Kunst….

Hei da ble det kvelden, hatt en del besøk av skumle typer….:-)

Jeg går jo masse turer overalt, i skogen, i byen, ved vannet….Jeg elsker å gå.

Dette bildet tok jeg utenfor Rådhuset i Fredrikstad. Kunst. Hva kunsteren mener og tror her husker jeg ikke..

Men i disse tider, så skal det skje så mye hele tida. Være på…

Men jeg leser litt i boka Tidløs visdom.

Den sier blant annet dette:

 

“Vær ikke redd for å sette deg ned og tenke iblant.”

I det kreative hjørnet

Gammelt dette altså, men litt nyttig synes jeg.

Var irritert på den oppvaskkosten som lissom ikke hadde noen plass. Mange år siden fikk jeg noen Norgesglass av en venninne. Hun hadde for mange, det var før de ble populære. De små glassa brukte jeg til små lykter på veranda med telys i. Dette store her ble skapet til børsten. Mala lokket svart for at det ble litt mer rustikk. Hadde også et lysfat i samme farge. Det satt jeg under Norgesglasset 🙂 

Kjekt, sånn har jeg hatt det i årevis. Børsten får luft. Blir glasset litt matt, hiver jeg det i oppvaskmaskin. Tar av lokket da. 

Synes det er litt fint å ha på benken jeg…..

Solliv hekler solliv

Hei og god formiddag,

Her har det kommet snø i natt. Jeg koser meg inne. Skal snart på en ny runde med kaffe…

Leste du overskriften? Jada, jeg sitter her og hekler solliv til sommeren. Ute er det vinter…

Ingen oppskrift, jeg bare hekler og så får vi se hva det blir. Bare det dekker puppene så er det greit tenker jeg. Blir masse farger på dette sollivet. Jeg bruker det nye garnet fra Hobbii, helt supert å hekle med. Jeg bruker heklenål nr. 2,75. 

Jeg kan jo ikke bare strikke kluter, det blir kjedelig…

En liten designer våknet til liv her om dagen! Hehe….

Jeg skal legge ut bildet også når det er er ferdig 🙂

#solliv #hekle #egetdesign #hobbii

Havna – stedet jeg elsker

Ute er det og kaldt, men i min sjel er det varmt. Jeg mimrer om stedet jeg vokste opp og bodde i 16 år. Da flyttet vi, mamma og pappa og vi 4 søsken. Pappa bygde hus, ville ha noe eget. Vi bodde jo fint hos bestefar, men vi visste at den dagen bestefar døde så var det mange arvinger.  Så mamma og pappa måtte ta et valg. I går var jeg igjen på Havna og sugde på karamellen. Det er så vakkert der og tiden står stille. Nesten ingenting er forandret på alle de årene, og mamma er fortsatt en av grunneierne…. 

Her er bare noen bilder fra i går!

 

 

“La din livsbåt være lett, ta bare med deg det du trenger – et koselig hjem og enkle gleder, en eller to gode venner, noen å elske og bli elsket av, en katt, en hund, nok å spise, nok å kle deg med….”.   

Fra boka Tidløs visdom (blitt min favoritt bok det.)

#havna #tidløsvisdom 

Ekte Halloweenlys

Ække det altså.

Kjøpte disse på Kid. Skal aldri kjøpe mer. De dryppet og klinet ned alt som var. Men når jeg tittet etter, ordentlig asså. Så ser det nesten ut som de lysa der er laget for Halloween. Hmm. 

Liker kubbelys som brenner jevnt og fint. Har skrevet om det før. Kremmerhuset har fine lys. #stearinslys #kid #halloween 

Klutestrikk

Hei hei, kluter er fine julegaver. Fint til kjøkkenet. Og kjekke til å vaske seg i dusjen med. Tynt garn er best. Skal de brukes på kjøkkenet er det lurt å skylle opp i kaldt vann og henge over krana. Og som kluter flest bør man bytte ofte. Vaskes på  60 grader. Hiver de inn i maskin jeg sammen med håndklær. Kan ikke tenke meg å gå over til kjøpekluter igjen. Jeg har hatt hjemmestrikkede kluter i mange mange år nå. 

Fine julegaver. Sammen med en fin kopp. En fin skål. En pose kaffe eller te. En fin oppvaskbørste. Og til dusjen, et deilig såpestykke eller dusjsåpe. 

Disse er strikket i Rainbow Cotton. Kjøpt på nettbutikken Hobbii. Garnet koster nå ca. kr 13,-. Oppskrift på kluter finner du på nettet eller så finnes det bøker med masse kluteoppskrifter. 

#kluter #julegaver #rainbow

God formiddag!

Hei dere 🙂 Det er lørdag. Det betyr rengjøring her hjemme. Gjør alltid det på lørdager. Vasker lissom arbeidsuka vekk. For det er oppturer og nedturer med det å jobbe. Så nå er det helg. Liker ikke farte så mye jeg da. Men turer i skog og mark elsker jeg. Skal prøve å komme meg en tur til Gøteborg før jul. Der er det koselig. Men man må ha energi. Jeg greier det vanlige, men litt utenom trenger jeg litt spark bak. Jeg liker sånn turer til syden da. Det er jo bare avslapning. Men det blir ikke før neste år. Alt koster penger og jeg må spare…… 

Jeg sparer til ferie hver måned

Jeg sparer til hytte hver måned

Jeg sparer aksjer hver måned

Dette året har jeg også spart til julegaver. Spart kr. 280 hver uke som jeg setter på egen konto. Slik at det blir kr. 14560 å overføre tilbake til driftskonto når det har gått 52 uker. Ikke at jeg må bruke opp alt, men er det penger igjen så setter jeg de på konto for ferie. Resten av lønna går til regninger og mat og kos og klær. Jeg er ganske så strukturert..

Vi lever her og nå, men man bør alltid ha litt buffer! 

Jeg elsker dagen i dag! Men jeg må også tenke lenger enn nesa rekker 🙂

Kaffepause og klutestrikk nå….Koser du deg i dag?

Dette spiser jeg hver eneste dag året rundt…..

For meg er dette bedre enn is og kaker og snop. Synes det smaker himmelsk. Fyller opp litt frosne bær. Litt youghurt naturell. Rører rundt. Kan det bli lettere. Kan det bli bedre …Nei….

Enten tar jeg det sånn litt etter frokosten hvis jeg er hjemme den dagen. Har jeg vært på jobb blir det et lite måltid ved 2200 tiden……mmmmmmm, sier jeg asså.

Lager du deg dette superenkle måltidet. Ikke måltid da, men sånn innimellom noe annet. De søte youghurtene har jeg sluttet helt å kjøpe. Siste jeg kjøpte var en med lakris….fyttikatta. Kjøper aldri igjen så det er sagt.

Kos dere med kvelden….

Magi over industrien der jeg jobber

Flott soloppgang. Magisk. Men måtte på jobb. Så fikk ikke tatt bilder før jeg parkerte bilen. Aldri har jeg sett himmelen flottere på vei til jobb og over brua. Men  å ta bilder når man kjører går jo ikke…

Så da ble det bilder i det jeg låste meg ut av bilen. Det ene bildet er speil fra omgivelsene på bilruta mi…

#soloppgang # magi #industri

 

Høsten er en fest…

Hei dere,

Dette bildet tok jeg utenfor en pizzasjappe i dag. Det er høst. Det har vi fått med oss…

Jeg tenker at høst og fest har en del likhetstegn. Hvis begge er vellykket da med andre ord. 

1. Jeg gruer meg litt til høsten, men når den er der så elsker jeg den. Sånn er det for meg i hvertfall. Tenker alltid bedre at jeg ble hjemme når jeg skal på fest.  Men når jeg er der så blir jeg sugd med av alle inntrykk..

2. Naturen pynter seg med vakre farger når det er høst. Når jeg skal på fest så pynter jeg meg litt.

3. Jeg vil ikke at høsten skal ta slutt. Jeg vil heller ikke at et fest skal slutte med det første.

4. Det mørkner ute når høsten er der. På fest liker vi også litt mindre lys.

5. Høst er lun. Det bør også en fest være. Les: hyggelig stemning..

Jeg kunne fortsatt med masse punkter. For det er likhetstrekk. Men det er en forutsetning at høsten er slik som i år. Blå himmel, fargespill, klart vær, ikke altfor mye regn og tåke. 

Fester er også magiske, hvis alt klaffer og verten og vertinnen slapper av og senker skuldrene…Ikke at jeg fester så mye nå, men jeg har jo levd et liv jeg å….:-) 

Snart helg, noen skal sikkert på FEST. Jeg koser meg med FESTEN i naturen som kalles HØST…

 

#fest #høst