

 

I dag er jeg hjemme hos meg selv og kan styre meg selv, så skal få unna husarbeid og jobbe i hagen..gjøre hagen klar for høsten! Har tatt en runde tidligere og får se hva jeg rekker i dag..Fortsetter i morgen! Nå er vi snart inne i tredje høstmåned…Tida går fort! November, hva skal man si – ikke min favorittmåned..Men jeg skal lage meg en plan og jeg skal på to konserter  utover..Melissa Horn og CC Cowboys..Det er konserter jeg gleder meg til. Billetter kjøpte jeg for lenge siden! 🙂 Man lærer av erfaring, står man for lenge på sidelinja og venter med å kjøpe så kan det bli utsolgt..Nå er jeg innom min gode venn Ticketmaster, nesten daglig går jeg innom denne sida og ser om det finnes konserter her i området og ser jeg noe jeg har lyst til så kjøper jeg billett der og da….Jeg har blitt flinkere til å planlegge ting og ikke bare ta ting på sparket..For da kan det gå den veien høna sparker! 

 

Ha en fin formiddag og jeg skal dra frem mine venner her, kluter og filler og skurebøtter…Skulle tro det ikke blir støv og skitt og rot etter et menneske, men det blir det altså! 

 

Nyt fredagen!

Ballangen brannvesen

 

God kveld herfra bloggen og Solliv…Ikke sååå mye å berette herfra. Jobbedag..

 

Vet ikke om Ballangen brannvesen har vært på jobb i dag jeg, men man får ikke helt håpe det..Har sett denne bilen noen ganger i det siste..Aner ikke hvem som er eier..Men alltid noen som digger veteranbiler..

 

 

Mye greier og dill og dall, lys og lykter og måleinstrumenter..

 

Tut og kjør til butikken er kanskje en ny hobby!

 

Nå er det helg!

Liker sånne lange luer jeg

 

God kveld i stua, det er mørkt og tåkete…egentlig vært mørkt i hele dag. Men det er høst og man tenker ikke så mye over det…jaja…lissom…Jeg har gått til jobb og jobbet og gått hjem..Har bilen et stykke på vei, men blir noen skritt allikevel.. nesten 16.000 skritt..

 

Godt å sitte rolig med litt lesestoff eller håndarbeid når kvelden kommer. Sånn litt småtteri, orker ikke så mye store ting som aldri blir ferdig…Jeg har i hvert fall en UFO liggende her hjemme og det er en for mye!  🙂 Men skal ta grep etterhvert håper jeg. 

 

Garnet er ganske tykt og pinnene litt for tynne, men skal være slik og da blir resultatet nesten tovet..! Rett og slett en tykk og god lue! 

 

 

Og den lange lua ble sånn med dobbel oppbrett…varm og god og strikket ovenfra og ned..Altså litt styrete til og begynne med og lite masker og når økingen er gjort er det bare plankekjøring – sånt liker jeg! 

 

Kos deg masse med kvelden da!

Vi er ikke her for å ha det morsomt

 

Det ble kvelden her hos meg også…

 

I går da jeg var ute med DAMENE Så var jeg innom et par steder der det selges bøker..

 

En av bøkene jeg har lyst til å lese i høst er boka til Nina Lykke – “Vi er ikke her for å ha det morsomt”. Men bøker har blitt dyrt, nye bøker altså…Etterhvert så faller de i pris, eller ganske fort..Men det var denne boka jeg har lyst på nå. Og prisen var på 449.- hvis jeg ikke tar helt feil..Det er for mye for en bok!

 

Det er dyrt i Særp..

 

Så da tenkte jeg at jeg kunne bestille den på biblioteket, jeg regnet med at det var en del ventetid…Men fikk til svar ca. 75 måneder…Vel,,,Blir noen år det og da har sikkert glemt at jeg har lyst å lese akkurat denne boka…Rart ikke biblioteket tar inn flere tenker jeg! 

 

Får bare vente til våren da er sikkert prisen satt ned med et par hundlapper! Jeg får heller lese bøker jeg allerede har her hjemme..Lese blogger og strikke…Nok å gjøre! Bildene er fra Slottsparken på lørdag…Fint lys! 

 

 

God bok

 

 

 

 

Tida gikk fort i bra selskap…vet dere

 

God kveld fine folk...Jeg har vært ute og spist igjen …haha…kanskje for 5. gang de siste to ukene..Men man lever bare en gang og viktig å kose seg! 🙂 Spise her hjemme er jo bare kjedelig..Hyggelig å se folk og spise ute..Jeg spiser heller ute enn å kjøper masse ting og tang som fyller opp huset! Mat må man ha og jeg er glad i mat og er i glad i å hygge meg..Liker best å spise ute slik, ikke så fryktelig glad hjemme hos folk..besøk…Liker settingen best ute! Men det har dette sikkert skjønt dere som følger bloggen min.

 

Bildet over her er maten vi spiste alle tre…kremet pasta med kylling og bacon..Veldig godt og med deilig brød til – focaccia..Har med litt hjem også så da blir det focaccia med fiskekaker til kvelden..Jada, jeg har trimmet også…gikk tur i øs pøs regnvær nå i kveld.

 

 

Dette var på Jordbærpikene, masse godt i disken der da…Noe er ferdig og noe kan man bestille. Tror man skal være veldig kresen hvis man ikke finner noe som smaker her altså…

 

Du finner litt om stedet her også: JORDBÆRPIKENE Det er kjede og finnes flere steder, men vi har den ikke her i Fredrikstad..Men i nabobyen Sarpsborg.. 🙂 Sarpsborg er jo ikke langt unna…Stikker jo innimellom opp i fossen der jeg.. Du husker vel Vaffelbua i Særp Mange flotte steder å spise.. 🙂 her i Østfold. 

 

 

 

Vil man ikke ha noe lunsj eller middag er det utrolig mye godt til kaffen! 

 

 

Fristelser.. <3 

 

 

Enda flere kaker og litt meny på tavla bak der..Gleder med til Jordbærpikene kommer til Kråkerøy..Det bygges et nytt kjøpesenter her på øya og dit skal dem…Så blir nok mange turer dit vil jeg tro.. Da får jeg gå frem og tilbake…slik at jeg kombinerer etegildet med trim!

 

 

Litt kaffe og kake senere…Jada dere vet, når venninner møtes så går tida..og det ble jo nesten mørkt før jeg kom hjem her igjen..Tida gikk sammen med to veldig koselige damer..Mariann fra Sarpsborg til venstre og Wenche fra Fredrikstad…Dette er damer jeg har kjent til sammen i 70 år..Man blir eldre, men noen forblir unge..To flotte damer i sin beste alder! Godt å ha venner man kan prate med om alt mulig..Her trenger man ikke veie sine ord på gullvekt! Godt for sjelen og gir en god indre følelse <3 

 

 

Mandagen sin det – eller hva sier DU?

Noe så fine

 

Når man titter i butikker og ser om det er noe som roper på meg..Ikke så ofte lenger, før ropte alt som var. Nå har jeg egentlig nok av alt..så blir mer kresen. Masse ting som roper nå også, men det er som regel dyrt veldig dyrt, hehe…Ikke disse sokkene da, de velta ikke lasset! Jeg samler ikke på ugler, men fargen rosa er jeg glad i..Og toppluer liker jeg! Så smeltet litt jeg..

 

 

Søtt motiv og dette kan man jo faktisk strikke selv på en genser. Tegne opp på et ruteark 🙂 Hvis man har ånden og lyst tenker jeg. Hvis man strikker noe mønster og syr inn resten..

 

 

Gikk forbi Lorry i går, og joda…Rudolf er klar til julebordsesongen <3 Innmari søt altså..Hva er det med rød neser og røde luer, man kommer i stemning i hvert fall! Og det er sikkert hele poenget..

 

Tida gikk fra meg i dag også, kjørte ut til mamma og da går alle disse timene…som jeg trodde jeg hadde til rådighet! <3 Men fikk gått meg en lang tur først da..I morgen skal jeg ut og spise med noen damer…Det blir hyggelig <3 Håper du har hatt en fin dag med mening…

 

Nyt kvelden og det som er…Og hvis du lurte på hvor middagen min var fra i dag så var det Los Tacos…Spiste her hjemme og ingen bilder av dette måltidet..Hev innpå, det også julebrus <3 

 

Klem herfra Kråkerøy