stillhet

 

 

Jeg går ofte mot stille steder! 

 

Finne roen, ikke alltid jeg skriver om det – men i går var det ekstra fint ved et stille vann her på Kråkerøy! Etter to dager med myyyye folk 20.000 x 2 Idyll – fredag – 2024 og Idyll – lørdag – 2024

 

 

Da søker man ikke mot byen! Da må man ha ro………..

 

Straks er min ferie over for denne gang og jobben venter! Sånn er livet – man må henge i stroppen en stund til! Men der ute venter AFP Det er noe jeg gleder meg til! 

 

Livet består av folk og stille stunder! Det er fint med kontraster også. Men å tusle rundt her hjemme på fridager er noe av det beste som finnes…! 🩷

 

Nyt dagen! 

 

 

 

Idyll – lørdag – 2024

 

 

Det var kjærlighet….

 

Det var solnedgang

Det var latter det var sang

Det var sommerfri

Det var sjø og magi…. (hele teksten nedenfor)…

 

Det var solnedgangDet var latter, det var sangDet var sommerfriDet var sjø og magi
Det var deg og det var megDet var minner som aldri vil døDet var evighetOg en sol som farga himmelen rød
Det var ølBerusende ordDet var sommer, det var solDet var hjerter i brannBlikkstille vannAlt på denne jordOg det var kjærlighetJa det var kjærlighetMinner som aldri vil døEn sol som farga himmelen rødIdyll
Sommer’n var på hellDette var siste kveldVi lå på rygg, jeg følte meg tryggMen frøys litt likevel
Vi lå og så på stjerneneOg hørte på sangen fra terneneVi visste begge hvor det barOg at vi aldri skulle glemme hvordan det var
Det var ølBerusende ordDet var sommer, det var solDet var hjerter i brannBlikkstille vannAlt på denne jord
Og kanskje en dag vi sees igjenVi stopper og prater og du blir med meg hjemSå ser vi med tiden hva som skjerMens vi tenker tilbake på minner og ler
Det var ølBerusende ordDet var sommer, det var solDet var hjerter i brannBlikkstille vannAlt på denne jordOg det var kjærlighetJa det var kjærlighetMinnene vil aldri døSolen farga himmelen rødIdyll
Barbeint i varm sjøSolen farga himmelen rødMinnene vil aldri døIdyll
Kilde: Musixmatch
Låtskrivere: Mose Allison

 

 

 

 

Lørdag var det regn fra morgen til kveld! Sånn er livet på festival! Man velger ikke været, men man velger musikken! 

 

Postgirobygget leverte en utrolig bra konsert – med sommermusikk og regn som aldri stoppet opp! Stemningen var til å ta og føle på! Magisk! ….

 

 

 

 

 

 

Sondre Justad – fikk terningkast 6 av avisa her! Fantastisk artist ❤️ 

 

 

 

 

 

 

Man stod i lere til knea! Ramon stod på scenen! 

 

 

 

 

 

 

Idyll – fredag – 2024

 

Bakt potet smakte bra som festivalmat! Prøver noe annet i dag! 

 

 

Solliv nyter en iskald øl fra Aas bryggeri i Drammen!

 

 

 

CC Cowboys

 

 

 

Bjørn Eidsvåg spilte i Amfiet!

 

 

Kygo med sitt fantastiske show…

 

 

Det var også stillesoner, man kunne trekke seg tilbake og slappe av i sakkosekker! Det var mange konserter og jeg orket ikke følge alle. Det ble Bjørn Eidsvåg, CC Cowboys og Kygo som jeg fulgte tett! Været var nydelig og sola skinte fra blå blå himmel hele dagen! Jeg koset meg, sammen med 20.000 andre! 

 

50 kroner timen!!!

 

Eldste sønn er hjemme noen dager og hadde med Aftenposten! 

 

Jeg ble sittende å lese i den utover kvelden! 

 

Et av stykkene handlet om sommerjobb på Oksnøen leir! 16-årigen det handlet om hadde fått sommerjobb og lønna var 50.- kroner timen! Jeg trodde knapt det jeg leste! Ingen arbeidskontrakt var heller lagt frem! Jeg ble skremt…De som fikk jobb der skulle blant annet hjelpe til på kjøkkenet!

 

Jeg har jo drevet med lønn og vi har hatt mange unge arbeidstakere nede hos oss! Det ble laget arbeidskontrakt fra dag en og lønn etter tariffen. Sjekket alltid grundig med kommunen rundt dette! Og det er noen år siden!

 

Og så leser man dette, 50.- timen! De dekker det med at det er fin arbeidstrening for ungdommer. Denne leiren går i stort overskudd og blir fullbooket etter 10 minutter og det koster 9.000.- for en uke å delta! Så det er er penger nok i driften her..De dekker det opp med at alt av inntekter går til vedlikehold og at det ikke blir tatt ut fortjeneste av driverne her! Er det slik vi skal ha det i 2024 – GRATIS ARBEIDSSKRAFT!!!

 

Trodde virkelig vi hadde kommet lenger! LO: skriver – uanstendig og kan være ulovlig! Jeg ble sjokkert og tenker – dette burde ikke hendt! Slike problemer burde Norge lagt fra seg nå! 50.- er ingen penger – Og igjen – dette burde vært slått hardt ned på med bøter mener nå jeg da! 

 

Jeg ble sjokkert….

kluter til badet!

Reklame | Curli

God morgen! Nå har jeg strikket opp de 7 nøstene med Paris jeg hadde liggende! Titt gjerne innom på linken jeg legger ved!  Klutestrikk

 

Det var de fargene jeg hadde igjen fra diverse kjøp – man kjøper jo litt nå og da og når det er salg på bomullsgarn! Litt tykt garn så dette blir vaskekluter. På kjøkken vil jeg ha tynne kluter! 💚

 

 

Alle klutene har blitt vasket på 60 grader og klare for badet! Ganske store og kan nesten brukes som et lite håndkle til håndvasken! Slik man ser i interiørbutikker, rullet sammen og ligger i en kurv! Sikkert sett det hvis du er på en litt fin restaurant også og må ut på toalettet en tur! Da bruker man kluter til tørk av hendene og så legger man disse klutene i en kurv til vask etter bruk! Har sett det på Slippen her i Fredrikstad. En av byens litt finere restauranter! 

 

 

Og trenger du en føner så finner du den her: Curli Aeroflow – grå

Rabattkode: solliv10 

 

Så da er man klar for dagen! 

 

Mandagskaffekoppen ☕️

 

Dere har sikkert fått med dere at jeg har vært på tur til Hamar for å drikke mandagskaffekoppen! ☕️ Den ble på bakeriet i Brumunddal! Forrige innlegg her Mandagskaffekoppen ☕️ 

 

God kaffe og god og mettende salat! Så det ble på en måte middagen min i går! Igjen noen bilder, og flere her: Turist og  Turist – det å gå rundt å kikke

 

 

 

 

 

 

 

Turist – det å gå rundt å kikke

 

Ble noe bilder på vei til og fra Domkirkeodden! 

 

Det ble brått mørkt og uværet kom innover Mjøsa! I år som i fjor Domkirkeodden – verdens vakreste museum Jeg var på Domkirkeodden omtrent på samme tid i fjor også – det regnet! Innlegg fra i går Turist

 

 

En lykkelig gjeng! 

 

 

Kunst med blyanter

 

 

Dere som leste bloggen til UTIFRILUFT i går så slike trær som dette på bloggen hennes også! Det er spinnmøllen. Jeg har lest om det, og så det samme i fjor også! Helt forferdelig..Hele hekker var spist opp og trærne var innpakket! 

 

 

 

 

Diverse husmannsplasser på Domkirkeodden! 

 

 

 

 

 

Som dere ser – et heftig vær på vei! 

 

 

 

En fugleøy

 

 

Kunst på veien til Domkirkeodden! 

 

 

Og et klokkespill, skal si jeg skvatt da klokkene der begynte å spille! Jeg satt nede ved Mjøsa og plutselig begynte kokkene å kime, tenker de spiller hver time! 

 

Turist

Fra Domkirkeodden

 

Hva er definisjon på turist:

 

“Turister drar på tur fordi de har lyst og har råd til det. En turist er definert som en person som drar på tur for fornøyelsens skyld.”

 

 

Hamar  domkirke 

 

 

 

 

 

 

 

Kirsten Flagstad

 

 

Museumet var stengt på en mandag! 

 

Søndag er ikke min favorittdag!

 

Synes den dagen er litt småkjedelig! Nå har jeg gått tur i en time i skikkelig tempo. Været  grått og det blåser! Men ikke sånn kaldt egentlig, men badeværet som var i mai –  forsvant! 

 

Tenker jeg skal pusle med litt rydding av garn og oppskrifter! Sjekke klesskapet, og så blir det vel å kjøre en tur og ta seg en kaffe ett sted! Og en tur innom biblioteket! Og kanskje finner jeg noen gallerier på min vei…..

Så dagen flyr den og det er vel et par fotballkamper

også!

Jeg heier på Tyskland, de spilte på fredag! 🇩🇪

 

Men noen ganger så ønsker jeg at jeg bodde midt i en storby og åpnet døra og et hav av gallerier, butikker, kafeer og restauranter åpnet seg og jeg var der det skjedde! Skjer jo ting her i byen også, men er litt puslete noen ganger. I hvert fall på en søndag! Det graves og bygges og det er stengte gater! Men Gamlebyen med sine butikker og all sin sjarm ligger der og venter…Kanskje det er noe mer å utforske der borte! Vi får se….

 

Men starter med å spise frokost eller lunsj tenker jeg! Så hiver jeg meg rundt og rydder litt – rydding gir energi, kreativitet og alltid et pluss for heimen! Neste uke er det festival i to dager, det gleder jeg meg til! Samme sted: Idyll 1 og Idyll 2 Da blir det i hvert fall folk nok! Det er 21 –  22 juni! Vi snakker vel om 35.000! Det blir stor fest her på øya! Gleder meg! I år har jeg ikke kjøpt meg billett til VIP, men et to dagers pass! Dyrt nok det, kostet tett opp til 3.000.-. Men det unner jeg meg…Det er jo mange artister! Det blir et hav av store artister blant annet KYGO! Bjørn Eidsvåg, Astrid S, CC Cowboys, Delillos, Postgirobygget, Ramon, Tix, Sondre Justad, og mange mange flere! Noen få ledige billetter, men ikke mange – så løp og kjøp! Festivalen har alltid blitt utsolgt! 

 

 

Hverdagslykke!

Reklame | Curli

Curli – Aeroflow Grå

Rabattkode: Solliv10

Strikk innom og ta en titt på denne flotte føneren!

 

 

Hverdagslykke er å bli rik her på blogg! 

 

Nei, nå tuller jeg fælt! Lykken måles ikke i personlig økonomi! Men det hadde jo vært morsomt å tjene noen kroner på å blogge! 💰Det skal jeg være ærlig på! Penger kan gi motivasjon!

 

Rikdom og hverdagslykke er å se sommerfugler! Gjerne litt store og fargerike! Eller bitte små blå! 🦋

 

Utifriluft har igjen utfordring på bloggen sin! Og jeg prøver å henge med, ikke alle uker jeg greier da men! Men hverdagslykke er jo så mangt! Og vi er jo alle forskjellig, men en kaffekopp på trappa kl 0700 på morgenen er noe jeg setter svært høyt!

 

Du finner den fine bloggen hennes her: https://utifriluft.blogg.no/helgeutfordring-hverdagslykke.html og link til utfordringen! 

 

 

En god is – kan også fremme hverdagslykken! Og gi inspirasjon til mangt og meget!