Idyll – fredag – 2024

 

Bakt potet smakte bra som festivalmat! Prøver noe annet i dag! 

 

 

Solliv nyter en iskald øl fra Aas bryggeri i Drammen!

 

 

 

CC Cowboys

 

 

 

Bjørn Eidsvåg spilte i Amfiet!

 

 

Kygo med sitt fantastiske show…

 

 

Det var også stillesoner, man kunne trekke seg tilbake og slappe av i sakkosekker! Det var mange konserter og jeg orket ikke følge alle. Det ble Bjørn Eidsvåg, CC Cowboys og Kygo som jeg fulgte tett! Været var nydelig og sola skinte fra blå blå himmel hele dagen! Jeg koset meg, sammen med 20.000 andre! 

 

50 kroner timen!!!

 

Eldste sønn er hjemme noen dager og hadde med Aftenposten! 

 

Jeg ble sittende å lese i den utover kvelden! 

 

Et av stykkene handlet om sommerjobb på Oksnøen leir! 16-årigen det handlet om hadde fått sommerjobb og lønna var 50.- kroner timen! Jeg trodde knapt det jeg leste! Ingen arbeidskontrakt var heller lagt frem! Jeg ble skremt…De som fikk jobb der skulle blant annet hjelpe til på kjøkkenet!

 

Jeg har jo drevet med lønn og vi har hatt mange unge arbeidstakere nede hos oss! Det ble laget arbeidskontrakt fra dag en og lønn etter tariffen. Sjekket alltid grundig med kommunen rundt dette! Og det er noen år siden!

 

Og så leser man dette, 50.- timen! De dekker det med at det er fin arbeidstrening for ungdommer. Denne leiren går i stort overskudd og blir fullbooket etter 10 minutter og det koster 9.000.- for en uke å delta! Så det er er penger nok i driften her..De dekker det opp med at alt av inntekter går til vedlikehold og at det ikke blir tatt ut fortjeneste av driverne her! Er det slik vi skal ha det i 2024 – GRATIS ARBEIDSSKRAFT!!!

 

Trodde virkelig vi hadde kommet lenger! LO: skriver – uanstendig og kan være ulovlig! Jeg ble sjokkert og tenker – dette burde ikke hendt! Slike problemer burde Norge lagt fra seg nå! 50.- er ingen penger – Og igjen – dette burde vært slått hardt ned på med bøter mener nå jeg da! 

 

Jeg ble sjokkert….

kluter til badet!

Reklame | Curli

God morgen! Nå har jeg strikket opp de 7 nøstene med Paris jeg hadde liggende! Titt gjerne innom på linken jeg legger ved!  Klutestrikk

 

Det var de fargene jeg hadde igjen fra diverse kjøp – man kjøper jo litt nå og da og når det er salg på bomullsgarn! Litt tykt garn så dette blir vaskekluter. På kjøkken vil jeg ha tynne kluter! 💚

 

 

Alle klutene har blitt vasket på 60 grader og klare for badet! Ganske store og kan nesten brukes som et lite håndkle til håndvasken! Slik man ser i interiørbutikker, rullet sammen og ligger i en kurv! Sikkert sett det hvis du er på en litt fin restaurant også og må ut på toalettet en tur! Da bruker man kluter til tørk av hendene og så legger man disse klutene i en kurv til vask etter bruk! Har sett det på Slippen her i Fredrikstad. En av byens litt finere restauranter! 

 

 

Og trenger du en føner så finner du den her: Curli Aeroflow – grå

Rabattkode: solliv10 

 

Så da er man klar for dagen! 

 

Mandagskaffekoppen ☕️

 

Dere har sikkert fått med dere at jeg har vært på tur til Hamar for å drikke mandagskaffekoppen! ☕️ Den ble på bakeriet i Brumunddal! Forrige innlegg her Mandagskaffekoppen ☕️ 

 

God kaffe og god og mettende salat! Så det ble på en måte middagen min i går! Igjen noen bilder, og flere her: Turist og  Turist – det å gå rundt å kikke

 

 

 

 

 

 

 

Turist – det å gå rundt å kikke

 

Ble noe bilder på vei til og fra Domkirkeodden! 

 

Det ble brått mørkt og uværet kom innover Mjøsa! I år som i fjor Domkirkeodden – verdens vakreste museum Jeg var på Domkirkeodden omtrent på samme tid i fjor også – det regnet! Innlegg fra i går Turist

 

 

En lykkelig gjeng! 

 

 

Kunst med blyanter

 

 

Dere som leste bloggen til UTIFRILUFT i går så slike trær som dette på bloggen hennes også! Det er spinnmøllen. Jeg har lest om det, og så det samme i fjor også! Helt forferdelig..Hele hekker var spist opp og trærne var innpakket! 

 

 

 

 

Diverse husmannsplasser på Domkirkeodden! 

 

 

 

 

 

Som dere ser – et heftig vær på vei! 

 

 

 

En fugleøy

 

 

Kunst på veien til Domkirkeodden! 

 

 

Og et klokkespill, skal si jeg skvatt da klokkene der begynte å spille! Jeg satt nede ved Mjøsa og plutselig begynte kokkene å kime, tenker de spiller hver time! 

 

Turist

Fra Domkirkeodden

 

Hva er definisjon på turist:

 

“Turister drar på tur fordi de har lyst og har råd til det. En turist er definert som en person som drar på tur for fornøyelsens skyld.”

 

 

Hamar  domkirke 

 

 

 

 

 

 

 

Kirsten Flagstad

 

 

Museumet var stengt på en mandag! 

 

Søndag er ikke min favorittdag!

 

Synes den dagen er litt småkjedelig! Nå har jeg gått tur i en time i skikkelig tempo. Været  grått og det blåser! Men ikke sånn kaldt egentlig, men badeværet som var i mai –  forsvant! 

 

Tenker jeg skal pusle med litt rydding av garn og oppskrifter! Sjekke klesskapet, og så blir det vel å kjøre en tur og ta seg en kaffe ett sted! Og en tur innom biblioteket! Og kanskje finner jeg noen gallerier på min vei…..

Så dagen flyr den og det er vel et par fotballkamper

også!

Jeg heier på Tyskland, de spilte på fredag! 🇩🇪

 

Men noen ganger så ønsker jeg at jeg bodde midt i en storby og åpnet døra og et hav av gallerier, butikker, kafeer og restauranter åpnet seg og jeg var der det skjedde! Skjer jo ting her i byen også, men er litt puslete noen ganger. I hvert fall på en søndag! Det graves og bygges og det er stengte gater! Men Gamlebyen med sine butikker og all sin sjarm ligger der og venter…Kanskje det er noe mer å utforske der borte! Vi får se….

 

Men starter med å spise frokost eller lunsj tenker jeg! Så hiver jeg meg rundt og rydder litt – rydding gir energi, kreativitet og alltid et pluss for heimen! Neste uke er det festival i to dager, det gleder jeg meg til! Samme sted: Idyll 1 og Idyll 2 Da blir det i hvert fall folk nok! Det er 21 –  22 juni! Vi snakker vel om 35.000! Det blir stor fest her på øya! Gleder meg! I år har jeg ikke kjøpt meg billett til VIP, men et to dagers pass! Dyrt nok det, kostet tett opp til 3.000.-. Men det unner jeg meg…Det er jo mange artister! Det blir et hav av store artister blant annet KYGO! Bjørn Eidsvåg, Astrid S, CC Cowboys, Delillos, Postgirobygget, Ramon, Tix, Sondre Justad, og mange mange flere! Noen få ledige billetter, men ikke mange – så løp og kjøp! Festivalen har alltid blitt utsolgt! 

 

 

Hverdagslykke!

Reklame | Curli

Curli – Aeroflow Grå

Rabattkode: Solliv10

Strikk innom og ta en titt på denne flotte føneren!

 

 

Hverdagslykke er å bli rik her på blogg! 

 

Nei, nå tuller jeg fælt! Lykken måles ikke i personlig økonomi! Men det hadde jo vært morsomt å tjene noen kroner på å blogge! 💰Det skal jeg være ærlig på! Penger kan gi motivasjon!

 

Rikdom og hverdagslykke er å se sommerfugler! Gjerne litt store og fargerike! Eller bitte små blå! 🦋

 

Utifriluft har igjen utfordring på bloggen sin! Og jeg prøver å henge med, ikke alle uker jeg greier da men! Men hverdagslykke er jo så mangt! Og vi er jo alle forskjellig, men en kaffekopp på trappa kl 0700 på morgenen er noe jeg setter svært høyt!

 

Du finner den fine bloggen hennes her: https://utifriluft.blogg.no/helgeutfordring-hverdagslykke.html og link til utfordringen! 

 

 

En god is – kan også fremme hverdagslykken! Og gi inspirasjon til mangt og meget! 

 

 

1 – 2 – 3

 

Slik var de tre rettene på Lorry! 

 

Det er favoritter altså: Skagentoast, grillstekt fjellørret og Creme Brulee! Trenger ikke si at dettte smakte! På en tre-retters middag på Lorry så fant jeg alle favorittene mine på en gang! Vi snakker bursdag! 🇳🇴 Det å gå ut og spise er stor LYKKE både for meg og gutta! Vi er glad i god mat! Og deilig å bli servert etter en hektisk dag på jobb! 

 

 

 

 

For et bord vi fikk. Vi bestilte bord på forhånd. Bare stikke innom Lorry og tro det er ledig. Det tror jeg ikke er å anbefale! 

 

Sommerfesten 🌸🌼

 

F🩷 E 🩷S 🩷T

 

 

Fullt hus og stormende jubel..Alle beboerne var ute. Det var oss pårørende. Det var ansatte! Vi fikk besøk av sola også. Ble egentlig godt og varmt i den lune parken foran sykehjemmet! 

 

 

Det var pølser og brus og etterpå kaffe og kaker og påsmurt julekake! Ingen gikk sultne herfra i dag! 

 

 

Hurra – det ble en så koselig sommerfest! 🩷

 

 

Morten Holm Pettersen – ga oss hyggelige toner. Med sine egne viser 🎶

 

Jeg spurte om jeg kunne ta noen bilder av festen, men det kunne jeg ikke –  hvis jeg tok bilde av beboerne..Så da ble det mamma og meg og Morten! Vi tåler det…For hadde vært gøy å vise frem, litt langt vekk da – bare for å vise hvor mange det var som møtte opp!

 

 

 

Blomster gir sjel til et uterom!

 

 

Her var de alle gått hjem…….Festen var slutt og tenker det var mange slitne etterpå…To timer med frisk luft tar på! Koselig fest på sykehjemmet, fredag 14. juni 2024! 

 

🌸Tusen takk til alle ansatte som lagde en så flott sommerfest! 🌸 og takk til Morten for nydelig musikk! 🎼